Recepten!
Re: Recepten!
zo zoek ik er ook nog eentje:
door velen verfoeid, maar door mij altijd zeer gewaardeerd: American Dry Hash
Nog een vraag: is ADH hetzelfde als het (voor zover ik weet:) Duitse Labskous ?
door velen verfoeid, maar door mij altijd zeer gewaardeerd: American Dry Hash
Nog een vraag: is ADH hetzelfde als het (voor zover ik weet:) Duitse Labskous ?
Oost, west...ook best
- Cor Leliard
- Berichten: 3418
- Lid geworden op: 20 sep 2004 17:57
- Locatie: Breda
Re: Recepten!
Labskous
1 - 1 1/2 kilo uien
1 - 1 1/2 kilo aardappelen
1 blikje cornedbeef
250 gram vetspek in blokjes
eventueel overgebleven vlees in blokjes gesneden
piccalilly
zure augurken
peper
zout
kruidnageltjes
wat nootmuskaat
laurierblaadje
Spek zachtjes uitbakken.
Aardappelen koken en uien smoren.
Na circa 20 minuten aardappelen, uien en de cornedbeef stampen, op smaak brengen met peper, zout piccalilly, en het spek alles tot een lekkere smurrie stampen.
Serveren met in reepjes gesneden zure augurk en een kuiltje met pittige jus
Hoi Jan,
Dit recept had ik in mijn pc staan.
lekker makkelijk,smakelijk eten.
groeten uit Costa Breda
Cor
1 - 1 1/2 kilo uien
1 - 1 1/2 kilo aardappelen
1 blikje cornedbeef
250 gram vetspek in blokjes
eventueel overgebleven vlees in blokjes gesneden
piccalilly
zure augurken
peper
zout
kruidnageltjes
wat nootmuskaat
laurierblaadje
Spek zachtjes uitbakken.
Aardappelen koken en uien smoren.
Na circa 20 minuten aardappelen, uien en de cornedbeef stampen, op smaak brengen met peper, zout piccalilly, en het spek alles tot een lekkere smurrie stampen.
Serveren met in reepjes gesneden zure augurk en een kuiltje met pittige jus
Hoi Jan,
Dit recept had ik in mijn pc staan.
lekker makkelijk,smakelijk eten.
groeten uit Costa Breda
Cor
Il parle Il a parle
Re: Recepten!
Ïk heb het recept van "Hete bliksem" n.a.v. de appeljes uit Warffum al op internet opgezocht.
quo vadis
Re: Recepten!
Het recept van American Dry Hash vind je op "Smulnet".lp schreef: Ïk heb het recept van "Hete bliksem" n.a.v. de appeljes uit Warffum al op internet opgezocht.
quo vadis
Re: Recepten!
Hallo Manne,
hier nogmaals het recep van Kees.
Kees hept heel wat labscousies achter ze kieze.
Ze benne inderdaad allemaal net effe anders, de ene kanebraaier of de andere, dat scheelt een slok op een neut.
Labskous mot je in een grote pan klaarmake en niet in zo'n klein kutpannetje.
Hier dus het recept van Kees:
Voor 12 persone.
Scheur een groot blik cornetbief ope en pleurt dat met een pakkie boter in de braadpan.
Intusse heb je de piepers gejast en goed gaargekookt.
In die braadpan gooit je die piepers bij de cornetbief, de gesneje prei en een fijngesneje winterpeen.
Nou effe die handel lekker late suddere af en toe een beetje doorroere en zelf een neut pakke.
Gesneje augurrekies en zure uitjes erbij.
GEEN Amsterdamse uien!
Plakkie kaas erbove ken ook, hept met een kok gevare, die zei dat dit er een extra kasjet aan gaf en een andere kok zei: ben je helemaal van de pot gerukt? Kaas op de labskous?
Als laatste ouwe broodkrummeltjes met nog wat boter er bove op.
En as het van bove een mooi bruin korsie hept kenne we gaan hachelen.
Mahlzeit!
De Balluuhhhhhhhhhhhhhhhhh
hier nogmaals het recep van Kees.
Kees hept heel wat labscousies achter ze kieze.
Ze benne inderdaad allemaal net effe anders, de ene kanebraaier of de andere, dat scheelt een slok op een neut.
Labskous mot je in een grote pan klaarmake en niet in zo'n klein kutpannetje.
Hier dus het recept van Kees:
Voor 12 persone.
Scheur een groot blik cornetbief ope en pleurt dat met een pakkie boter in de braadpan.
