Ambuggiebar
Re: Ambuggiebar
Tijdens het potje na de wacht kon je altijd lekker slap ouwehoeren over iets totaal onbenulligs.
Gelukkig kan dat hier ook.
Als ik naar een film of serie zit te kijken valt het me altijd op als er iemand helemaal in de kreukels wordt geslagen dat het slachtoffer daarna altijd alleen een zeer pleistertje op zijn voorhoofd heeft.
Meestal is dat de Good Guy.
Maar vanavond was het toevallig de bad guy in de Engelse serie Lewis.
In de slotscène had hij de ene keer wel zijn zere lapje op en een andere keer weer niet.
Knippen en plakken van verschillende opnames.
En dat in een Engelse serie waar ze altijd heel professioneel bezig zijn.
Mijn vrouw vindt me maar een ouwe zemelaar, maar ik verbaas me al jaren over de zere lapjes in een film.
In Amerikaanse films maken ze er vaak helemaal een potje van, de held wordt zwaar bloedend op een brancard het ziekenhuis in gereden en de volgende dag verlaat hij vrolijk fluitend het ziekenhuis met alleen een zeer pleistertje op zijn voorhoofd.
Neem maar een lekker drankje naar keuze van het huis, de kerstboom kan weer afgetuigd worden want die begint al uit te vallen.
Salute!
Gelukkig kan dat hier ook.
Als ik naar een film of serie zit te kijken valt het me altijd op als er iemand helemaal in de kreukels wordt geslagen dat het slachtoffer daarna altijd alleen een zeer pleistertje op zijn voorhoofd heeft.
Meestal is dat de Good Guy.
Maar vanavond was het toevallig de bad guy in de Engelse serie Lewis.
In de slotscène had hij de ene keer wel zijn zere lapje op en een andere keer weer niet.
Knippen en plakken van verschillende opnames.
En dat in een Engelse serie waar ze altijd heel professioneel bezig zijn.
Mijn vrouw vindt me maar een ouwe zemelaar, maar ik verbaas me al jaren over de zere lapjes in een film.
In Amerikaanse films maken ze er vaak helemaal een potje van, de held wordt zwaar bloedend op een brancard het ziekenhuis in gereden en de volgende dag verlaat hij vrolijk fluitend het ziekenhuis met alleen een zeer pleistertje op zijn voorhoofd.
Neem maar een lekker drankje naar keuze van het huis, de kerstboom kan weer afgetuigd worden want die begint al uit te vallen.
Salute!
Re: Ambuggiebar
Hé Maria, allemaal gratis rondjes, sodeju, daarmee krijg je zelfs een kompassteller onder het biljart vandaan. Zet ze maar op een rijtje dan vecht ik me er wel doorheen
Huize Hogeboom met een dubbele verjaardag dus dat zijn er al twee om op te proosten.
En Jos gaat zijn boom aftuigen Eerst versieren en daarná aftuigen? het is toch geen vrouw?
Die 15 jaar oude Dalwhinnie had ik in de vakantie al ingeslagen in schotland dus die zal ik nu dan ook maar op de toog deponeren 'tot nut van 't Algemeen'. Maar geen orgieën of excessen want dan ga ik weer modereren
Grt
Bert de Boer
Huize Hogeboom met een dubbele verjaardag dus dat zijn er al twee om op te proosten.
En Jos gaat zijn boom aftuigen Eerst versieren en daarná aftuigen? het is toch geen vrouw?
Die 15 jaar oude Dalwhinnie had ik in de vakantie al ingeslagen in schotland dus die zal ik nu dan ook maar op de toog deponeren 'tot nut van 't Algemeen'. Maar geen orgieën of excessen want dan ga ik weer modereren
Grt
Bert de Boer
Re: Ambuggiebar
Sterk spul, Bert, iedereen is hier al dagenlang onder zeil.Die 15 jaar oude Dalwhinnie
Ik vond nog een foto van de Costa Marina uit 2008.
Wtk's houden op de brugvleugel een oogje in het zeil.
Hebben die gasten met hun spierwitte ketelpakkies en witte balletschoentjes niks beters te doen? Eenieder een prettige jaarwisseling toegewenst, wij gaan aan de zelfgemaakte erwtensoep.
Salute!
Re: Ambuggiebar
Na al dat geknal vanavond hebben we heerlijk zitten genieten van Leonard Cohen live in Dublin.
Dat die man dit als 80-jarige nog presteert, ik neem er mijn hoedje voor af.
