branden

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3390
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

branden

Bericht door Cor Leliard » 24 sep 2007 21:42

Ben al 2 jaar in het bezit van deze computer,maar vanmiddag zonder enige reden kon ik niet meer branden,verplaatste een map naar dvd-rw station D,dat ging en gaat prima.Krijg dan icoon te zien dat er bestanden in de rij staan voor de cd.Klikte dan zoals altijd op deze bestanden op cd zetten.Maar krijg dan te zien er bevindt zich geen schijf in station D of een beschadigde.Een paar keer een nieuwe cd rom geplaatst en steeds hetzelfde.
Als ik naar eigenschappen ga van D
krijg ik te zien schijf gebruikt 0 bytes,beschikbaar 0 bytes
Onder hardware bij D krijg ik te zien
maxtor 6E040L0 en
AOPEN duw 1608/arc dvd-cd rom
De pc schakelt steeds naar maxtor heb al een paar keer geprobeerd om
het via AOPEN etc te proberen maar dat lukt,pc gaat naar maxtor.

Als ik er een cd in doe waar wat op staat geeft hij wel aan wat er allemaal in zit en ik kan alles afspelen.
maar branden nul komma nul
Wat is de oplossing
bijvoorbaat dank voor de genomen moeite
gr uit Breda Cor
Il parle Il a parle

Gerard

cd`s branden

Bericht door Gerard » 24 sep 2007 22:55

Ahoy Cor. Probeert het volgende eens: Cd er in, wachten tot ,,bestanden in de wachtrij" verschijnt, opnieuw opstarten en de cd branden. Gr.Gerard.

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Branden

Bericht door ferryvaneeuwen » 25 sep 2007 00:58

Het lijkt op een beschadigde driver van de brander. Om als brander te werken moet er een Recording of Opnemen tab aanwezig zijn op de volgende locatie:

Dubbelklikken op Mijn Computer. Rechtsklikken op de drive van de brander en vervolgens op Eigenschappen klikken. De genoemde tab moet er als tabblad tussen staan. Doe je hetzelfde met de CD-speler, geen brander dus, dan staat dit tabblad er niet tussen. Als het tabblad mist dan zal deze drive niet meer als brander werken, maar wel als speler. Dat zou dan een indicatie kunnen zijn dat een driver beschadigd is.


Ferry

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3390
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Bericht door Cor Leliard » 25 sep 2007 14:30

Hallo Ferry en Gerard,
Gerard jou manier geprobeerd nul komma nul

Ferry alles bekeken zoals jij aangegeven,en inderdaad er moet iets zijn met de driver.
Zal hem naar de pc garage brengen
Mannen bedankt.
gr Cor
Il parle Il a parle

Gebruikersavatar
Jaap v D
Berichten: 702
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:06
Locatie: Katwijk aan zee

Bericht door Jaap v D » 25 sep 2007 16:53

Cor ,dat probleem heb ik ook gehad ,Dennis mailde mij de oplossing.In je hardware de CD speler verwijderen en dan je computer UIT zetten .Als je hem dan weer aanzet vind hij nieuwe hardware ,en bij mij was dat probleem de wereld uit .met dank aan Dennis :lol: want het zootje stond op het punt om het raam uitgelazerd te worden .

grts Jaap

Gebruikersavatar
Compass
Berichten: 3036
Lid geworden op: 22 jul 2004 11:11
Locatie: Groningen

Bericht door Compass » 25 sep 2007 16:59

Als je het helemaal goed wilt doen na driver verwijderen ook de kabels van de brander losmaken en eerst een keer zonder brander opstarten. Daarna weer aankoppelen en opstarten en dan opnieuw instaleren.

Groeten,
Bert de Boer

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Brander

Bericht door ferryvaneeuwen » 25 sep 2007 17:35

Met de al genoemde tips kan je denk ik de fout best zelf fiksen. De deur uit is ook weer zo'n gedoe.....

Eventueel kan je een speciale Maxtor diagnostic tool downloaden. Die verschaft waarschijnlijk zekerheid over de fout. Maxtor is intussen opgekocht door Seagate.

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD

Op de pagina helemaal links onder op Windows Version klikken. Je moet wel weer zo'n vragenlijstje invullen.

Ferry

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 635
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 25 sep 2007 19:56

Compass schreef:Als je het helemaal goed wilt doen na driver verwijderen ook de kabels van de brander losmaken en eerst een keer zonder brander opstarten. Daarna weer aankoppelen en opstarten en dan opnieuw instaleren.

Groeten,
Bert de Boer
Dit zou je inderdaad als tweede kunnen proberen, meestal is bovengenoemde voldoende.