Intusse heb je de piepers gejast en goed gaargekookt.
In die braadpan gooit je die piepers bij de cornetbief, de gesneje prei en een fijngesneje winterpeen.
Nou effe die handel lekker late suddere af en toe een beetje doorroere en zelf een neut pakke.
Gesneje augurrekies en zure uitjes erbij.
GEEN Amsterdamse uien!
Plakkie kaas erbove ken ook, hept met een kok gevare, die zei dat dit er een extra kasjet aan gaf en een andere kok zei: ben je helemaal van de pot gerukt? Kaas op de labskous?
Als laatste ouwe broodkrummeltjes met nog wat boter er bove op.
En as het van bove een mooi bruin korsie hept kenne we gaan hachelen.
Mahlzeit!
De Balluuhhhhhhhhhhhhhhhhh
-
- Berichten: 3818
- Lid geworden op: 11 mei 2005 06:59
- Locatie: Brasil
Re: Recepten!
Mannenbroeders !
Heel erg bedankt voor de recepten en de linkjes...
Dat wordt ouwerwets smullen ! Hopelijk denken vrouw-en-kinders er ook zo over....
Nou de recepten voor Meestertje nog......
Raasdonders was vlgs mij (op z'n Gronings):
Giet 1 glaasje jenever in de kok
ca 1 kg gare kapucijners (vers gekookt, blik of pot)
ca 1 kg uien, mooi bruinbakken in ringen
een (paar ?) bakje(s) magere spekjes tot kaantjes bakken
paar eetlepels stroop erover
Serveren met lickmepilly, zilveruitjes en augurken
tot slot: giet 1 glaasje jenever in de kok
Op die manier smaakt echt alles !
Heel erg bedankt voor de recepten en de linkjes...
Dat wordt ouwerwets smullen ! Hopelijk denken vrouw-en-kinders er ook zo over....
Nou de recepten voor Meestertje nog......
Raasdonders was vlgs mij (op z'n Gronings):
Giet 1 glaasje jenever in de kok
ca 1 kg gare kapucijners (vers gekookt, blik of pot)
ca 1 kg uien, mooi bruinbakken in ringen
een (paar ?) bakje(s) magere spekjes tot kaantjes bakken
paar eetlepels stroop erover
Serveren met lickmepilly, zilveruitjes en augurken
tot slot: giet 1 glaasje jenever in de kok
Op die manier smaakt echt alles !
Oost, west...ook best
- gerard tenerife
- Berichten: 6491
- Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
- Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje
Re: Recepten!
Ik neem aan Amsterdams, bij de rederij Amsterdam standaard 1955-57, onder al omstandigheden, in de PG, vogeltjes vielen dood van het dak, maar wij aten snert met pannekoeken.Was de Zaterdagse snert met pannekoeken toe een:
thuis, in Amersfoort ook altijd gegeten.
groeten Gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebakken vis
Van middag nog bereid.
Gebakken schol op zijn Urks, maar dan met friet en sla.
Recept:
(dikke) Schol ontdoen van ingewanden, kop en vinnen.
De vis schoon spoelen onder stromend water.
Uit laten lekken in een vergiet.
De vis zouten en peperen en een uurtje laten staan in een schaal, afgedekt in de koelkast.
Pan, ruim gevuld met slaolie, op spattemperatuur verhitten.
De schol een voor een bruin bakken en zo nodig warm houden in de oven.
Friet bakken, kan tegelijkertijd met het bakken van de vis.
Zie voor het resultaat bijgaande foto:
Gebakken schol op zijn Urks, maar dan met friet en sla.
Recept:
(dikke) Schol ontdoen van ingewanden, kop en vinnen.
De vis schoon spoelen onder stromend water.
Uit laten lekken in een vergiet.
De vis zouten en peperen en een uurtje laten staan in een schaal, afgedekt in de koelkast.
Pan, ruim gevuld met slaolie, op spattemperatuur verhitten.
De schol een voor een bruin bakken en zo nodig warm houden in de oven.
Friet bakken, kan tegelijkertijd met het bakken van de vis.
Zie voor het resultaat bijgaande foto:
quo vadis
- janvanduin
- Berichten: 709
- Lid geworden op: 21 jul 2004 20:47
- Locatie: noordwijk
- Contacteer:
Re: Recepten!
Gebakken schol op zijn Urks
Nou Urks
volgens mij bakt iedere visserman, zo z`n vis.
Ik weet althans niet beter.
Nou Urks
volgens mij bakt iedere visserman, zo z`n vis.
Ik weet althans niet beter.
grts jan.