De nieuwjaar borrel is van het huis en als je nog trek hebt in een oliebol...
Happy Newyear!
Salute!
Dat die man dit als 80-jarige nog presteert, ik neem er mijn hoedje voor af.
De nieuwjaar borrel is van het huis en als je nog trek hebt in een oliebol...
Happy Newyear!
Salute!
- Harry G. Hogeboom
- Berichten: 14358
- Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
- Locatie: Canada
Re: Ambuggiebar
Tjaa, die Leonard.........op eenzame hoogte...." First we take Manhattan and then we'll take Berlin"
Hier is een song van Leonard " op z'n Canadees"
https://www.youtube.com/watch?v=zDQyvLtAaQM
Hier is een song van Leonard " op z'n Canadees"
https://www.youtube.com/watch?v=zDQyvLtAaQM
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
"Don't sweat the small stuff"
Re: Ambuggiebar
-----------------------------------
Goedemorgen samen. Op mijn korte wandeling op deze stralend zonnige, windstille en koude nieuwjaarsmorgen kwam ik toevallig in de buurt van deze horecagelegenheid en dus stap ik maar eens even binnen. Vannacht vroor het ruim tien graden en nu is het net twee graden boven nul. Wil je de winter beleven, dan moet je in Griekenland zijn. In de wijde omgeving hadden de sneeuwploegen gisteren de hele dag en avond druk werk om de wegen begaanbaar te houden, maar hier viel geen vlokje. Dat komt omdat ik vroom leef en erg veel bid, een andere verklaring is er niet voor dit telkens terugkerende verschijnsel.
Maar komaan, geef mij een bakkie sterke koffie met een goede Franse cognac ernaast, de beste die je in huis hebt, wat kan mij het verrekken, en geef iedereen wat. Proost. Op het nieuwe jaar en op de goede afloop. Over dat laatste heb ik zo mijn twijfels. Niet op de korte, maar wel op de wat langere, zij het niet eens zo lange termijn. Volgens mij komt er allemaal geen kloten van terecht. Schenk die cognac nog effe bij, want volgens mij is dat glas lek. Nogmaals: gezondheid allemaal. Down the hatch, die heerlijke cognac, als een ware barbaar. Ast moar doent, zeggen de Noormannen.
Nieuwjaarsdag. Nog een week en dan hebben we het weer gehad. Zoals elk jaar heb ik ook dit jaar weer dubbel oudejaarsavond gevierd: eerst de Griekse jaarwisseling en een uur later de Nederlandse. Oliebollen zijn hier niet, maar daar was ik toch al niet zo gek op. De viering van oud-en-nieuw stelt hier sowieso geen reet voor, hoor. Een paar jaar geleden knalde er nog wel eens een rotje en vloog er hier boven het dorp een aarzelend vuurpijltje omhoog, maar ook dat is afgelopen. De mensen hebben er gewoon geen centen meer voor. Mijn buurman placht zijn huis op te tuigen met slingers en nog eens slingers van knipperende lampjes, maar dit jaar was er hier in de wijde omgeving niet één schamel kerstversierinkje te zien. Armoe is troef, zeer letterlijk.
Al maanden - vanaf eind september om precies te zijn - lust ik geen drank meer. Geen bier, geen jenever, geen tsiporou, geen wijn, zelfs geen Johnny Black met ijs en een beetje water. Ik vond dat een zorgelijke toestand, maar anderzijds ook weer niet al te zorgelijk. Als dit het begin van het einde inluidt, dan zij het zo. Maar gisteren, oudejaarsdag, deed ik de boodschappen en dacht: ik zal toch maar een fles wijn in huis halen. Nu drink ik gewoonlijk Griekse wijn, Naousa van Boutari, wat ik een lekkere wijn vind. Kost 8 euro een fles. Maar ja, het wijnkopen ontwend, vergat ik dat bij de supermarkt en dus dacht ik: ach, dan maar een fles Chileense of Californische wijn van Lidl. Het is immers toch maar voor het idee op oudejaarsavond? Lidl maakt tegenwoordig nogal wat werk van de Franse wijnen, dus ik loop langs dat schap en zie een Saint-Emilion Grand Cru van 2011 voor 4,99 euro. Huppekee, in het karretje. Ik ben immers toch een wijnbarbaar, dus het steekt niet zo nauw.
Nou dronk ik die wijn gisteravond en dacht: verrek, dat is lekker, zeg. Maar ja, ik heb de ballen verstand van wijn, dus toen ik zojuist nog eens een glaasje nam en hem nog veel lekkerder vond, ben ik toch maar eens gaan googelen op Lidl Saint Emilion Grand Cru en nou zie ik dat de lof van die wijn alom wordt gezongen. Klaarblijkelijk heb ik een instinct voor een fatsoenlijke wijn, of het was de geest van wijlen mijn zuster die me leidde. Zij had wel verstand van wijn. Helaas overleed ze afgelopen september, een feit waar je dan op oudejaarsavond toch weer aan moet denken. Maar eh ... weet je, net als ik, niks van wijn en wil je toch een mooie Bordeaux schenken, ga naar Lidl. Ik zie dat die bij Lidl in Holland 10 euro kost, maar hier slechts 4,99. Zo is er toch nog gerechtigheid voor arme mensen.
----------------------------------------------------
Maar ja, wat eet je dan op oudejaarsavond? Rolmops, mijne heren. Alleen rond Kerstmis en Nieuwjaar verkoopt Lidl hier zure haring en rolmops. Vorig jaar waren dat kleine, dure doosjes met daarin vier rolletjes Poolse zure haring. Dat was dus één haring in vier reepjes gesneden en opgerold. Smaakte lang niet slecht, daar niet van. Dit jaar hadden ze grote potten Duitse Bismarck haring en rolmops, 1,80 voor een pot van 500 gram. Lekker! Ik heb gelijk maar zes potten van elk gekocht en als ze maandag nog niet uitverkocht zijn, koop ik de rest van de voorraad op.
Dus, willen jullie eens een avond lekker eten en drinken, dan beveel ik aan: rolmops met daarbij een Saint-Emilion Grand Cru. Laat alle kenners die zeggen dat dit een pure misdaad is maar lekker lullen en geniet ervan zolang het nog kan. Verdomd, ik zal met plezier terugdenken aan oudejaarsavond 2015. Ik heb gelachen om Herman Finkers.
Nou, schenk de roemers nog eens vol en huppekee, daar gaan we weer. Tsipras zei in zijn nieuwjaarstoespraak dat de crisis voorbij is en dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan. Wat kan die gozer liegen, zeg. Tussen nu en een paar weken moet hij al die arme hongerlijers vertellen dat de pensioenen helaas nog verder verlaagd moeten worden en dat iedereen zijn eigen gezondheidszorg zal moeten gaan betalen. Waarvan dan wel, dat weet hij ook niet. Wie geen centen heeft, kan maar beter doodgaan, dat is de goedkoopste oplossing. Ik verwacht dat Griekenland weer groot in het nieuws gaat komen. Trekken jullie allemaal de portemonnee maar weer, of hou eindelijk de poot een stijf en verdom het écht om nog een cent te betalen.
Ik blijf hier vandaag maar hangen en raak volledig verwaarloosd, geloof ik. Als een goed begin van het nieuwe jaar. Nou, prut.
Goedemorgen samen. Op mijn korte wandeling op deze stralend zonnige, windstille en koude nieuwjaarsmorgen kwam ik toevallig in de buurt van deze horecagelegenheid en dus stap ik maar eens even binnen. Vannacht vroor het ruim tien graden en nu is het net twee graden boven nul. Wil je de winter beleven, dan moet je in Griekenland zijn. In de wijde omgeving hadden de sneeuwploegen gisteren de hele dag en avond druk werk om de wegen begaanbaar te houden, maar hier viel geen vlokje. Dat komt omdat ik vroom leef en erg veel bid, een andere verklaring is er niet voor dit telkens terugkerende verschijnsel.
Maar komaan, geef mij een bakkie sterke koffie met een goede Franse cognac ernaast, de beste die je in huis hebt, wat kan mij het verrekken, en geef iedereen wat. Proost. Op het nieuwe jaar en op de goede afloop. Over dat laatste heb ik zo mijn twijfels. Niet op de korte, maar wel op de wat langere, zij het niet eens zo lange termijn. Volgens mij komt er allemaal geen kloten van terecht. Schenk die cognac nog effe bij, want volgens mij is dat glas lek. Nogmaals: gezondheid allemaal. Down the hatch, die heerlijke cognac, als een ware barbaar. Ast moar doent, zeggen de Noormannen.
Nieuwjaarsdag. Nog een week en dan hebben we het weer gehad. Zoals elk jaar heb ik ook dit jaar weer dubbel oudejaarsavond gevierd: eerst de Griekse jaarwisseling en een uur later de Nederlandse. Oliebollen zijn hier niet, maar daar was ik toch al niet zo gek op. De viering van oud-en-nieuw stelt hier sowieso geen reet voor, hoor. Een paar jaar geleden knalde er nog wel eens een rotje en vloog er hier boven het dorp een aarzelend vuurpijltje omhoog, maar ook dat is afgelopen. De mensen hebben er gewoon geen centen meer voor. Mijn buurman placht zijn huis op te tuigen met slingers en nog eens slingers van knipperende lampjes, maar dit jaar was er hier in de wijde omgeving niet één schamel kerstversierinkje te zien. Armoe is troef, zeer letterlijk.
Al maanden - vanaf eind september om precies te zijn - lust ik geen drank meer. Geen bier, geen jenever, geen tsiporou, geen wijn, zelfs geen Johnny Black met ijs en een beetje water. Ik vond dat een zorgelijke toestand, maar anderzijds ook weer niet al te zorgelijk. Als dit het begin van het einde inluidt, dan zij het zo. Maar gisteren, oudejaarsdag, deed ik de boodschappen en dacht: ik zal toch maar een fles wijn in huis halen. Nu drink ik gewoonlijk Griekse wijn, Naousa van Boutari, wat ik een lekkere wijn vind. Kost 8 euro een fles. Maar ja, het wijnkopen ontwend, vergat ik dat bij de supermarkt en dus dacht ik: ach, dan maar een fles Chileense of Californische wijn van Lidl. Het is immers toch maar voor het idee op oudejaarsavond? Lidl maakt tegenwoordig nogal wat werk van de Franse wijnen, dus ik loop langs dat schap en zie een Saint-Emilion Grand Cru van 2011 voor 4,99 euro. Huppekee, in het karretje. Ik ben immers toch een wijnbarbaar, dus het steekt niet zo nauw.
Nou dronk ik die wijn gisteravond en dacht: verrek, dat is lekker, zeg. Maar ja, ik heb de ballen verstand van wijn, dus toen ik zojuist nog eens een glaasje nam en hem nog veel lekkerder vond, ben ik toch maar eens gaan googelen op Lidl Saint Emilion Grand Cru en nou zie ik dat de lof van die wijn alom wordt gezongen. Klaarblijkelijk heb ik een instinct voor een fatsoenlijke wijn, of het was de geest van wijlen mijn zuster die me leidde. Zij had wel verstand van wijn. Helaas overleed ze afgelopen september, een feit waar je dan op oudejaarsavond toch weer aan moet denken. Maar eh ... weet je, net als ik, niks van wijn en wil je toch een mooie Bordeaux schenken, ga naar Lidl. Ik zie dat die bij Lidl in Holland 10 euro kost, maar hier slechts 4,99. Zo is er toch nog gerechtigheid voor arme mensen.
----------------------------------------------------
Maar ja, wat eet je dan op oudejaarsavond? Rolmops, mijne heren. Alleen rond Kerstmis en Nieuwjaar verkoopt Lidl hier zure haring en rolmops. Vorig jaar waren dat kleine, dure doosjes met daarin vier rolletjes Poolse zure haring. Dat was dus één haring in vier reepjes gesneden en opgerold. Smaakte lang niet slecht, daar niet van. Dit jaar hadden ze grote potten Duitse Bismarck haring en rolmops, 1,80 voor een pot van 500 gram. Lekker! Ik heb gelijk maar zes potten van elk gekocht en als ze maandag nog niet uitverkocht zijn, koop ik de rest van de voorraad op.
Dus, willen jullie eens een avond lekker eten en drinken, dan beveel ik aan: rolmops met daarbij een Saint-Emilion Grand Cru. Laat alle kenners die zeggen dat dit een pure misdaad is maar lekker lullen en geniet ervan zolang het nog kan. Verdomd, ik zal met plezier terugdenken aan oudejaarsavond 2015. Ik heb gelachen om Herman Finkers.
Nou, schenk de roemers nog eens vol en huppekee, daar gaan we weer. Tsipras zei in zijn nieuwjaarstoespraak dat de crisis voorbij is en dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan. Wat kan die gozer liegen, zeg. Tussen nu en een paar weken moet hij al die arme hongerlijers vertellen dat de pensioenen helaas nog verder verlaagd moeten worden en dat iedereen zijn eigen gezondheidszorg zal moeten gaan betalen. Waarvan dan wel, dat weet hij ook niet. Wie geen centen heeft, kan maar beter doodgaan, dat is de goedkoopste oplossing. Ik verwacht dat Griekenland weer groot in het nieuws gaat komen. Trekken jullie allemaal de portemonnee maar weer, of hou eindelijk de poot een stijf en verdom het écht om nog een cent te betalen.
Ik blijf hier vandaag maar hangen en raak volledig verwaarloosd, geloof ik. Als een goed begin van het nieuwe jaar. Nou, prut.
Re: Ambuggiebar
Riekt naar een zwaarmoedig jaar heer Horsten
En verstand van wijn, wat is dat? Ik heb er 25 jaar over gedaan voor ik het lekker vond. Ergste is dat ik wel een dure smaak blijkt te hebben, dat lekkere is zo ongeveer recht evenredig met de prijs valt me iedere keer weer op.
Wel eens een proeverij mogen volgen bij een vinoloog van naam, "nee nee mijnheer Sparks u moet niet steeds zeggen dat u het wel of niet lekker vind, U moet aangeven wat u proeft" Wat een gel... je drinkt het toch omdat je het lekker vind
En verstand van wijn, wat is dat? Ik heb er 25 jaar over gedaan voor ik het lekker vond. Ergste is dat ik wel een dure smaak blijkt te hebben, dat lekkere is zo ongeveer recht evenredig met de prijs valt me iedere keer weer op.
Wel eens een proeverij mogen volgen bij een vinoloog van naam, "nee nee mijnheer Sparks u moet niet steeds zeggen dat u het wel of niet lekker vind, U moet aangeven wat u proeft" Wat een gel... je drinkt het toch omdat je het lekker vind
-
- Berichten: 3142
- Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
- Locatie: Langedijk
Re: Ambuggiebar
Laat ik ook maar eens aanschuiven. Iedereen de beste wensen. Uit het oogpunt van mijn gezondheid is het beter dat ik een niet alcoholisch drankje neem. Helaas het is zo. Gelukkig kan ik de zon in het water zien schijnen en ik geniet een beetje mee als ik jullie zie genieten van je versnapering.
Sparks je moet inderdaad omschrijven wat je proeft in de wijn. Bijv. een toon van rode bosvruchten, een vleug tannine, (dan is er gewoon een zootje houtsnippers in het roestvrij stalen vat gegooid), een mooie donkere kleur, (bietensap), een prettige afdronk en een goede neus. Dan prefereer ik toch een Ooievaartje of een Ketel1.
Als je het lekker vindt, gewoon opdrinken en genieten, zonder er verder bij na te denken. Neem wel een taxi naar huis, want ik wil jullie hier nog graag terug zien.
Bob
Sparks je moet inderdaad omschrijven wat je proeft in de wijn. Bijv. een toon van rode bosvruchten, een vleug tannine, (dan is er gewoon een zootje houtsnippers in het roestvrij stalen vat gegooid), een mooie donkere kleur, (bietensap), een prettige afdronk en een goede neus. Dan prefereer ik toch een Ooievaartje of een Ketel1.
Als je het lekker vindt, gewoon opdrinken en genieten, zonder er verder bij na te denken. Neem wel een taxi naar huis, want ik wil jullie hier nog graag terug zien.
Bob
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.
Re: Ambuggiebar
2014 en 2015 waren twee zeer zwaarmoedige jaren. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Shit happens, maar some shit is shittier than other shit. Mijn verwachtingen voor 2016 zijn volledig neutraal, dat wil zeggen: voor mij persoonlijk. Voor Griekenland daarentegen ben ik zeer somber gestemd. Door de vluchtelingencrisis is het aardig uit het nieuws geraakt, maar let op. Het interview met Janis Varoufakis - Janis met het leren jekkie en de motorfiets - in de Volkskrant is de moeite van het lezen waard. Voor het volledige artikel moet je op Blendle zijn. Ik sta helemaal achter Janis' uitspraken.Sparks schreef:Riekt naar een zwaarmoedig jaar
Maar kom, de zon schijnt. Ik wandel terug naar huis en ga witte bonen à la grecque eten met daarbij de rest van die lekkere wijn. Mooie dag nog met zijn allen.
- Leo Bokkum
- Berichten: 508
- Lid geworden op: 15 dec 2006 05:30
- Locatie: Oost Drenthe
Re: Ambuggiebar
En gratis het complete Volkskrant intervieuw: klik
Pas geen oplossingen toe voordat je weet wat het probleem is