sollie alie...

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Plaats reactie
gerard seacloud

sollie alie...

Bericht door gerard seacloud » 18 jul 2005 20:25

Wat we voor de gein wel eens deden: In de tropen met je goeie klof op stap. Nette broek, colbertje, stropdassie, en zweten. Arie, ouwe matroos, dee dat ook een keer. In de p.g. nog wel. Hij stapte in z`n pakkie deftig de gangway af naar het bootje (we lagen voor anker), toen Ping de wasbaas kwam aangesloft met een kerrie-emmer vol ouwe nassiehappen van twee weken zee. Hij sleurde dat zware ding naar buiten, zette hem met een kreun op de verschansing, en kiepte hem om. iedereen die iets in de majem pleurt kijkt altijd even over de railing waar het blijft, Ping ook. Hij hing met z`n korte lijf over de verschansing met open mond naar Arie te gapen die heel die vette handel in zijn nek had gekregen. Arie kwam woest de gangway weer opgestormd, dat `ie Ping eens langzaam zou wurgen. Ping kwaakte ,,sollie Alie! Vellie sollie Alie!`` Die brulde niks sollie. Ping wachtte niet af, liet de kerriebak de kerriebak en reeste de gang weer in, naar z`n washok en gooide de deur op slot. Arie bonkte nog een paar keer op die deur en brulde dat `ie er uit moest komen. Ping keek wel uit. Arie ging z`n eigen maar mandiën, en Ping kwam pas `s avonds z`n sophok weer uitgeslopen. het kwam later toch weer goed tussen die twee, Alie kon de lest van de leis z`n goeie kloffie glatis laten wassen.

tirando

ping

Bericht door tirando » 30 jul 2005 23:20

allo gerardo! Heb jij met ping gevaren? Ik ook, dat wasbaas heef negen jaar op streefkerk gezeten! Hij was uit singapoer dacht ik. hasta luego, tirando valvolas.

Gebruikersavatar
Kees Bloemkool
Berichten: 334
Lid geworden op: 21 jul 2004 21:30
Locatie: Rotjeknor
Contacteer:

Bericht door Kees Bloemkool » 31 jul 2005 00:52

Hallo manne,
Kees hept met een chinese wasbaas gevare en die heette Pang.
Was op een tanker, en die soepjurken ware op de brug altijd aan het Ping Ponge.
Dus begint Kees nu een vanachter de pc een mooi oud liedje te zingen:
Ping en Pong speelde Ping Pong
Pang zei de Pingpolbal.
De BALLUUUHHHHHHHHHHH

Plaats reactie