Radio Officers Association (ROA) bijeenkomst Rotterdam

Alle reünies op een rijtje.
Sparks990
Berichten: 9
Lid geworden op: 19 okt 2008 17:44

Radio Officers Association (ROA) bijeenkomst Rotterdam

Bericht door Sparks990 » 26 apr 2019 16:14

Hallo ex collega Sparksen,

In het weekeinde van 15 november 2019 houdt de ROA in Rotterdam/Vlaardingen haar jaarlijkse bijeenkomst. De ROA is een zeer actieve club van mensen die zich ooit professioneel bezig gehouden hebben met radio communicatie. Deze Engelse club bestaat al heel lang (www.radioofficers.com) en had tot 2 jaar geleden voornamelijk leden uit het Britse Gemenebest. Ex-collega Lourens Vissers werd lid van deze club en bezocht één van hun jaarlijkse bijeenkomsten. Hij was zo enthousiast dat hij ook mij lid maakte ( € 20 per jaar) en tijdens de laatste RH reunie kwamen we nog 2 klasgenoten tegen (Tieleman Nootenboom en David Kegel) en die werden ook lid gemaakt. Met z'n vieren zijn we naar Chatham gereden, waar de club bijeenkwam voor haar mid term reunion. Hoewel wij niemand kenden, voelde het aan als een warm bad. Een 50-tal collega's variërend in leeftijd van 65 tot 80 verwelkomden ons met groot enthousiasme. Alhoewel we een andere taal spraken, spraken we allemaal toch dezelfde taal. Havens, schepen, zendinstallaties, Rh, Marconi, landen, mooie herinneringen, goede tijden, slechte tijden, lachen.
Deze bijeenkomsten zijn zo georganiseerd dat op dag één de leden aankomen in het hotel waar de bijeenkomst plaats vindt. Er wordt een slokje gegeten en gedronken in een informele sfeer. De volgende dag is er een programma met een maritieme insteek. Hier kan iedere deelnemer aan meedoen. Die avond is er een formeel diner (jasje, dasje) en daarna kan het nog laat worden in de bar. De volgende dag keert iedereen terug naar huis.
Deze bijeenkomst beviel ons zo goed, dat we vorig jaar met zijn vieren naar Belfast geweest zijn. Wederom een warm welkom en een interessante dag en leuke avond. Tony, de voorzitter van de ROA, leek het een goed idee om de volgende bijeenkomst eens in Rotterdam te houden. Tenslotte was iedereen daar regelmatig geweest toen de havens nog niet helemaal naar de Noordzee verschoven waren. Aan ons werd gevraagd om dit te organiseren. Slapen en eten op het s.s. Rotterdam bleek een beetje te prijzig uit te vallen, maar het Delta hotel in Vlaardingen was een goed alternatief. Verder staat een bezoek aan het RH Oud Roest museum op het programma en een boottocht door de haven op de oud zeesleper "Elbe". Het belooft dus een leuke en gezellige bijeenkomst te worden.
Heeft ons verhaal je enthousiast of nieuwsgierig gemaakt of ken je iemand die het misschien ook wel leuk zou vinden om er bij te zijn. Laat het me even weten via dit forum of stuur een mailtje naar jckarels@gmail.com.

Plaats reactie