FC. Groningen

Hier werd aan boord altijd veel aandacht aan besteed.
Vooral als er Rotterdammers EN Amsterdammers aan boord zaten.
Bert (R.I.P.)

Re: FC. Groningen

Bericht door Bert (R.I.P.) »

Een beetje sneeuw en we verliezen met 3-0 :cry: , hoewel was te verwachten in Zweden voetballen ze s'winters namelijk niet .

Die geplande trainingskamp op de Canarische eilanden in de winterstop kan Jans beter verplaatsen naar Ijsland.

Groeten Bert.

Bert (R.I.P.)

Re: FC. Groningen

Bericht door Bert (R.I.P.) »

FC GRONINGEN - AJAX 1 - 0
Koopt dat AJAKKES eerst het halve elftal van Groningen op, weten ze nog niet te winnen :lol:

Gr Bert.
Jolly Sailor

Re: FC. Groningen

Bericht door Jolly Sailor »

UTRECHT - De eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal tussen FC Utrecht en FC Groningen is in een spectaculaire 3-3 geëindigd.

Eerste helft:

In de vijfde minuut komt Leroy George goed door over de rechterkant. Hij speelt Tim Cornelisse aan die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal zomaar achter Luciano schiet. Utrecht staat met 1-0 voor. FC Groningen krijgt in de 12e minuut een kans. Sepp de Roover geeft vanaf de rechterkant een voorzet in het strafschopgebied van Utrecht, maar Marcus Berg kan niet scoren.

De eerste serieuze aanval van FC Groningen wordt meteen doeltreffend afgerond. Evgeniy Levchenko kan in de 18e minuut vrij het middenveld oversteken en geeft een prima pass op Marcus Berg. De Zweed neemt op de rand van het strafschopgebied de bal goed aan, glipt in een beweging langs zijn directe tegenstander Wormgoor en klopt Utrecht keeper de Ruiter met gemak. Het staat weer gelijk. In de 27e minuut lijkt Goran Lovre zich te verstappen. Na een korte blessure behandeling blijkt Lovre gebleseerd te zijn geraakt aan zijn lies en moet het veld verlaten. Martijn Meerdink is zijn vervanger. Hij gaat rechtshalf spelen, Koen van de Laak neemt de positie van Lovre achter de spitsen in. Vlak hierna krijgt Sepp de Roover een goede schietkans, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd en Utrecht kan gemakkelijk uitverdedigen.

Na 32 minuten speelt Marcus Berg zich uitstekend vrij van zijn directe tegenstander Wormgoor die totaal geen grip heeft op de spits van FC Groningen. Berg gaat alleen op de Ruiter af, maar de keeper van Utrecht weet de bal knap naast te tikken. Groningen heeft nu controle over de wedstrijd. Tien minuten voor de pauze laat Danny Holla een fraaie volley los die ternauwernood wordt overgetikt door de Ruiter. Utrecht laat vervolgens het initiatief aan Groningen. Garcia stuurt op slag van rust Berg nog een keer gevaarlijk in de diepte maar de doelman van Utrecht is attent en pakt de bal. Dit is de laatste actie van de eerste helft. De ruststand is 1-1.

Tweede helft

De tweede helft begint explosief. Drie minuten na de rust kaatst Skoubo op rand van de zestienmeter goed met George die doeltreffend uithaalt en Utrecht daarmee weer op voorsprong zet. Groningen reageert meteen. Danny Holla krijgt een corner te nemen die door Marcus Berg fantastisch volley achter de Ruiter geschoten wordt. De tweede treffer van de Zweed in deze wedstrijd en wederom staan beide ploegen op gelijke hoogte: 2-2.

Hierna lijkt de wedstrijd enigszins tot rust te komen, maar niets is minder waar. Utrecht blijft komen en dit wordt in de 59e minuut wederom beloond. Na slordig uitverdedigen aan Groningen kant is het George die de bal aan de rechterkant opvangt. Hij levert een perfecte voorzet af die goed wordt ingekopt door Morten Skoubo. Het is zijn eerste treffer van dit seizoen. En zo kijkt de FC alweer tegen een achterstand aan. Danny Holla krijgt enkele minuten later van scheidsrechter Vink de eerste gele kaart van de wedstrijd na een vermeende overtreding. Ron Jans wisselt vijf minuten later Gonzalo Garcia, voor hem in de plaats komt Tim Matavz binnen de lijnen. De eerste actie van de Sloveen levert hem meteen een gele kaart op na een harde charge op Nesu.

Na 73 minuten komt er vanaf rechts een strakke voorzet van Danny Holla namens FC Groningen. Tim Cornelisse houdt Granqvist opzichtig vast in het strafschopgebied en Vink wijst gedecideerd naar de penaltystip. Marcus Berg legt vol vertrouwen aan en scoort zijn derde treffer van de avond: 3-3. De sfeer in de wedstrijd wordt vervolgens grimmiger omdat beide ploegen vol de strijd met elkaar aan gaan. Tien minuten voor tijd haalt Ron Jans de man van de drie doelpunten Marcus Berg naar de kant. Berg laat merken dat hij niet eens is met deze wissel. Voor hem in de plaats komt Paul Matthijs in het veld. Luciano ligt vervolgens op het gras, hij lijkt geraakt te zijn door een voorwerp dat vanuit het publiek van Utrecht gegooid is. De keeper van Groningen wordt weer opgelapt en de wedstrijd gaat verder. In de slotfase gaat vooral FC Utrecht met de moed der wanhoop op zoek naar de winnende treffer. Met een schot van Silberbauer en een kopbal die nog van de lijn werd gehaald was Utrecht er nog dichtbij, maar dit spektakelstuk sluit af op 3-3.

De opstelling van FC Utrecht:
Wesley de Ruiter; Tim Cornelisse, Sander Keller ('46 Etienne Shew-Atjon), Vito Wormgoor, Mihai Nesu; Michael Silberbauer, Gregoor van Dijk, Tom Caluwé; Leroy George ('70 Erixson Danso), Morten Skoubo, Cedric van der Gun.

De opstelling van FC Groningen:
Luciano da Silva; Sepp de Roover, Ondrej Svejdik, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman; Koen van de Laak, Danny Holla, Evgeniy Levchenko, Goran Lovre ('27 Martijn Meerdink); Marcus Berg ('79 Paul Matthijs) en Gonzalo Garcia ('65 Tim Matavz).

Scheidsrechter: Pieter Vink
Toeschouwers: 10.000
Geel: '61 Holla, '66 Matavz, '72 van Dijk.


FC Utrecht-3 - FC Groningen-3
NAC Breda-3 - Feyenoord-2

Donderdag 21 mei 14.30 de volgende play offs

FC Groningen - FC Utrecht
Feyenoord - NAC Breda
Bert (R.I.P.)

Re: FC. Groningen

Bericht door Bert (R.I.P.) »

Middenvelder Danny Post van Haarlem naar FC Groningen , na een tip van jou Jos ? :wink:

Groet Bert.
Jos Komen (R.I.P)

Re: FC. Groningen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Hallo Bert,
Niet verder vertellen hoor! :lol:
Ik zag dat deze aanvallend ingestelde middenvelder iets extra's zou geven aan de ploeg van Jans Pommerans.
Hij is tweebenig, da's heel handig, want anders val je om.
Verder een uitstekende traptechniek en hij heeft (door zijn lengte) overzicht.
Door zijn snelheid haalt hij regelmatig de achterlijn, want als hij eenmaal op gang is dan is hij moeilijk af te remmen. :lol:
All the best
Jos
Jolly Sailor

Re: FC. Groningen

Bericht door Jolly Sailor »

FC Groningen overtuigend naar finale play-offs

GRONINGEN - FC Groningen heeft zich donderdagmiddag op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van in de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League. In de Euroborg won Groningen met 4-0 van FC Utrecht. Marcus Berg was met twee treffers weer belangrijk, al miste de Zweed ook een strafschop. Goran Lovre en invaller Tim Matavz maakten de andere treffers.

De beginfase van de wedstrijd was zeer levendig. In een hoog tempo golfde het spel op en neer. De eerste kans was in de vijfde minuut voor Cedric van der Gun, maar Fredrik Stenman zette hem in het strafschopgebied de voet dwars. Berg schoot in de tegenstoot over. Vier minuten later opende Berg de score na schitterend voorbereidend werk van Andreas Granqvist. Hij speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied door de bal achter het standbeen langs en vond vervolgens Berg, die in de verre hoek raak schoot. Na de openingstreffer kwam de wedstrijd in rustiger vaarwater. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg. Goran Lovre kwam in de twintigste minuut goed door aan de rechterkant en zocht Berg, maar Vito Wormgoor kon de pass onderscheppen in het vijfmetergebied.

Overtuigend

FC Groningen bleef ook daarna de veel betere ploeg. Gonzalo Garcia punterde de bal van een meter of zestien naast in de 27e minuut. Twee minuten later kreeg Sepp de Roover tot twee keer toe een mogelijkheid, waarbij Yevgeni Levchenko ook nog betrokken was, maar het leverde niet meer op dan een hoekschop. Na ruim een half uur verdubbelde Lovre de score. Berg werd vrijgespeeld in het strafschopgebied. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd door doelman Wesley de Ruiter, maar de vrijvallende rebound werd overtuigend in de bovenhoek geschoten door Lovre. Drie minuten later kreeg Utrecht een mogelijkheid, maar Loïc Loval kopte naast. FC Utrecht gaf opvallend veel ruimte weg, waardoor de Groningse aanval kans op kans kreeg. Garcia had in de 38e minuut de 3-0 kunnen maken. De spits kon alleen op de keeper af, maar zocht de drukte op, waardoor de mogelijkheid verloren ging. De Uruguyaan had het vizier niet op scherp staan, want vier minuten later verzuimde hij schitterend voorbereidend werk van Berg over de rechterkant af te ronden door veel te slap in te schieten.

Tien seconden

De tweede helft was amper begonnen of het stond al 3-0. Vanaf de aftrap duurde het tien seconden dat Berg zijn tweede van de middag middels een stifbal achter De Ruiter deed ploffen na een slim steekpassje van Lovre. Daarmee was alle eventuele Utrechtse hoop verdwenen. De gasten kregen nog wel een kans. In de 55e minuut schoot Van der Gun van een meter of twaalf via een verdediger naast. Twee minuten later kwam Lovre goed door over links, maar hij schoot over. Na ruim een uur spelen verliet Garcia geblesseerd het veld en zijn vervanger Matavz schoot in de 64e minuut van net buiten het strafschopgebied geheel vrijstaand de 4-0 binnen. Twee minuten later werd Matavz onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar Berg miste van elf meter.

Blijvend boeiend

De wedstrijd bleef boeiend om naar te kijken. Kort na de gemiste strafschop kopte Granqvist naast en aan de andere kant trof Van der Gun met het hoofd de lat. In beide gevallen vanuit een strafschop. Vervolgens brak de slotfase aan, waarin niet veel meer gebeurde in beide strafschopgebieden. De ploeg van Ron Jans overtuigde van begin tot eind en liet er geen twijfel over bestaan dat ze de finale van de play-offs wilden halen.

De opstellingen:

FC Groningen: Luciano; De Roover, Granqvist, Svejdik, Stenman; Van de Laak, Holla, Lovre (70. Matthijs), Levchenko (75. Meerdink); Berg, Garcia (61. Matavz).

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Shew-Atjon, Wormgoor, Nesu; Silberbauer (57. Danso), Van Dijk, Caluwé 71. Maguire); George, Loval, Van der Gun.

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 20.000
Gele kaart: Van der Laak, Wormgoor, Van der Gun.


Feyenoord heeft thuis met 0-4 verloren van NAC Breda

Tweede ronde

Donderdag 28 mei - 20.00 uur
NAC Breda - FC Groningen

Zondag 31 mei - 14.30 uur
FC Groningen - NAC Breda
Jolly Sailor

Re: FC. Groningen

Bericht door Jolly Sailor »

FC Groningen laat winst glippen in blessuretijd

BREDA - FC Groningen heeft donderdagavond in Breda met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC. Danny Holla zette de FC vlak na rust op voorsprong, na een blunder van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Lange tijd leek de winst gegarandeerd, maar in de blessuretijd zorgde Fouad Idabdelhay voor de gelijkmaker. Beide ploegen strijden om een ticket voor de Europa League.
NAC ging furieus van start, maar na twintig minuten spelen begon FC Groningen ook kansen te creëren. Bijzonder sterk was het optreden van FC-keeper Luciano. Hij zorgde voor enkele spectaculaire reddingen. De Groningers leken af en toe wel erg afhankelijk van het uitkomen van de doelman.
Vlak na de pauze opende Holla de score. Hij kopte raak na een fout van NAC-doelman Ten Rouwelaar. Hierna bleef de FC de sterkste ploeg en leek de winst gegarandeerd. In de reservetijd maakte Idabdelhay toch nog de gelijkmaker.
Overigens werden in de slotfase ook enkele gele kaarten uitgedeeld en eentje daarvan heeft gevolgen voor FC Groningen: Koen van de Laak is geschorst voor de volgende wedstrijd.
FC Groningen moet zondag thuis winnen om Europees voetbal te mogen spelen.
Jolly Sailor

Re: FC. Groningen

Bericht door Jolly Sailor »

Geen Europees voetbal voor FC Groningen


GRONINGEN - FC Groningen heeft Eerste Pinksterdag in de Euroborg met 2-0 verloren van NAC.


Eerste helft

De eerste - kleine - mogelijkheid voor NAC, een indraaiende corner in de eerste minuut, eindigde op het dak van het doel. Groningen zette NAC daarna flink onder druk, waardoor het meerdere keren druk werd voor het doel van NAC-keeper Jelle Ten Rouwelaar. Echt veel hoefde hij niet te doen. Vervolgens kwam het publiek op de benen. Niet veel later, in de 16e minuut, was Marcus Berg het eindpunt van twee mooie kansen voor FC Groningen. De eerste stuitte op de doelman, de tweede op een verdediger.
Een mislukte uittrap van doelman Luciano leidde in de 18e minuut even tot een gevaarlijke situatie voor de FC. NAC-speler Joonas Kolkka ving de uittrap op en pegelde de bal op vervolgens de lat. In de rebound bracht Andreas Granqvist redding en roeide de bal over de zijlijn. Een mooie pass van Martijn Meerdink, gevolgd door een voorzet van Goran Lovre brachten Gonzalo Garcia in de 25e minuut met de bal bij de eerste paal, maar de kans ging verloren. Het laatste deel van de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen.

Tweede helft

Meerdink kreeg startte de tweede helft met een schot op doel, van redelijke afstand, maar Ten Rouwelaar kon de bal makkelijk oppakken. Ondrej Svejdik werd even later door een NAC-speler geraakt en raakte mogelijk geblesseerd. Zes minuten kreeg NAC een vrije trap doordat vlak buiten het zestienmetergebied nadat Granqvist met een gestrekt been inkwam. De vrije trap werd gestuit door het muurtje van FC-spelers. Vijf minuten later wees scheidsrechter Pieter Vink op ongeveer dezelfde plek voor het doel van NAC, maar ook Holla schoot de bal in de muur.
In de 61e minuut kopte Amoah een voorzet van Kolkka binnen. Het doelpunt werd gevolgd door een tweede kans voor NAC, maar Granqvist kon de bal net op tijd voor de voeten van een tegenspeler wegknallen. NAC liet zich vervolgens terugzakken op de eigen helft. Holla moest zich in de 72e minuut laten wisselen door Paul Matthijs, omdat hij bij een overtreding geblesseerd raakte. De FC voerde de druk op en Marcus Berg kreeg even later een kans, maar kopte net naast het doel van Ten Rouwelaar. NAC traineerde het spel, onder meer door verder te spelen nadat Vink voor een overtreding floot. Dat leverde Idabdelhay een gele kaart op. Levchenko wist in de drukte voor het doel van NAC nog wel een schot op doel te leveren, maar die ging net over.
NAC-spits Idabdelhay wist even later uit te breken en werd in het 16-metergebied door Luciano gestuit. In de rebound kon Feher de kans afmaken met een strak schot langs Luciano.
Jos Komen (R.I.P)

Re: FC. Groningen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

:cry: :cry: :cry:
Bert (R.I.P.)

Re: FC. Groningen

Bericht door Bert (R.I.P.) »

Afbeelding

Tenminste voor één dag koploper :-D

Gr Bert.


Plaats reactie