HFC Haarlem seizoen 2005/2006

Hier werd aan boord altijd veel aandacht aan besteed.
Vooral als er Rotterdammers EN Amsterdammers aan boord zaten.
Bert (R.I.P.)

Bericht door Bert (R.I.P.) »

Horen we twee maand niks van die club en uitgerekend tegen VEENDAM ......... :wink:

Gr Bert.

Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Ja Bert, het valt niet mee.
Veendam zou de vorige periode gepakt kunnen hebben, ware het niet dat...
Haarlem begon dit seizoen pas goed te voeballen toen bekend werd dat er binnenkort degratie uit de eerste divisie mogelijk is.
En een trainer uit Kattek, met een spits uit Kattek.
Alleen moet deze spits nog wat meer scoren en dan zijn we zeker van de vierde periode. :wink:
All the best
Jos
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

GGD: Excelsior en VVV lopen uit

16/12/2005 22:30

Excelsior en VVV Venlo hebben zich losgemaakt van de overige ploegen in de Gouden Gids Divisie. Excelsior blijft koploper door te winnen bij FC Emmen, VVV Venlo versloeg AGOVV Apeldoorn. Excelsior gaat ook aan de leiding in de vierde periode, met het ruim winnende Haarlem als belangrijkste concurrent.
FC Emmen-Excelsior 0-2
FC Emmen slaagde er niet in om het Exceslior moeilijk te maken en dat terwijl er voor de ploeg van trainer Jan van Dijk ook veel op het spel stond. Emmen stond derde met een achterstand van vier punten op de koploper. Dat werden er zeven.

In de 53ste minuut mocht Damiën Hertog aanleggen vanaf de strafschopstip en faalde niet. Even leek het nog moeilijk te worden voor de Rotterdammers na de rode kaart (twee maal geel) voor Mark Otten. Andwélé Slory maakte echter snel een einde aan de onzekerheid door de 0-2 te laten aantekenen.

VVV Venlo-AGOVV Apeldoorn 3-0
VVV won er van de laatste vijf wedstrijden slechts eentje. Vooral de doelpuntenproductie stokte. De terugkeer van Rick Platvoet tegen AGOVV Apoeldoorn betaalde zich direct uit. De spits was succesvol in de 37ste minuut. Twee minuten later had Platvoet zijn tweede al tegen het netje liggen.

AGOVV, dat de koppositie deelde in de vierde periode, mmoest uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts keren. Luizinho verzorgde de derde treffer.

FC Zwolle-FC Dordrecht 0-1
Zwolle ging in eigen huis verrassend onderuit. De nummer vier van de ranglijst moest een 1-0 nederlaag slikken tegen FC Dordrecht. Huurling Eddy Putter zorgde ervoor dat Dordrecht de overwinning pakte.

Haarlem-FC Volendam 4-0
Dat FC Volendam op de ranglijst voorafgaand aan het bezoek aan Haarlem dertien punten meer had dan de tegenstander was op het veld niet te merken. Binnen tien minuten was Haarlem al bijna zeker van de zege.

Na zes minuten opende Achmed Ahahaoui de score voor de thuisploeg. Drie minuten later vergrootte Arturo ten Heuvel de marge tot twee. Broer Laurens zorgde nog voor de rust uit een strafschop voor 3-0. Ahahaoui maakt de 4-0.

MVV-De Graafschap 1-0
De Graafschap zag in Maastricht de kansen op de vierde periodetitel in rook opgaan. Vijf minuten voor tijd zorgde Joas Siahaija voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Top Oss-BV Veendam 0-2
Het duel der middenmoters werd in de slotfase beslist. Twaalf minuten voor tijd opende Ronald Hamming met zijn tiende seizoenstreffer de score. Ruben Schaken bracht Veendam in blessuretijd in veilige haven.

Cambuur Leeuwarden-Go Ahead Eagles 2-1
Na een uur spelen zorgde verdediger Koen Brack voor de 1-0. Het was de vijfde treffer van de clubtopscorer. De Verdedigers waren toch al op schot bij Cambuur. Chris de Wagt verzorgde namelijk de 2-0. De tegentreffer van Johan Pater was niet voldoende voor Go Ahead om punten aan het duel over te houden.

FC Omniworld-FC Eindhoven 3-2
Omniworld en Eindhoven vermaakten het publiek. In de eerste helft viel er één doelpunt te bejubelen. Hilmi Mihci zette de thuisploeg na vijf minuten op voorsprong. Eindhoven kwam in het tweede bedrijf goed uit de kleedkamer. Via goals van Henny Noyen en Otman Bakkal pakten de gasten een voorsprong.

De winst ging toch naar Omniworld dat de vierde overwinning in het betaalde voetbal vierde. Invaller Joey van den Berg maakte gelijk. De winnende treffer kwam van Sjoerd Ars.

Fortuna Sittard-Stormvogels Telstar 0-0
De enige wedstrijd waarin niet werd gescoord. Fortuna blijft hekkensluiter. Stormvogels Telstar staat zestiende.
VI
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Haarlem heeft vanavond na een overwinning (2-4) op het dappere Eindhoven de koppositie ingenomen in de stand voor de derde periode.
Als Top Oss vrijdag zijn sportieve plicht doet en Excelsior verslaat, dan is Haarlem voor het eerst in de geschiedenis periodekapioen!
All the best
Jos
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Excelsior heeft in de Gouden Gids Divisie de vierde periodetitel in de wacht gesleept. De Rotterdammers kwamen thuis niet verder dan 2-2 tegen TOP Oss, maar blijven in de stand HFC Haarlem op doelsaldo voor.

Jammer, maar ik denk toch dat dit op termijn beter uit gaat pakken voor Haarlem.
Periodetieteltje op zak, de buit is binnen.
Nu is er nog niks binnen en kunnen ze de prima reeks gewoon en nog beter gemotiveerd door gaan zetten.
Het zelfvertrouwen wordt alleen maar versterkt, want ze zijn op de gedeelde eerste plaats geeindigd.
Totdat ze de talenten weer voor een habbekrats verkopen aan Heerenveen of AZ en die vragen er dan 6 miljoen voor als Ajax bij ze aanklopt.
Wat hebben ze bij Ajax uit zitten vreten, met hun beroemde scoutingsysteem?
Ik ben binnenkort beschikbaar om als scout van Ajax te gaan fungeren.
Slechter dan nu kan het toch niet.
All the best
Jos
Jaap v D

Bericht door Jaap v D »

Gaat lekker met je cluppie Jos ,er lopen hier nog wel een paar van die gassies rond :lol:
grts Jaap
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Haarlem houdt Ajax op 0-0

Ajax heeft z'n eerste wedstrijd met Klaas Jan Huntelaar niet kunnen winnen. Het bleef woensdagavond voor drieduizend toeschouwers 0-0 tegen eerste divisionist Haarlem.
Huntelaar kreeg na amper 4 minuten een grote kans, maar wist die niet te verzilveren. In de 68ste minuut werd hij gewisseld.
Waar Ajax teleurstelde, verraste Haarlem het thuispubliek door Ajax goed partij te bieden. Het vriendschappelijke duel werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 52jarige leeftijd overleden oud-speler van Haarlem en Ajax Gerrie Kleton.
12 januari 2006
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Haarlem blijft ongeslagen
Arnold Aarts
haarlem-HFC Haarlem heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop de langdurig ongeslagen status gehandhaafd. Tegen het sterke Den Bosch bleef de ploeg van Gert Aandewiel met 1-1 knap overeind. De laatste nederlaag dateert van 4 november toen het bij TOP Oss 3-1 werd. Daarna volgden zes overwinningen en drie gelijke spelen.

De puntendeling tegen de Brabanders geeft aan dat Haarlem goed heeft overwinterd. De fraaie resultaten in de twee oefenduels (6-2 winst tegen hoofdklasser DWV en 0-0 tegen Ajax) kregen een vervolg in een wedstrijd die eigenlijk niet had mogen worden gespeeld. Want op het bevroren veld was fatsoenlijk voetbal niet mogelijk. En daarmee werden de bijna tweeduizend toeschouwers te kort gedaan.

Ook trainer Gert Aandewiel had liever gezien dat het duel was uitgesteld. ,,Maar dat is aan de scheidsrechter. Zolang hij vindt dat het niet gevaarlijk voor de spelers is, gaat het door. Wat mij betreft mogen die richtlijnen wel wat worden aangescherpt.'' Vooral op het gedeelte van het veld voor de hoofdtribune - waar de winterzon zijn ontdooiende werk niet kon doen - vonden potsierlijke glijpartijen plaats.

Haarlem profiteerde als eerste van het gladde veld toen Den Bosch de bal in eigen defensie niet goed weg kreeg. Achmed Ahahaoui pikte de bal op, passte op Arnoud van Toor die op subtiele wijze Laurens ten Heuvel vrij voor keeper Michel Vorm zette. De centrumspits rondde met een droge schuiver koelbloedig af. Met zijn achtste doelpunt van het seizoen zorgde hij drie minuten voor rust voor het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Direct na de pauze dreigde Den Bosch langszij te komen toen Houssin Bezzai in het strafschopgebied tegenstander Berry Powel lichtjes vasthield. De overdreven duik van de topscorer irriteerde arbiter Winter zodanig dat hij Powel bestrafte met een gele kaart. Menig scheidsrechter had Powels valpartij ongetwijfeld beloond met een strafschop. ,,Het had een pingel kunnen zijn'', bekende Gert Aandewiel na afloop.

Tien minuten na rust zorgde Paul Verhaegh met een afstandschot alsnog voor de gelijkmaker. De middenvelder nam de bal na een afgeslagen corner in één keer op zijn schoen en liet Heijblok kansloos. De Haarlem-keeper vervulde in het resterende deel van het duel een hoofdrol. Hij redde uitstekend op gevaarlijke schoten van Powel en Robbie Haemhouts. Toen hij vlak voor tijd moest capituleren op een nieuwe inzet van Powel werd hij op de lijn gered door aanvoerder Michael van der Kruis. Met het gelijkspel schieten beide teams niet veel op. Den Bosch wil bij de eerste vijf eindigen en Haarlem kan zich in de race naar de achtste plaats (playoffs) niet veel puntverlies meer permitteren.

maandag 16 januari 2006
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Morgen, 20 januari
De absolute topper!
All the best
Jos

vr 20:00 Excelsior - HFC Haarlem
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Het is dus 1-2 geworden!!
Ga binnenkort toch zelf maar weer eens kijken... :wink:
Dit is een oude gewoonte van Haarlemsupporters.
Als het goed gaat komen ze wel kijken...
En als het nog beter gaat verpatsen ze de beste spelers weer voor een appel en een ei.
Zoals Gullit, van Galen en Numan om maar een dwarsstraat te noemen.
Gert Aandewiel wordt opeens de kroonprins onder de trainers.
Maar we gaan in ieder geval de goede kant op! :wink:
Want als het goed gaat is het voor de talenten een aanmoediging om bij Haarlem te komen voeballe.
All the best
Jos


Plaats reactie