Forummeeting 2012
- Wim van der Moolen
- Berichten: 5224
- Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
- Locatie: Heemskerk
Re: Forummeeting 2012
Hallo allemaal,
Prachtige foto's van volgens mij een prachtig weekend. Helaas dat ik er de laatste jaren niet bij aanwezig kon zijn.
Ik wou Joop nog vragen of de 'Grevelingen' ( Niendorf) een zusterschip is van de 'Kirchdorf', ze lijken zo erg op elkaar
Groeten, Wim.
Prachtige foto's van volgens mij een prachtig weekend. Helaas dat ik er de laatste jaren niet bij aanwezig kon zijn.
Ik wou Joop nog vragen of de 'Grevelingen' ( Niendorf) een zusterschip is van de 'Kirchdorf', ze lijken zo erg op elkaar
Groeten, Wim.
Eat your pie, before you die !
- HENK HERMANNS
- Berichten: 425
- Lid geworden op: 19 feb 2011 14:29
- Locatie: KERKRADE
Re: Forummeeting 2012
Hallo Kombuizers,
Toen we vrijdag Zeeland inreden was ik toch wel behoorlijk onder de indruk van die zware donkere wolken en kon toen nog niet vermoeden dat we tijdens de vaartocht zo'n schitterend weer zouden hebben.
Het hoogtepunt voor mij was't weerzien met Chris Vrolijk na 50 jaar.Tjonge tjonge wat verandert 'n mens toch in de loop der jaren. Ik ben er beslist niet op voor uit gegaan.
Verder hebben we ontdekt, door de monsterboekjes te vergelijken, dat Co Schellingerhout en ik samen op de Balong gevaren hebben.We wisten het beiden niet meer en jammer genoeg is er geen monsterrol van deze reis die begon op 10-06-1964.
Verder nog 'n woord van dank aan de organisatoren voor het geen wat ze gedaan hebben en in 't bijzondere van 't regelen van 't goede weer.
Ik zal m'n bijdrage in 3 porties plaatsen en wil nog ff kweit dat ik 'n geweldige dag gehad heb.
Groetjes, Pedro.
Toen we vrijdag Zeeland inreden was ik toch wel behoorlijk onder de indruk van die zware donkere wolken en kon toen nog niet vermoeden dat we tijdens de vaartocht zo'n schitterend weer zouden hebben.
Het hoogtepunt voor mij was't weerzien met Chris Vrolijk na 50 jaar.Tjonge tjonge wat verandert 'n mens toch in de loop der jaren. Ik ben er beslist niet op voor uit gegaan.
Verder hebben we ontdekt, door de monsterboekjes te vergelijken, dat Co Schellingerhout en ik samen op de Balong gevaren hebben.We wisten het beiden niet meer en jammer genoeg is er geen monsterrol van deze reis die begon op 10-06-1964.
Verder nog 'n woord van dank aan de organisatoren voor het geen wat ze gedaan hebben en in 't bijzondere van 't regelen van 't goede weer.
Ik zal m'n bijdrage in 3 porties plaatsen en wil nog ff kweit dat ik 'n geweldige dag gehad heb.
Groetjes, Pedro.
- HENK HERMANNS
- Berichten: 425
- Lid geworden op: 19 feb 2011 14:29
- Locatie: KERKRADE
Re: Forummeeting 2012
Deel 2
- HENK HERMANNS
- Berichten: 425
- Lid geworden op: 19 feb 2011 14:29
- Locatie: KERKRADE
Re: Forummeeting 2012
Deel 3 Weerzien met Chris Vrolijk.
Re: Forummeeting 2012
Mooi....
die ouwe en die jonge koppies.....
50 jr ertussen, en tóch elkaar weerzien....
Heel bijzonder !
denk niet dat ze mekaar -op straat tegenkomend- herkend zouden hebben....
die ouwe en die jonge koppies.....
50 jr ertussen, en tóch elkaar weerzien....
Heel bijzonder !
denk niet dat ze mekaar -op straat tegenkomend- herkend zouden hebben....
Oost, west...ook best
Re: Forummeeting 2012
Ahoy,
't Opstapje,ja wat zal ik ervan zeggen,nou ik vond de Captains Dinner matig,en heb wat "minpuntjes", en vraag mij dan ook af, was men op zo'n grote groep wel voorbereid?.
Vanwege de lange rijen in het begin,gingen wij wat later langs het "buffet",en daar bleek dat de uitgebakken spekblokjes op waren,de kapucijners lagen al op de bodem en moest je eruit vissen,heb geen gesnipperde rauwe uitjes,evenmin geen augurkjes,wel of niet gesneden,de gebakken uien waren op,maar die werden tijdens onze gang aan het buffet erbijgezet,de speklapjes[of wat er voor door moest gaan] waren koud.
Normaal bij zo'n Captains Dinner krijg je er nog witte rijst of aardappels bij,de sla was goed,en erg lekker.
Je zou toch zeggen dat er in Zeeland genoeg aardappelen en uien zijn.
De bediening haalde zo vlug mogelijk de lege borden weg, want men had een gebrek aan borden
Ik hoorde toevallig,dat René Speur,die een paar stoelen verder zat, met regelmaat in conclaaf moest gaan over een bonnetje van een biertje,wat hij niet zou hebben gegeven, nou dat lijkt mij sterk,dat hij die niet zou hebben afgegeven
Al met al een matig gedoe,en toen wij de dag erop naar Bruinisse gingen om wat te eten[Mosselen in de BRU 17 van Habrakenvis],werden wij uiterst vriendelijk onthaald door het personeel aldaar,zeer Service gericht en héél erg Attent,zelden meegemaakt, alles kon zoals je het wilde hebben,dat miste ik in 't Opstapje,misschien een idee om daar eens wat ervaring op te doen,kunnen ze erg veel van leren.
Ach en let niet op mijn kritiek op deze minpuntjes,als het jullie wel gesmaakt heeft,is alles O.K.;maar ik bekeek het uit oogpunt van het metier,waar ik altijd van heb gehouden,en nog houdt,maar misschien ben ik wel een ouwe zeur geworden
't Opstapje Barbara de vrouw van Pedro met de marineman May Berendse en zijn vrouw Marlies,na 3x eindelijk toch goed erop gekregen . Henk Kort met vrouw,en de vrouw van Cor Leliard,heerlijk genieten van een ijsje. Jos,Akkie,Louis,Bert, nog even wachtend op de rij die voor het buffet was.
't Opstapje,ja wat zal ik ervan zeggen,nou ik vond de Captains Dinner matig,en heb wat "minpuntjes", en vraag mij dan ook af, was men op zo'n grote groep wel voorbereid?.
Vanwege de lange rijen in het begin,gingen wij wat later langs het "buffet",en daar bleek dat de uitgebakken spekblokjes op waren,de kapucijners lagen al op de bodem en moest je eruit vissen,heb geen gesnipperde rauwe uitjes,evenmin geen augurkjes,wel of niet gesneden,de gebakken uien waren op,maar die werden tijdens onze gang aan het buffet erbijgezet,de speklapjes[of wat er voor door moest gaan] waren koud.
Normaal bij zo'n Captains Dinner krijg je er nog witte rijst of aardappels bij,de sla was goed,en erg lekker.
Je zou toch zeggen dat er in Zeeland genoeg aardappelen en uien zijn.
De bediening haalde zo vlug mogelijk de lege borden weg, want men had een gebrek aan borden
Ik hoorde toevallig,dat René Speur,die een paar stoelen verder zat, met regelmaat in conclaaf moest gaan over een bonnetje van een biertje,wat hij niet zou hebben gegeven, nou dat lijkt mij sterk,dat hij die niet zou hebben afgegeven
Al met al een matig gedoe,en toen wij de dag erop naar Bruinisse gingen om wat te eten[Mosselen in de BRU 17 van Habrakenvis],werden wij uiterst vriendelijk onthaald door het personeel aldaar,zeer Service gericht en héél erg Attent,zelden meegemaakt, alles kon zoals je het wilde hebben,dat miste ik in 't Opstapje,misschien een idee om daar eens wat ervaring op te doen,kunnen ze erg veel van leren.
Ach en let niet op mijn kritiek op deze minpuntjes,als het jullie wel gesmaakt heeft,is alles O.K.;maar ik bekeek het uit oogpunt van het metier,waar ik altijd van heb gehouden,en nog houdt,maar misschien ben ik wel een ouwe zeur geworden
't Opstapje Barbara de vrouw van Pedro met de marineman May Berendse en zijn vrouw Marlies,na 3x eindelijk toch goed erop gekregen . Henk Kort met vrouw,en de vrouw van Cor Leliard,heerlijk genieten van een ijsje. Jos,Akkie,Louis,Bert, nog even wachtend op de rij die voor het buffet was.
Re: Forummeeting 2012
de vraag van wim over de kirchdorf is inderdaad een van de vele zusjes zie de duitse site elbefaehren gr joop
Re: Forummeeting 2012
Ruud,
Je hebt hartstikke gelijk waar het om het eten gaat, maar ik heb het "in de bovenkamer" ondergeschikt gemaakt aan de verder volledig geslaagde dag. Hopelijk hebben ze er bij 't Opstapje lering uit getrokken.
René
Je hebt hartstikke gelijk waar het om het eten gaat, maar ik heb het "in de bovenkamer" ondergeschikt gemaakt aan de verder volledig geslaagde dag. Hopelijk hebben ze er bij 't Opstapje lering uit getrokken.
René
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape
Re: Forummeeting 2012
Ik heb alleen een klacht over het "smietlientjen gooien". Heb er pijn in mijn arm van overgehouden en kwam ook niet het verste. Volgende keer graag een lichter touw met een honkbal en een knuppel erbij
quo vadis
Re: Forummeeting 2012
Ahoy,
Ja,ja Luijt,we gaan het niet makkelijker maken,zo meteen moet ik ook nog meedoen,met een golfstick
@ René, ik ben liever eerlijk m.b.t. het eten/bediening dan dat ik zeg met een schijnheilig gezicht,dat 't wel gesmaakt heeft,of ze er lering uit zullen trekken betwijfel ik,en maak van mijn hart geen moordkuil .
Dat was in Bruinisse,wel anders,waar wij mosselen gingen eten en wij vroegen ons af wat Palourdes waren,ik dacht te weten dat het een schelpje was, wat ook in Fruits de Mer & Paella kon, nou dat meid-je van de bediening legde het ons uit, of ze nét 1 kg naar binnen had gewerkt en dat ze overheerlijk waren,maar er gelijk bij dat ze op waren,maar de manier waarop zij het vertelde deed ons het water over de lippen lopen, kijk zo kan het ook.
Jos had geen trek in 3 sliptongetjes met frites en salade, no problem, 2 stuks dan meneer , uit de pan met boter of uit de frituur Daar wordt je vrolijk van Wij nemen met 4 man 3 pannetjes mosselen,1 met frites en salade,en 2 zonder, nou die smaakten erg goed, waarop er nog 1 pan bijbesteld werd, binnen 5 minuten op tafel, en geen ge-Ouwe Hoer,dat is klantvriendelijk en in deze tijd van recessie, doe je aan klantenbinding,dus echt een aanrader,en was ons weekend alsnog geslaagd
BRU 17 Jos z'n sliptongetjes,die heerlijk waren volgens hem,en vervolgens alleen de kadavers die op het bord achter bleven. Heerlijk dampende mosselen En ook hier alleen kadavers
Ja,ja Luijt,we gaan het niet makkelijker maken,zo meteen moet ik ook nog meedoen,met een golfstick
@ René, ik ben liever eerlijk m.b.t. het eten/bediening dan dat ik zeg met een schijnheilig gezicht,dat 't wel gesmaakt heeft,of ze er lering uit zullen trekken betwijfel ik,en maak van mijn hart geen moordkuil .
Dat was in Bruinisse,wel anders,waar wij mosselen gingen eten en wij vroegen ons af wat Palourdes waren,ik dacht te weten dat het een schelpje was, wat ook in Fruits de Mer & Paella kon, nou dat meid-je van de bediening legde het ons uit, of ze nét 1 kg naar binnen had gewerkt en dat ze overheerlijk waren,maar er gelijk bij dat ze op waren,maar de manier waarop zij het vertelde deed ons het water over de lippen lopen, kijk zo kan het ook.
Jos had geen trek in 3 sliptongetjes met frites en salade, no problem, 2 stuks dan meneer , uit de pan met boter of uit de frituur Daar wordt je vrolijk van Wij nemen met 4 man 3 pannetjes mosselen,1 met frites en salade,en 2 zonder, nou die smaakten erg goed, waarop er nog 1 pan bijbesteld werd, binnen 5 minuten op tafel, en geen ge-Ouwe Hoer,dat is klantvriendelijk en in deze tijd van recessie, doe je aan klantenbinding,dus echt een aanrader,en was ons weekend alsnog geslaagd
BRU 17 Jos z'n sliptongetjes,die heerlijk waren volgens hem,en vervolgens alleen de kadavers die op het bord achter bleven. Heerlijk dampende mosselen En ook hier alleen kadavers