Aktueel Scheepvaart Nieuws

Een gezellig, leuk en informatief Scheepvaartforum
Fuel Supply

Containerschip raakt San Francisco Bay Bridge

Bericht door Fuel Supply »

Uit de Lloyds List van vr. 9 nov. : Woensdag 7 november 08:30 LT heeft het door Hanjin gecharterde containerschip COSCO BUSAN uit Hong Kong na het verlaten van de haven van Oakland op weg naar Pusan in Zuid-Korea, een pijler van de San Francisco Bay Bridge geschampt. Dit gebeurde in dichte mist, met een loots aan boord. Het schip raakte de remming / bescherming van een betonnen pijler maar dit ging zo hard dat het over 50 meter lengte een gapende scheur opliep, 3 meter boven de waterlijn. Er werd ook een bunkertank beschadigd en ca 220 ton stookolie kwam in de baai terecht voordat de bemanning de tank kon overpompen. De pijler zelf werd niet noemenswaardig beschadigd. Het schip is tot nader order "onder arrest" . De autoriteiten denken een maand nodig te hebben om de baai schoon te maken.

Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5224
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Hallo Michel,
welkom op dit forum. Je zult ongetwijfeld gelijk hebben, ik heb alleen maar de omschrijving gebruikt die bij de betreffende foto stond en die is dus niet juist. De 'Duncan Island' heb ik een paar berichten hiervoor geplaatst.
Groeten, Wim.
Eat your pie, before you die !
Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5224
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Geen spoor van overboord geslagen containers.
zaterdag 10 november 2007 16:30

(Novum) - De 45 containers die vrijdagochtend boven Schiermonnikoog in de storm van boord sloegen, zijn nog altijd spoorloos. Zaterdag werd opnieuw tevergeefs naar de containers gezocht. Daarbij werd een vliegtuigje van de Duitse kustwacht ingezet omdat een Nederlands toestel met technische problemen kampte.
Een woordvoerder van de kustwacht in Den Helder laat weten dat de containers normaal gesproken al op het strand hadden moeten aanspoelen. Volgens hem zijn de containers of gezonken of drijven ze ergens onder water rond. Een sleepboot van de kustwacht is onderweg naar het gebied waar de containers kunnen zijn. Naar verwachting bereikt de sleper het gebied pas als het al donker is. De zoektocht zal zondag worden voortgezet.
De kustwacht kreeg vrijdagochtend om 04.40 uur een melding van een schip dat er containers overboord waren geslagen. Het scheepvaartverkeer wordt sinds die tijd gewaarschuwd alert te zijn.

Bron: Elsevier.
Eat your pie, before you die !
Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5224
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Schip met illegalen in Griekse wateren gered.
Uitgegeven: 11 november 2007 07:26
Laatst gewijzigd: 11 november 2007 10:52

ATHENE - Een Turks vrachtschip met aan boord ongeveer 275 illegalen die zaterdagavond voor de kust van het Griekse schiereiland Peloponnesos in zware nood raakte, is gered.
Het lukte hulpdiensten zondag het schip op sleeptouw te nemen, maakten de Griekse autoriteiten bekend.

Motordefect.
De Akdag lag volgens de kustwacht door een motordefect ruim twintig kilometer uit de kust van het havenstadje Katakolon. In het gebied woedt een storm.
Het schip was enkele dagen geleden uit Turkije vertrokken en zou de vluchtelingen naar Italië brengen.

Bron: nu.nl
Eat your pie, before you die !
Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5224
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

zo 11 nov 2007, 06:50
Russische tanker lekt 2000 ton olie.
MOSKOU - Een Russische olietanker is zondag tijdens een storm in tweeën gebroken, waardoor zeker 2000 ton olie in de Zwarte Zee is terechtgekomen, meldden Russische persbureau's zondag.
De tanker met aan boord ongeveer 4000 ton olie bevond zich ten zuiden van Port Kavkaz, aldus een woordvoerder van de minister van Transport. Het lot van de dertien bemanningsleden is nog onduidelijk. Er zou wel radiocontact zijn met reddingswerkers.

Bron: De Telegraaf.
Eat your pie, before you die !
Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1919
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Hallo Wim.

Er was meer aan de hand in die regio.

News
November 11, 2007, 14:35
Crew trapped as tanker splits in Black Sea
At least four Russian vessels have been battered by a storm in the Black and Azov Seas in the south of the country. Two cargo ships have sunk in the Kerch Strait, one spilling up to thirteen hundred tonnes of oil and another containing over 2,000 tonnes of sulphur.

Another tanker has a crack but it is not yet getting larger and there is no oil spill.

Russia and Ukraine are working together to deal with the accident, but the almost hurricane conditions are seriously hampering the rescue effort.

All crew members of the sulphur-containing vessel have been rescued.

Officials say the weather forecast for the next 24 hours is not favourable for the rescue efforts.

It's reported the vessel split while at anchor in the early hours of Sunday morning.

A heavy storm was blowing in the area at the time, with twenty-metre-per-second winds and four-metre-high waves.

Both parts of the Volgoneft tanker are afloat several kilometres from each other. The thirteen crew members are currently in the stern using the engines to keep their part of the vessel on the water and are awaiting rescue.

Meanwhile, according to latest reports, the oil has stopped spilling from the damaged reservoirs of the tanker.

Vladimir Erigin, the head of the Novorossiysk sea port, one of the closest ports to the incident site, says all the necessary measures are being taken to minimise the ecological damage to the area.

"We have all the resources to help us minimise ecological damage. If the wind changes direction to the southwest or the west, then most of the oil will end up on the shore. Our task now is to protect the coast line and to collect the oil. The black oil that spilt into the water has a very compact consistency and it won't spread significantly on the surface,"
Gebruikersavatar
Gerrit
Berichten: 3368
Lid geworden op: 21 jul 2004 23:23
Locatie: IJmuiden

Bericht door Gerrit »

IJmuider courant
Storm op Zwarte Zee treft schepen

anp | Gepubliceerd op 11 november 2007, 13:29
Laatst bijgewerkt op 11 november 2007, 13:32

MOSKOU - Een zware storm heeft op de Zwarte Zee verscheidene schepen getroffen. Een Russische olietanker brak in tweeën en verloor zeker de helft van zijn lading. Circa 1300 ton stookolie is in het water gekomen. Een milieuramp dreigt.

De tanker Volganeft 139 brak door zware zeegang in tweeën. Het schip vervoerde 4000 ton stookolie. De opvarenden zitten op het nog drijvende achterschip. Pogingen ze van boord te halen worden bemoeilijkt door het slechte weer. Het vaartuig bevond zich ten zuiden van Port Kavkaz, aldus een woordvoerder van de minister van Transport.

Niet ver van de rampplek zonk zondag ook een schip geladen met 2000 ton zwavel. De acht opvarenden konden worden gered. Een olietanker, de Volgoneft-123, liep averij op maar verloor geen olie.
Groetjes Gerrit.
Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 14438
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Zwarte Zee

Bericht door Harry G. Hogeboom »

Hallo allemaal,

Het kan op de Zwarte Zee donders spoken, ik ben in 1969 terug gekomen uit Novorossiesk met een lading olie voor Porto Maghera en we kregen toen een storm over ons heen die er niet om loog. Bij aankomst Italie bleek de stok van het SB anker "kats" afgebroken te zijn. :wink:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"
Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1919
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Binnenvaart krijgt een duw
Uitgegeven: 12 november 2007 12:08
Laatst gewijzigd: 12 november 2007 12:38

DEN HAAG - De binnenvaart moet meer ruimte krijgen. Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer, ChristenUnie) trekt 55 miljoen euro uit om de regio tegemoet te komen en te helpen bij het opknappen van binnenhavens, zo zei een woordvoerder van de bewindsvrouw maandag.
Ze wil verder sneller werk maken van de modernisering van de vaarwegen. Niet in 2020 maar twee jaar eerder en als het even kan in 2016 moet de achterstand in dat werk weggewerkt zijn.

Deze inzet staat in de nota 'Varen voor een vitale economie: een veilige en duurzame binnenvaart' die Huizinga maandag naar buiten heeft gebracht. De plannen zijn een uitwerking van het coalitieakkoord om het goederenvervoer over het water te stimuleren en de innovatie in de sector een impuls te geven.

Start

De bedrijfstak, goed voor 5000 schepen van 10.000 ton tot enkele honderden tonnen, reageert gemengd op de plannen. "Het bedrag van 55 miljoen voor 'quick wins' of snelle investeringen in de binnenhavens vinden wij een mooie start", stelt het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB).

Waardering is er voor de aanpak van de problemen met de containerafhandeling in de zeehavens. Minder tevreden is het CBRB over het ontbreken van 'harde streefdoelen' voor bijvoorbeeld het beoogde aandeel van het containervervoer voor havens en terminals, licht CBRB-directeur Ton Roos toe.

Schepje

"De nota gaat in de goede richting. Hier en daar kan er wel een schepje bij."

Voor de Tweede Maasvlakte bij Rotterdam ligt het beoogde aandeel voor de binnenvaart voor het vervoer naar het achterland op 45 procent. Het vervoer over de weg gaat terug.

Beleid

Maar de staatssecretaris zou met beleid ervoor moeten zorgen dat ook andere havens, als eigenaar van de grond, in contracten bedrijven verplichten tot (meer) containervervoer per schip.

Het geld voor de binnenhavens moet niet alleen uit Den Haag komen. Het betrokken havenverbeteringsfonds moet voor de andere 50 procent gevuld worden door betrokken gemeenten en provincies.

Binnenhaven

Roos beklaagt zich over steden met een binnenhaven, zoals Wageningen en Nijmegen, waar de bouw van woningen en appartementen op haventerrein hoog op de agenda staat. "In en om Wageningen zit veel agro-industrie. Nijmegen mag ook zijn verantwoordelijkheid nemen"

De binnenvaartsector (jaaromzet: 1,7 tot 1,8 miljard euro) heeft een gemiddeld aandeel in het goederenvervoer van ongeveer 40 procent, schat Roos.

(c) ANP

Nu.nl

Groet Nico.
Gebruikersavatar
Stavenuiter
Berichten: 1919
Lid geworden op: 22 jul 2004 15:00
Locatie: Enkhuizen

Bericht door Stavenuiter »

Lichamen bemanningsleden gezonken schip gevonden
Uitgegeven op maandag 12 november 2007 om 10:04:44, bijgewerkt om 10:11:17
(Novum/AP) - Reddingswerkers hebben maandag de lichamen gevonden van drie bemanningsleden van een Russisch vrachtschip dat zondag in de Straat van Kertsj tijdens een zware storm tot zinken kwam. Vijf bemanningsleden worden nog vermist.
Het schip, de Nachitsjevan, was een van de tien schepen die in de Straat van Kertsj, die de Zwarte Zee en de kleinere Zee van Azov met elkaar verbindt, vergingen of aan de grond liepen. Een daarvan, de in tweeën gebroken Russische olietanker Volganeft-139, verloor daarbij meer dan tweeduizend ton olie, waarvan een deel inmiddels aan land is gespoeld. De Nachitsjevan vervoerde zwavel, net als een ander schip, dat eveneens is gezonken. Die zwavel, in totaal 6.500 ton, is ook in zee terechtgekomen. Onderzocht wordt of dit op de lange termijn schadelijke gevolgen kan hebben. Volgens het Russische ministerie van noodsituaties vormt de zwavel geen gevaar voor de habitat van het gebied.

De bemanningen van de tanker en het andere gezonken vrachtschip zijn gered. Van een vrachtschip dat in de Zwarte Zee zonk, in de buurt van Sevastopol, zijn twee bemanningsleden verdronken. Een bemanningslid wordt vermist. Volgens het Russische openbaar ministerie waren de kapiteins van schepen in het gebied zaterdag gewaarschuwd voor de storm. Een officier van justitie zei voor de televisie dat de Volganeft-139 uit de tijd van de Sovjet-Unie stamde en was ontworpen voor het vervoer van olie over rivieren.




Afbeelding

Groet Nico.


Plaats reactie