Ambuggiebar
Re: Ambuggiebar
'Waarom heb je me niet laten porren?' zou hij straks kunnen vragen; maar even goed: 'Waarom heb je me gepord? Je wist toch dat ik vier en twintig uur op m'n poten gestaan had ?'
was jenever typisch een produkt dat dreigde te verschalen, en dan ging de geneeskracht er mèt de smaak af. Ze zouden dus niet te lang met een aangebroken fles kunnen doen.
Jan Noordegraaf.
Salute!
was jenever typisch een produkt dat dreigde te verschalen, en dan ging de geneeskracht er mèt de smaak af. Ze zouden dus niet te lang met een aangebroken fles kunnen doen.
Jan Noordegraaf.
Salute!
- Erikdepooter
- Berichten: 631
- Lid geworden op: 23 jan 2012 12:25
- Locatie: Driebergen-Rijsenburg
Re: Ambuggiebar
Verrek, Cor. Het is haast een collectors item!
Ik herinner me een 5e WKT die zo'n ding aan een touwtje om z'n nek droeg. Altijd handig om hem in de buurt te hebben, want die openers die in de bar lagen verdampten blijkbaar net zo hard als de Nafta in wingen 3. En hij had ook altijd een Bahco in de zak van zijn ketelpak om iets aan te draaien of de aandacht op te eisen in een goed gesprek. En hij had een dot poetskatoen in de andere zak. Die gebruikte hij om zich het zweet van het voorhoofd af te wissen. Hij stond ook altijd in zo'n typische houding op de manoeuvreerstand. Alle knoopjes van zijn ketelpak open, recht onder de blower, lucht in z'n pendek blazend. Net een Michelinmannetje. . . .
Die dot poetskatoen vervangen voor een schone deed ie volgens mij nooit, of alleen op een volgende boot . . .
Ik herinner me een 5e WKT die zo'n ding aan een touwtje om z'n nek droeg. Altijd handig om hem in de buurt te hebben, want die openers die in de bar lagen verdampten blijkbaar net zo hard als de Nafta in wingen 3. En hij had ook altijd een Bahco in de zak van zijn ketelpak om iets aan te draaien of de aandacht op te eisen in een goed gesprek. En hij had een dot poetskatoen in de andere zak. Die gebruikte hij om zich het zweet van het voorhoofd af te wissen. Hij stond ook altijd in zo'n typische houding op de manoeuvreerstand. Alle knoopjes van zijn ketelpak open, recht onder de blower, lucht in z'n pendek blazend. Net een Michelinmannetje. . . .
Die dot poetskatoen vervangen voor een schone deed ie volgens mij nooit, of alleen op een volgende boot . . .
"Vol vooruit - Vol achteruit - Stop - Klaar met machine, da's alles".. (Meinhart v.d. Vliet, Commodore Esso Tankvaart Mij, Ras Tannurah 1982, over de kunst van het manoeuvreren)
- Harry G. Hogeboom
- Berichten: 14439
- Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
- Locatie: Canada
Re: Ambuggiebar
Duidelijk een man met gevoel voor traditie EN " eer in zijn vak"Ik herinner me een 5e WKT..etc.
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
"Don't sweat the small stuff"
Re: Ambuggiebar
Ja Erik dat is nog een overblijfsel van de Australie reis met MS Wonosari
in 1965 was ook handig met de melkblikjes
Cor Boer
in 1965 was ook handig met de melkblikjes
Cor Boer
Re: Ambuggiebar
Eric, Eric....had ook altijd een Bahco in de zak
Na zovele bijzittingen bij "het vuil potje", had je toch kunnen zien dat elke wtk een standaarduitrusting had: in de linker (of rechter-, afhankelijk van de links/rechtshandigheid) Het welbekende notitieboekje (hardcover, jawel) met pen, in de 'meetlathouder' langs de zijkant van het rechter bovenbeen de door jou geregistreerde 7" bahco én de standaard-middelgrote schroevendraaier, en in de (eveneens L/R-georiënteerdheid) rechter achterzak de overbekende gele (met zwarte dop en kap) BrightStar…en in de linkerachterzak een poetslap (Poetskatoen werd uitsluitend aan dek gebruikt: in de mk was dat een absolute nono omdat vele losse overhethoofdgeziene draadjes tezamen gigantische schades teweeg kon brengen door verstopping van oliekanalen of filters), en in de rechterachterzak werkhandschoenen voor de tóch iets te vieze of te hete deeltjes...
Bij sommige (oriëntaalse, geloof ik) overall's was dat bovenbeenvak groot genoeg voor bahco+schroevedraaier+BrightStar, en kreeg je in een achterzak ruimte voor de mooie witte gebreide "Oosterse handschoentjes" die zo handig waren omdat je daarmee nog kon 'voelen'...
Oost, west...ook best
Re: Ambuggiebar
Ach ja, de Bright Star.... enige maanden geleden kon ik er niet meer opkomen toen ik bedacht dat elke zichzelf respecterende vetloodsman altijd en overal met zo'n zoeklicht in zijn kont- of zijzak liep. "Wat was nou toch de naam van dat flashlight???" kon ik toen alleen maar bedenken, want de vraag hier ff stellen was toen niet aan de orde
Overigens, ik heb nog een vraag die ongetwijfeld hier gesteld kan worden:
uit de nalatenschap van mijn vaartijd en de dus nog altijd massaal aanwezige meuk in mijn huis dook alweer een pikheetje geleden een bordje "RESERVED" op, wat ooit op een door mij/ons gereserveerde tafel ergens heeft gestaan en ik toen als souvenir maar in mijn zak gestoken heb.
Op de achterkant staat met balpen - maar niet door mij - geschreven Margots Restaurant & Nite Club alsmede met viltstift geschreven SPARKS, wat zeer waarschijnlijk mijn schrift geweest is.
Ik kan me met de beste wil van de wereld niet herinneren ooit in Margots Restaurant cq. Nite Club geweest te zijn, en dat is dan mogelijk ook wel de ALzheimer die zijn kop opsteekt. Ook kan het nog zijn dat het bordje op welke manier dan ook in een heel andere gelegenheid terecht is gekomen waar ik het dan weer vandaan heb gehaald. Maar als iemand misschien weet "Oh, Margots Restaurant, dat was daar en daar" dan houd ik me aanbevolen.
Het is geweest in de jaren 60/70, dat weet ik dan nog wel. Mogelijk gaat er in combinatie met die hierboven genoemde Bright Star bij iemand een lampie branden?
Louis
Overigens, ik heb nog een vraag die ongetwijfeld hier gesteld kan worden:
uit de nalatenschap van mijn vaartijd en de dus nog altijd massaal aanwezige meuk in mijn huis dook alweer een pikheetje geleden een bordje "RESERVED" op, wat ooit op een door mij/ons gereserveerde tafel ergens heeft gestaan en ik toen als souvenir maar in mijn zak gestoken heb.
Op de achterkant staat met balpen - maar niet door mij - geschreven Margots Restaurant & Nite Club alsmede met viltstift geschreven SPARKS, wat zeer waarschijnlijk mijn schrift geweest is.
Ik kan me met de beste wil van de wereld niet herinneren ooit in Margots Restaurant cq. Nite Club geweest te zijn, en dat is dan mogelijk ook wel de ALzheimer die zijn kop opsteekt. Ook kan het nog zijn dat het bordje op welke manier dan ook in een heel andere gelegenheid terecht is gekomen waar ik het dan weer vandaan heb gehaald. Maar als iemand misschien weet "Oh, Margots Restaurant, dat was daar en daar" dan houd ik me aanbevolen.
Het is geweest in de jaren 60/70, dat weet ik dan nog wel. Mogelijk gaat er in combinatie met die hierboven genoemde Bright Star bij iemand een lampie branden?
Louis
Louis
Re: Ambuggiebar
Leuk dat je weer eens aanwipt, Louis!
Neem maar een lekker slobberwijntje van het huis.
Salute!
Neem maar een lekker slobberwijntje van het huis.
Salute!
- Henk van der Moolen
- Berichten: 1214
- Lid geworden op: 04 aug 2004 13:11
- Locatie: Amsterdam
Re: Ambuggiebar
Margots Restaurant cq. Nite Club
Ik kan je niet echt helpen maar misschien je geheugen wat kietelen. Bij mijn weten wordt night club in de USA vaak geschreven als nite club.
Ook de combinatie restaurant-niteclub zie je vaak in de USA.
Henk
Ik kan je niet echt helpen maar misschien je geheugen wat kietelen. Bij mijn weten wordt night club in de USA vaak geschreven als nite club.
Ook de combinatie restaurant-niteclub zie je vaak in de USA.
Henk
Beleg je geld verstandig,
Bij de slijter krijg je 41%.
Bij de slijter krijg je 41%.
Re: Ambuggiebar
Oost, west...ook best
Re: Ambuggiebar
Nou, de pascalgula link zei me ff niks, die wees ook grotendeels naar spul rond Berlijn, of ik moet er niks meer van snappen
De US of A zou best wel kunnen, hoewel de tent dan niet genoeg indruk heeft gemaakt zodat ik 'm me nu nog kan herinneren. Tja, bigger, greater of better werkt bij ons anders dan bij hun.
Misschien komen er nog andere suggesties... Het lullige is misschien wel dat later bijgeplaatst geheugen gewoon niet werkt Ik - bouwjaar 1948 - moet het gewoon nog doen met de 16 kB die ik destijds heb gekregen.
Evengoed, een rondje voor de aanwezigen, Maria! Zoals je weet, vino rosso/tinto voor mij
Wat me en passant nog weer op iets anders brengt; Prawns Piri Piri. Begin jaren 70 met kilo's verorberd in Lourenco Marques en Beira, aangevuld met liters Mateus Rosé. Naar ik begrepen heb was de Mateus in 1974 al niet meer verkrijgbaar daar, toen was ook LM Maputo geworden.
Nou had ik afgelopen weekeind een weemoedige bui, had Piri Piri saus ergens bemachtigd alsmede een zootje diepvries witvoet garnalen dus ikke zondag een halve kilo garnalen in mijn wok gedouwd, plus Piri Piri saus en te laat bedacht ik de Mateus, dus werd het witte wijn. Prima allemaal, maar ik ben toch gaan struinen naar de originele Mateus. Dan blijkt in 2018 die wijn maar moeilijk te krijgen te zijn, terwijl ie nog steeds bestaat. "Er is geen vraag meer naar, meneer". En dat terwijl de Prawns Piri Piri tegenwoordig overal geserveerd worden. Ooit bracht Vasco da Gama (?) een bepaalde peper mee uit de Caraiben, vanuit Portugal ging ie natuurlijk verder de kolonien/wereld over en in Afrika maakten ze daar weer de Piri Piri saus van.
Tegenwoordig wordt je doodgegooid met Piri Piri dit en Piri Piri dat, maar helaas met de Mateus Rosé is het behelpen geblazen.
De US of A zou best wel kunnen, hoewel de tent dan niet genoeg indruk heeft gemaakt zodat ik 'm me nu nog kan herinneren. Tja, bigger, greater of better werkt bij ons anders dan bij hun.
Misschien komen er nog andere suggesties... Het lullige is misschien wel dat later bijgeplaatst geheugen gewoon niet werkt Ik - bouwjaar 1948 - moet het gewoon nog doen met de 16 kB die ik destijds heb gekregen.
Evengoed, een rondje voor de aanwezigen, Maria! Zoals je weet, vino rosso/tinto voor mij
Wat me en passant nog weer op iets anders brengt; Prawns Piri Piri. Begin jaren 70 met kilo's verorberd in Lourenco Marques en Beira, aangevuld met liters Mateus Rosé. Naar ik begrepen heb was de Mateus in 1974 al niet meer verkrijgbaar daar, toen was ook LM Maputo geworden.
Nou had ik afgelopen weekeind een weemoedige bui, had Piri Piri saus ergens bemachtigd alsmede een zootje diepvries witvoet garnalen dus ikke zondag een halve kilo garnalen in mijn wok gedouwd, plus Piri Piri saus en te laat bedacht ik de Mateus, dus werd het witte wijn. Prima allemaal, maar ik ben toch gaan struinen naar de originele Mateus. Dan blijkt in 2018 die wijn maar moeilijk te krijgen te zijn, terwijl ie nog steeds bestaat. "Er is geen vraag meer naar, meneer". En dat terwijl de Prawns Piri Piri tegenwoordig overal geserveerd worden. Ooit bracht Vasco da Gama (?) een bepaalde peper mee uit de Caraiben, vanuit Portugal ging ie natuurlijk verder de kolonien/wereld over en in Afrika maakten ze daar weer de Piri Piri saus van.
Tegenwoordig wordt je doodgegooid met Piri Piri dit en Piri Piri dat, maar helaas met de Mateus Rosé is het behelpen geblazen.
Louis