Recepten!
Re: Recepten!
Of aan de kok vragen als er jachtschotel op het menu stond, of hij de vrieskamer had schoon gemaakt.
-
- Berichten: 2676
- Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
- Locatie: Krimpen a/d IJssel
- Contacteer:
Re: Recepten!
Die braadlap werd ook wel 'biefstuk van het neusbeen' genoemd. Tja, van zowat de hele koe werd biefstuk gemaakt. Mijn tante op Flakkee, waar ik vroeger als Rotterdams bleekneusje nogal eens tijdens de zomervakantie werd uitbesteed, zei dan in die gevallen: 'Dan geef joe maar een knauw meer.' Dus mij hoorde je aan boord daarover niet klagen.
Ferry
Ferry
Re: Recepten!
Prachtig, hè ?
Ik heb met een (Nederlands-Australische) kok gevaren die voor bijna alles een andere -onorthodoxe- benaming had...
groentesoep: diagonaal-door-de-tuin-aftreksel
tomatensoep: consommé-periodique
champignonsoep: kabouterhuisjessoep
kroketten: peches-du-toilet
frikandellen: verlengstukken
...afijn: teveel om ze allemaal te herinneren. Maar 'origineel' waren ze wél !
De kapitein vond het maar zo-zo, totdat zijn vrouw aan boord kwam en er idd tomatensoep op het menu stond. Toen werd hij naar de mess geroepen en hem in bijzijn van iedereen verordonneerd voortaan dergelijke uitlatingen achterwege te laten.
Nooit meer een menukaart van hem gezien, en was het menu 'een raadsel'
Op de vraag wat we zouden eten, was het antwoord steevast: "Gecensureerd ! Vraag maar aan Je Zus boven !"
De eerstvolgende haven (Maputu, geloof ik) nam hij de zak, en was weg vóór iemand boe-of-bah kon zeggen.
Nooit meer iets van gezien/gehoord.....
Toch een fijne vent, een goede scheepsmaat, en een prima kok !
Ik heb met een (Nederlands-Australische) kok gevaren die voor bijna alles een andere -onorthodoxe- benaming had...
groentesoep: diagonaal-door-de-tuin-aftreksel
tomatensoep: consommé-periodique
champignonsoep: kabouterhuisjessoep
kroketten: peches-du-toilet
frikandellen: verlengstukken
...afijn: teveel om ze allemaal te herinneren. Maar 'origineel' waren ze wél !
De kapitein vond het maar zo-zo, totdat zijn vrouw aan boord kwam en er idd tomatensoep op het menu stond. Toen werd hij naar de mess geroepen en hem in bijzijn van iedereen verordonneerd voortaan dergelijke uitlatingen achterwege te laten.
Nooit meer een menukaart van hem gezien, en was het menu 'een raadsel'
Op de vraag wat we zouden eten, was het antwoord steevast: "Gecensureerd ! Vraag maar aan Je Zus boven !"
De eerstvolgende haven (Maputu, geloof ik) nam hij de zak, en was weg vóór iemand boe-of-bah kon zeggen.
Nooit meer iets van gezien/gehoord.....
Toch een fijne vent, een goede scheepsmaat, en een prima kok !
Oost, west...ook best
-
- Berichten: 3142
- Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
- Locatie: Langedijk
Re: Recepten!
Waarom wordt de schotel met diverse vlees c.q. worstsoorten op z'n duits Aufschnitt genoemd.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.
-
- Berichten: 2676
- Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
- Locatie: Krimpen a/d IJssel
- Contacteer:
Re: Recepten!
We noemden dat aan boord 'opsnit' wat trouwens een goed Nederlands woord is. Vroeger kon ik mijn kinderen niet erger irriteren dan door te zeggen: Geef mij de opsnit eens even aan. Achterlijk woord werd er dan gezegd.
Ferry
Ferry
Re: Recepten!
als oud pantry bedienen en dek .jongen kende ik het woord opsnit goed ..
veel gesneden voor achteruit .
2 plakke kaas en dacht ik 2 plakke worst p p.
als dekjongen moest het als het op was opsnit bijrijden ook met aardappels en groente [ dacht dat dat zo heten ]????.
gr wil
veel gesneden voor achteruit .
2 plakke kaas en dacht ik 2 plakke worst p p.
als dekjongen moest het als het op was opsnit bijrijden ook met aardappels en groente [ dacht dat dat zo heten ]????.
gr wil
waar een wil is is een weg en wil wil wel
Re: Recepten!
Tutti Frutti Nonnen k*tjes
-
- Berichten: 2676
- Lid geworden op: 25 nov 2004 22:59
- Locatie: Krimpen a/d IJssel
- Contacteer:
Re: Recepten!
Traditioneel werd dat altijd met monnikenzaad geserveerd. Jummie.......
Ferry
Ferry
Re: Recepten!
Heb ook een reis als pantryman gevaren (nog met zo'n spreekbuis en een touwtjeslift)als oud pantry bedienen en dek .jongen kende ik het woord opsnit goed ..
Eerst je opsnit snijden en dan pas het brood, anders was het mes van de snijmachine te bot voor mooie plakjes.
Schiet me nog even "sterfopstraatworst" en "konijnenkaas" in mijn geheugen.
quo vadis