Pagina 10 van 12

Re: verse broodjes

Geplaatst: 09 sep 2011 13:58
door dita
Hannes

De roggenstut is goed gelukt: een echt lekker vers broodje.
De smaak was prima en net wat je zegt een beetje medicijnachtig. Dus volgende keer iets minder anijs.
Ook de temperatuur was goed. Bij mij was het iets meer als die 160 graden maar wel onder de 200. De temparatuur van een takkenbossenoven heb je namelijk niet geheel in eigen hand. Baktijd was 55 minuten.

Een erg aan te bevelen broodrecept, ook voor de biljartmaat van Cor.

Bak ze gaar! (de broden bedoel ik)
Martin

Re: verse broodjes

Geplaatst: 09 sep 2011 15:39
door klaas mulder (RIP)
Ziet er goed uit Martin!!

mooi topic :!: :-D
groet, Klaas

Re: verse broodjes

Geplaatst: 09 sep 2011 19:12
door Cor Leliard
Is doorgegeven aan de warme bakker van de biljartclub.
groetjes Cor

Re: verse broodjes

Geplaatst: 09 sep 2011 19:17
door gerard tenerife
Pan De Horno ( Spaans Brood)

Ik ga dus beslist geen brood bakken, hout sprokkellen hier in Tenerife, valt echt niet mee en waarom zou ik? De brood winkels zijn open 7 dagen per week. Hoe dan ook, ik heb een groot respect voor de mensen die het wel doen en iets specials op de tafel zetten.
Brood is een belangrijk onderdeel van de Spaanse keuken en volgens de statestieken eet elke Spanjaard een Kilo brood per dag. Dus dacht ik dat er ook een Spaans recept op dit topic behoort.
Benodigheden.
1,5 eetlepel gist
3 kopjes warm water
7 kopjes ongebleekt meel
2 thee lepels zout
¼ kop extra virgin oil

Mix het gist met warm water en laten staan voor 10 minuten
Mix het zout met het meel en laat het door een zeef in een grote schaal lopen
Met de vingers mix de olijf olie in het meel
Voeg langzaam en knedend het gerezen gist aan het deeg toe
Plaats het deeg op een platte plaat met wat meel
Kneden tot het firm en elastish word
Plaats het deeg weer in de schaal in een warme plaats, afdekken met natte doek en laten rijzen tot het volume verdubbelt
Weer kneden tot het deeg glad word
Weer in de schaal en laten rijzen voor 15 minuten
Snij/verdeel het deeg in de vereiste vormen
Laat het deeg in de vormen of plaat nog voor 30 minuten verder rijzen
Hierna in warme oven 350F plaatsen voor 30 tot 50 minuten tot de boven kant bruin word en het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt.
Neem het brood uit de vormen en af laten kolen

Afbeelding

mvg Gerard

Re: verse broodjes

Geplaatst: 10 sep 2011 07:49
door dita
Gerard,

Dat heb je goed gedacht. In mijn receptenboek ontbrak nog steeds een Spaans brood recept. Nu komt 'ie er dus in.
Horno is Hel dacht ik of in ieder geval iets heets dus het zal dan oven moeten zijn. Ovenbrood zo bij de duivel vandaan.
Gracias en groeten aan Tenerif.
Martin

Re: verse broodjes

Geplaatst: 10 sep 2011 11:22
door Brazuca
Martin, et al ;

horno (Sp) = oven (En/Nl) = forno (Pt/It) = four (Fr)

Ik zal binnenkort een recept hier neerzetten van Braziliaanse kaasbroodjes (pãozinho de queijo) uit de deelstaat Minas Gerais.

Afbeelding
, die komen hier elk weekend de oven uitrollen...

Re: verse broodjes

Geplaatst: 10 sep 2011 12:11
door Ruud (R.I.P.)
Ahoy,
Dan zal Horno op z'n Fins uuni zijn? :wink:

Re: verse broodjes

Geplaatst: 10 sep 2011 13:55
door dita
Ruud,

Ja , dat is het juiste woord.

Groeten vanachter de takkenbossen.

Martin

Re: verse broodjes

Geplaatst: 10 sep 2011 17:26
door dita
Dick,

Dus petit four is eigenlijk een klein ovenbroodje!

Sta met spanning te wachten op je kaasbakseltjes uit de Gerais.

Groeten

Martin

Re: verse broodjes

Geplaatst: 03 nov 2016 18:36
door Cor Leliard
Goede avond vrienden,

Ik hoop dat niemand vergeten is vandaag een Hupke te eten.
Is eigenlijk verplicht op 3 nov.
Dan wordt je niet gebeten door een dolle hond.
gr Cor