Een paar PC-vragen ...

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.
Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 2881
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Allen » 07 okt 2016 17:55

Grtn

Robert Delhaye
Berichten: 53
Lid geworden op: 09 jun 2013 12:45
Locatie: London, UK

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Robert Delhaye » 09 okt 2016 17:47

Dag jdbvos en Allen,

Bedankt voor de hulp en de tips!
Ik heb ontdekt dat een manier om bij de bestanden te komen, zonder dat het scherm een aantal keer gaat flitsen en dan weer terugkeert naar bureaublad, als volgt kan:
bij zoeken 'afbeeldingen' intypen, dan 'opgeslagen afbeeldingen' kiezen, dan links op 'afbeeldingen' klikken, of als je op zoek bent naar 'downloads', 'documenten' of wat anders, daarop klikken. Dat gaat probleemloos en zonder haperen.

Ik vind het wel erg dat Microsoft van deze (mogelijke, want ze komen niet op iedere computer voor) problemen op de hoogte was, en ze toch maar snel de Window 10 updates hebben aangeboden. Nou ja, dat moeten ze zelf weten bij Microsoft, maar steeds meer mensen stappen over op Apple, en Apple heeft ook een serie winkels waar je tweedehands laptops en i-phones kunt kopen van hunnie, tegen ok prijzen en met garantie.

met vriendelijke groet,
Robert Delhaye.

"Van computers krijg je meer hoofdpijn dan van bier..."

egbert-j
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 dec 2015 07:25

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door egbert-j » 12 okt 2016 10:46

Ik heb een vraag over het mail programma van Mozilla/Thunderbird
heeft iemand ervaring er mee of heeft zelf een mail account bij
voornoemde Thunderbird?
bij voorbaat dank
egbert

Gebruikersavatar
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3693
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Mart Hoogedoorn » 29 nov 2016 20:02

Ik ben sinds enige dagen de happy bezitter van een home theatertje van 300 watt,sterk genoeg voor mijn geluidbehoefte en ruimte.Prachtige weergave van muziek en dvd's op mijn wide screenscherm van 24'...maar mijn bedoeling is de you tube films etc vanaf mijn notebook of via mijn monitor scherm er op aan te sluiten wat mij tot heden niet lukt.Mijn monitor is via een HDMI kabel verbonden met de monitor/tv,daar ik dat note book schermpje te klein vind,en ook beschadigd heb door er op te gaan zitten, nee niet zo slim, maar gebeurde per ongeluk.dvd's werken in de AV mode alleen. Gegevens Home Theater ''Semp Toshiba 5.1'',XB4351MP. Wat moet ik doen om het gewenste resultaat te krijgen? :idea: ?
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5426
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door jdbvos » 29 nov 2016 23:42

werkt dat laptopschermpje nog ?
Want dan moet je even je 2e monitor 'activeren' op je laptoppie...

In Win10 gwoon zó :
Bijlagen
Naaml.jpg
Naaml.jpg (10.87 KiB) 1199 keer bekeken
Greetz!
Jan DB Vos

Gebruikersavatar
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3693
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Mart Hoogedoorn » 30 nov 2016 16:36

Jan dat lap top schermpje werkt maar er is een linker bovenhoek uit dus doe er niets mee.Vandaar dat ik de laptop heb verbonden met een hdmi kabel naar een 24' monitor/tv scherm wat prachtig beeld geeft... maar nu wil ik dat home theatertje aansluiten op you tube filmpjes, en dat schijnt niet mogelijk te zijn.Laptop nu 11 mnd out en nieuwste generatie met windows 10.
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5426
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door jdbvos » 30 nov 2016 20:28

toch moet dat willen....ergens op eoa toestel moet je de keuze maken welke de output HDMI-, of waar welke input HDMI moet worden aangewezen...
Sluit dat laptoppie een met de HDMI rechtstreeks op je tv aan, dan komt de keuzevraag ook, maar dan kun je ook kijken....
Greetz!
Jan DB Vos

Gebruikersavatar
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3693
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Mart Hoogedoorn » 30 nov 2016 22:25

Jan,laptop is per HDMI cable ALTEID verbonden met tv/monitor. waar ik dan kan kiezen op TV, AV,Component,RGB PC, of HDMI. home theater staat op ON,maar pikt geen geluid op van TV.
AV werkt voor cd en dvd.
Component blijft zwart.....waarvoor dient dit?
RGB PC blijft ook zwart en zegt ''check signaal kabel........wat is RGB PC
In het hele instructie boekje(portugees) is niets te vinden over aansluiting home theater op TV of notebook(bv films op you tube)
Mijn vrouw kwam aandraven met dit AV Home theater, is mischien alleen geschikt voor AV, DUS MOOI GELUID VOOR DC DVC disks.Wel jammer dan.Ik ga nog wat rommellen verderer zitten heel wat knoppies op dat hand setje wak nog neit begriep mien jong. Groet uit een fris Campinas.Mart.
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Gebruikersavatar
TBH
Berichten: 60
Lid geworden op: 12 jun 2009 23:46
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door TBH » 01 dec 2016 00:10

Mart, heb hier een pagina gevonden waarvan je de handleiding kan downloaden, Portugees kun jezelf neem ik aan.

https://www.semptcl.com.br/Produtos/DVD ... xb_4351_mp

Hierin zie ik wel staan dat je de geluidsuitgang van de TV moet gebruiken naar je 5.1 Home Theater setje.(Pagina 7)
Het lijkt er op dat je dan je laptop/pc moet aansluiten aan TV en via TV naar Home Theater setje

Voor afspelen Youtube filmpjes op Laptop
Laptop >> beeld + geluid >> TV >> geluid >> Home Theater

GRT
Thomas

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7523
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Theo Horsten » 01 dec 2016 06:53

Het komt me toch voor dat Google Chromecast hier de beste oplossing voor is. Ik speel alles van mijn tablet of telefoon af op de tv via een Chromecast, vooral Netflix, maar verder ook alle video die je op je tablet, telefoon of laptop hebt, dus ook YouTube. Een Chromecast kost in Holland 35 euro, in Brasil R$ 165, wat een tikkie meer is. Klik HIER. De setup is simpel en wijst zich vanzelf, maar op het net is er ook alles over te vinden, ook de setup voor een Home Theater set. Klik bijvoorbeeld HIER.
Succes, Mart!
Website: Schepen & Boeken

Oh my friend we're older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same.
Those were the days my friend...

Gebruikersavatar
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3693
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Mart Hoogedoorn » 02 dec 2016 20:19

Heren allemaal bedankt voor de wijze raad en tips.Van morgen met de vrouwe eens gaan praten met de verkopers van de hipermarkt Carrefour waar ik mijn Home Theatertje vandaan heb.Deze verkochten mij een cabeltje van 15 reais+_4 eurootjes waarvan het rode en witte stekkertje in ''conection entrade AUX'' gestoken moet worden van home theater, en het Plugje bevestigd aan het andere eind in de oor.fone conection van de laptop. alle andere cabeltjes verwijderd behalve de HDMI kabel tussen notebook enTV/MONITOR 24'.....Thats It,Achet mar wit zeggen in Brabant.Mooi geluid nu van alle kanten.Happy Mart..........TER INFO. Semp Toshiba home theater 300 watt kost hier 429 reais =+- 130 eu.
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5426
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door jdbvos » 02 dec 2016 22:23

Mooi, Mart ! Gefeliciteerd !
Greetz!
Jan DB Vos

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7523
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Theo Horsten » 06 apr 2017 11:19

-------------------------------
Voor wie er iets aan heeft ... Vandaag twee weken geleden wilde Windows 10 niet meer starten. Ik moest ermee naar de computerologos, zoals ik Janis de computerboer noem en die wist me te vertellen dat ik werkelijk vergeven was van de malware en de adware. Geen virus, maar wel helemaal verstikt van de troep. Dat is me in al die jaren computergebruik nog nooit gebeurd, maar één keer moet de eerste zijn en dat kwam door Baidu, de Chinese tegenhanger van Google. Ik gebruikte al enige jaren tot volle tevredenheid het antivirus en computerschoonmaakprogramma van Baidu, maar dat blijkt toch niet zo onschuldig te zijn. Baidu is gratis en alles wat op het internet gratis aangeboden wordt, dien je te wantrouwen, maar ja ... :oops:

Dus: computer schoongemaakt, wat een volle dag in beslag nam en gelijk ook maar een betaald antivirusprogramma geïnstalleerd. Ik had al even rondgekeken wat er zoal als beste uit de bus kwam, maar Janis raadde me ten sterkste aan om ESET te gaan gebruiken. Klik HIER voor de Nederlandse site van ESET.

-------------------------------Afbeelding

Nu zijn er natuurlijk genoeg andere en even goede antivirusprogramma's, dus dat moet iedereen zelf maar bekijken, maar er was wel iets dat me vandaag tot de overtuiging bracht dat het een goed programma is en dat is het volgende.

