Hannu Laakso - Fins scheepsfotograaf overleden

We zijn geen 18 meer, dus af en toe moeten we even in dok.
Gebruikersavatar
dita
Berichten: 2237
Lid geworden op: 08 dec 2009 18:19
Locatie: Hamina
Contacteer:

Hannu Laakso - Fins scheepsfotograaf overleden

Bericht door dita » 18 jun 2010 18:35

Hannu Laakso - Fins scheepsfotograaf overleden

Volgens een bericht in de krant van Kotka (Finland) is aldaar Hannu Laakso de 12. juni overleden. Velen die ooit eens op Finland hebben gevaren zullen hem wel eens ontmoet hebben en dus kennen. Hij was namelijk een vooraanstaand shipspotter en had contacten met collega´s uit geheel Europa dus ook met de Nederlandse.
Hannu Laakso was geboren in Rauma in 1946 als zoon van een werfbaas van Rauma Repola yards waar als kleine jongen zijnde vooral de tewaterlatingen van schepen op hem een grote indruk maakte. Na zijn studietijd, hij was meester in de staatskunde, begon hij in 1979 een eigen bedrijfje , “Sea-foto”, en specialiseerde zich voornamelijk op het fotograferen van schepen. Hiertoe reed hij in een oude Mercedes en uitgerust met zijn camera alle havens van zowel Finland als Zweden af, met als resultaat dat hij een collectie bezat van tien duizenden schepen. Tevens kwam hij aan boord om zijn gemaakte foto´s aan de man te brengen en werd aldus bekend bij de koopvaardijers die een Finse haven aandeden. Ook publiceerde hij de Finse scheepvaartkalender en was medewerker bij Nederlandse, Duitse en de soortgelijke kalenders van de andere Scandinavische landen.
Hannu was een gemoedelijk en vriendelijk man die erg veel wist van schepen van welke nationaliteit dan ook. Hij ruste in vrede.
Martin/Hamina
Keep going
Martin


"Ver van huis en ongeschoren"

http://issuu.com/martinhendriks/docs

Plaats reactie