Bal Gehakt
Gehaktbal
Hallo Wil welkom hier op Kombuispraat, zo te zien lust jij wel een Balletje :D Ben je soms Kok geweest ?om dat je zoveel van een lekkere Bal weet. Of heb je soms in een Snackbar de lakens uitgedeeld? maar ja mijn ervaring is dat je daar meestal niet van die lekkere Ballen krijgt zo als jij ze beschrijft. Jan
Aan jullie recepten heb ik niks meer toe te voegen maar wat ik altijd doe, voordat ik de ballen in de pan doe, is het volgende; Als de boter bruin is, doe ik wat ketjap, curry, of ketchup door de boter heen, dan krijg je een lekker korstje. Hoe hard het korstje word ligt natuurlijk aan je "bakkunsten" en smaak maar het wordt een lekker smakelijk korstje.
sja.....een balletje brulee...kent iemand dat?...met een vlammerwerper( lees keukenbrandertje) de gekruide bal door boter heen rollen dan door paneermeel of beschuit en dan met de vlammerwerper egaal bruinen...
vervolgens laten garen in de oven. 180 graden ...dit is het gastronomische equivalent van de allemansbal...
tis wat...
vervolgens laten garen in de oven. 180 graden ...dit is het gastronomische equivalent van de allemansbal...
tis wat...
Bal Gehakt
Balletje Bram
500 gram rundergehakt,1grote ui,2 teentjes knoflook,halve eetlepel sambal oelek ,half theelepeltje Djahe,half theelepeltje Laos,beetje ketjab[zoet]2 eieren en 4 tot 6 fijn gemalen beschuiten,korstje aanbraden ,lekker laten sudderen ,en je heb lekkere hete ballen.Pindasausje erbij ,en bij het opkanen afblussen met een[of meerdere ] kouwe kletser[s]
Eetse Bram
500 gram rundergehakt,1grote ui,2 teentjes knoflook,halve eetlepel sambal oelek ,half theelepeltje Djahe,half theelepeltje Laos,beetje ketjab[zoet]2 eieren en 4 tot 6 fijn gemalen beschuiten,korstje aanbraden ,lekker laten sudderen ,en je heb lekkere hete ballen.Pindasausje erbij ,en bij het opkanen afblussen met een[of meerdere ] kouwe kletser[s]
Eetse Bram
Bal gehakt
:D Leuk item,de bal gehakt.Als ik avonddienst heb wordt ik door mijn collega's min of meer gedwongen om broodje bal mee te nemen.Dan sta ik 2 uur te braaien en eindig met ruim 20 ballen... Als ik mazzel heb verdwijnen er 1 of 2 in de vriezer,de rest wordt geconfisceerd door mijn collega's Ze vinden ze nog steeds lekker,al heb ik het eens 1 keer afgewisseld met broodje kip shoarma Ik maak de ballen simpel,half om half gehakt,ei,paneermeel en kruiden.Eigenlijk zoals mijn moeder ze maakt en zij kookt natuurlijk het ALLERLEKKERST :D :D !!!Ik vindt zelf kruiden lekker,maar vergeet het meestal,behalve dan bij de ballen,daar moeten kruiden in!Havenmuts.