Ook dit kan van belang zijn voor anderen: Ik heb jarenlang het gratis screenshot progje IM Toolpack gebruikt en dat ook aan anderen aangeraden. Zo weet ik dat Mart in Brazil het veel en graag gebruikt. Ik deed dat ook en volgens mij altijd probleemloos. Nu wilde ik het vanmorgen weer gebruiken, maar het bleek bij de opruiming van mijn pc te zijn gehaald. Geen probleem: snel weer even - gratis - downloaden, dacht ik, maar nu kreeg ik een waarschuwing van ESET dat het niet helemaal koosjer is. Niet direct gevaarlijk misschien, maar toch ... Waarom het risico genomen na mij ervaring van twee weken geleden en dus niet geïnstalleerd.

Maar wat dan, als ik IM Toolpack niet meer wil gebruiken? Hoe kan ik dan snel en probleemloos een bepaald deel van mijn scherm kopiëren? Na enig zoeken kwam ik tot de voor mij toch wel verrassende ontdekking dat daarvoor in Windows 10 een prachtige tool is ingebouwd, die Snippingtool heet. Die blijkt ook al Windows Vista en 7 en 8 te hebben gezeten, maar ook dat heb ik nooit geweten en zo zie je toch maar weer dat je te weinig weet van een programma waar je dagelijks mee in de weer bent.
Wie die Snippingtool in 10 wil openen, gaat met de muis helemaal links onderaan naar het scherm, naar het Windows icoontje, drukt op de rechter muisknop en kiest dan in het menu voor UITVOEREN. Tik in het schermpje dat dan verschijnt snippingtool en en klik op OK en de rest wijst zich vanzelf. Heel mooi. Ik heb weer wat geleerd en misschien hebben anderen hier ook iets aan.
-------------------------------
Website: Schepen & Boeken

Oh my friend we're older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same.
Those were the days my friend...

Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 2881
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Allen » 06 apr 2017 13:24

@Theo, ik gebruikte voorheen onder andere Printscreen etc.

Om het ‘knipprogramma’ te openen:
>Klik linksonder Windows pictogram;
>Klik Accessoires;
>Klik Knipprogramma.

Als je het Knipprogramma regelmatig gebruikt komt het te staan bij ‘Meest gebruikt’.

Knipprogramma.JPG
Knipprogramma.JPG (48.22 KiB) 521 keer bekeken


Dan verschijnt het vensterje Knipprogramma.

Knipprogramma001.JPG
Knipprogramma001.JPG (21.67 KiB) 521 keer bekeken


Om het nog makkelijker te maken, kan je het icoontje vastmaken aan je taakbalk.

Knipprogramma002.JPG
Knipprogramma002.JPG (10.47 KiB) 521 keer bekeken
Grtn

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7523
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door Theo Horsten » 06 apr 2017 14:26

Dat zijn allemaal van die grapjes die je geleidelijk aan tegen moet komen. Eigenlijk zou je de moeite moeten nemen om je eens echt góéd in Windows 10 te verdiepen, maar ja ... :roll:
Waar het me voornamelijk om gaat is dat ik IM Toolpack aan verschillende mensen heb aangeraden en dat dat bij nader inzien toch ook niet honderd procent betrouwbaar blijkt te zijn.
Website: Schepen & Boeken

Oh my friend we're older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same.
Those were the days my friend...

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5426
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Een paar PC-vragen ...

Bericht door jdbvos » 06 apr 2017 16:54

In Office zit OneNote, en bij Win10 zit dat ook meteen "ingebakken"....
Daarmee kun je screenscan's maken wat je wilt....je kunt (wat ik gedaan heb) instellen dat zo'n knipsel naar je geheugen moet worden gekopieerd, en dan kun je het in Paint zó plakken...
De toets met Windows-logo, samen met de Shift-toets, en dan de "S", en je scherm wordt 'melkachtig' en je met je muis het gewenste gebied selecteert.
Paint openen, en plakken, en je kunt het bewerken of opslaan in een zelfgekozen format....
Trouwens: OneNote is ook erg gemakkelijk met het voor je bewaren van allerlei veelgebruikte ASCII-lettertekens: een blad maken met alle karakters die je wilt gebruiken, en je kunt weer raak kopieren&plakken....

En wie iets wil weten over de pc (met wát voor Windows ook) en allerlei tips&truuks van af- of bijstellingen wil weten, verwijs ik met groot plezier naar de Windows-goeroe Menno Schoone (die óók nog eens via de mail vragen beantwoord--offie dat nóg doet weet ik niet precies)
Gewoon in Jip&Janneke-taal, en voor iedereen te begrijpen.
Wil je méér weten ? Voor een paar centen kun je z'n Windows-bijbel ook kopen.
PS: ikzelf ben óók geabonneerd op z'n zeer gewaardeerde (gratis !) nieuwsbrief...
Greetz!
Jan DB Vos

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten