Windows Vista

Problemen met foto's plaatsen? Of met andere PC problemen? Stel dan hier je vraag.

nieuwe PC kopen,met welk besturings progr.

met XP
19
58%
met Vista
14
42%
 
Totaal aantal stemmen: 33

Bram

Windows Vista

Bericht door Bram » 24 nov 2007 00:54

:-D Hoi Kombuisers

ik heb sinds maart 2007 een nieuwe computer gekregen (packard Bell) voor mijn 65ste verjaardag met windows vista; normaal was het zo dat ik de laatste jaren mijn eigen computer bouwde en opwaardeerde ,zowel met de hardware en software,dit beviel mij prima,maar ja een duur cadeau ga je gebruiken ,en van de oude computer daar opwaardeerde ik mijn meissies computer weer .
dus nu na meer als een half jaar draaien met Vista ben ik toch teleurgesteld in dat hele gebeuren ,tot tweemaal toe een technische crash
in de eerste 5 maanden(Stroomverdeler en moederbord naar de kl.ten)in de garantie tijd ,dus zelf niks gedaan ,ook wat de software betreft en het internet ben ik niet tevreden met Vista en met mij vele anderen.
naar het zoeken voor verbeteringen en stuur programma `s kwam ik op een computer website terecht waar de echte specialisten op zitten,hieronder een copy van een stukje commetaar

Nadat de Consumentenbond vorige maand ruim vierduizend klachten had verzameld over Windows Vista is er overleg geweest met Microsoft om de problemen met het nieuwe besturingssysteem op te lossen. Het Amerikaanse bedrijf weigert echter om klanten gratis te laten teruggaan naar Windows XP. De Consumentenbond roept daarom nu op tot een boycot van Vista.

Veel mensen die Vista hebben gekocht hebben nu problemen met hun pc: randapparatuur werkt niet of niet naar behoren en veel software kan niet meer geïnstalleerd worden. Ook is het besturingssysteem soms traag (bij opstarten en kopiëren van bestanden) en instabiel, zo bleek uit een inventarisatie van klachten over Vista die de Consumentenbond deze zomer uitvoerde.

Volgens de bond zitten er nog teveel kinderziektes in Microsofts nieuwe besturingssysteem en moeten klanten daarom in staat worden gesteld om gratis te downgraden naar Windows XP, dat veel beter functioneert. Tijdens overleg tussen Microsoft en de Consumentenbond bleek echter dat de softwaregigant hiertoe niet bereid is.

De Consumentenbond roept consumenten nu op om Vista te boycotten en in de computerwinkel te vragen naar Windows XP. Winkeliers wordt gevraagd om mensen die al een pc met Vista hebben gekocht en klachten hebben, gratis Windows XP aan te bieden.

Met deze actie wil de Consumentenbond de druk om Microsoft opvoeren om tot een oplossing van de problemen te komen. In reactie hierop heeft Microsoft een nieuwe ondersteuningssite geopend waar mensen die problemen hebben met Vista naar toe kunnen gaan.

Bronnen: Consumentenbond, Webwereld

bij het komuis zijn er ook mede kombuisers die al weer een tijdje wet Vista werken,ik zou graag van hun ervaring(en) iets willen vernemen ,dit is geen hetse tegen microsoft maar gewoon een stuk extra informatie waar we over kunnen praten,zodat eventuele kombuisers die een nieuwe computer willen kopen,hier nog even goed kunnen nalopen welk besturings programme ze willen hebben.
Ik zelf ben in de gelukkige omstandigheid dat ik nu twee pc`s heb 1 met Vista en 1 met XP,maar ik prefereer XP momenteel boven Vista,en ik hoop dat er toch spoedig wat veranderd met Windows Vista zodat het net als met alle andere bestuursystemen compateble wordt met meer oudere software,zodat je geen investering van een paar Duizend Euro moet gaan doen ,om al het goed werkende software programma`s van XP te moeten vervangen voor alle nieuwe software van Vista.
Ik kan nog wel een tijdje door gaan ,maar ik zal een poll inscheren dan kan een ieder daar ook zijn mening geven.

gaarne dus ook de ervaring en mening van diegene die dus al een tijdje met Vista werken.

Groets Bram. :-D

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 639
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 24 nov 2007 10:19

Ik werk al met vista toen het nog longhorn hete, en ik heb geen problemen, of alsthans niet meer dan met XP.

