Windows Vista

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.

nieuwe PC kopen,met welk besturings progr.

met XP
19
58%
met Vista
14
42%
 
Totaal aantal stemmen: 33

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 635
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 28 jun 2008 15:36

Jawel, ik heb dit eens gedaan, en dat werkt prima!

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Bericht door Jolly Sailor » 28 jun 2008 19:21

Hallo Theo

Ik had dat bericht meer geplaatst voor algemeen belang omdat sommigen het wat moeilijk hadden met die SP 1.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7479
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Bericht door Theo Horsten » 28 jun 2008 19:35

Ah, zit dat zo. :)
SP1 gaf bij mij geen problemen. Vista heeft trouwens helemaal geen problemen gegeven. Vandaar dat het er ook op een nieuw machien op komt. Pas op: XP werkt minstens zo goed, dus van mij had Vista niet gehoeven, maar nu het er eenmaal is... doen we maar weer mee.

Dat wisselen van taal is in mijn geval toch wel fijn.
Website: Schepen & Boeken

Oh my friend we're older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same.
Those were the days my friend...

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7479
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Bericht door Theo Horsten » 23 jul 2008 05:37

Dat wisselen van taal is in mijn geval toch wel fijn.
Ben nu twee dagen in de weer met installeren van software op mijn nieuwe pc en wennen aan Vista Ultimate en ik moet zeggen: het werkt goed. Zojuist het Nederlandse taalpakket gedownload - 0,6 GB - en dat installeerde probleemloos. Plotseling is het een volledig Nederlandse versie geworden. Verder krijg ik de indruk - meer is het ook nog niet - dat Ultimate beter werkt dan Home Premium op mijn laptop.
Het blijft overigens jammer dat het mailprogramma geen Nederlandse spellingscontrole heeft en ik begrijp ook niet goed waarom dat is. Engels, Frans, Duits en Spaans, that's it.
Website: Schepen & Boeken

Oh my friend we're older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same.
Those were the days my friend...

Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1914
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter » 28 aug 2008 20:49

Hallo allemaal.

Wat mij opvalt bij Vista Home, is dat ik na een aantal dagen surfen over het net, ik zoveel schijfruimte kwijt ben, soms wel 1 tot 2 gieg.
Vraag me af of dit normaal is, wie weet er een antwoord :?:

Groet Nico.

Gerard

//

Bericht door Gerard » 28 aug 2008 21:09

Hallo Stavenuiter, hier is het (zeer waarschijnlijke) antwoord:

http://www.kombuispraat.com/viewtopic.p ... 13&start=0

Vr.gr.Gerard.

Gebruikersavatar
K.Brouwer
Berichten: 2392
Lid geworden op: 03 dec 2005 18:18

Bericht door K.Brouwer » 28 aug 2008 21:43

Hallo Nico,

Weet niet of je er iets aan hebt, maar als ik iedere keer met het
(gratis) programma CCleaner de rommel op laat ruimen haalt hij zo
rond de 50 MB rotzooi weg na enkele uren op het internet te hebben
gezeten. Dus het kan snel oplopen :shock: .

Groeten,K.Brouwer.

Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1914
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter » 28 aug 2008 22:50

Navond Gerard en Heer.Brouwer.

Bedankt voor jullie tips, gaat er morgen meteen mee aan de slag, bij XP had ik dit uiteraard ook wel, maar niet zo veel verlies als Vista, nogmaals bedankt :-D

Groet Nico.

Gebruikersavatar
K.Brouwer
Berichten: 2392
Lid geworden op: 03 dec 2005 18:18

Bericht door K.Brouwer » 29 aug 2008 00:57

Hallo Nico,

Dat was mij ook opgevallen dat bij ongeveer dezelfde tijd surfen met XP

CCleaner daar ogeveer 25 MB rotzooi opruimt en bij Vista ongeveer

50 MB. Geen idee waar dat aan ligt :roll: .

Groeten,K.Brouwer.

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Schijfruimte

Bericht door ferryvaneeuwen » 29 aug 2008 13:12

Zelf gebruik ik een programma dat de harde schijf of schijven analyseert. Spacemonger is zo'n programma en toont de harde schijf op het hoogste mapniveau als gekleurde blokken. Hoe groter het oppervlakte hoe meer de door die map gebruikte schijfruimte. Op elk blok kan er vervolgens weer ingezoomd worden om submappen te analyseren. En dan maar wissen wat je wissen kunt...... Ik gebruik het programma geregeld als ik zie dat het aantal Gb's weer zijn teruggelopen. Overigens is dat dikwijls mijn eigen schuld omdat ik sommige grote files vergeten ben te wissen. Dat wordt allemaal mooi zichtbaar gemaakt.

Er is nog steeds een freeware versie te downloaden:

Spacemonger V1.4

Omdat ik XP gebruik weet ik niet of het programma op Vista werkt. Zonodig kan je de laatste betaalversie 2.1.1 downloaden. Deze heeft een trial periode van 30 dagen dus daar kan je voorlopig mee vooruit. Ik neem aan dat deze in ieder geval wel op Vista werkt.

Spacemonger V2.1.1

Ferry

Gebruikersavatar
K.Brouwer
Berichten: 2392
Lid geworden op: 03 dec 2005 18:18

Re: Windows Vista

Bericht door K.Brouwer » 01 okt 2008 23:05

Het vervolg van SP 1 in Vista installeren.

Na het eerste geduvel in mei waar m'n computer vreemd ging doen na het installeren van SP1 heb ik bij
elkaar Vista zesmaal opnieuw geinstalleerd en alles uitgezet wat er maar uit te zetten viel, zelfs zonder enig programma erop gezet te hebben. Maar het gedonder bleef, de processor bleef een half uur lang
op 100% draaien en het geheugen liep bijna geheel vol. Zelfs toen ik 1 gig extra geheugen erbij geprikt
had liep die ook op 90%-95% vol. En dan weer een blauw scherm en opnieuw opstarten terwijl ik er niet eens mee aan het werk was.

Heb dat ding nu meegenomen naar de computerclub en het probleem uitgelegt :shock: ,ze wisten daar natuurlijk ook niet 1,2,3, wat er aan de hand kon zijn doch men ging eens kijken en binnen de kortste keren vond men dat de videodriver niet in orde was :lol: . Die er opnieuw opgezet en hij draait nu als
een tierelier 8) .

Wellicht dat hiermee iemand anders er z'n voordeel mee kan doen :-D .

Groeten,K.Brouwer.

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 635
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Re: Windows Vista

Bericht door DennisV » 02 okt 2008 12:05

Daar heeft microsoft zelf al een oplossing voor bedacht (NOG VOOR DE INVOERING VAN VISTA).

De vista campatibility check.

Een programmatje op xp installeren, en dat programma zoekt dan welke problemen er tijdens de installatie van vista onstaan.

Hij geeft dan al aan dat je eerst de videodriver moet upgraden, of de bios, of meer geheugen moet prikken, of nero moet verwijderen, enz.

Programma is hier te vinden!

http://www.microsoft.com/netherlands/wi ... fault.aspx

Groetjes,

DennisV

Gebruikersavatar
K.Brouwer
Berichten: 2392
Lid geworden op: 03 dec 2005 18:18

Re: Windows Vista

Bericht door K.Brouwer » 02 okt 2008 22:34

Hallo Dennis,

Een (voor mij) verhelderende link.Weer wat wijzer geworden. Het grappige is dat ik bij die OEM versie van Vista een installatie + drivers cd kreeg en een cd met een Windows Anytime Upgrade. Alleen uit de bijgeleverde tekst valt absoluut niet op te maken dat het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.

Ze hebben het alleen maar over upgraden naar allerlei Windows toepassingen o.a. van Vista naar Ultimate! Daar wordt ik natuurlijk niet veel wijzer van.

Ook in de bijgeleverde instructieboeken werd alleen maar over het opnieuw installeren gesproken,die
Upgrade cd komt er niet eens in voor.

Ook vond ik het vreemd dat ik geen anderen over problemen hoorde na het SP 1 installeren.

Maar ja,hij draait nu als een tierelier en die videodriver heb ik op een cd gezet dus mocht ik hem om
wat voor reden ook opnieuw moeten installeren heb ik de goede driver achter de hand 8) .

Groeten,K.Brouwer.

Gebruikersavatar
K.Brouwer
Berichten: 2392
Lid geworden op: 03 dec 2005 18:18

Re: Windows Vista

Bericht door K.Brouwer » 02 okt 2008 22:39

Hallo Dennis,

Lees van Vista naar Ultimate als van Home Edition naar Ultimate :? .

Groeten,K.Brouwer.

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Re: Windows Vista

Bericht door Jolly Sailor » 16 jan 2009 19:51

Microsoft's nieuwe bèta laat oude apps herleven

Microsoft heeft een bèta uitgebracht van een programma waarmee het mogelijk is om oude Windows applicaties te draaien op Windows Vista.
Windows Vista kan normaliter geen applicaties draaien die bedoeld zijn voor oudere versies van het besturingssysteem. Het programma Micorsoft's Enterprise Desktop Virtualization (MED-V), stelt gebruikers in staat om oudere programma's te starten met het nieuwere Vista. Door het programma, dat nu nog in bèta is, kunnen gebruikers plotseling een applicatie die oorspronkelijk voor Windows 2000 gemaakt was nu wel gebruiken met Vista.
Onze doelstelling was om een oplossing te bieden voor it-teams die problemen ondervonden met het doorschuiven van de applicaties na het upgraden naar Vista," aldus Ran Oelgiesser, productmanager van MED-V productieteam op een Microsoftblog. "Met MED-V kan je gemakkelijk virtuele Windows XP of 2000 omgevingen creëren zodat oude applicaties kunnen draaien op de Windows Vista desktop van gebruikers."

Virtualisatie

Microsoft wil flink investeren in virtualisatie. Begin vorig jaar nam de softwaregigant een bedrijf over dat grafische technologie ontwikkelt. Daarnaast verstevigde Microsoft de banden met Citrix. Ook werd in mei 2008 een verbeterde versie van de Hyper-V uitgebracht voor Windows Server 2008. Door zich meer op virtualisatie te storten, hoopt Microsoft de strijd aan te kunnen gaan met VMware op de virtualisatiemarkt.
De definitieve versie van het programma staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar, als onderdeel van het Microsoft Desktop Optimization Pack. Windowsgebruikers kunnen de bèta bemachtigen door zich in te schrijven op de Microsoft Connect site.
Afbeelding

H.C. Hogeboom (RIP)

Re: Windows Vista

Bericht door H.C. Hogeboom (RIP) » 18 jan 2009 13:08

Ik zie dat ik niet de enige ben die problemen heeft met SP1 van Vista.
Inmiddels heb ik het een keer of 3 geprobeerd, maar het is nog steeds knudde.
Uit de meldingen haal ik dat er een conflict is met Quicktime, maar wat dat probleem dan is is mij niet duidelijk.
Zoeken op internet heeft ook nog niet veel opgeleverd.
Voordeel is wel dat met het teruggaan naar een herstelpunt de zaak snel is opgelost.

Groeten,
Harry

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten