Windows 10

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 3008
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Windows 10

Bericht door Allen » 04 sep 2015 21:20

NABRANDER:
Bij het plaatsen van tekst en afbeeldingen op Kombuis, wacht dan wel tot het ronddraaiende cirkeltje -linksboven- is gestopt en
de tekst en afbeeldingen op je scherm zichtbaar zijn voordat je één en ander weg klikt. :shock:
Grtn

Gebruikersavatar
dick/brazil
Berichten: 1938
Lid geworden op: 04 mei 2009 00:06
Locatie: São Paulo
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door dick/brazil » 05 sep 2015 01:31

Allen, bedankt voor de tips,maar daar ligt het niet aan.
Ik heb al zo´n 2 a 3 maanden last van dit euvel, terwijl ik voor die tijd er absoluut geen last van had. Dus het is geen typisch Windows10 probleem. Zelf heb ik de indruk dat mijn browser (Google Chrome) iets doet, wat de forum software niet verwacht, en daarop de gebruiker uitlogt.

Ik zal de komende dagen )dit weekend) eens via een andere browser inloggen, en kijken of het probleem blijft opspelen.

louis holleman

Re: Windows 10

Bericht door louis holleman » 05 sep 2015 10:01

Van dat opnieuw moeten inloggen heb ik hier (met Vista en Firefox) ook een tijdje last gehad, tot vorige maand. Het dook ineens op, je logde in en kwam opnieuw in het inlogscherm, waarna het wel goed ging.
Het is inmiddels (sinds vorige maand ergens) weer verdwenen, dus zoals ze dan zeggen: "schiet mij maar lek" :mrgreen:

scheepswtk

Re: Windows 10

Bericht door scheepswtk » 05 sep 2015 11:35

Goedenmorgen,
Het gebeurde bij mij ook een paar keer, zoals gebruikelijk bij mij! bel ik dan de server. Die avond was het stik druk maar er was niets loos zei men daar. Toch aangeboden om de router even terug te zetten naar fabrieksafstelling zo gezegd en zo gedaan nu al een dag of 4 geen probleem. Misschien iets om te overdenken eigen router of router van server terugzetten?????

Gebruikersavatar
BS.
Berichten: 7068
Lid geworden op: 17 nov 2009 18:45

Re: Windows 10

Bericht door BS. » 05 sep 2015 11:39

Over inloggen gesproken, sinds 2 jaar heb ik
Windows 8.1 op de laptop, en vanaf het begin
als ik de laptop 10 a 15 minuten niet gebruik
moet ik me weer opnieuw inloggen.( mooi kl*te )
Verder werk het prima, maar een dezer dagen
installeer ik toch maar de gratis W 10, en dan
maar afwachten hoe het gaat met het inlog gebeuren.

Gr. Bertus.

Gebruikersavatar
TBH
Berichten: 80
Lid geworden op: 12 jun 2009 23:46
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Windows 10

Bericht door TBH » 05 sep 2015 12:59

Bertus
Voor Win8.1
Klik met je rechter muisknop op je bureaublad, kies:'Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen' er opent een nieuw scherm.
Rechtsonder kies: 'Schermbeveiliging'.
Hier kun je schermbeveiliging en vertraging ingeven, waarschijnlijk staat bij jou het vinkje aan bij: 'Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten', zet vinkje uit, kies 'Toepassen' en sluit de boel.

Voor Win10
Klik met je rechter muisknop op je bureaublad, kies:'Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen' er opent een nieuw scherm.
Links kies: 'Vergrendelingsscherm, rechts onderin kies: 'Instellingen voor schermbeveiliging'.
Rest is hetzelfde als in win8.1

Succes,

Thomas

Gebruikersavatar
BS.
Berichten: 7068
Lid geworden op: 17 nov 2009 18:45

Re: Windows 10

Bericht door BS. » 05 sep 2015 13:11

Hallo Thomas,

Als ik het zo doe zoals jij zegt, dan krijg ik
de volgende schermpjes te zien, maar geen vinkje.
Knipsel.3PNG.PNG
Knipsel.3PNG.PNG (6.7 KiB) 1419 keer bekeken
Knipsel4PNG.PNG
Knipsel4PNG.PNG (28.57 KiB) 1419 keer bekeken
Gr. Bertus.

Gebruikersavatar
TBH
Berichten: 80
Lid geworden op: 12 jun 2009 23:46
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Windows 10

Bericht door TBH » 05 sep 2015 14:05

Bertus, kijk ook eens bij energie instellingen en de geavanceerde opties hiervan.
Het kan dat je PC in de slaapstand valt, standaard staat dit ingesteld dat je dan een wachtwoord moet ingeven.
Speel hier eens mee, geen nood als je wat verkeerd instelt, je kunt met een knop altijd weer naar de standaard instelling voor betreffend schema (Gebalanceerd/Energiebesparing/Hoge prestaties).