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3390
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Bericht door Cor Leliard » 27 sep 2007 23:24

Heren,
Allemaal bedankt,heb de pc naar de winkel gebracht,200 meter,
die man heeft een nieuwe laser geinstalleerd voor dvd en cd-rom.
Ik had alleen cd rom.
Heeft hem schoon gemaakt alles voor 50 euro,hij werkt nou als een tierelier.
Allemaal bedankt
gr uit Breda Cor
Il parle Il a parle

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3390
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Bericht door Cor Leliard » 24 jul 2008 15:47

NERO
=========
Geachte techneuten.
Ik heb het volgende probleem
Op mijn pc staat nero 7 essential geinstalleerd en dat werkte tot en
met eergisteren prima.
Maar nu krijg ik als ik wil branden steeds te zien,dat ik er geen goede cd in heb,maar dat er een cd-r/rw in moet.
Heb zo'n cd bij mijn dochter geleend maar dat werkt heeeeeeeeel langzaam.dus K met een hoofdletter.
Als ik wil gaan branden staat er boven in het scherm
HUIDIGE RECORDER D:atapidvd A DH 20A3Hcd-r/rw ,
ik denk ik ga naar opties en ga dat veranderen in cd-
Maar krijg dit niet veranderd.

MIJN vraag is hoe kan ik dit veranderen zodat het weer prima werkt
Groeten uit een zon overgoten Breda
Cor
Il parle Il a parle

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Nero Essentials

Bericht door ferryvaneeuwen » 26 jul 2008 17:56

Ik ken Nero Essentials niet maar wat de recorder aangeeft: D:atapidvd A DH 20A3Hcd-r/rw zegt dat deze zowel CD-R's als CD-RW's kan branden, althans zo moet je de kreet cd-r/rw lezen.

Ik gebruik Nero 7 en hiermee detecteert Nero zelf het type schijf dat er in de brander zit. Ziet Nero 7 een CD-RW die nog beschreven is dan biedt het programma zelfs aan om de schijf te wissen.

Je hebt er per ongeluk toch geen CD+R of CD+RW ingestopt want deze kan de brander niet behandelen.

Werkt je brander correct? Je kan dit uittesten door er een DVD of een audio CD-ROM in af te spelen.

Ferry

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3390
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Bericht door Cor Leliard » 26 jul 2008 18:59

Hallo Ferry,
ook ik gebruik nero 7
Dat is nu juist het gekke,zet ik er een schijf in die al gebruikt is maar nog niet vol,dan kiest nero inderdaad de juiste cd en kan ik de toegevoegde gegevens op die cd erbij branden.
Maar doe ik er een nieuwe cd of dvd in, en ik doe de toevoegingen,
dan gaat het goed totdat ik moet gaan branden,druk ik op branden dan komt er te staan dat ik er een cd-rw in moet doen.
Ook bij opties staat slechts 1 keuze namelijk die cd-rw.
snap er de ballen niet van
gr Cor
Il parle Il a parle

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 30766
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Heiloo
Contacteer:

Bericht door Jos Komen » 26 jul 2008 21:58

Hallo Cor,
Op mijn laptop met vista kan ik ook geen cd+R en cd+rw branden.
Alleen maar cd-r of cd-rw.
Ach, het duurde bij mij wel een tijdje voordat ik het verschil in de peiling had, maar heb nu geen problemen meer. :)
All the best
Jos
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Bericht door Jolly Sailor » 26 jul 2008 22:08

Ben ik even blij dat ik Roxio gebruik inplaats van Nero, gebruik gewoon een DVD+RW.

Trouwens gebruik ook Realplayer voor het branden van video,s op DVD+RW.
Afbeelding

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Nero Essentials

Bericht door ferryvaneeuwen » 27 jul 2008 14:32

Je hebt nog niet gezegd met welk Nero programma je normaliter brandt.: Met bijvoorbeeld Express of Nero Burning ROM. In dit laatste programma moet je eens bovenin op 'Recorder' en dan 'Choose Recorder' klikken. Je ziet dan welke Recorders er aanwezig zijn of dat de goede erbij staat. Verder onder 'Recorder' onderaan op 'Disc Info'.

Nero Essentials heeft nog de volgende toolkits aan boord:

Nero ToolKit integrates 3 powerful applications: Nero CD-DVD Speed 4, Nero Drive Speed 3, Nero InfoTool 3
- Basic and advanced drive/media tests with Nero CD-DVD Speed 4
- Speed and noise control with Nero Drive Speed 3
- Detailed system analysis with Nero InfoTool 3

Als het goed is staat er dus onder 'Tools' het hulpprogramma 'Nero InfoTool' . Kijk bij o.a. de tabbladen Disc, Drive en Drivers of er een fout gerapporteerd wordt. Kijk ook bij Configuratie bij 'Dvd-/cd-rom-stations' of je brander erbij staat.

Het is wellicht nuttig om all tools te draaien. Vooral ook 'Basic and advanced drive/media tests with Nero CD-DVD Speed 4' lijkt interessant om de fout te vinden.

73

Ferry

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3390
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Bericht door Cor Leliard » 28 jul 2008 18:39

Hallo Ferry,
Alle punten die je hebt aangegeven gevolgd en waar nodig verandert.
Alles werkt weer
bedankt
groeten uit een zonnig Breda
Il parle Il a parle

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten