Recepten!

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5663
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Recepten!

Bericht door jdbvos » 03 okt 2010 11:54

zo zoek ik er ook nog eentje:
door velen verfoeid, maar door mij altijd zeer gewaardeerd: American Dry Hash

Nog een vraag: is ADH hetzelfde als het (voor zover ik weet:) Duitse Labskous ?
Greetz!
Jan DB Vos

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3392
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: Recepten!

Bericht door Cor Leliard » 03 okt 2010 13:37

Labskous

1 - 1 1/2 kilo uien
1 - 1 1/2 kilo aardappelen
1 blikje cornedbeef
250 gram vetspek in blokjes
eventueel overgebleven vlees in blokjes gesneden
piccalilly
zure augurken
peper
zout
kruidnageltjes
wat nootmuskaat
laurierblaadje


Spek zachtjes uitbakken.
Aardappelen koken en uien smoren.
Na circa 20 minuten aardappelen, uien en de cornedbeef stampen, op smaak brengen met peper, zout piccalilly, en het spek alles tot een lekkere smurrie stampen.
Serveren met in reepjes gesneden zure augurk en een kuiltje met pittige jus


Hoi Jan,
Dit recept had ik in mijn pc staan.
lekker makkelijk,smakelijk eten.
groeten uit Costa Breda
Cor
Il parle Il a parle

Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2949
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door lp » 03 okt 2010 13:44

:wink: Ïk heb het recept van "Hete bliksem" n.a.v. de appeljes uit Warffum al op internet opgezocht.
quo vadis

Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2949
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door lp » 03 okt 2010 13:47

lp schreef::wink: Ïk heb het recept van "Hete bliksem" n.a.v. de appeljes uit Warffum al op internet opgezocht.
:? Het recept van American Dry Hash vind je op "Smulnet".
quo vadis

Gebruikersavatar
Kees Bloemkool
Berichten: 334
Lid geworden op: 21 jul 2004 21:30
Locatie: Rotjeknor
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door Kees Bloemkool » 03 okt 2010 14:07

Hallo Manne,
hier nogmaals het recep van Kees. :)

Kees hept heel wat labscousies achter ze kieze.
Ze benne inderdaad allemaal net effe anders, de ene kanebraaier of de andere, dat scheelt een slok op een neut.
Labskous mot je in een grote pan klaarmake en niet in zo'n klein kutpannetje.
Hier dus het recept van Kees:
Voor 12 persone.
Scheur een groot blik cornetbief ope en pleurt dat met een pakkie boter in de braadpan.
Intusse heb je de piepers gejast en goed gaargekookt.
In die braadpan gooit je die piepers bij de cornetbief, de gesneje prei en een fijngesneje winterpeen.
Nou effe die handel lekker late suddere af en toe een beetje doorroere en zelf een neut pakke.
Gesneje augurrekies en zure uitjes erbij.
GEEN Amsterdamse uien!
Plakkie kaas erbove ken ook, hept met een kok gevare, die zei dat dit er een extra kasjet aan gaf en een andere kok zei: ben je helemaal van de pot gerukt? Kaas op de labskous?
Als laatste ouwe broodkrummeltjes met nog wat boter er bove op.
En as het van bove een mooi bruin korsie hept kenne we gaan hachelen. :-D
Mahlzeit!
De Balluuhhhhhhhhhhhhhhhhh
No Money, No Honey

Gebruikersavatar
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3693
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door Mart Hoogedoorn » 03 okt 2010 17:34

Ziet er goed uit Kees...
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5663
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Recepten!

Bericht door jdbvos » 03 okt 2010 18:06

Mannenbroeders !

Heel erg bedankt voor de recepten en de linkjes...
Dat wordt ouwerwets smullen ! Hopelijk denken vrouw-en-kinders er ook zo over.... :shock:

Nou de recepten voor Meestertje nog...... :roll:

Raasdonders was vlgs mij (op z'n Gronings):
Giet 1 glaasje jenever in de kok
ca 1 kg gare kapucijners (vers gekookt, blik of pot)
ca 1 kg uien, mooi bruinbakken in ringen
een (paar ?) bakje(s) magere spekjes tot kaantjes bakken
paar eetlepels stroop erover

Serveren met lickmepilly, zilveruitjes en augurken
tot slot: giet 1 glaasje jenever in de kok

Op die manier smaakt echt alles ! :mrgreen:
Greetz!
Jan DB Vos

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 4654
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Recepten!

Bericht door gerard tenerife » 27 okt 2010 23:43

Was de Zaterdagse snert met pannekoeken toe een:
Ik neem aan Amsterdams, bij de rederij Amsterdam standaard 1955-57, onder al omstandigheden, in de PG, vogeltjes vielen dood van het dak, maar wij aten snert met pannekoeken.
thuis, in Amersfoort ook altijd gegeten.
groeten Gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2949
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Gebakken vis

Bericht door lp » 14 nov 2010 13:25

:wink: Van middag nog bereid.
Gebakken schol op zijn Urks, maar dan met friet en sla.
Recept:
(dikke) Schol ontdoen van ingewanden, kop en vinnen.
De vis schoon spoelen onder stromend water.
Uit laten lekken in een vergiet.
De vis zouten en peperen en een uurtje laten staan in een schaal, afgedekt in de koelkast.
Pan, ruim gevuld met slaolie, op spattemperatuur verhitten.
De schol een voor een bruin bakken en zo nodig warm houden in de oven.
Friet bakken, kan tegelijkertijd met het bakken van de vis.

Zie voor het resultaat bijgaande foto:

Afbeelding
quo vadis

Gebruikersavatar
janvanduin
Berichten: 661
Lid geworden op: 21 jul 2004 20:47
Locatie: noordwijk
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door janvanduin » 14 nov 2010 14:20

Gebakken schol op zijn Urks

Nou Urks :roll:
volgens mij bakt iedere visserman, zo z`n vis.
Ik weet althans niet beter. :roll:
grts jan.

Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 5663
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen

Re: Recepten!

Bericht door jdbvos » 14 nov 2010 18:09

....en zoals de reclame van jaaaaaren terug : "alles wat je ziet; hup, in de Indesit..."
Greetz!
Jan DB Vos

Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2949
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door lp » 14 nov 2010 19:14

:lol: In dit geval "op de Indesit". :evil: Die lieden van de kust kijken alles van de Urkers af.
Kijk nou eens naar die makrelen :!: Precies zoals de Urkers dat al jaren doen. 8) Het recept is geheim, maar aan wie dat wil, zal ik het verklappen.
quo vadis

Gebruikersavatar
janvanduin
Berichten: 661
Lid geworden op: 21 jul 2004 20:47
Locatie: noordwijk
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door janvanduin » 14 nov 2010 21:19

[quote][/quote]Die lieden van de kust kijken alles van de Urkers af.
Kijk nou eens naar die makrelen :!: Precies zoals de Urkers dat al jaren doen. 8)[quote]

Nou, de urkers zitten pas op de noordzee sinds het ijselmeer afgesloten is.
de kustbewoners daarentegen, :roll:

:-D :-D
grts jan.

Gebruikersavatar
Jaap v D
Berichten: 701
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:06
Locatie: Katwijk aan zee

Re: Recepten!

Bericht door Jaap v D » 14 nov 2010 21:37

Nou Urks :roll:
volgens mij bakt iedere visserman, zo z`n vis.
Ik weet althans niet beter. :roll:

Wij hadden alleen een andere pan broertje :mrgreen: :mrgreen:
Maar je heb wel gelijk ,,,t,was elke Zaterdag feest :-D

Gebruikersavatar
proet
Berichten: 1853
Lid geworden op: 26 sep 2006 19:20
Locatie: Ruurlo
Contacteer:

Re: Gebakken vis

Bericht door proet » 16 nov 2010 13:42

[quote="lp"]:wink: Van middag nog bereid.
Gebakken schol op zijn Urks, maar dan met friet en sla.

Pan, ruim gevuld met slaolie, op spattemperatuur verhitten.
De schol een voor een bruin bakken en zo nodig warm houden in de oven.
quote]

Kijk en daar zou mijn vader ernstig bezwaar tegen maken (ik trouwens ook).

Als geboren IJmuidenaar leerde ik "een vis moet maar een keer zwemmen" en dat is bij het leven.
Om z'n overheerlijk visje te laten zwemmen in de olie :mrgreen:
En dan ook nog gelijk met de frieten :twisted:

Conclusie dit recept is NIET geschreven door een Urker(vissersman/vrouw)

Groet Proet
Weet u iets over of van de sleepboten van Bureau Wijsmuller ? Neem dan eens contact op met info@bureau-wijsmuller.nl

Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2949
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Re: Gebakken vis

Bericht door lp » 16 nov 2010 21:29

Conclusie dit recept is NIET geschreven door een Urker(vissersman/vrouw)
:? Deze reactie vind ik een beetje sneu. Zie foto :!:
Als ik nu vertel dat we aan boord regelmatig zo vis bakten en dat met gekookte rijst aten. Of schol stoofden op de volgende manier:
Schollen in een pan met water en azijn. Zout, peper en nootmuscaat toevoegen. Flink wat gesneden uien en een pakje boter erop. Op het vuur zetten en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en een kwartier tegen de kook aan houden.
Pan van het vuur nemen en op tafel zetten en serveren met gekookte aardappelen. Het kookvocht met de uien over de aardappelen scheppen en smullen maar.

Afbeelding
quo vadis

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten