WK WIELRENNEN

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Ruud (R.I.P.)

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Jos,
Hier nogmaal het podium plaatje van 2003,Hamilton,Canada
v.l.n.r. Alejandro Valverde[2e],Igor Asterloa[1e],Peter van Petegem[3e]
Afbeelding
Ook ik denk dat Boogie wel kansen heeft, maar zal rustig moeten blijven zitten, en op dat pisheuveltje in de laatste ronden, mee moeten gaan met een goed groepje :idea: , maar welk groepje :?: , het is altijd gebleken dat er tijdens zo.n WK, veel wordt gedemarreerd, en je kan niet de hele dag mee gaan of gaatjes dicht gaan rijden.Maar er ontbreken toch ook wel wat goede namen hier:Armstrong, Ullrich,Rebellin[n.b. leider in het WB klassement,Winnaar Amstel Gold Race,Waalse pijl. Luik-Bastenaken,Luik]om er maar een paar te noemen, maar het gevaar zal waarschijnlijk van Italiaanse kant komen, die er alles aan zullen doen om Bettini, te laten winnen, maar de Spanjaarden hebben ook een sterke ploeg, ook hier enkele goede rijders niet aanwezig.
PS. Ik ga wel bij de Belg kijke[Sporza], want bij de NOS val je gegarandeerd in slaap als ze weer zo'n verslag :oops: geven, het is tenslotte ruim 7 uur tv achtereen.
10:03 CEST 2km/263.5km to go
The race starts on a cool but clear morning with the Spanish team leading the way. Thousands of people have flocked to the centre of Verona to watch the day's action.....10:09 CEST 5km/260.5km to go
Although his jersey looks normal, Bettini has gold handlebar tape, gold shoes, and a gold trimmed bike. He's the Olympic champion after all! No rings though - the IOC doesn't like that.
A French rider has attacked - Christophe Le Mevel. He's away on his own now.....
10:32 CEST 22km/243.5km to go
The harder pace has knocked 15 seconds off Le Mevel's lead, which is now 1'25. Raivis Belohvosciks is the man doing the damage.
Bettini is back near the front of the peloton. O'Grady is at the back.....10.55u Er verandert weinig in de wedstrijd. De Fransman Mevel blijft voorop en heeft ongeveer 1'30" voorsprong op het peloton. Enkele renners proberen het gat toe te rijden, zonder veel succes.....11.29u Luciano Pagliarini en Vladimir Efemkin heBBEN de achtervolging ingezet op De Mevel. Het peloton laat echter niet begaan. De Fransman heeft nog 1'14" voorsprong, Pagliarini rijdt daar ergens tussenin.....11.40u De Rus Efemkin heeft het gat met De Mevel gedicht. Beide renners rijden nu voor de vierde keer de Torrichelle op.....12.18u De twee leiders hebben meer dan vier minuten voorsprong. Het peloton laat rustig begaan.....12:57 CEST 111km/154.5km to go
The peloton reaches the foot of the Torricelle almost as the two leaders reach the top. The gap is around 7'20, with no team wanting to chase just yet. The two leaders rode the climb in 8'22 - slower again than last time.....Current race situation.....Christophe Le Mevel (France), Vladimir Efimkin (Russia)
Luciano Pagliarini (Brazil) at 5'50
