Opmerkelijke berichten

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
ronny

Bericht door ronny »

Bankrover laat portemonnee achter
Een bankrover maakte het de politie in de Amerikaanse stad Columbus wel heel makkelijk om hem op te sporen.
Briefje
De 26-jarige Terryl Green liep afgelopen woensdag in de Trustmark Bank naar de kasbediende. Hij haalde uit zijn portemonee een briefje en overhandigde die. Op het briefje stond dat hij geld eiste. Vervolgens gaf hij haar een kussensloop. De bankmedewerker stopte 1000 dollar cash (800 euro) in de sloop en Green ging er vandoor. Tot dusver de 'perfecte' bankroof.

Portemonnee
De gewaarschuwde politie overwoog de straten rond de stad af te zetten, het bankpersoneel te ondervragen, videobanden te bekijken en opsporingsberichten te versturen. Maar de agenten konden zich die moeite besparen. Green bleek op de balie zijn portemonee te zijn vergeten.

Arrestatie peulenschil
In de knip zat de ID-kaart van Green. Voor de politie was de arrestatie van Green vervolgens een peulenschil. Hij werd enkele uren later opgepakt toen hij zijn voordeur uitliep.

ronny

Bericht door ronny »

Peuter beklimt hoogste berg Groot-Brittannië
Een tweejarig meisje heeft de hoogste berg van Groot-Brittannië beklommen.

Eigen kracht
De tweejarige Elisha Smith is mogelijk de jongste persoon die op eigen kracht de hoogste berg in Engeland, de 978 meter hoge Scafell Pike, heeft beklommen.

Chocoladekoekjes
Haar ouders hadden het meisje tijdens de wandeling in het Lake Disctrict willen dragen, maar het kind rende zelf de berg op. Tijdens de wandeling kreeg zij chocoladekoekjes te eten. Dat was het enige wat haar vader en moeder bij zich hadden.
ikke jan

Opmerkelijke berichten.

Bericht door ikke jan »

Tja dat is me toch ook wat moet ik daar als christelijk oud stuurman lezen dat ėėn of andere homomof zichzelf heeft gecastreerd. Het kan niet gekker vandaag de dag en ik maar denken dat meester Bal zich zo graag met zulke soort praktijken bezig hield. Het is toch niet geloven dat hij zonder blikken of blozen helpt zo.n arm bokje van zijn testikels te ontdoen. Op de Aprodite had hij ook al van die praktijken die hij met een scheermes oploste. Waarbij ik niet bedoel dat hij met dat mes iemand de bek oversneed. Maar we hadden in die tijd nog al veel last van steenpuisten. Wat veroorzaakt werd door het verkeerde eten daar kreeg je vuil bloed van. Wat dan weer grote steenpuisten veroorzaakte, en vaak hadden de mannen er dan negen stuks bij elkaar wat men dan negenogen noemde. Ik stuurde de mannen die bij mij kwamen, dan altijd naar meester Bal. Die op bepaalde tijden in de stuurmachinekamer voor dit probleem spreekuur hield Om de mannen op de voor hem karastieke manier van hun hevige pijn die die dingen veroorzaakten af te helpen. De man die voor zo,n gemene puist behandeld moest worden aan zijn arm of been, [zo werden ook veel van de mannen aan hun achterwerk geholpen] moest op de daar aanwezige armstoel gaan zitten. Dan bond hij de arm of been geholpen door Kapt Cor stevig aan de leuning van de stoel vast. En ontsmette daarna de puist en omgeving met Lysol. Dan pakte hij het scheermes, [de koude rillingen liepen me dan over de rug bij het zien daarvan] knipte het open doopte het in een bak water toegevoegd met Lysol zo dat het vlijmscherpe mes ook ontsmet was. Dan nam hij een prop watten hield die boven de rood strak staande puist, en maakte met het scheermes een snee in de bovenkant van de puist waarna deze zich door de aanwezige druk leegspoot. Wat de meester dan handig met de prop watten opving. Gelukkig zat het slachtoffer dan goed vastgebonden wat na een door merg en been doordringende kreet ging de man van zijn stokje. En je zag de op hun beurt wachtende mannen met het angstzweet op hun gezicht wit weg trekken. Naar het schijnt heeft meester Bal nog steeds veel plezier in het snijden in mensen en dieren. Maar ik denk dat het castreren van bokken zijn redenen wel heeft, maar dat een mens zijn eigen ballen wegsnijd vind ik godslasterlijk en een Christelijk mens onwaardig. Ikke Jan
Jaap v D

