Tune Up Utilities

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 29967
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jos Komen » 29 nov 2013 23:46

Het wordt waarschijnljk nachtwerk, komt voornamelijk door de 71 GB foto's die ik de afgelopen 7 jaar in Warffum gemaakt heb en nog andere belangrijke bestanden die ik moet bewaren.
Ach, het houdt me van de straat en uit de kroeg. :lol:
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Gebruikersavatar
K.Brouwer
Berichten: 2380
Lid geworden op: 03 dec 2005 18:18

Re: Tune Up Utilities

Bericht door K.Brouwer » 30 nov 2013 01:14

Hallo Jos en Theo,

Heb net jullie ervaringen met Tune Up 2014 gelezen en mij over over jullie vreemde ervaringen lopen verbazen. Heb n.l. helemaal geen last van de problemen die jullie omschrijven. Valt mij wel op dat jullie hem nog niet zo lang geleden hebben geladen ( binnen 30 dagen).
De mijne heb ik er op 07-09-13 opgezet, en ik meen intussen één update erop gezet te hebben, en tot op heden draait alles zoals gewoonlijk normaal zonder enige storing. Als jullie interesse hebt wil ik hem wel opstruren. :-D
Hier draai ik op XP en Vista.

Groeten,K.Brouwer

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7253
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Theo Horsten » 30 nov 2013 06:13

Het gaat uitstekend met PC Faster, niets op aan te merken. Aanzienlijk sneller geworden. Boot up is zelfs twee keer zo snel geworden en dat houdt hij dan ook nog elke ochtend keurig bij, of het soms nog een tikkie sneller kan. Voor mij hoeft Tune Up echt niet meer. Alleen AVG Anti Virus.
Internet Explorer gebruik ik al heel lang niet meer. Na eerst een hele tijd Firefox te hebben gebruikt, draai ik nu alweer heel lang op Google Chrome en dat bevalt uitstekend.
Alles werkt zoals het moet werken. Ik meende alleen een verandering bij Photobucket te bespeuren, maar dat zit bij Photobucket zelf. Daar zijn ze wel vaker aan het donderjagen en dat gaat dan vanzelf weer over.

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jolly Sailor » 30 nov 2013 08:11

Om de zoveel tijd formateer ik de hele boel en instaleer ik het weer opnieuw met Acronis back up en ben dus nooit gelukkig een hele nacht bezig maar hoogstens een uur omdat ik na het instaleren ook de laatste update,s ophaal en dan weer een nieuwe back up maak.

Dus heb een opstart schijf van Acronis en heb de back up staan op de D partitie en voor de zekerheid nog een reserve op een USB stick mocht het een keer helemaal fout gaan.
Back Up.PNG
Deze back up is compleet met de nodige update,s tot 26 oktober en is ingepakt 16 GB groot en dan past mooi op een USB stick van 32 GB.
Met het programma Acronis heb je vele mogelijkheden je kan ook één programma repareren ermee dus als mijn Pinnacle Studio 14 raar doet instaleer ik die opnieuw uit de Acronis back up.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 29967
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jos Komen » 30 nov 2013 17:10

Ik zal dat Arconis zeker gaan gebruiken Jolly, bedankt voor de tip. :)
Maar tot mijn stomme verbazing heb ik opeens alle foto's weer terug op de C-schijf.
Ik heb een nieuwe partitie gemaakt voor foto's en andere dingen, mijn C-schijf kleiner gemaakt en opeens zat die bijna vol met van alles wat eerder weggeformateerd was.
Komt natuurlijk wel mooi uit. :)
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 29967
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jos Komen » 30 nov 2013 22:18

Ziet er allemaal goed uit Jolly, maar ik zie geen gratis versie van Acronis.
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 29967
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jos Komen » 16 dec 2013 00:00

Ik heb nu weer tune-up 2013 en onlangs is dit geüpdatet.
Bij (1 click) opruiming worden er nu dagelijks meer dan 2000 elementen uit de browser verwijderd, vraag me af wat dit voor elementen zijn. :wink:
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jolly Sailor » 16 dec 2013 12:03

Waarschijnlijk sporen (cookies) die op je computer terecht komen door het surfen op het internet .
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 29967
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jos Komen » 16 dec 2013 12:21

Voor die update werden er nooit meer dan 100 per dag gevonden, nu opeens meer dan 2000! :wink:
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door ferryvaneeuwen » 16 dec 2013 13:39

Browsers zijn slordige vervuilers en laten na het bezoeken aan sites grote hoeveelheden 'traces' of sporen op de computer na, evenals 'left over files' en tijdelijke files met de extensie tmp. De browser ruimt die rotzooi niet zelf op. Zo zou het eigenlijk wel horen. Verder staat er ook nog eens de hele browser historie uitgebreid op.

Ik denk dat die rommel vroeger ook al verwijderd werd maar dat ze die na de update ook zijn gaan meetellen. Tja, marketing....

Ferry

Gebruikersavatar
Jos Komen
Berichten: 29967
Lid geworden op: 21 jul 2004 19:44
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Jos Komen » 16 dec 2013 19:08

Bij Tune-up 2014 werkte de browseropruiming voor geen meter.
Misschien hebben ze dit probleem nu opgelost en ook maar de versie van 2013 bijgewerkt.

Het zal dus wel met marketing te maken hebben, Ferry. :wink:
Hij die nooit gevaren heeft
Weet niet hoe een zeeman leeft.


http://www.scheepspraat.nl/

Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 2757
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Allen » 16 dec 2013 22:59

GLARY UTILITIES.

Ik wil er geen nieuwe topic voor openen.
VRAAG:
"Wie geeft er ervaring met Glary Utilities"?
Grtn, Allen
Panta rhei ouden menei (Heraclitus)
Panta chorei kai ouden menei

Gebruikersavatar
ferryvaneeuwen
Berichten: 2677
Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
Locatie: Krimpen a/d IJssel
Contacteer:

Re: Tune Up Utilities

Bericht door ferryvaneeuwen » 17 dec 2013 01:41

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar hier staan er een aantal van anderen.

Ferry

Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 2757
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Allen » 17 dec 2013 14:44

Ferry, bedankt voor je reactie.
Ik heb zelf ook gekeken op het www en daar wordt zo nu en dan de verstandhouding
MicroSoft vs Glary Utilities ter discussie gesteld.
Op de site die jij aanhaalt deelt men wel erg veel sterren uit. :-D
Ook een soort van marketing. :?: 8)
Je weet het maar nooit. :)
Grtn, Allen
Panta rhei ouden menei (Heraclitus)
Panta chorei kai ouden menei

Bob
Berichten: 2993
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Bob » 17 dec 2013 16:00

Volgens mijn computerboer, die mijn computer leverde en herstelde toen alles vast gelopen was, is AVG de oorzaak dat alles wat langzamer gaat draaien. In tegenstelling tot een paar jaar geleden is nu Norton beter en vertraagd de zaak niet meer. Waarvan akte.

mvg
Bob
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Bob
Berichten: 2993
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Tune Up Utilities

Bericht door Bob » 17 dec 2013 16:06

verkeerde topic sorry

Bob
Laatst gewijzigd door Bob op 18 dec 2013 12:44, 2 keer totaal gewijzigd.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast