Eerst een wijntje.
Ach Joke ik heb gewoon het geluk dat het mijn tweede liefde is ik mag heel graag koken en kan het ook redelijk al zeg ik het zelf.
en dit soort dagen met de familie over de vloer doe je toch wat extra's.
Ik hou niet zo van de normaale dingen als ik dan toch voor de happjes en maaltij
d moet zorgen heb ik daar wel een beetje slaap minder voor over.
Je krijgt er in mijn ogen veel voor yerug ze eten er lekker van en goed en zijn altijd voldaan dus daar doe je het voor.
Ik ben giste morgen begonnen met marinade enz enz en was om 01:00 vanmorgen klaar met alles voor berijden en om 05:00 weer in de kombuis met een bakje koffie en alles klaar te maken maar dat intreseerd me geen enen hout.Als het maar gezellig is vandaag.
De volgende 3 a4 jaar ben ik niet meer thuis met kerst en ga iuk de scheepskok helpen met de maaltijd te bereiden. mag de eerste mijn wacht lopen.
Met kerst moet iedereen gewoon wat meer lopen,als de maaltijd is geweest ga je niet van de kok verlangen om nog even te gaan afwassen dat doe je met de geheele bemanning en anders doe ik het wel alleen.
en dit soort dagen met de familie over de vloer doe je toch wat extra's.
Ik hou niet zo van de normaale dingen als ik dan toch voor de happjes en maaltij
d moet zorgen heb ik daar wel een beetje slaap minder voor over.
Je krijgt er in mijn ogen veel voor yerug ze eten er lekker van en goed en zijn altijd voldaan dus daar doe je het voor.
Ik ben giste morgen begonnen met marinade enz enz en was om 01:00 vanmorgen klaar met alles voor berijden en om 05:00 weer in de kombuis met een bakje koffie en alles klaar te maken maar dat intreseerd me geen enen hout.Als het maar gezellig is vandaag.
De volgende 3 a4 jaar ben ik niet meer thuis met kerst en ga iuk de scheepskok helpen met de maaltijd te bereiden. mag de eerste mijn wacht lopen.
Met kerst moet iedereen gewoon wat meer lopen,als de maaltijd is geweest ga je niet van de kok verlangen om nog even te gaan afwassen dat doe je met de geheele bemanning en anders doe ik het wel alleen.
Ja ja, eerst een wijntje...
Prettige voortzetting van deze Eerste KerstdagEend met scotch whisky
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote
flessen scotch whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met
zout en peper.
De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten.
Een long-drink glas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven.
De eend op de muur... vuurvaste schotel leggen en een tweede
glas whisky uitschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven
plaatsen.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen
bullen met bwhsky.
De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas
oplaapen.
Nog een aalff klas insjenke en opdlinke.
Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van
de rinkeland doen.
Denove nesjot geve.
Twi glose insjenke ven de twie flesse biski en tmiddeste glas
opsoope.
De nove opedoen na dieste bles bieskie leegis, en de sjotel
vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en
deent oeprape.
Dander glase bisski oepdrinke.
Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blantwondzalf van
deent vege.
Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf twee kier
oeprape.
Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zetten.
Deent oprape en den ove opedoen.
De twiede fles biskie opendoen en oeprape van de keukebloor.
Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege.
Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blave zitte.
De bles op de grond sette.
Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot.
Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht roenke.
De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en serveren met citroen mayonaise. De hele namiddag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en muren en plafond afwassen.
De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol, perdolan en malox kopen.
Wij zitten nu allemaal gezellig thuis kerst te vieren.
Dat brood vanmorgen was een klein foutje, moet kunnen.
Wordt momenteel helemaal goedgemaakt!
Ik heb heel wat kerstmissen op zee meegemaakt en het was altijd prima geregeld, dankzij de belangrijkste man aan boord: De Kok.
Er werd altijd over het eten gekankerd, oude Nederlandse gewoonte, maar met de Kerst was het altijd perfect.
Zes gangen, je begon om 12 uur, iedere gang een andere wijn en om 5 uur 's middags zat je pas aan het nagerecht.
De "Kombuispraatkok" zal er vroeger ook wel iets fantastisch van gemaakt hebben.
All the best
Jos
Dat brood vanmorgen was een klein foutje, moet kunnen.
Wordt momenteel helemaal goedgemaakt!
Ik heb heel wat kerstmissen op zee meegemaakt en het was altijd prima geregeld, dankzij de belangrijkste man aan boord: De Kok.
Er werd altijd over het eten gekankerd, oude Nederlandse gewoonte, maar met de Kerst was het altijd perfect.
Zes gangen, je begon om 12 uur, iedere gang een andere wijn en om 5 uur 's middags zat je pas aan het nagerecht.
De "Kombuispraatkok" zal er vroeger ook wel iets fantastisch van gemaakt hebben.
All the best
Jos