Recept voor wafels
Recept voor wafels
Hallo mensen,
Ik ben op zoek naar een recept voor wafels. Niet van de dunne harde maar zacht en wat dikker.
Ooit was ik getrouwd met een duitse en zij kon heerlijke wafels bakken. Ik heb nu wel het bakijzer maar niet het recept. Op diverse sites vind ik wel recepten maar allemaal van die Brusselse wafels en die bedoel ik niet.
Met een lading aardbeien en slagroom erop vrat je je volledig klem.
Hieronder een foto van het wafelijzer. Dit is een moderne uitvoering maar het motief was het zelfde.
mvg
Bob
Ik ben op zoek naar een recept voor wafels. Niet van de dunne harde maar zacht en wat dikker.
Ooit was ik getrouwd met een duitse en zij kon heerlijke wafels bakken. Ik heb nu wel het bakijzer maar niet het recept. Op diverse sites vind ik wel recepten maar allemaal van die Brusselse wafels en die bedoel ik niet.
Met een lading aardbeien en slagroom erop vrat je je volledig klem.
Hieronder een foto van het wafelijzer. Dit is een moderne uitvoering maar het motief was het zelfde.
mvg
Bob
- Jos Linders
- Berichten: 3419
- Lid geworden op: 22 feb 2005 16:50
- Locatie: Nijmegen
Hallo Bob,
dit recept vond ik voor je:
Wafels op z'n Duits
Omschrijving: Wafels voor hoofd- of nagerecht.
Bereidingstijd: plusminus 30 minuten.
Ingredienten:
375 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram suiker (basterd), 250 gram (room) boter, 3 zakjes vanillesuiker, 5 eieren, 1/8 liter melk, snufje zout, (luchtiger te maken door meer bakmeel (of extra bakpoeder)
Bereiding:
Roomboter smelten.
Daarna alles in een kom doen en goed kneden.
Daarna het beslag goed verdeln als je een modern wafelijzer hebt. Bij een oud ijzer gewoon in het midden deponeren en hard dicht duwen! Klaar als ze licht bruin zijn.
Serveren met: Poedersuiker, Warme kersen, vanille ijs, warme aardbeienjam, rum, cognac (door het beslag).
Kijk op: http://www.recepten.net/detail.php?q=656
Groetjes, Jos2.
dit recept vond ik voor je:
Wafels op z'n Duits
Omschrijving: Wafels voor hoofd- of nagerecht.
Bereidingstijd: plusminus 30 minuten.
Ingredienten:
375 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram suiker (basterd), 250 gram (room) boter, 3 zakjes vanillesuiker, 5 eieren, 1/8 liter melk, snufje zout, (luchtiger te maken door meer bakmeel (of extra bakpoeder)
Bereiding:
Roomboter smelten.
Daarna alles in een kom doen en goed kneden.
Daarna het beslag goed verdeln als je een modern wafelijzer hebt. Bij een oud ijzer gewoon in het midden deponeren en hard dicht duwen! Klaar als ze licht bruin zijn.
Serveren met: Poedersuiker, Warme kersen, vanille ijs, warme aardbeienjam, rum, cognac (door het beslag).
Kijk op: http://www.recepten.net/detail.php?q=656
Groetjes, Jos2.