Scheepskoks
Scheepskoks
weet iemand nog waar een NEDERLANDSESCHEEPSKOK met papieren en ervaring nog tegenwoordig terecht kan ,of varen de reders leiver met flippekoks? zelf in de bagger maar wil is weer veranderen doe dit ook al weer tig jaar
Hallo Chef Dragaa,
Welkom op Kombuispraat, dat is voor jou dagelijks gesneden koek.
Ik denk dat de Nederlandse bemanningsleden wel blij zullen zijn met een Nederlandse kok, maar hoe de rederijen daar over denken...
Maar we zijn benieuwd naar jouw recept voor de echte Snert, zoals we die op zaterdag aan boord van de Nederlandse Christelijke Koopvaardij gewend waren.
All the best
Jos
Welkom op Kombuispraat, dat is voor jou dagelijks gesneden koek.
Ik denk dat de Nederlandse bemanningsleden wel blij zullen zijn met een Nederlandse kok, maar hoe de rederijen daar over denken...
Maar we zijn benieuwd naar jouw recept voor de echte Snert, zoals we die op zaterdag aan boord van de Nederlandse Christelijke Koopvaardij gewend waren.
All the best
Jos
Labskous"Eduard R. Baaij"Hi Chef Dragaa,
Ik krijg alweer heimwee naar die ouderwetse scheepskost!!! Een kok geeft natuurlijk z'n geheimen niet prijs, maar ik vraag het tóch:
hoe maak je echte labskous, maar dan voor vier personen?
groet / 73,
Eduard
1 - 1 1/2 kilo uien
1 - 1 1/2 kilo aardappelen
1 blikje cornedbeef
250 gram vetspek in blokjes
eventueel overgebleven vlees in blokjes gesneden
piccalilly
zure augurken
peper
zout
kruidnageltjes
wat nootmuskaat
laurierblaadje
Spek zachtjes uitbakken.
Aardappelen koken en uien smoren.
Na circa 20 minuten aardappelen, uien en de cornedbeef stampen, op smaak brengen met peper, zout piccalilly, en het spek alles tot een lekkere smurrie stampen.
Serveren met in reepjes gesneden zure augurk en een kuiltje met pittige jus
het recept is niet van mezelf zoals je zegt geven koks nooit hun geheimen prijs! maar zo maak ik het zo,n beetje ook en je kan het een dag van te vorenmaken zodat alles lekker kan intrekken en dan in de oven mooi bruin korsie er op
-
- Berichten: 576
- Lid geworden op: 31 mar 2006 22:22
- Locatie: Koudekerke
Hallo dragaa,wat mij betreft(en dat geld zeker ook voor de meester
hier aan boord) kun je direct aan de slag op het m.s.ANNA.G,momenteel
te Hull, maar morgen (vrijdag) in Rotterdam.
Deze Fillipijn vergeet b.v. bestek op tafel te leggen,bij ieder maal de
thee te verversen,en zijn proviand op tijd te bestellen.
En werkelijk bijna iedere dag dezelfde kost.
Voeg daarbij zijn niet aflatende Fillipijnse vogeltjesdans op volume 10
en het feit dat hij niet echt sympathiek is en het recept voor een goede
kok is eigenlijk al klaar.
Oh ja gisteren protesteerde de maag zelfs (of was dat van het knobbelige weer)
Maar ja, ik heb hier niets te zeggen,helaas.
Met groeten,Jan Willemsen.te Hull.
hier aan boord) kun je direct aan de slag op het m.s.ANNA.G,momenteel
te Hull, maar morgen (vrijdag) in Rotterdam.
Deze Fillipijn vergeet b.v. bestek op tafel te leggen,bij ieder maal de
thee te verversen,en zijn proviand op tijd te bestellen.
En werkelijk bijna iedere dag dezelfde kost.
Voeg daarbij zijn niet aflatende Fillipijnse vogeltjesdans op volume 10
en het feit dat hij niet echt sympathiek is en het recept voor een goede
kok is eigenlijk al klaar.
Oh ja gisteren protesteerde de maag zelfs (of was dat van het knobbelige weer)
Maar ja, ik heb hier niets te zeggen,helaas.
Met groeten,Jan Willemsen.te Hull.
vooruitgang is onrust.
bakalou
en weet ja dan meschien HET recept voor balalou wat de spaanse matrozen elkweekend maakte HEERLIJK was dat als je meer wilt weten vraag gerust ik ben nog tot de 9 okt thuis dan weer op naar dubai koken voor de belgen en die lusten de nederlandse scheeps kost niet zo helaas tot :D
American Hash
Recept waar Sijmpie omvroeg
American Hash was een standaard gerecht op de vrachtschepen van de HAL, had het recept nog liggen, mijn vrouw maakt het nog regelmatig klaar in de zomer voor een makkelijke hap buiten.
Er zullen wel variaties zijn in dit recept maar dat is kok eigen.
American hash ( 4 pers.)
Benodigdheden:
- 1,5 kg. aardappelen
- sla
- tomaten
- 1 grote of 2 kleine uien
- komkommer
- blik corned beef
- 4 eieren
- augurken
- zilveruitjes
- wortelen zoet/zuur
- piccalilly
- zout
- peper
- ketjap
- jus
- boter
Kook de aardappelen met zout gaar. Stamp ze fijn, samen met de corned beef.
Op smaak brengen met peper en ketjap.
Maak de borden als volgt op.
Blaadjes sla langs de rand van het bord leggen, daarop schijfjes tomaat, komkommer, augurken, zilveruitjes, worteltjes, piccalilly doen.
In de koekenpan boter smelten en de in fijne stukjes gehakte ui aanfruiten, hachee erbij doen en opbakken.
Ondertussen jus warm maken en de spiegeleieren bakken.
Hash op het bord doen. Kuiltje in de hashmaken en de jus erin doen. Spiegelei erboven op....en eet smakelijk.
Fotootje erbij hoe het er uit ziet.
American Hash was een standaard gerecht op de vrachtschepen van de HAL, had het recept nog liggen, mijn vrouw maakt het nog regelmatig klaar in de zomer voor een makkelijke hap buiten.
Er zullen wel variaties zijn in dit recept maar dat is kok eigen.
American hash ( 4 pers.)
Benodigdheden:
- 1,5 kg. aardappelen
- sla
- tomaten
- 1 grote of 2 kleine uien
- komkommer
- blik corned beef
- 4 eieren
- augurken
- zilveruitjes
- wortelen zoet/zuur
- piccalilly
- zout
- peper
- ketjap
- jus
- boter
Kook de aardappelen met zout gaar. Stamp ze fijn, samen met de corned beef.
Op smaak brengen met peper en ketjap.
Maak de borden als volgt op.
Blaadjes sla langs de rand van het bord leggen, daarop schijfjes tomaat, komkommer, augurken, zilveruitjes, worteltjes, piccalilly doen.
In de koekenpan boter smelten en de in fijne stukjes gehakte ui aanfruiten, hachee erbij doen en opbakken.
Ondertussen jus warm maken en de spiegeleieren bakken.
Hash op het bord doen. Kuiltje in de hashmaken en de jus erin doen. Spiegelei erboven op....en eet smakelijk.
Fotootje erbij hoe het er uit ziet.
Ton Pekel
Wrijving geeft glans en warmte....
........ teveel geeft slijtage!
Wrijving geeft glans en warmte....
........ teveel geeft slijtage!