Bericht door Jaap v D »

Ik denk dat meester Bal op de visserij ook wel enige operatie"s heeft uitgevoerd ,daar was het bij sommige dagelijkse kost :cry:
Een pekelvretertje meer of minder maakte niet uit .

grts Jaap
ronny

Bericht door ronny »

Vliegtuigen aangepast door vetzucht
Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten hun vliegtuigen aan het gewicht van hun passagiers gaan aanpassen.
Zwemvesten weg
Toezichthouder FAA heeft het gemiddelde gewicht van mannen verhoogd met 8% en van vrouwen met zelfs 18%. Dat betekent dat de maatschappijen voorwerpen als telefoons, tijdschriften en zelfs zwemvesten uit vliegtuigen weghalen om gewicht te sparen.

Overgewicht
Aanleiding is het overgewicht van de Amerikanen. Het aantal gevallen van vetzucht is in de jaren negentig met 60% toegenomen. De FAA-gewichten waren tien jaar oud.


100 kilo
De gemiddelde Amerikaanse mannelijke passagier met handbagage weegt nu ongeveer 100 kilo, en de gemiddelde vrouwelijke passagier 90 kilo.
Gebruikersavatar
janvanduin
Berichten: 709
Lid geworden op: 21 jul 2004 20:47
Locatie: noordwijk
Contacteer:

Bericht door janvanduin »

Dat gewicht van die vrouwelijke passagiers zit vast in die meloenen van jouw. :lol: :lol:
grts jan.
w v/d hoek
Berichten: 28
Lid geworden op: 12 aug 2005 10:38
Locatie: brielle

Bericht door w v/d hoek »

wat is het gewicht van 300 zwemvesten
ronny

Bericht door ronny »

Amerikaan schiet vrouw dood op intensive care
Een bejaarde man heeft in het Amerikaanse Atlanta zijn vrouw doodgeschoten op de intensive care. Daarna pleegde hij zelfmoord.
Hartproblemen
De man drong met een pistool de kamer van het St. Joseph's ziekenhuis binnen, waar hij zijn 70-jarige vrouw doodschoot. Zijn echtgenote lag met hartproblemen op de intensive care. Volgens de politie zijn er verder geen gewonden gevallen.

Herstel
De politie wil niet zeggen waarvoor de vrouw precies werd behandeld, alleen dat het herstel niet zo goed ging. Waar het echtpaar vandaan komt, is niet bekend. Ook is het een raadsel hoe de man met een pistool op de kamer van zijn vrouw kon komen.
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Oudste man van Nederland woont in Haarlem
HAARLEM - De oudste man van Nederland is weer een Haarlemmer. Een jaar na het overlijden van de 106-jarige Joop Rosbach is de eretitel opnieuw in Haarlemse handen gekomen. Gistermorgen overleed de 107-jarige Co de Lavoir uit het Zeeuwse Axel, die zich ruim een jaar de oudste Nederlandse man mocht noemen.


De burgerlijke stand houdt de naam van de nieuwe titelhouder stil, aangezien de Haarlemse eeuweling hecht aan zijn anonimiteit. Tot nog toe is slechts bekend, dat het een man betreft die is geboren in 1899. Ook zijn verjaardag is een goed bewaard geheim. Burgemeester Pop en zijn echtgenote hebben de hoogbejaarde stadgenoot vorig jaar nog met een verjaarsvisite vereerd. Toen was zijn gezondheid volgens het burgemeestersechtpaar nog 'goed' te noemen, aldus een zegsman van Pop.

Volgens Fred van Dam uit Barneveld, die de gegevens van alle honderd-plussers in Nederland bijhoudt, woont ook in Rotterdam nog een man van 105 jaar oud. Deze krasse bejaarde viert zijn verjaardag op 17 december. Van Dam: ,,Het Centraal Bureau voor de Statistiek verstrekt alleen geboortejaren, geen volledige geboortedata. De verjaardag van de Rotterdammer ken ik alleen maar, omdat hij onlangs met naam en toenaam in een krant stond.''

Joop Rosbach, de Haarlemse voorganger van de Zeeuwse De Lavoir, bezweek in juli vorig jaar in het Kennemer Gasthuis aan een longontsteking. Tot aan zijn sterfbed was hij volgens familieleden vrolijk en woonde hij zeer tevreden in verzorgingshuis Nieuw Delftweide.

De oudste vrouw van Nederland is nog steeds de 115-jarige Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen. Zij is officieel ook de oudste persoon ter wereld. Kennelijk doet de zeelucht de inwoners van Kennemerland goed, want ook hier zit een regiogenoot haar op de hielen. In verzorgingshuis Oldenhove in Overveen woont de 104-jarige Agnes Driesen, die volgens de laatste berichten goed gezond is.

Toch zal het voor de Overveense niet eenvoudig zijn de bijzondere titel te veroveren, omdat het deelnemersveld druk bezet is. Volgens opgave van Van Dam woont in Bunnik nog een 100-jarige vrouw, terwijl in Amsterdam en Middelburg twee 107-jarige dames op het punt staan 108 te worden. Het aantal 106-jarige vrouwen is nog op twee handen te tellen, terwijl op het lijstje van 105-jarige vrouwen maar liefst 45 namen prijken.

Het oudste echtpaar van Nederland woont in Castricum; de heer en mevrouw Van Oord zijn respectievelijk 105 en 100 jaar oud.

Kees van der Linden
dinsdag 16 augustus 2005
Haarlems dagblad
ronny

Bericht door ronny »

Nederlands ijsstokjesschip vestigt wereldrecord
Op 't IJ in Amsterdam heeft een zeilschip, gemaakt van 15 miljoen ijsstokjes, een wereldrecord gevestigd. Het zeilde anderhalf uur.

Drijven
Van tevoren hield schipper Rob McDonald z'n hart vast of de Vikingschip-replica wel zou blijven drijven. Het blééf drijven en ook het hijsen van het zeil, het verankeren en het voortroeien ging goed.

Ton lijm
McDonald heeft twee jaar gewerkt aan het schip. Professionele scheepsbouwers hebben hem bij de bouw geholpen. De ijsstokjes werden door kinderen uit de hele wereld naar z'n woonplaats Emmeloord gestuurd. Naast vijftien miljoen ijsstokjes zit er 1000 kilo lijm in het schip.

Urk
Het idee om het schip te bouwen kwam toen hij een miniatuur-Vikingscheepje bouwde voor z'n zoon. Daarna bouwde hij een grotere, van 370.000 ijsstokjes, die ook door kinderen waren ingezameld. Daarmee zeilde hij door de haven van Urk, ook een wereldrecord.

Schommelen
De geboren Amerikaan was vroeger stuntman en heeft nog een wereldrecord op zijn naam staan. Hij schommelde ooit 18 dagen in een schommelstoel. Met zijn wereldrecordpogingen wil hij vooral kinderen laten zien dat alles mogelijk is.

Sail
Het ijsstokjesschip ligt tijdens Sail Amsterdam bij het Wilhelminadok. Daarna wil McDonald langs Europese havens varen om geld in te zamelen voor zijn goededoelenstichting voor kinderen, Sea Heart Foundation. Ook wil hij ooit dezelfde route varen als de Noormannen deden, langs de Shetland- en Faroereilanden, IJsland en Groenland naar Noord-Amerika


Plaats reactie