verse broodjes

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2216
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Re: verse broodjes

Bericht door dita » 09 sep 2011 13:58

Hannes

De roggenstut is goed gelukt: een echt lekker vers broodje.
De smaak was prima en net wat je zegt een beetje medicijnachtig. Dus volgende keer iets minder anijs.
Ook de temperatuur was goed. Bij mij was het iets meer als die 160 graden maar wel onder de 200. De temparatuur van een takkenbossenoven heb je namelijk niet geheel in eigen hand. Baktijd was 55 minuten.

Een erg aan te bevelen broodrecept, ook voor de biljartmaat van Cor.

Bak ze gaar! (de broden bedoel ik)
Martin
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docs

klaas mulder (RIP)

Re: verse broodjes

Bericht door klaas mulder (RIP) » 09 sep 2011 15:39

Ziet er goed uit Martin!!

mooi topic :!: :-D
groet, Klaas

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3385
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: verse broodjes

Bericht door Cor Leliard » 09 sep 2011 19:12

Is doorgegeven aan de warme bakker van de biljartclub.
groetjes Cor
Il parle Il a parle

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 4281
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: verse broodjes

Bericht door gerard tenerife » 09 sep 2011 19:17

Pan De Horno ( Spaans Brood)

Ik ga dus beslist geen brood bakken, hout sprokkellen hier in Tenerife, valt echt niet mee en waarom zou ik? De brood winkels zijn open 7 dagen per week. Hoe dan ook, ik heb een groot respect voor de mensen die het wel doen en iets specials op de tafel zetten.
Brood is een belangrijk onderdeel van de Spaanse keuken en volgens de statestieken eet elke Spanjaard een Kilo brood per dag. Dus dacht ik dat er ook een Spaans recept op dit topic behoort.
Benodigheden.
1,5 eetlepel gist
3 kopjes warm water
7 kopjes ongebleekt meel
2 thee lepels zout
¼ kop extra virgin oil

Mix het gist met warm water en laten staan voor 10 minuten
Mix het zout met het meel en laat het door een zeef in een grote schaal lopen
Met de vingers mix de olijf olie in het meel
Voeg langzaam en knedend het gerezen gist aan het deeg toe
Plaats het deeg op een platte plaat met wat meel
Kneden tot het firm en elastish word
Plaats het deeg weer in de schaal in een warme plaats, afdekken met natte doek en laten rijzen tot het volume verdubbelt
Weer kneden tot het deeg glad word
Weer in de schaal en laten rijzen voor 15 minuten
Snij/verdeel het deeg in de vereiste vormen
Laat het deeg in de vormen of plaat nog voor 30 minuten verder rijzen
Hierna in warme oven 350F plaatsen voor 30 tot 50 minuten tot de boven kant bruin word en het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt.
Neem het brood uit de vormen en af laten kolen

Afbeelding

mvg Gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2216
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Re: verse broodjes

Bericht door dita » 10 sep 2011 07:49

Gerard,

Dat heb je goed gedacht. In mijn receptenboek ontbrak nog steeds een Spaans brood recept. Nu komt 'ie er dus in.
Horno is Hel dacht ik of in ieder geval iets heets dus het zal dan oven moeten zijn. Ovenbrood zo bij de duivel vandaan.
Gracias en groeten aan Tenerif.
Martin
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docs

Gebruikersavatar
dick/brazil
Berichten: 1926
Lid geworden op: 04 mei 2009 00:06
Locatie: São Paulo
Contacteer:

Re: verse broodjes

Bericht door dick/brazil » 10 sep 2011 11:22

Martin, et al ;

horno (Sp) = oven (En/Nl) = forno (Pt/It) = four (Fr)

Ik zal binnenkort een recept hier neerzetten van Braziliaanse kaasbroodjes (pãozinho de queijo) uit de deelstaat Minas Gerais.

Afbeelding
, die komen hier elk weekend de oven uitrollen...

Ruud (R.I.P.)

Re: verse broodjes

Bericht door Ruud (R.I.P.) » 10 sep 2011 12:11

Ahoy,
Dan zal Horno op z'n Fins uuni zijn? :wink:

Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2216
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Re: verse broodjes

Bericht door dita » 10 sep 2011 13:55

Ruud,

Ja , dat is het juiste woord.

Groeten vanachter de takkenbossen.

Martin
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docs

Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2216
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Re: verse broodjes

Bericht door dita » 10 sep 2011 17:26

Dick,

Dus petit four is eigenlijk een klein ovenbroodje!

Sta met spanning te wachten op je kaasbakseltjes uit de Gerais.

Groeten

Martin
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docs

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3385
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: verse broodjes

Bericht door Cor Leliard » 03 nov 2016 18:36

Goede avond vrienden,

Ik hoop dat niemand vergeten is vandaag een Hupke te eten.
Is eigenlijk verplicht op 3 nov.
Dan wordt je niet gebeten door een dolle hond.
gr Cor
Il parle Il a parle

Bob
Berichten: 3000
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: verse broodjes

Bericht door Bob » 04 nov 2016 17:02

Cor leg eens uit wat een hupke is.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3385
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: verse broodjes

Bericht door Cor Leliard » 04 nov 2016 19:24

Hallo Bob,

Zie blz. 4 het laatste stuk op die bladzijde
gr Cor
Il parle Il a parle

Bob
Berichten: 3000
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: verse broodjes

Bericht door Bob » 05 nov 2016 17:51

Ik zag op TV al een pastoor broodjes inzegenen. Voor mij waren het gewoon witte kadetjes. Of de kadetjes nu anders smaken?
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Gebruikersavatar
Theo Horsten
Berichten: 7329
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Re: verse broodjes

Bericht door Theo Horsten » 05 nov 2016 18:29

Of de kadetjes nu anders smaken?
Die smaken na de zegening naar wierook, kaarsvet en kamfer. :shock:
Consumeren met een glaasje wijwater.

Bob
Berichten: 3000
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: verse broodjes

Bericht door Bob » 06 nov 2016 11:26

Als het naar kamfer smaakt is het niet te eten. Heb ik ervaring mee. Nee ik heb geen priester opleiding gehad. In Noord Holland wordt op 11 november St. Maarten gevierd. Kinderen gaan dan met een lampion, vroeger een uitgeholde suikerbiet, met een brandend kaarsje langs de deuren. Ze zingen een liedje en krijgen dan wat snoepgoed. Ik woonde in Bergen NH. In het dorp stond een groot klooster. Met mijn vriendjes ben ik daar gaan St. Maarten, zoals dat heet. We kregen een of misschien meer pepermuntjes en die dingen smaakten naar kamfer. Zodoende weet ik hoe kamfer smaakt. Nog een geluk dat dat spul na verloop van tijd uit je lichaam verdwenen is.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten