Windows 10

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
Bob
Berichten: 3107
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Windows 10

Bericht door Bob » 24 sep 2015 20:23

Daarom geen wachtwoord voor je computer.

Bob
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Robert Delhaye
Berichten: 65
Lid geworden op: 09 jun 2013 12:45
Locatie: London, UK

Re: Windows 10

Bericht door Robert Delhaye » 25 sep 2015 16:50

Microsoft Windows 10. Ik heb er nog maar één (ernstig) probleem mee gehad, waarover dadelijk meer. Als je Windows 10 wil downloaden doe dat dan alleen vanaf een computer "bouwjaar waarop Windows 7 al geïnstalleerd was bij levering". Met andere woorden een oudere computer / laptop / notebook die nog uit het XP- of Vista-tijdperk is, en later werd ge-upgrade naar Windows 7, zal problemen geven.
Er is nog veel verwarring over Windows 10. Zo komt er vóót het einde van dit jaar een belangrijke update, en die gaat Windows 10.1 heten. Maar? Maar, vertelt Microsoft ons niet dat de updates vanaf nu gewoon blijven komen en het hele spul Windows 10 blijft heten? Nee, na iedere update gaat het hele spul weer anders heten, zo komen we aan Windows 10.2, 10.3 en uiteindelijk 10.9... op mijn vraag wat er na 10.9 komt had de Microsoft-man geen antwoord... Dus uiteindelijk kan een Windows 11 niet uitblijven...
(Voor diegenen die zich afvragen waarom er nooit een Windows 9 kwam... dat had te maken met de wetgeving in de Verenigde Staten van Amerika, die liet niet toe een gratis update te geven onder de naam 9, dus het werd: 8.1 (acht plus één is negen).
Mijn eerder genoemde probleem is: opeens, zomaar ineens, stopte mijn toetsenbord er helemaal mee. Geeneen toets deed het nog. Alleen een raar mechanisch klikje, hoorbaar via de luidsprekers. De fabrikant van de computer hardware (hardware) opgebeld, die zeiden me niet te kunnen helpen, daar zij de computer hadden geleverd met Windows 8 aan boord, en ik was ge-upgrade naar Windows 10... Dus... hun verantwoordelijkheid niet meer. Microsoft gebeld, na ongeveer drie uur wachten een technicus aan de lijn, ja, ja, ja, ja, zei hij. Hij wist ook niet waar het aan lag... toen maar besloten in onderlinge overeenstemming om de "computer naar een eerdere toestand" te herstellen - géén gemakkelijke opgaaf, daar het toetsenbord niet functionereerde...
Uiteindelijk was de computer weer naar "een eerdere toestand hersteld". Het toetsenbord functioneerde weer naar behoren, en doet dat nu, een week of twee later nog steeds.

Nu we toch bezig zijn met Microsoft. Op deze dezelfde HP heb ik ook al een tijdje de evaluatie-versie van Microsoft Office 2016 gezet. De evaluatie-versie is de professionele versie, en razendsnel. Ik vond Office 2013 al perfect. Eergisteren Office 2016 (de release-versie) op m'n "hoofdcomputer" (een zéér krachtige ASUS) gezet. Dat is een 'home' versie. De lay-out van de release-versie is duidelijker dan die van de evaluatie (pre) versie. Ook is het beter en gemakkelijker mogelijk om met grafieken en illustraties te werken. Met andere woorden, je kunt er zelf een behoorlijk professioneel boek, rapport, onderzoek, tijdschrift etc. me maken.
Office 2016 vereist minstens een Windows 7 computer.

Op de ASUS blijf ik, in ieder geval nog tot begin 2016, het Windows 7 besturingsprogramma gebruiken. Waarom? Nou, gewoon, ik vind het leuk om zowel 10 als 7 in huis te hebben...

met vriendelijke groet,
Robert

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Windows

Bericht door ferryvaneeuwen » 25 sep 2015 17:25

Het valt mee dat Microsoft met Office 16 voor thuisgebruik nog een softwareversie op de markt brengt want voor zakelijk gebruik ben je aangewezen op Office 365 waarvoor je een abonnement moet afsluiten, dus een heel ander verdienmodel. Dit programma is een webversie, er staat geen echte programma software meer op de PC.

Uit privacyoverwegingen ben ik daar geen voorstander van want althans volgens mij kan er, als ze willen, meegelezen worden met alle correspondentie, bedrijfsgegevens ook via spreadsheets in Excel en Power Point presentaties want het zit allemaal in de Cloud. Je geeft in feite je hele hebben en houden uit handen. En 'willen' doen ze tegenwoordig best wel, daar kan je vergif op innemen. De gegevens worden wel versleutel maar voor overheidsinstanties is dat nooit een probleem geweest anders maken ze wel een back-door op een plek waar het nog niet versleuteld is.
Office 365 applications use encryption; transmissions intercepted by anyone without authorization can't be read.
Het Office 365 Trust Center hacken is een mogelijkheid of autorisatie verkrijgen dat is het eenvoudigst. De Amerikanen wrijven zich waarschijnlijk nu al in de handjes want die hebben uiteraard de benodigde autorisatie. Wat dit betreft maak ik me al lang geen illusies meer......

Er zijn wel voordelen te noemen omdat bijvoorbeeld zelf updates uitvoeren niet meer nodig is en ook uit een oogpunt van back-up is het een verbetering want daarmee is het bij de meeste bedrijven bar slecht gesteld.

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 31016
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Heiloo
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door Jos Komen » 25 sep 2015 22:49

het zit allemaal in de Cloud
The Sky is the Limit. :wink:
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door ferryvaneeuwen » 26 sep 2015 10:31

Tja, het is maar hoe je het bekijkt...... :)
Bijlagen
image.jpeg
image.jpeg (164.71 KiB) 2100 keer bekeken

Jaap van Dorp
Berichten: 531
Lid geworden op: 26 mar 2005 15:26
Locatie: Brookfield, Connecticut, USA

Re: Windows 10

Bericht door Jaap van Dorp » 26 sep 2015 14:21

enige probleem dat windows 10 me aan doet, is dat ik ik bijna geen tekst kan hi-lighted voor copy and paste !
heeft iemand anders daar ook last van??

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door ferryvaneeuwen » 26 sep 2015 14:37

Misschien gaat het beter als je de ClickLock in de muiseigenschappen inschakelt.
Bijlagen
image.png
image.png (61.72 KiB) 2052 keer bekeken

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 4709
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Windows 10

Bericht door gerard tenerife » 26 sep 2015 21:38

Bij de H.A.L. geloven ze wel in Windows 10, vandaag is het op de ms Rotterdam, in Rotterdam geinstaleerd en volgende week op de Prinzendam in Barcelona.
Maar ik wacht nog even :wink:
mvg Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

cenaprints
Berichten: 360
Lid geworden op: 18 mar 2011 08:43
Locatie: Manila, Philippijnen

Re: Windows 10

Bericht door cenaprints » 12 okt 2017 11:12

Ik ben sinds een paar weken de (on)gelukkige bezitter van de zo geroemde Windows 10. Ik had op m'n oude compter Windows XP Professional geinstalleerd en alles werkte zoals ik het wou. Video recorder aansluiten en overzetten in een file of op een DVD, geen probleem. Foto's van digitale camera via Adobe in de computer opslaan (Picasa). Ik ben zo stom geweest on dat Windows 10 gedrocht te kopen en op een nieuwe computer te zetten.
Voordelen: Het werkt snel (m'n oude compu begon traag te worden, ook misschien omdat er teveel aanzat en dat moest dat oude beestje allemaal meeslepen maar het funtioneerde allemaal). M'n oude compu "herkende onmiddelijk wat werdt aangesloten.
NADELEN van Windows 10: De computer WIL de video camera, een Sony TRV530E niet herkennen. Het is te gebruiken zowel als video- als foto camera. Okee, het is "al" uit 2000. Hier zeggen de lui van Sony "it is obsolete" toen ik een klein probleem had met het apparaat en wilden mij een nieuwe camera aansmeren. Ik kan kan geen videos opslaan of branden op DVD omdat de compu, zeg maar Windows 10, doet alsof er niets is aangesloten. Het download program inclusief de Sony DVD wordt geweigert. Mijn vrouw heeft een Olympus digitale camera, wanneer ik foto's wil opslaan komt er op het scherm dat het "Macromedia projector" niet werkt en kan dus niets doen. Het Macromedia projector is een onderdeel van Adobe en schijnt sinds 2005 problemen te hebben. Mijn vraag waarom gebruikt Microsoft zo'n program wanneer bekend is dat het problmatisch is. In weinig woorden: Windows 10 kan niet worden gebruikt om video's of foto's op te slaan simpelweg omdat de camara niet wordt (h)erkend. Ik kan de camera's aansluiten maar er gebeurt NIETS en het scherm blijft maagdelijk. Ik heb helaas m'n oude compu weggegooid, heb alleen de harddisk bewaard.
Wie van U weet een of DE oplossing, behalve dan het kreng het raam uitgooien en dat kon ook niet omdat de ramen niet ver genoeg opengaan in verband met de airco.

Ik kijk in spanning uit naar goede raad. Ik ben GEEn compu freak, omdat ik pas sinds 2008 een compu heb en het meestal gebruik voor fot's of video's en natuurlijk het bekijken van Kombuispraat. Ik zit dus niet te pielen met rechterklik achteruit en dan twee maal links vooruit.
Nogmaal Beste vrinden, alle raad is welkom. Voor de goede oplossingen zal ik een ijskoude Bean wiskey with honey klaarzetten.

Met groeten van Cor

Gebruikersavatar
Jinny
Berichten: 141
Lid geworden op: 09 sep 2017 13:34

Re: Windows 10

Bericht door Jinny » 12 okt 2017 11:51

Stomme vraag misschien, maar goedkope pc aanschaffen en de HD overzetten?
Een vrouw is van nature een Engel.
En als je haar haar vleugels afneemt, dan vliegt ze wel verder op haar bezem..
Eigen schuld.

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7724
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door Theo Horsten » 12 okt 2017 12:46

----------------------
Ik heb door de jaren heen bijna alle versies van Windows afgewerkt en ik ben tot het uiterste bij Vista blijven hangen, maar eenmaal overgegaan op Windows 10 vind ik het toch het beste wat Microsoft op de markt heeft gebracht. Het heeft van het begin af aan feilloos gewerkt, snel, geen crashes meer en ook als hier de stroom zo snel uitviel dat zelfs de UPS - waar je hier niet zonder kunt - het niet zo snel kon overnemen, startte de boel daarna keurig weer op. Het programma is veel meer "zelfherstellend" dan voorgaande versies. Van mij geen verkeerd woord over Windows 10. Om economische redenen heb ik zelfs mijn verlangen naar een Mac opgegeven. :wink:

Bekend feit is dat Windows 10 moeite heeft met oudere hard- en software. Die wordt in bepaalde gevallen simpelweg niet geaccepteerd. Als ik zo eens wat rondgoogel, is dat vooral het geval met camcorders, maar ook met scanners. Zo moest ik mijn scanner vervangen. Nou ging die toch al een mooi poosje mee, dus erg bezwaarlijk vond ik dat niet.

Google ook eens rond, Cor. Je bent bepaald niet de enige; je komt dat probleem overal tegen. Misschien heb je er iets aan.
Klik HIER eens. Daar zit vast wel iets voor je bij. en kijk ook eens HIER.

-----------------
Website: Schepen & Boeken

Oh my friend we're older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same.
Those were the days my friend...

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5761
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Windows 10

Bericht door jdbvos » 12 okt 2017 13:11

Cor, je zegt dat je net een nieuwe pc hebt....
Heeft die alle updates al geinstalleerd ? Heel veel problemen vanuit 'den beginne der Win10' zijn daarmee vaak opgelost....
Kijk ff bij "instellingen", "bijwerken en beveiligen" of automatisch downloaden/installeren wel aanstaat. Kijk de meteen of "updates van derden" (onder "geavanceerde...") ook op AAN staat....dat zijn nl alle niet-Microsoft produkten als videokaart, printers, geinstalleerde programma's, etc...
Ik heb hier bijv een Foetsiepix-cameraatje (of zoiets), een klein handzaam dingetje, van nog vóór het millennium.... En zelfs die wordt feilloos 'gezien' door Win10.
Ikzelf haal om de snelheid meestal de geheugenkaart er ff uit, en schuif die in de gewenste gleuf, maar da's puur persoonlijk....
Maar toegegeven: heel veel oude (DOS) programma's kun je niet meer gebruiken; heel soms kun je nog aangeven met "starten als.." wanneer die mogelijkheid wordt geboden...
Maar de updates, en dan in dit geval vooral de 'van derden' zijn belangrijk !
En als je camera een ingebouwde hardeschijf heeft, zou de verkenner die ook meteen als externe schijf moeten zien....
Probeer ook eens een andere USB-aansluiting: oude systemen hebben meestal een USB-1 aansluiting...da's niet zo'n probleem op een USB-2 aansluiting, maar een nieuwere USB-3 pakt die USB-1 niet meer.... Probeer gewoon alle aansluitingen ff....
Greetz!
Jan DB Vos

Bob
Berichten: 3107
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Windows 10

Bericht door Bob » 13 okt 2017 17:44

Bij mij is een complete schijf verdwenen. De schijf, een tweede partitie van de hoofdschijf dus schijf D heeft de naam DVD-Rw (D) audio gekregen, en een grootte van 0 (nul) bytes. Ik weet niet meer wat er op stond. Waarschijnlijk alleen wat downloads. Misschien een stukje van een videomontage programma, want ik kan geen gemonteerde filmpje meer overzetten naar een beschrijfbare schijf. Gelukkig nog wel naar een sticky, wat goed uitkomt want schijfje raken uit de mode.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

cenaprints
Berichten: 360
Lid geworden op: 18 mar 2011 08:43
Locatie: Manila, Philippijnen

Re: Windows 10

Bericht door cenaprints » 16 okt 2017 13:30

Nog even terug op de Windows 10 problemen: Theo, ik heb beide "HIER" gelinked en het heeft mij zover geholpen dat ik nu de digitale camera kan gebruiken op de compu. Wat betreft de video camera nog steeds het probleem dat Windows 10 de camera niet herkend. Zal eens proberen of een compu technicus raad weet, anders zal ik maar het voorstel opvolgen van Cor en een goedkoop computertje nemen en zien of het dan lukt.
Allemaal van harte bedankt voor Uw goede raden en proost.

Cor

Gebruikersavatar
TBH
Berichten: 80
Lid geworden op: 12 jun 2009 23:46
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Windows 10

Bericht door TBH » 16 okt 2017 19:58

Bob, heb je het icoontje van je PC op je desktop staan, klik hier eens met je rechtermuisknop op en klik op beheren.
Mocht je dit icoontje niet hebben ga dan naar je verkenner en doe hetzelfde op 'Deze PC' en klik op beheren.
Dubbelklik daarna op schijfbeheer, hier zie je al je partities, ook al zijn ze niet actief.
Zit hier een 'inactieve partitie bij ? (je 2e partitie op je C-schijf die je kwijt bent)

Zo nee, bestaat die echt niet meer, zo ja, kun je hem activeren?

Let op, hier kun je ook de schijfletters instellen.
Als de ontbrekende partitie er weer is, kun je hem bij de letter F geven.
De drive D (dvd drive) geef je hier ook drive letter E
Daarna kun je je drive F weer terug noemen naar D:

Dit alles mits je partitie niet echt weg is natuurlijk.

Laat even het resultaat weten

GRT Thomas

Bob
Berichten: 3107
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Windows 10

Bericht door Bob » 17 okt 2017 21:09

Bedankt Thomas. Ik zal het van de week eens proberen. Ik zit nu op een laptop. Je hoort t.z.t. hoe het is afgelopen.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast