Harde schijf

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
H.C. Hogeboom (RIP)

Harde schijf

Bericht door H.C. Hogeboom (RIP) » 05 mar 2008 22:30

Heb van de week een nieuw apparaat aangeschaft. Na een probleem met software lipe de PC vast. Van alles geprobeerd maar het lukte niet.
Ik heb een nieuwe schif gekocht erin gezet. De zaak opnieuw geinstallerd zonder probleem. En toen de originele schijf als back up geplaatst.
En wat zie ik. Het systeem geeft aan dat er slechts 15 Gb beschikbaar is. De schijf is 750 Gb en die 15 Gb was gereserveerd voor recovery.
Wie heeft een idee.

Groeten,
Harry

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Harde schijf

Bericht door ferryvaneeuwen » 26 mar 2008 00:40

Harry,

Je vraag gemist. Misschien beter laat dan nooit.... Heb je dit probleem nog of is het inmiddels opgelost? Welke besturingssysteem gebruik je? Kun je files kopiëren naar de originele schijf of verschijnt er dan een foutmelding?

Ferry

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Bericht door Jolly Sailor » 07 apr 2008 22:52

Ik denk dat Harry de schijf weggedonerd heeft jammer, was misschien nog via Fdisk en dan in dos nog wel de ontbrekende ruimte weer tevoorschijn te halen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Harde schijf

Bericht door ferryvaneeuwen » 08 apr 2008 23:44

Hallo Jolly,

Misschien heb je gelijk. Jammer dat hij geen sjoege geeft. Dat animeert niet erg om in het vervolg nog bij te springen. Maar misschien heeft hij een goede reden. Quien sabe¿?

Ferry

H.C. Hogeboom (RIP)

Bericht door H.C. Hogeboom (RIP) » 09 apr 2008 19:42

Mogelijk heb ik nu even niet opgelet, maar inmiddels is het probleem opgelost.
Ik heb de schijf niet weggegooid. Soms helpt een nachtje erover slapen.
De hele handel werkt prima.
Wat me wel tegenvalt is de service of eigenlijk het ontbreken ervan van de leverancier. Dell. Nadat ik Dell van het probleem op de hoogte had gesteld kreeg ik na een maand bericht van Dell of ik de vraag in het Engels wilde stellen. Dat gedaan. Vervolgens is het weer rustig.
Trouwens het provbleem is ontstaan toen ik Partition Magic wilde installeren (onder Vista). Het kost trouwens wel een hoop tijd om alle drivers en updates op te zoeken die Vista nodig heeft.

Groeten,
Harry

Joop Kieviet (RIP)

harde schijf

Bericht door Joop Kieviet (RIP) » 26 jun 2008 13:59

Beste mede companen,

Ome Joop heeft een paar domme foutjes gemaakt op zijn PC met windows XP PRO, krijg je met de leeftijd en alles snel te willen doen. :cry: :oops: Het probleem is ik wilde mijn harde schijf formatteren maar de partitie waar het systeem op staat is vrij groot n.l. 140 GB en mijn backup op 20 GB welke ik wel kan formatteren maar daar wil ik niet aankomen.Wie oh wie kan mij raad verschaffen voordat we een nieuwe schijf erin doen. :?:

B.v.d. Gr. Joop

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Formatteren

Bericht door ferryvaneeuwen » 26 jun 2008 15:00

Het formatteren van een partitie kan gebeuren via Computerbeheer. Ga naar Start -> Uitvoeren -> type in het venster: compmgmt.msc en druk op OK. Ga naar Opslag -> Schijfbeheer en klik dit aan.

Volg verder exact de instructies op zoals vermeld onder 'How to format a basic volume' in het onderstaande support artikel van Microsoft:

MS Support

Ferry

Joop Kieviet (RIP)

Harde schijf

Bericht door Joop Kieviet (RIP) » 26 jun 2008 17:36

Ferry,

Bedankt zover ga het vanavond het gelijk uitproberen.

Gr. Joop

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Formatteren

Bericht door ferryvaneeuwen » 26 jun 2008 19:02

Voor de goede orde vermeld ik nog dat als je besturingssysteem op de schijf staat die je gaat formatteren dit wellicht tot problemen kan leiden. Je formatteert namelijk door middel van het computer management programma dat op diezelfde harde schijf staat. Ik heb zelf dit programma alleen gebruikt om andere drives dan de primaire drive, waarop het besturingssysteem staat, te formatteren en heb geen ervaring met het formatteren van de primaire schijf.

Het kan ook via deze instructie die geldt voor de primaire drive:

Make bootable: FORMAT C: /S

Dit moet dan gebeuren vanaf een startup diskette in de A: drive.
De meeste nieuwe PC's hebben echter geen A:-drive meer......

Zie voor de hele procedure deze web site:

Formatting your Partitions


Ferry

Joop Kieviet (RIP)

Harde schijf

Bericht door Joop Kieviet (RIP) » 26 jun 2008 20:18

Ferry,

De manier die je aangaf heb ik reeds daarvoor geprobeerd, maar je kunt een partitie groter dan 37 GB niet formateren op die manier. We zullen nog een keer op de andere wijze proberen maar anders zal de harde schijf op mijn oude PC via de opstartdiskette moeten formateren. In ieder geval bedankt zover.

Gr. Joop

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 635
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 26 jun 2008 20:24

Heb je een windows installatie cd/dvd? (vista of xp)?

Zo ja, probeer dan het volgende.

Computer aanzetten, dvd\cd plaatsen.

Op een toets drukken om van de cd te starten, daar instrukties volgen, en de schijf formatteren, setup afsluiten en KLAAR!!! (tenzij je windows ook nog effe wil installeren.)

Of je google-t effe op "ultimate boot cd" ik meen me te herinneren dat die ook een formateer functie op de bootable cd hebben.

LET OP: je computer moet wel ondersteuning bieden voor opstarten van cd/dvd. OUDERE computers (lees 10 jaar oud) die hebben deze ondersteuning niet!

Groet,

DennisV

Joop Kieviet (RIP)

Harde schijf

Bericht door Joop Kieviet (RIP) » 26 jun 2008 20:38

Dennis bedankt voor de info, gaan morgen weer verder 8) Nu gaan we even naar Guus kijken. Gisteren hoorde ik een goeie :-D "Guus gaat niet naar huus maar Oranje wel" :P :-D
Resultaten van de PC schonen komen van het week-end.
Gr. Joop

Joop Kieviet (RIP)

Harde Schijf

Bericht door Joop Kieviet (RIP) » 11 jul 2008 20:52

Na een hop geploeter toch maar een nieuwe harde schijf gekocht en alles opnieuw geinstaleerd, maar nu is mijn vraag zijn er ook verloopstekkers van IDE naar ASA schijf om eventueel oude schijven te kunnen formateren.

Gr. Joop

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 635
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 11 jul 2008 20:53

Ik denk dat het makkelijker is om een bracket te kopen (kost een tientje of twee), daar plug je de hardeschijf in, en dan kan je de harde schijf aan je USB poort hangen.

Ze bestaan wel Afbeelding

Joop Kieviet (RIP)

Harde schijf

Bericht door Joop Kieviet (RIP) » 11 jul 2008 21:14

Dennis bedankt ga er morgen achteraan .

Gr. Joop

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 635
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 11 jul 2008 21:15

Graag gedaan!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast