Pagina 15 van 22

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 00:45
door Harry G. Hogeboom
een stukje kibbeling als ik vers gesneden nieuwe haringen heb gekocht etc. etc.
Ut mos verbooojuh sijn!! :lol:
Nou kom ik hier " In the Maritimes" weinig of niks te kort en zeker niet wat gebakken vissies of gerookte makreel en dat soort gesnor betreft.......naast het feit dat ik een groot voorstaaaaander ben van " In Rome do as the Roman's" of tewel vrij vertaald naar Theodorus Horsten " 'sLands wijs en 'sLands eer".......maaaaar Zoute Harinkies met een vers gesneden uitje.........DAT is zeuren met de pet op hier. OOK plenty harinkies hier maar daar maken "ze" dan " Solomon Gundy" van.....een soortement Luxe editie van een Zure Haring of een rolmops.Plenty van die potjes in de koelkast......maaaar dat "wakker schudden" over zoute haringen.......DAT gooit roeiboten los!!
En Theodorus hep makkelijk lullen, want hij koopt ze natuurlijk diepgevroren bij Lidl of hoe die klub dan ook maar mag heten :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Solomon_Gundy

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 06:46
door Theo Horsten (R.I.P.)
Wees jij nou maar blij met je Solomon Gundy. Alles wat in de buurt komt van een zure haring is beter dan geen zure haring. Lidl heeft die alleen met Kerstmis, dus dat is telkens weer lang wachten. De diepgevroren haring die ik op Schiphol koop, vind ik lekker, maar ja dat is ook maar één keer per jaar en dit jaar zit het er helemaal niet in. Nee, jij hebt daar niks te klagen.

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 12:18
door Jos Komen (R.I.P)
Zure haring...
Vroeger was ik gek op de zure haring en haringruggetjes van Ouwehand, maar tegenwoordig zijn ze véél te zuur, het lijkt wel of je een hap azijn neemt. :(

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 14:22
door warbout
Een rolmops dan?

grt, Willem.

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 15:00
door Harry G. Hogeboom
blij met je Solomon Gundy
Dat was ik ook.........TOT jij over zoute haring begon! :lol: :roll: :mrgreen:

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 15:41
door Lupo
Ik eet elke dag een gemarineerde haring op brood (in de wandeling "zure haring") Kopen we bij de Lidl en heeft een milde smaak. Een augurkje uit de pot er apart bij. Laatst heb ik als variatie de uien uit de haringpot vervangen door verse gesneden rode uien. Na een dag waren de haringen rosé van kleur en de smaak was verrassend goed, eigenlijk beter dan het oorspronkelijke product.

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 18:40
door Theo Horsten (R.I.P.)
-------------------------
Goed idee, Lupo. Dat had ik Jos nou net willen aanraden: giet dat sopje van Ouwehand uit de pot en maak je eigen sausje. Nachtje erin laten staan en proeven. Nog niet goed, volgende keer een ander mengseltje. Recepten plenty op het internet, maar het blijft toch een kwestie van eigen smaak. Na een paare keer heb je de goeie smaak te pakken.

Zo ben ik de laatste paar maanden druk met het maken van sladressing. Mijn vrouw kan niet tegen azijn, dus we krijgen altijd onaangemaakte sla op tafel die ik dan zelf voorzie van olie en azijn. Maar ik dacht: wat Paul Newman kon, kan ik ook en ik ben zelf aan het mixen geslagen. Olie, verschillende soorten azijn, paar druppels Tabasco, beetje suiker, beetje honing, beetje knoflookpoeder - niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar in verschillende mengsels en hoeveelheden - in een jampot, goed schudden, poosje laten staan en dan maar proeven. Lekker man! Paul Newman zette zo bijna een miljard dollar om waarvan hij de winst allemaal weggaf aan goede doelen, want hij had het zelf niet nodig.
Maar zo kan dat natuurlijk ook met zure haring. Ik kan het hier helaas niet proberen. De zure haring die Lidl hier met Kerstmis verkoopt, komt uit Polen en die is heel lekker.
------------------

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 21:04
door Breeze
Laat ik me nu nooit gerealiseerd hebben, dat ik bevoorrecht ben wanneer ik een verse zoute haring met uitjes bij de visboer (of bij de Lidl) koop.
Wat ik wel altijd ontzettend miste na een paar weken of maanden in Noord Amerika, was een bruine boterham met kaas. Want dat fabrieksbrood en die afschuwelijke Cheddar-kaas die ze daar verkopen is niet te vreten en het went ook niet.

Adri

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 22 sep 2017 22:30
door Bob R.I.P.
Theo doe wat mosterd bij je dressing. Voor jou natuurlijk groningse mosterd, maar zaanse mag ook.

Re: Scheepskoks

Geplaatst: 23 sep 2017 01:34
door K.Brouwer
Die Amerikaanse kaas is inderdaad niet te eten Adri. Wij vervoerden dat spul in begin jaren '70 van Port of Spain naar Geogetown Guyana. We noemden het plastic kaas :-D .

Groeten, K.Brouwer