Peloton at 7'23 .....13.04u De twee leiders hebben 6'38" voorsprong op het peloton. Pagliarini rijdt nog steeds achter de twee leiders aan, maar volgt nu wel op 6'38".....13.37u Luciano Pagliarini wordt terug ingelopen door het peloton. De Braziliaan krijgt nog even het publiek op zijn hand door op één wiel de Torrichelle te beklimmen, maar wordt dan toch ingelopen. De twee leiders hebben nog steeds een ruime voorsprong.....13.40u De zon is door de wolken gekomen, maar het aangezicht van Tom Boonen staat op onweer. Hij rijdt al twee ronden achteraan het peloton en heeft erg veel last van maagkrampen.....13.43u Er gebeurt eindelijk iets. Daniele Nardello steekt het vuur aan de lont en springt weg uit het peloton. Vijf andere renners glippen mee. Het peloton gaat meteen op een lint en laat de zes vluchters niet snel wegrijden.....13.49u Op de Torichelle rijdt een 25-tal renners weg. Onder hen twee Belgen: Jurgen Van Goolen en Johan Van Summeren en de Nederlander Koos Moerenhout, en 5 Spanjaarden De voorsprong van de leiders loopt nu snel terug.....Current race situation.....Christophe Le Mevel (France), Vladimir Efimkin (Russia)
Group 1 (Horrillo, Jimenez, Zaballa, Luis Perez, Nozal, Mazzanti, Frigo, Petito, Pellizotti, Pugaci, Popovych, Calzati, Fothen, Subido, Vitorino, Baldwin, McCartney, Trenti, Duque, Moerenhout, Van Summeren, Van Goolen, Ardila,Scott Davis, Fofonov, Vainsteins and others) at 3'02
Peloton 2 at 4'58.....14.01u 115 km voor de streep geeft een eerste Belg er de brui aan. Tom Boonen heeft te veel last van zijn maag en geeft op.....14.37u Het kopgroepje van 30 renners wordt opnieuw ingelopen op de Torricelle. De zware beklimming begint stilaan slachtoffers te eisen.....We hebben nu 5 koplopers met onze landgenoot Moerenhout wederom in de aanval, hij rijdt een zeer goed WKAfbeelding.....Sylvain Calzati (Fra), Steve Zampieri (Swi), Koos Moerenhout (Ned), Bartosz Huzarski (Pol), Frank Hoj (Den) hebben zeer snel ruim 1 minuut voorsprong genomen op het peloton.....15.16u De vijf leiders rijden nog steeds voorop op de Torricelle. De Oekraïner Kostsjoek rijdt nog tussen de leiders en het peloton in. Dat laat de vluchters niet te ver uitlopen. Paolo Bettini heeft wat problemen en bengelt achteraan.....15.21u Paolo Bettini heeft gesproken met zijn bondscoach Ballerini. Zegt de topfavoriet dat hij vandaag niet goed zit? Roberto Petito neemt in elk geval het heft in handen en geeft er weer een snok aan. De vijf leiders hebben een kleine drie minuten voorsprong.....De Spanjaarden houden zich opvallend rustig,en wachten wellicht op de ultimieme ontsnapping, nu ook de Nederlanders met 3 man aan de kop van het peloton.....Bettini staat op breken....einde oefening? YEP out voor Bettini.Paolo Bettini stapt af bij de bevoorrading,Bij een fietswissel botste hij met zijn knie tegen de deur van de Italiaanse volgwagen. .....16.06u De vijf vluchters zijn ingelopen op de op twee na laatste beklimming van de dag. De Zwitser Patrick Calacani probeert het even alleen.....16.20u Een groep van een zeventigtal renners rijdt het gat dicht op de Zwitser Calcagni. Wordt alles zoals verwacht beslist in de laatste ronde?.....Boogerd laat zich goed van voren zien en de Spanjaarden komen er aan.....Basso gaat er van doot en krijgt Valverde achter zich aan, Boogerd volgt goed en is nu samen met Basso weg, maar ook dit is nog te vroeg, groepering vind plaats.....De Spaanse Armada komt op gang, met 6 man sterk voeren zij nu de kopgroep aan van zo'n 30 man, Boogerd heeft nog Kroon als helper.....we gaan naar de laatste ronde reeds ruim 6 1/2 uur op de fiets.....Dit zijn de 25 koplopers met hier wellicht de nieuwe regenboogtrui kampioen:
Current race situation

Group: Valverde, Mancebo, Perez, Nozal, Serrano, Freire, Basso, Cunego, Paolini, Bertagnolli, Allan Davis, O'Grady, Parra Pinto, Kessler, Wesemann, Hondo, Zabel, Boogerd, Kroon, Rasmussen, Schleck, Van Petegem, Vinokourov, Horner.....16.44u Michael Rasmussen demarreert als eerste. Hij neemt snel honderd meter, maar moet dan toch passen.....16.47u Michael Boogerd demarreert en krijgt zes andere renners mee. Zij gaan waarschijnlijk spurten voor de zege.....en met 18 man gaan we naar de finish..... 16:57 CEST 265.5km/0km to go
Hondo leads out with Freire and Zabel on his wheel. Then Valverde takes over now Freire ..............it's Freire for the third time!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Afbeelding
Zabel second,16:58 CEST
Paolini takes third ahead of O'Grady and Davis, Valverde sixth. Wow!16.57u Oscar Freire wint de spurt met een halve wiellengte voor Erik Zabel. De Spanjaarden ronden hun meesterschap knap af.....Michael Boogerd wordt knap 7e :!:
Provisional
1 Oscar Freire (Spain) 6.57.15
2 Erik Zabel (Germany)
3 Luca Paolini (Italy)
Afbeelding
4 Stuart O'Grady (Australia)
5 Allan Davis (Australia)
6 Alejandro Valverde (Spain)
7 Michael Boogerd (Netherlands)
8 Chris Horner (USA)
9 Damiano Cunego (Italy)
10 Frank Schleck (Luxembourg)
11 Ivan Basso (Italy)
20 Karsten Kroon (Netherlands) op 1.39
82 Bram Tankink (Netherlands) op 9.54
Van de 200 renners kwamen er 88 aan de finish.
DNF Erik Dekker (Netherlands)
DNF Gerben Löwik (Netherlands)
DNF Koos Moerenhout (Netherlands
DNF Jan Boven (Netherlands)
DNF Maarten Den Bakker (Netherlands)
DNF Marc Lotz (Netherlands)
DNF Pieter Weening (Netherlands
DNF Bram De Groot (Netherlands)
DNF Thorwald Veneberg (Netherlands)
Oscar Freire zorgde voor een primeur door als eerste renner twee titels te veroveren op hetzelfde parcours. De Rabobank-renner bedankte na de ceremonie zijn ploegmaats. "Het zegt alles dat een kampioen als Alejandro Valverde zoveel werk wil verrichten voor mij. Het is sowieso al schitterend om alweer een titel te pakken. En als dat dan nog in Verona gebeurt, waar alles is begonnen voor mij, dan doet dat dubbel deugd."
"Maar ik wil vooral de ploeg bedanken", herhaalde Freire nog eens. In de top-20 eindigden vijf Spanjaarden.
Hier nogmaal de finish video:
http://www.vrtnieuws.net/sport_master/w ... ml?video_1
PS..... Mijn prognose was nog niet eens zo verkeerd met OSCARLITO :!: :wink: En wat zullen de Italiaanse kranten morgen zeggen :?: :?: :?: Ballerini coach af :!: :!: :!:
Zo dat was het weer, hoop dat het goed was.Tot a.s Zondag 10 okt 2004 bij de WB wedstrijd Parijs-Tours.
Hier nog even de tussenstand om de WB:
Dit is de tussenstand van de wereldbeker:
1 Davide Rebellin ITA 09 Aug 1971 GST 314
2 Paolo Bettini ITA 01 Apr 1974 QSD 308
3 Óscar Freire ESP 15 Feb 1976 RAB 202
4 Stuart O'Grady AUS 06 Aug 1973 COF 150
5 Michael Boogerd NED 28 May 1972 RAB 146
6 Juan Antonio Flecha ESP 17 Sep 1977 FAS 140
7 Erik Dekker NED 21 Aug 1970 RAB 137
8 Steffen Wesemann GER 11 Mar 1971 TMO 131
9 Erik Zabel GER 07 Jul 1970 TMO 108
10 Magnus Backstedt SWE 30 Jan 1975 ALB 100
groetjes ruud

Adrie

Bericht door Adrie »

Hoi Ruud ,

Ook voor deze week weer bedankt. Het was vandaag een lange zit en rit. Werd het op het laatst toch nog spannend. Ik vind dat Boogie goed heeft gereden, maar tegen zoveel Spaanse overmacht in je uppie is niet veel te doen. Ik vond Koos Moerenhout ook goed rijden.
We zien je volgende verslag weer met plezier tegemoet.
Van deze kant weer de gr.
Adrie

Ps. de Raboploeg doet het toch wel goed met Freire Boogie en Rasmussen :!:
Ruud (R.I.P.)

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Adrie,
Inderdaad, het was een lange rit/zit, maar heb mij bij de Bels niet verveeld, deze mensen weten zo'n lange uitzending toch nog kleur te geven en blijven over 't wielrennen praten, continu, pauzes zijn en waren er niet, bij de NOS, zit je je af te vragen soms 'zijn ze er nog, en wat interesserd mij dat nou wat de heren Smeets/Ducrot gegeten en gedronken hebben'.Maar goed Boogie reed een verstandige koers, maar helaas konden/wilden die Italo's op de laatste beklimming niet doorzetten, want dan had hij een goede kans gehad, maar ja tegen zoveel geweld als dat van die Spanjolen, kon niemand gisteren op.Ja ook Koos reed een zeer goed WK, zat er verschillende keren goed bij.Ik denk dat de Rabo'sAfbeelding dit jaar nog beter worden, ook gezien de aankopen die ze gedaan hebben, [Horillo,Menchov]plus het materiaal wat ze al in huis hebben, een ploeg om rekening mee te houden.En die PRO-TOUR komt er, dus dat wordt strijden op alle fronten, is een goede zaak voor het wielrennen.
groetjes ruud
Ruud (R.I.P.)

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy,
Ik zet dit bericht maar even hier neer:
'Santi Pérez betrapt op bloeddoping' 30 okt 2004
Santi Pérez is volgens de Spaanse sportkrant Marca betrapt op het gebruik van bloeddoping. De 27-jarige Spaanse renner van Phonak liep waarschijnlijk bij een onverwachte controle tegen de lamp. Pérez werd tweede in de afgelopen Vuelta a España en maakte veel indruk met het winnen van drie etappes.
Volgens Marca was Pérez tegen het einde van de Vuelta al op de hoogte van de test waarbij abnormale bloedwaarden werden gemeten. Hij zou daarom hebben afgezegd voor het WK in Verona. Pérez' ploeggenoot Tyler Hamilton werd onlangs ook betrapt op bloeddoping. De Amerikaan houdt vol onschuldig te zijn, maar werd door zijn werkgever wel geschorst. Pérez is met Phonak nog in onderhandeling over een nieuw contract
groetjes ruud,
P.S. Zal het eens ophouden :?: Het blijft maar doorgaan :!: Ik was nog wel zo'n groot fan van deze "Santi"
Afbeelding
groetjes ruud
Adrie

Bericht door Adrie »

Hoi Ruud,

Zo zie je maar weer, je weet nooit of ze het op eigen kracht doen.
Je gaat nu aan iedere renner twijfelen die een goede koers rijden. En dat is niet fair tegenover de jongens die wel clean zijn, en er alles voor over hebben om te winnen. De nieuwe kloffies(rotterdams) zijn wel mooi he?

Gr. Adrie
Adrie

Bericht door Adrie »

Hoi Wielerliefhebbers,

Zojuist vernomen dat onze Kneet is overleden.
Helaas is hij maar 53 jaar geworden.
Gr. Adrie
Ruud (R.I.P.)

Bericht door Ruud (R.I.P.) »

Ahoy Adrie,
Ik heb er maar een speciaal item van gemaakt.
groetjes ruud
Adrie

Lance Armstrong

Bericht door Adrie »

In Frankrijk is een vooronderzoek begonnen ,naar Lance Armstrong.Dit
naar aanleiding van een beschuldiging in het boek De geheimen van Lance Armstrong. door zijn voormalige masseuse. Armstrong heeft de beschuldiging ontkend en eist een schadevergoeding van 2 miljoen Euro. Er waren al langere tijd geruchten en ik twijfelde ook wel een beetje.
We wachten het onderzoek in spanning af.
Gr. Adrie
Adrie

wielrennen

Bericht door Adrie »

De grote koersen zijn weer begonnen.Ik heb vanmiddag weer zitten genieten.Maar ik mis toch wel Ruud met zijn verslag.De Rabo,s hebben hun best gedaan om Freire naar voren te schuiven, helaas. De ploeg van Lance,Discovery,heeft een aderlating moeten doen .Hincapie ,v, Heeswijk enz. Moet nog zien of het nog goed komt voor de Tour.Onze Dekkertje heeft zijn best weer gedaan ,evenals Maarten de Bakker.Alleen ,die verslaggevers he!Chippolinie zit van voren , er is een valpartij inhet midden en volgens hen was Chippo daarbij betrokken.Ze konden hun ogen niet geloven ,daar was Chippo ineens weer van voren.???
De beste heeft gewonnen.Jammer voor Freire, hij is niet meer in de Witte trui.Maar we zijn er nog niet, het begint pas.
Gr. Adrie
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Hallo Adrie,
Prima zo, Ruud moet het rustig aan doen.
Dus.....
All the best
Jos


Plaats reactie