Recepten!

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 10556
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door jdbvos »

zo zoek ik er ook nog eentje:
door velen verfoeid, maar door mij altijd zeer gewaardeerd: American Dry Hash

Nog een vraag: is ADH hetzelfde als het (voor zover ik weet:) Duitse Labskous ?
Oost, west...ook best

Gebruikersavatar
Cor Leliard
Berichten: 3418
Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
Locatie: Breda

Re: Recepten!

Bericht door Cor Leliard »

Labskous

1 - 1 1/2 kilo uien
1 - 1 1/2 kilo aardappelen
1 blikje cornedbeef
250 gram vetspek in blokjes
eventueel overgebleven vlees in blokjes gesneden
piccalilly
zure augurken
peper
zout
kruidnageltjes
wat nootmuskaat
laurierblaadje


Spek zachtjes uitbakken.
Aardappelen koken en uien smoren.
Na circa 20 minuten aardappelen, uien en de cornedbeef stampen, op smaak brengen met peper, zout piccalilly, en het spek alles tot een lekkere smurrie stampen.
Serveren met in reepjes gesneden zure augurk en een kuiltje met pittige jus


Hoi Jan,
Dit recept had ik in mijn pc staan.
lekker makkelijk,smakelijk eten.
groeten uit Costa Breda
Cor
Il parle Il a parle
Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2965
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door lp »

:wink: Ïk heb het recept van "Hete bliksem" n.a.v. de appeljes uit Warffum al op internet opgezocht.
quo vadis
Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2965
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door lp »

lp schreef::wink: Ïk heb het recept van "Hete bliksem" n.a.v. de appeljes uit Warffum al op internet opgezocht.
:? Het recept van American Dry Hash vind je op "Smulnet".
quo vadis
Kees Bloemkool

Re: Recepten!

Bericht door Kees Bloemkool »

Hallo Manne,
hier nogmaals het recep van Kees. :)

Kees hept heel wat labscousies achter ze kieze.
Ze benne inderdaad allemaal net effe anders, de ene kanebraaier of de andere, dat scheelt een slok op een neut.
Labskous mot je in een grote pan klaarmake en niet in zo'n klein kutpannetje.
Hier dus het recept van Kees:
Voor 12 persone.
Scheur een groot blik cornetbief ope en pleurt dat met een pakkie boter in de braadpan.
Intusse heb je de piepers gejast en goed gaargekookt.
In die braadpan gooit je die piepers bij de cornetbief, de gesneje prei en een fijngesneje winterpeen.
Nou effe die handel lekker late suddere af en toe een beetje doorroere en zelf een neut pakke.
Gesneje augurrekies en zure uitjes erbij.
GEEN Amsterdamse uien!
Plakkie kaas erbove ken ook, hept met een kok gevare, die zei dat dit er een extra kasjet aan gaf en een andere kok zei: ben je helemaal van de pot gerukt? Kaas op de labskous?
Als laatste ouwe broodkrummeltjes met nog wat boter er bove op.
En as het van bove een mooi bruin korsie hept kenne we gaan hachelen. :-D
Mahlzeit!
De Balluuhhhhhhhhhhhhhhhhh
Mart Hoogedoorn
Berichten: 3818
Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
Locatie: Brasil

Re: Recepten!

Bericht door Mart Hoogedoorn »

Ziet er goed uit Kees...
''Recht zo ie gaat''Mart.....Een beetje zigzaggen mag ook
Gebruikersavatar
jdbvos
Berichten: 10556
Lid geworden op: 22 apr 2006 16:17
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door jdbvos »

Mannenbroeders !

Heel erg bedankt voor de recepten en de linkjes...
Dat wordt ouwerwets smullen ! Hopelijk denken vrouw-en-kinders er ook zo over.... :shock:

Nou de recepten voor Meestertje nog...... :roll:

Raasdonders was vlgs mij (op z'n Gronings):
Giet 1 glaasje jenever in de kok
ca 1 kg gare kapucijners (vers gekookt, blik of pot)
ca 1 kg uien, mooi bruinbakken in ringen
een (paar ?) bakje(s) magere spekjes tot kaantjes bakken
paar eetlepels stroop erover

Serveren met lickmepilly, zilveruitjes en augurken
tot slot: giet 1 glaasje jenever in de kok

Op die manier smaakt echt alles ! :mrgreen:
Oost, west...ook best
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Recepten!

Bericht door gerard tenerife »

Was de Zaterdagse snert met pannekoeken toe een:
Ik neem aan Amsterdams, bij de rederij Amsterdam standaard 1955-57, onder al omstandigheden, in de PG, vogeltjes vielen dood van het dak, maar wij aten snert met pannekoeken.
thuis, in Amersfoort ook altijd gegeten.
groeten Gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
lp
Berichten: 2965
Lid geworden op: 30 sep 2007 13:53
Contacteer:

Gebakken vis

Bericht door lp »

:wink: Van middag nog bereid.
Gebakken schol op zijn Urks, maar dan met friet en sla.
Recept:
(dikke) Schol ontdoen van ingewanden, kop en vinnen.
De vis schoon spoelen onder stromend water.
Uit laten lekken in een vergiet.
De vis zouten en peperen en een uurtje laten staan in een schaal, afgedekt in de koelkast.
Pan, ruim gevuld met slaolie, op spattemperatuur verhitten.
De schol een voor een bruin bakken en zo nodig warm houden in de oven.
Friet bakken, kan tegelijkertijd met het bakken van de vis.

Zie voor het resultaat bijgaande foto:

Afbeelding
quo vadis
Gebruikersavatar
janvanduin
Berichten: 709
Lid geworden op: 21 jul 2004 20:47
Locatie: noordwijk
Contacteer:

Re: Recepten!

Bericht door janvanduin »

Gebakken schol op zijn Urks

Nou Urks :roll:
volgens mij bakt iedere visserman, zo z`n vis.
Ik weet althans niet beter. :roll:
grts jan.


Plaats reactie