Dat een computer zich een keer ophangt en niets meer doet, dat gebeurde mij ook in XP.

Wat betrefd de problemen met hardware, daar kan ik duidelijk over zijn!
Sinds waneer is Microsoft verplicht drivers voor anderen te maken???
99 van de honderd harwaretoepassingen werken onder vista, MAAR dan moet je naar de WEBSITE VAN DE HARDWAREFABRIKANT om DAAR nieuwe drivers te downloaden.

Dit is trouwens nooit anders geweest!
Toen ik van 3.11 naar windows 95 ging, werkte de helft ook niet, dus had je nieuwe drivers nodig!

Er is door microsoft ook een website in het leven geroepen voor GRATIS ondersteuning voor vista, 99% van alle klachten wordt direkt opgelost door mensen naar de website van de hardware fabrikant te sturen.

Zijn er nog mensen die een XP zonder SP2 kennen?
Bij vista is het net zo, gewoon alle update downloaden, en vista wordt steviger!
Volgens mij is het WEL mogelijk om een gratis donwgrade naar XP te krijgen, maar dan moet je wel je vista licentie inleveren...

Een nieuw besturingssysteem is nooit af tegen de tijd dat het in de winkel ligt, maar daar krijg je wel gratis updates voor.

Bij mij werkt alles:
Mijn oude printer moet ik nu NIET met bijgeleverde cd installeren, maar via een softwarepakketje dat ik van internet gedownload heb.

Photoshop cs3 werkt OOK gewoon in Vista.

Mijn Virusscanner doet het ook gewoon.

Ik ben nog niets tegengekomen wat niet in vista werkt!
En er is ook nog altijd de XP compatibiliteitsmodus!

Groet,

DennisV

Gebruikersavatar
Theo Horsten (R.I.P.)
Berichten: 7820
Lid geworden op: 21 jul 2004 22:57
Locatie: N.Griekenland
Contacteer:

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) » 24 nov 2007 10:28

Na 4 maanden gebruik op Toshiba laptop: geen enkele klacht over Vista. Voor wat oudere software die ik van mijn XP pc haalde nieuwe drivers opgehaald en dat was alles.
Kortgeleden die andere pc opgeschoond en verjongd. Nieuwe voeding, nieuwe HDD, een nieuwe brander en een Nederlandse versie van XP Professional die ik nog nooit had gebruikt erop gezet. Die werkt mooier dan ooit en met die XP ben ik dik tevreden. Maar Vista... geen klachten.
Omnia transit sed navigare necesse est

Bram

Bericht door Bram » 24 nov 2007 16:21

:-D Hoi Dennis en Theo en allen
MAAR dan moet je naar de WEBSITE VAN DE HARDWAREFABRIKANT om DAAR nieuwe drivers te downloaden.


Daar zit nou juist het venijn ik draai al jaren met Nero 6.0.19 met de laatste updates,maar voor Vista wordt ik verplicht gesteld om of een upgrade te nemen voor Nero 7 of Nero 8 aan te schaffen(daar kan windows toch niets aan doen?)nee hoor, maar het is wel heel frapant dat het bij de meeste grote merken ook zo is,dat is dus de reden waarom ik deze topic begonnen ben!!!

Sinds waneer is Microsoft verplicht drivers voor anderen te maken???

Microsoft is dus niks verplicht,maar zoals het heel duidelijk is iedereen moet zich(vrijwillig :oops: )dingen aanschaffen wat dus alleen op Vista voor 100 procent werkt,en zo als een goede comper expert weet ,is er wel wat werk om een programma te upgraden,maar dat er weer zo grof aan verdient moet worden ,daar zet ik nu ????????? bij

ik heb hier twee complete mp3 cd`s met alle albums van de rolling stones,gemaakt in het prille begin van de MP3 waar er een heel andere compressie(Russies)gebruikt werd die ik tot en met Win 98 gewoon kon gebruiken,hetzelfde geld ook voor de pps,werkte wel good bij windows media player 9 maar de standaart ingebouwde windows media player 11 doet het lekker niet .

Dit zijn dus maar een paar voorbeelden,en ik ben niet ouderwets,maar alle vernieuwingen zijn nog geen verbeteringen(dat geld natuurlijk niet alles)natuurlijk zijn er ook dingen verbeterd,maar dan moet je weer gaan investeren in een grotere geheugen bank (bij packard Bell kost 1 geheugen 1024mb ) ong 100 tot 135 Euro ,dan word de Pc weer wat sneller en ga maar door,voor het kantoor en schrijwerk zal het gerust een goede verbetering zijn net als Office 2007,die ik er ook afgeflikkerd heb en mijn complete officce 2003 met updates weer gebruikt,niet zo mooi als 2007 maar net zo efficient(voor mij althans )

vastlopen en dat soort dingen kennen we al sinds het begin van de commandore en 3.1.maar dingen kunnen ook over beveiligd worden,(meestal de oorzaak van het vastlopen)computers kunnen nu eenmaal niet denken.

maar iedereen bedankt voor de bijdrage tot zover en ik hoop dat er nog even mee doorgegaan wordt,want een goede discussie over het voor en tegen,is alleen maar goed voor echte verbeteringen,en niet of er nu een mens vriendelijk???? sierrandje bij zit omdat het dan wat mooier wordt :oops: :wink:

Groets Bram :-D
Laatst gewijzigd door Bram op 24 nov 2007 16:26, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 639
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 24 nov 2007 16:25

Kijk, ik als echte hollander hou dus niet van kopen...
Doet nero 6 het niet meer? FUCK IT, dan download ik Nero 8! :lol:

En zo komt Jan Splinter.....

Bram

Bericht door Bram » 24 nov 2007 16:32

:-D Hoi Dennis ik ook niet en Nero 8 is ook al op de externe disk,en de datum naar oneindig veranderen kan ook al niet meer ,maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden (LIJDEN?????) :wink:

nog een fijn weekend trouwens.

groets Bram :-D

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 639
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 24 nov 2007 16:34

Voor elk probleem is een oplossing, en 10 nieuwe problemen :lol:

Ik houd het dan bij de oplossing, de 10 nieuwe problemen mogen anderen dan graag hebben...

Bram

Bericht door Bram » 24 nov 2007 18:13

:-D Hoi Dennis

Problemen bestaan niet!

wel moeilijkheden,

problemen zijn niet op te lossen !

moeilijkheden wel :lol: :wink:

Groets Bram :-D

Gebruikersavatar
DennisV
Berichten: 639
Lid geworden op: 29 mei 2006 15:07
Locatie: IJmuiden
Contacteer:

Bericht door DennisV » 24 nov 2007 23:18

Daar heb je een punt.

Gebruikersavatar
richard
Berichten: 184
Lid geworden op: 13 aug 2004 09:43
Contacteer:

vista

Bericht door richard » 26 nov 2007 16:05

hoi

ik draai ook net zo als dennis al een zeer lange tijd met lognhorn/vista
ik ondervind ook geen problemen.
De meetse problemen maken de menen zelf software installeren wat niet gechikt is voor vista en drivers er ook maar gewoon opzetten zonder te kijken,en dan de melding negeren die het systeem geeft.
Dit ben ik al zo vaak tegen gekomen bij de mensen thuis.
Al mt al ben ik een tevreden vista gebruiker.

Groet Richard
Stil going strong

Gebruikersavatar
Compass
Berichten: 3044
Lid geworden op: 22 jul 2004 11:11
Locatie: Groningen

Bericht door Compass » 26 nov 2007 16:18

Heb even tegen Vista gestemd. Mijn 5 maanden oude 17" laptop met Vista start zó langzaam (bijna 5 minuten) dat de batterij ongeveer leeg is als hij eindelijk draait :cry: Is trouwens te koop met een beste korting :(

Heb nu een Apple MacBook gekocht en nog wordt nog steeds enthousiaster :-D :-D

Bert de Boer

Gebruikersavatar
jannuh
Berichten: 187
Lid geworden op: 22 jul 2004 06:38
Locatie: Midden-Limburg
Contacteer:

Bericht door jannuh » 27 nov 2007 14:41

Bert, formatteren die laptop en gelijk Windows2000 erop, dat draait als een tierelier...
gr., jannuh
------------
NL Maritiem Forum Archief

Jan Vos

Bericht door Jan Vos » 29 dec 2007 13:40

Windows geeft altijd problemen als het met een nieuw programma uit komt.
Vandaar dat ik als Groninger eerst de kat uit de boom kijk.

En Dennis je moet er wel even rekening mee houden dat de meeste mensen geen ballen verstand van een Pc en instaleren hebben, waarom zitten er op bedrijven systeembeheerders.

Er zijn mij mensen bekend die cursussen gevolgd hebben voor diverse programma's, maar zelf wat op hun Pc thuis instaleren kunnen ze niet.
De HD helemaal leeg maken en alles opnieuw instaleren kunnen ze al niet zitten ze met de handen in het haar.

En de mensen die Vista op hun PC hebben kunnen toch weer terug gaan naar Windows XP.
Je hebt toch een instalatie CD van Windows XP.

Ik weet trouwens van een ITCer dat Vista niet veel nieus brengt vergeleken bij XP ik heb wel met Vista gewerkt bij iemand die de ballen verstand er van had ziet er mooi uit en dat is dan ook alles.

Maar wat heb ik aan dat het er mooi uit ziet het moet lekker werken.

En als ik naar Vista overstap kan ik weer geld uitgeven voor een Videobewerkings programma, wacht dus eerst maar een paar jaar tot de Bugs eruit zijn er allemaal programma's onder Vista zijn te verkrijgen zonder kapitalen te betalen.

En een A merk PC hoef ik al helemaal niet die zijn geschikt voor kantoren.
Programma's op een hidden partitie hoef ik ook niet.

Ik doe het wel met een zelf samengestelde PC waarvan ik weet wat er in zit, koop je een IBM zit er een Kwantum HD in en ga zo maar door.
En het geheugen bij een B Merk PC kost ook niet zo duur als van die A Merken.

Als je een Mac hebt zijn er niet zo veel Virussen scheelt een slok op een borrel Bert.

Waarom zou de Marine op de schepen met Linux draaien???

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Bericht door Jolly Sailor » 29 feb 2008 17:52

Afbeelding

Nou blijf zelf nog wel doordraaien met mijn Windows XP, de ondersteuning van XP blijft tot en met 2012.

En over 2 a 3 jaar komt er toch weer een nieuw besturingssysteem van Microsoft en dan bekijken we het weel weer.
Afbeelding

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Bericht door Jolly Sailor » 26 mar 2008 14:31

Vista-gebruikers boos over problemen met SP1

Microsoft krijgt een stroom kritiek over zich heen van gebruikers vanwege de (on)mogelijkheden om Service Pack 1 te downloaden en installeren.

Afgelopen dinsdag bracht Microsoft Vista SP1 uit via Windows Update, hetgeen gebruikers de mogelijkheid gaf om de update te downloaden en installeren. Bij deze release liet het bedrijf echter ook weten dat er problemen zijn die ervoor kunnen zorgen dat de download van SP1 bij bepaalde gebruikers geblokkeerd wordt.

Driverproblemen

Geïnstalleerde taalpakketten en potentiële problemen met drivers vormen de belangrijke oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat een gebruiker SP1 niet aantreft binnen Windows Update, meldt ComputerWorld.

Zo wordt het Service Pack niet aangeboden aan machines waar één of meer drivers op geïnstalleerd staan die op de gepubliceerde lijst voorkomen, omdat: "deze stuurprogramma's problematisch zijn voor computers met Windows Vista, wanneer de update naar Windows Vista SP1 wordt uitgevoerd."

Klachten
Een en ander leidt tot veel verwarring en frustratie. De officiële Vista Blog van Microsoft wordt dan ook overspoeld met klachten op het gebied van drivers.

Een gebruiker genaamd 'markheath' klaagt dat het hem volstrekt onduidelijk is waarom hij SP1 niet mag downloaden: "Ik heb een gloednieuwe Dell XPS M1530 laptop en krijg niet de mogelijkheid om SP1 te installeren. Zover ik kan zien zijn er problemen met twee hardware-onderdelen die ik heb, maar op het gebied van drivers zou er geen probleem moeten zijn. Mijn vraag is of er een manier is om te ontdekken waarom ik SP1 niet mag downloaden?"

'Verspilling van tijd'
Een andere gebruiker, 'snoopy' was minder vriendelijk: "Ik heb net 2 uur verspild met het zoeken naar de reden waarom ik SP1 niet kan downloaden. De reden blijkt een driver te zijn die niet compatible is. SP1 wordt mij niet aangeboden, een nieuwe driver evenmin. Ik vind dat een verschrikkelijk slechte klantervaring en ik vind het verspilling van mijn tijd!"

Gebrekkige testprocedure
De problemen roepen veel vraagtekens op bij analisten, zoals Michael Cherry van Directions on Microsoft: "Toen Microsoft liet weten dat er problemen waren met de drivers, ging ik er van uit dat het ging om drivers voor een afwijkende scanner, camera of antieke printer. Maar toen ik de lijst met drivers zag, begon ik me af te vragen hoe Microsoft haar drivers test."

"Het bedrijf zegt keer op keer dat er een groot ecosysteem aan drivers is, maar er is maar een zeer kleine groep drivers die betrouwvaar is en goed getest. Want als de drivers op de lijst van Microsoft eerder met succes getest waren, vraag ik me af hoe die testprocedure in elkaar steekt", aldus Cherry.

Gratis ondersteuning
Hoewel Microsoft veel verweten kan worden op dit gebied, toont het bedrijf zich in ieder geval van z'n goede kant door gratis ondersteuning aan te bieden aan iedere gebruiker die problemen heeft met Vista SP1.

In een groot aantal berichten plaatste Microsoft-medewerker Brandon LeBlanc een reactie om mensen te verwijzen naar de gratis website ter ondersteuning van SP1: "Er zijn verschillende opties voor ondersteuning te kiezen, en je hoeft nergens voor te betalen. Ik herhaal, ondersteuning voor SP1 zal je géén geld kosten, mits je de juiste optie voor ondersteuning kiest."
Afbeelding

Jolly Sailor
Berichten: 4621
Lid geworden op: 30 nov 2007 20:28
Locatie: Groningen

Bericht door Jolly Sailor » 07 apr 2008 22:49

Microsoft gedoogt 'illegale' upgrade Vista SP1

Microsoft verhindert gebruikers niet om de goedkopere Vista SP1 Upgrade te installeren, ook al zijn er geen eerdere Windows-versies op de computer aanwezig. Deze loophole dook vorig jaar al op bij de release van Vista, en stelt gebruikers in staat om 110 dollar te besparen door de upgrade-versie te kopen van Vista SP1 in plaats van de volledige versie. Zelfs wanneer de gebruiker geen voorgaande versie van Windows heeft geïnstalleerd op de pc, installeert de upgrade naar Vista zonder problemen, meldt InfoWorld.

Bewust ondersteund
Waarom Redmond de loophole nog niet heeft gesloten met Vista SP1 is onduidelijk, maar Brian Livingston, hoofdredacteur van Windows Secrets heeft een even intrigerende als ongefundeerde theorie. "Het feit dat de upgrade-editie nog altijd werkt in Vista SP1, bewijst dat Microsoft deze truc bewust ondersteunt. Ik denk zelfs dat deze optie met opzet is ingebouwd, om het voor technisch (en prijs)bewustere mensen mogelijk te maken om niet de volledige versie aan te schaffen."

Wel in strijd
Microsoft liet vorig jaar echter weten dat de loophole wel degelijk in strijd is met de licentieovereenkomst van het bedrijf: "Het feit dat de software kan installeren, betekent niet dat dit in overeenstemming is met de daarbij horende licentie. In de licentieovereenkomst staat dat een gebruiker in het bezit moet zijn van een volledig gelicenseerde versie van Windows, voordat de Upgrade geïnstalleerd mag worden."

Prijsvoordelen
Microsoft heeft meer dan 100 miljoen exemplaren van Vista verkocht. Tachtig procent hiervan bestaat uit exemplaren die zijn verkocht aan PC-bouwers, 20 procent is verkocht aan eindgebruikers. Een upgrade-versie van Vista Home Premium SP1 (vorige maand uitgebracht via Amazon) kost ongeveer 130 dollar, tegenover 239 dollar voor de volledige editie. Vista Business SP1 kost 299 dollar ten opzichte van 199 dollar voor de upgrade. Voor Vista Ultimate SP1 moet tot slot 320 dollar worden neergeteld, terwijl de upgrade-versie 'slechts' 220 dollar kost.

Kinderlijk eenvoudig
Het installeren van de upgrade als volledige versie is overigens kinderlijk eenvoudig. Gebruikers starten hun computer op via de Windows Vista SP1 upgrade DVD en kiezen voor een volledige installatie. In plaats van het ingeven van een product key, slaan zij deze stap echter over en kiezen voor een schone installatie van Vista.

Nu bevat de computer een volledige, niet-geactiveerde versie van Vista. Door de installatie nu opnieuw uit te voeren, detecteert Vista een volledige Windows-installatie, waarna gekozen kan worden voor een upgrade-installatie met de upgrade-key.
Afbeelding

Plaats reactie