Gr
Thomas

Gebruikersavatar
BS.
Berichten: 7068
Lid geworden op: 17 nov 2009 18:45

Re: Windows 10

Bericht door BS. » 05 sep 2015 15:02

Hallo Thomas,

Je kunt idd in (Gebalanceerd/Energiebesparing/Hoge prestaties)
instellen dat je geen wachtwoord meer hoeft aan te klikken om te
openen. Maar het wordt wel afgeraden, omdat anders iedereen
mijn laptop kan gebruiken.
Maar in ieder geval bedankt, ik weet nu hoe of dit moet.
Prettig weekend.

Gr. Bertus.

Gebruikersavatar
dick/brazil
Berichten: 1938
Lid geworden op: 04 mei 2009 00:06
Locatie: São Paulo
Contacteer:

Re: Windows 10

Bericht door dick/brazil » 07 sep 2015 16:34

Ik gebruik nu 3 dagen de FIREFOX browser om op Kombuispraat in te loggen, en sindsdien geen enkel probleem gehad. Het probleempje -van het continue opnieuw moeten inloggen- zit dus in CHROME browser. Ik kan nu dus wat gerichter gaan zoeken in de instellingen van de CHROME browser, om te zien wat de reden is van het continue uitloggen. (of gewoon de FIREFOX browser blijven gebruiken). :roll:

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 644
Lid geworden op: 22 jul 2004 00:47
Locatie: Heerhugowaard (of all places...)

Re: Windows 10

Bericht door Eric » 09 sep 2015 09:34

Denk dat er iets anders speelt, mogelijk bij de server van Kombuispraat.
Ik draai al jaren op Windows-7 en wordt nu ook telkens uitgelogd.
Kan ook aan een Windows update liggen, maar vooralsnog heb ik dit alleen bij Kombuispraat.
Zelf vindt ik het niet zo'n probleem omdat ik tegenwoordig maar sporadisch "langskom".

Mvg,
Eric
Rust Roest
Maar Roest Rust niet.

Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 3008
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Windows 10

Bericht door Allen » 12 sep 2015 12:49

Geen idee of dit van relevante betekenis is. :wink:

Ik hoor regelmatig in mijn omgeving dat -na installatie van Windows 10- de printer/scanner niet goed of niet werkt.

Bij het installeren van Windows 10 zet Microsoft de printer automatisch op Microsoft.

Een oplossing die wel eens wil helpen:

Even in het geopende venster van de printer/scanner het juiste apparaat aanvinken. :mrgreen:
Grtn

Hanseaat
Berichten: 57
Lid geworden op: 30 jun 2015 19:37

Re: Windows 10

Bericht door Hanseaat » 13 sep 2015 22:21

Dat hielp bij mij ook niet. Het bleef doodstil toen ik wilde printen. Ik heb toen de printer driver gedownload van de (in mijn geval) de Epson site. En toen werkte het wel. Mogelijk kan Win10 niet goed overweg met oudere driver versies. En als je de printer bij ingebruikname niet registreert krijg je geen updates.
(voorheen deventer05)

louis holleman

Re: Windows 10

Bericht door louis holleman » 13 sep 2015 22:35

Oftewel: als je niet precies doet zoals Microsoft/Megasof/prutzooi het bedacht heeft, werkt het gewoon niet meer. Meneer Gates is wel miljardair geworden, maar niet in zijn IQ en daarmee terroriseert ie ook nog "the world". Vindt je het gek dat ik al sinds de jaren 80 liever niks met hem en zijn bedrijf te maken heb? Misschien dat IS er ooit nog iets effektiefs tegen kan doen maar zelfs IS is volgens mij geheel afhankelijk van MS :twisted:

Gebruikersavatar
Henk van der Moolen
Berichten: 1066
Lid geworden op: 04 aug 2004 13:11
Locatie: Amsterdam

Re: Windows 10

Bericht door Henk van der Moolen » 14 sep 2015 01:09

Je gaat nu wel erg ver.
Hopen dat IS iets effectiefs kan doen betekent dat je hoopt op terroristische acties want iets anders kunnen ze niet.

louis holleman

Re: Windows 10

Bericht door louis holleman » 14 sep 2015 08:14

Je hebt helemaal gelijk, Henk. Maar dat MS werkt me af en toe behoorlijk op mijn zenuwen, en dan krijg je soms dit soort uitspraken...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast