Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2016 Etappe 20: Solozege Taaramae, Nibali pakt roze trui

Rein TaaramaeIn 134 kilometer gaat de laatste bergetappe van de Giro 016 van Guillestre naar Sant’Anna di Vinadio. Drie zware klimmen en een korte venijnige slotklim. Rein Taaramae is de beste klimmer van de vroege ontsnapping, terwijl Nibali op de één na laatste klim aanvalt en zo naar de roze trui knalt. Kruijswijk valt net van het podium af en eindigt de Giro als vierde.


Koersverloop


Na 1 km is Nieve de eerste renner die een aanval plaatst. Cunego reageert direct. Het is duidelijk: die twee willen allebei de bergtrui. Bij de start heeft Cunego nog 36 punten voorsprong.

Kruijswijk klimt op het oog ontspannen op de Col de Vars, ondanks het breukje in zijn rib en de gekneusde voet die hij gisteren opliep.

Na een aantal kilometer klimmen slaan Brambilla, Kangert, Atapuma, Nieve, Dombrowski, Foliforov, Denifl en Visconti een gat, terwijl Rybalkin, Taaramae en Ulissi de oversteek maken. Bij het ronden van de top schuiven drie kanshebbers op de bergtrui naar voren. Denifl is als eerste boven, Atapuma tweede en Nieve derde.

Amper op de Col de la Bonette of Mikel Nieve begint aan een solo. Hij rondt de top als eerste en zit zo op rozen om de bergtrui te winnen. Op de top hebben Atapuma, Foliforov, Dombrowski, Visconti, Kangert en Taaramae een slordige minuut achterstand, terwijl het peloton op een kleine 10 minuten volgt. Kruijswijk oogt nog altijd goed.

In het dal laat Nieve zich inlopen door zijn achtervolgers en na een sterke afdaling weet Brambilla in de aanloop naar de Lombardia de aansluiting te herstellen. Op de klim gaat Dombrowski er al snel vandoor en hij krijgt Atapuma mee. Visconti dicht het gat. Later sluiten ook Kangert en Taaramae aan.

Op de Lombardia zit de groep klassementsmannen op 10 minuten van de leiders. Als Astana het tempo opschroeft, blijft Kruijswijk rustig mee klimmen. Scarponi, Nibali, Chaves, Kruijswijk, Valverde, Jungels, Uran en Majka zijn nog over. In de kopgroep houdt Kangert in om op zijn kopman Nibali te wachten.

Hoger op de berg gaat Rein Taaramae solo en hij is als eerst boven.

Op 12 km van de meet valt Nibali aan in de groep met favorieten. Alleen Chaves en Valverde volgen aanvankelijk, maar als Nibali er nóg een versnelling overheen gooit moeten ook zij passen. De Haai van Messina sluit aan bij Kangert. Uran haakt aan bij Chaves en Valverde.

Nibali zit een tijdje in het het Wiel van Kangert en gaat dan alleen verder. Chaves wordt gelost door Valverde en Uran, die de top ronden op 27 seconden van Nibali. Chaves verzeild in de groep Kruijswijk. Op 55 seconden van de de Siciliaan zijn zij boven.

Op de korte slotklim komt Taaramae niet meer in gevaar. Terwijl de Est winnend over de streep komt wordt Chaves gelost uit de groep Kruijswijk, maar later haakt de roze truidrager weer aan.

Had hij eerst nog 1 minuut voordeel, maar in de laatste kilometer heeft Nibali het moeilijk. Hij finisht op 6’44” van de ritwinnaar. Is het genoeg?

Uitslag 20e etappe Giro d’Italia

1. Rein Taaramaee (Est)
2. Darwin Atapuma (Col) + 0.52
3. Joe Dombrowski (VS) + 1.17
4. Mikel Nieve (Spa) + 4.12
5. Alexander Foliforov (Rus) +4.36
6. Vincenzo Nibali (Ita) + 6.45
7. Alejandro Valverde (Spa) +6.57
8. Rigoberto Uran (Col) z.t.
9. Giovanni Visconti (Ita) + 7.47
10. Rafal Majka (Pol) + 8.06

11. Bob Jungels (Lux) z.t.
13. Steven Kruijswijk (Ned) + 8.13
14. Esteban Chaves (Col) z.t.
24. Maxime Monfort (Bel) + 12.09

Klassement na de 20e etappe>

1. Vincenzo Nibali (Ita)
2. Esteban Chaves (Col) + 0.52
3. Alejandro Valverde (Spa) + 1.17
4. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.50
5. Rafal Majka (Pol) + 4.37
6. Bob Jungels (Lux) + 8.31
7. Rigoberto Uran (Col) + 11.47
8. Andrey Amador (Cri) + 13.21
9. Darwin Atapuma (Col) + 14.15
10. Kanstantsin Sioutsou (WRu) + 16.20

Heel knap van Kruiswijk, met een gebroken rib, daar zie je een ongelukje en alles verandert. Volgend jaar ????
Morgen het toeristen ritje naar Turijn.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2016 Parcours etappe 21: Cuneo - Turijn


Zondag 29 mei 2016
- In 163 kilometer gaat de slotrit van de Giro van Cuneo naar Turijn. Grote kans dat het een massasprint wordt. In een rustig tempo richting Turijn fietsen, op het slotcircuit nog even alles eruit gooien, en dan om de dagzege sprinten.

99 van de 100 keer eindigt een uitzwaaietappe van een grote ronde in een massasprint, maar in 2015 stak Iljo Keijsse het peloton in 21e etappe imposant de loef af. In de straten van Milaan zorgde hij zo voor de derde Belgische ritzege in de Giro 2015. Overigens was die rit begonnen in de plaats waar de Ronde van Italië nu finisht: Turijn.

In 1982 eindigde de Giro voor het laatst in Turijn. Destijds ging het om een 42 kilometer lange tijdrit die gewonnen door Bernard Hinault. Het was dubbel feest voor de Fransman, want hij won ook het eindklassement.

Aan de meet zijn 10, 6 en 4 bonificatieseconden te verdienen, terwijl bij de tussensprints 3, 2 en 1 seconden te pakken zijn.

De 21e etappe van de Giro d’Italia 2016 begint om 12:45 en de finish wordt om 17:10 verwacht.


Vincenzo Nibali 2016De slotetappe van de Giro 2016 wordt beslist op een lokaal circuit in Turijn na een etappe over 163 kilometer. Even voor het opdraaien, met nog 70 kilometer te gaan, trekken Jos van Emden en Maarten Tjallingii ten aanval. Van Emden wordt als laatste opgeslokt door een zwaar uitgedund peloton. In de sprint is Giacomo Nizzolo de rapste. Nibali wint het eindklassement en Kruijswijk eindigt als vierde.

Koersverloop

Met nog 70 km te gaan ontsnappen Jos van Emden en Maarten Tjallingii. Eenmaal op het slotcircuit in Turijn gaan Wellens, Brambilla en Boaro in de achtervolging, maar ze worden ingerekend met 28 km te gaan.

Het Nederlandse duo rijdt lang op ongeveer 1 minuut voorsprong en dwingt het peloton zo tot een stevige inspanning. Als ze bijna zijn ingerekend met nog 10 km te gaan, gaat Van Emden solo verder. Hij loopt weer iets verder uit. 14 seconden bij het ingaan van de laatste ronde.

Op het klimmetje op 6 km van de meet is Van Emdens verhaal uit.

Sean De Bie plaatst nog een late aanval, maar uiteindelijk loopt het uit op een sprint. Na een hele trits tweede plekken wint Nizzolo zijn eerste sprint in de Giro-geschiedenis. Als bonus wint hij het puntenklassement.

Uitslag 21e etappe Giro d’Italia

1. Giacomo Nizzolo (Ita)
2. Nikias Arndt (Dui) z.t.
3. Matteo Trentin (Ita) z.t.
4. Sacha Modolo (Ita) z.t.
5. Alexander Porsev (Rus) z.t.
6. Sean De Bie (Bel) z.t.
7. Ivan Savitskiy (Rus) z.t.
8. Rick Zabel (Dui) z.t.
9. Eduard Grosu (Roe) z.t.
10. Jay McCarthy (NZl) z.t.

Eindklassement Giro d’Italia

1. Vincenzo Nibali (Ita)
2. Esteban Chaves (Col) + 0.52
3. Alejandro Valverde (Spa) + 1.17
4. Steven Kruijswijk (Ned) + 1.50
5. Rafal Majka (Pol) + 4.37
6. Bob Jungels (Lux) + 8.31
7. Rigoberto Uran (Col) + 11.47
8. Andrey Amador (Cri) + 13.21
9. Darwin Atapuma (Col) + 14.09
10. Kanstantsin Sioutsou (WRu) + 16.20

15. Maxime Monfort (Bel) + 34.34

Het was me wel een Giro, zeker een overal success voor de Nederlanders. Jammer de val van Kruiswijk, hij had zeker kunnen winnen, we zullen hem nog wel eens tegenkomen. Nibali is zeker een grote kampioen en op eigen bodum.
Voor mij, ik kijk uit naar de Tour de France en naar de Europa Cup voetbal natuurlijk, tot ziens

Gerard.

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2016: Het complete parcours


De Tour de France van 2016 start op 2 juli op het rotseilandje Mont Saint-Michel voor de Normandische kust om ruim drie weken later op de Champs-Elysées in Parijs te finishen. Ertussen in ligt een fraai parcours met klauterwerk in het Centraal Massief, de Pyreneeën, Provence, Jura en Alpen.

Na de start in Mont Saint-Michel fietsen de renners de eerste 760 meter van de Tour van 2016 over een voetgangersbrug die de toeristentrekpleister met het Normandische vasteland verbindt. Vervolgens gaat etappe 1 naar Utah Beach. Grote kans dat het sprinten wordt, terwijl de 2e etappe voer voor punchers biedt, aangezien de rit finisht op een klimmetje met steilste stroken van 14%.

Vanaf de 3e etappe volgt een drieluik met de langste etappes van de Tour de France 2016, allemaal ruim boven de 200 kilometer. De ritten naar Angers (etappe 3) en Limoges (etappe 4) zien er aantrekkelijk uit voor de rappe mannen, waarna er in de 5e rit over drie toppen naar skiresort Le Lioran in het Centraal Massief wordt gekoerst. Vervolgens kan het in de 6e etappe alle kanten op – worden het sprinters of vluchters die de buit verdelen in Montauban?

Al binnen een week ruiken de berggeiten hun kansen als de Pyreneeën opduiken. De 7e etappe voert over de Col d’Aspin en in rit 8 overwinnen de renners de Col du Tourmalet en de Col de Peyresourde om bergop te finishen in Pla de Beret. De dag erop gaat het in de 9e etappe naar Arcalis, een skidorp op 1.940 meter in Andorra. In het dwergstaatje is vervolgens de eerste rustdag.

Tweede week
In de 10e etappe verlaten de renners Andorra en koersen ze naar Revel, waar Erik Dekker in 2000 succesvol was. De 11e etappe voert naar Montpellier (sprinten!) en dan trekt de karavaan verder naar de Provence. Op 14 juli verwelkomt de Kale Berg, alias de Reus van de Provence, het peloton in rit 12. De Mont Ventoux is dik 20 kilometer lang en wordt bijna altijd gegeseld door de wind, en anders wel geteisterd door hitte.

Op vrijdag de 15e wordt de 13e etappe verreden. Dat is een verraderlijk individuele tijdrit – 37,5 kilometer lang en met een 3,5 kilometer lang klimmetje op het einde. De dag erop biedt rit 14, met bestemming Villars-les-Dombes, kansen voor ofwel sprinters ofwel avonturiers.

Drie dagen na de Ventoux krijgen de renners in de 15e etappe tot tweemaal aan toe de Grand Colombier voor de wielen geschoven. De rit in de Jura wemelt werkelijk van de klimmetjes, van het totaal van 160 kilometer gaan er zo’n 60 omhoog. Ook rit 16 speelt zich grotendeels af in de Jura, maar gelukkig voor de renners – en in het bijzonder de sprinters – voornamelijk in de dalen.

Loodzware slotweek
De slotweek wordt getekend door beulswerk in de Alpen. De machtige Mont Blanc vormt de achtergrond van de laatste drie bergetappes, achtereenvolgens naar Megève, Saint-Gervais-Mont Blanc en Morzine, maar voor het zover is duiken de renners eerst van een andere kant de Alpen in. Na de start in Bern voert de 17e etappe over drie Alpencols om bergop te finishen bij het Lac d’Emosson na een 10,7 kilometer lange slotklim tegen 8,5%. Is dat al zwaar, vanaf kilometerpaal 3 komt de hellingshoek amper nog onder de 10%. In 2014 won Lieuwe Westra de Koninginnenrit van het Critérium du Dauphiné en die had exact dezelfde slotklim.

Op 21 juli wacht de renners de 18e etappe, een 17 kilometer lange klimtijdrit naar Megève, waarna het afsluitende beulswerk van de Tour 2016 nóg meer vorm krijgt in rit 19. Over vier toppen gaat het naar de voet van de een slotklim naar Saint-Gervais-Mont Blanc, die we kennen we uit het Critérium du Dauphiné van 2015. Froome won daar de ronde nadat Wout Poels met meedogenloos beulswerk op kop de weg voor hem had geplaveid.

De 20e etappe voert naar Morzine en biedt een uitdagend parcours met een stel zware beklimmingen, zoals de Col de la Colombière en Joux-Plane, waarna de finale bergaf is. De dag erop volgt de uitzwaaietappe naar Parijs.

Later meer, Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2016 - Deelnemers

Tour de France 2016 De Tour de France van 2016 start op zaterdag 2 juli 2016 in Mont Saint-Michel en finisht op zondag 24 juli in Parijs. Vrijwel alle klassementstoppers staan aan de start: Froome, Contador, Quintana, Aru, Nibali, Pinot, Porte, Van Garderen, Valverde, Mollema en Kelderman. Ook Sagan, Van Avermaet, Kittel, Cavendish, Greipel en Matthews zijn erbij. Tom Dumoulin start in Frankrijk met het oog op ritsucces.
Robert Gesink moet de Tour de France missen door een hoofdblessure die hij opliep in de Ronde van Zwitserland.

Op zaterdag 2 juli 2016 vertrekken 198 renners voor de de 103e Tour de France. Het totale veld is samengesteld uit achttien World Tour-ploegen en vier teams met een wild card. Touretappe presenteert de voorlopige deelnemerslijst van de komende Tour de France.

World Tour Teams

LottoNL-Jumbo
Robert Wagner, Bert-Jan Lindeman, Dylan Groenewegen, Sep Vanmarcke, Wilco Kelderman, Maarten Wynants, Timo Roosen, George Bennett, Paul Martens

Etixx – Quick Step
Julian Alaphilippe, Tony Martin, Marcel Kittel, Daniel Martin, Julien Vermote, Petr Vakoc, Fabio Sabatini, Maximiliano Richeze, Iljo Keisse

Lotto Soudal
Warren Barguil, Roy Curvers, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Simon Geschke, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer

Giant – Alpecin
Nikias Arndt, Warren Barguil, Roy Curvers, John Degenkolb, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Tobias Ludvigsson, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Albert Timmer, Zico Waeytens

AG2R La Mondiale
Romain Bardet, Domenico Pozzovivo, Jan Bakelants, Mickaël Chérel, Cyril Gautier, Alexis Gougeard, Alexis Vuillermoz

Astana Pro Team
Fabio Aru, Paolo Tiralongo, Luis León Sánchez, Diego Rosa, Andrei Grivko, Alexey Loetsenko, Tanel Kangert, Vincenzo Nibali, Dario Cataldo, Dmitriy Gruzdev

BMC Racing Team
Richie Porte, Greg Van Avermaet, Tejay van Garderen, Rohan Dennis, Damiano Caruso, Amaël Moinard, Michael Schar, Brent Bookwalter, Marcus Burghardt

Cannondale Pro Cycling Team
Pierre Rolland, Tom-Jelte Slagter

Dimension Data
Edvald Boasson Hagen, Mark Cavendish, Stephen Cummings, Bernhard Eisel, Tyler Farrar, Jacques J. van Rensburg, Reinardt J. van Rensburg, Serge Pauwels, Youcef Reguigui, Mark Renshaw, Daniel Teklehaimanot, Jaco Venter, Natnael Berhane

FDJ
Thibaut Pinot, Cédric Pineau, William Bonnet, Matthieu Ladagnous, Anthony Roux, Jérémy Roy, Steve Morabito, Sebastien Reichenbach, Arthur Vichot

IAM Cycling
Mathias Frank, Jérome Coppel, Oliver Naesen, Stef Clement, Dries Devenyns, Martin Elmiger, Reto Hollenstein, Sondre Holst Enger, Jarlinson Pantano

Lampre – Merida
Yukiya Arashiro, Matteo Bono, Davide Cimolai, Rui Costa, Kristijan Durasek, Tsgabu Grmay, Louis Meintjes, Luka Pibernik, Jan Polanc

Movistar Team
Francisco Ventoso, Nairo Quintana, Nelson Oliveira, Alejandro Valverde, Daniel Moreno, Winner Anacona, Jonathan Castroviejo, Jesús Herrada, Gorka Izagirre, Alex Dowsett, Imanol Erviti, Ion Izagirre

Orica GreenEDGE
Michael Matthews, Mathew Hayman, Christopher Juul-Jensen, Michael Albasini, Luke Durbridge, Simon Gerrans, Daryl Impey, Rubén Plaza, Adam Yates

Team Katusha
Joaquim Rodriguez, Alexander Kristoff, Michael Mørkøv, Marco Haller, Alberto Losada, Ángel Vicioso, Jurgen Van den Broeck, Jacopo Guarnieri, Ilnur Zakarin

Team Sky
Chris Froome, Geraint Thomas, Mikel Nieve, Luke Rowe, Ian Stannard, Sergio Luis Henao, Vasil Kiryienka, Mikel Landa, Wout Poels

Tinkoff
Matteo Tosatto, Roman Kreuziger, Peter Sagan, Alberto Contador, Sérgio Paulinho, Rafal Majka, Joeri Trofimov, Jesper Hansen

Trek – Segafredo
Bauke Mollema, Ryder Hesjedal, Haimar Zubeldia, Fabian Cancellara, Peter Stetina, Fränk Schleck

Procontinental teams

Bora-Argon 18
Jan Bárta, Patrick Konrad, Sam Bennett, Emanuel Buchmann, Bartosz Huzarski, Cesare Benedetti, Shane Archbold, Andreas Schillinger, Paul Voss

Cofidis, Solutions Crédits
Nacer Bouhanni, Arnold Jeannesson, Christophe Laporte, Daniel Navarro, Geoffrey Soupe

Direct Energie
Thomas Voeckler, Bryan Coquard, Sylvain Chavanel, Romain Sicard, Antoine Duchesne, Yohann Gene, Tony Hurel, Bryan Nauleau, Adrien Petit, Perrig Quemeneur, Angelo Tulik, Fabrice Jeandesboz

Fortuneo – Vital Concept
Eduardo Sepúlveda, Chris Anker Sørensen, Florian Vachon, Anthony Delaplace, Vegard Breen, Pierre-Luc Perichon


Later meer, Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Afbeeldingscreenshot tool

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2016 etappeschema:

Datum Parcoursbeschrijving Lengte Omschrijving
1 za 2-7 Mont Saint-Michel – Utah Beach 188,0 km vlak
2 zo 3-7 Saint Lô – Cherbourg-Octeville 183,0 km vlak, finish heuvelop
3 ma 4-7 Granville – Angers 223,5 km vlak
4 di 5-7 Saumur – Limoges 237,5 km vlak
5 wo 6-7 Limoges – Le Lioran 216,0 km heuvels
6 do 7-7 Arpajon-sur-Cère – Montauban 190,5 km heuvels, vlak slot
7 vr 8-7 L’Isle-Jourdain – Lac de Payolle 162,5 km bergen, vlakke aanloop
8 za 9-7 Pau – Bagnères-de-Luchon 184,0 km bergen
9 zo 10-7 Vielha (Spa) – Arcalis (And) 184,5 km bergen
ma 11-7 Rustdag in Andorra
10 di 12-7 Escaldes-Engordany (And) – Revel 197,0 km bergen, vlak slot
11 wo 13-7 Carcassonne – Montpellier 162,5 km vlak
12 do 14-7 Montpellier – Mont Ventoux 184,0 km bergen
13 vr 15-7 Bourg-Saint-Andéol – Vallon Pont d’Arc 37,5 km tijdrit
14 za 16-7 Montélimar – Villars-les-Dombes 208,5 km vlak
15 zo 17-7 Bourg-en-Bresse – Culoz 160,0 km bergen
16 ma 18-7 Moirans-en-Montagne – Bern 209,0 km vlak
di 19-7 Rustdag in Bern
17 wo 20-7 Bern (Zwi) – Finhaut-Emosson 184,5 km bergen
18 do 21-7 Sallanches – Mégève 17,0 km klimtijdrit
19 vr 22-7 Albertville – Saint-Gervais Mont Blanc 146,0 km bergen
20 za 23-7 Mégève – Morzine 146,5 km bergen
21 zo 24-7 Chantilly – Parijs 113,0 km vlak


later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2016

Eerste etappe

De Tour de France van 2016 start op 2 juli op het rotseilandje Mont Saint-Michel voor de Normandische kust om ruim drie weken later op de Champs-Elysées in Parijs te finishen. Ertussen in ligt een fraai parcours met klauterwerk in het Centraal Massief, de Pyreneeën, Provence, Jura en Alpen.

Na de start in Mont Saint-Michel fietsen de renners de eerste 760 meter van de Tour van 2016 over een voetgangersbrug die de toeristentrekpleister met het Normandische vasteland verbindt. Vervolgens gaat etappe 1 naar Utah Beach. Grote kans dat het sprinten wordt.
Ik geef maar geen prognoses, de jongens moeten eerst aan het zadel wennen en het is nog een heel eind naar Parijs :lol:

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Fluks
Berichten: 601
Lid geworden op: 20 apr 2012 12:12
Locatie: Dordrecht

Re: Wielrennen

Bericht door Fluks »

Parijs is nog ver!!! Groet,Arie.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2016 Parcours etappe 1: Mont Saint-Michel - Utah Beach

Tour de France 2016 etappe 1


Zaterdag 2 juli 2016 - De 1e etappe van de Tour de France gaat van Mont Saint-Michel naar Utah Beach. De afstand is 188 kilometer en het decor een golvend landschap, dat dan toch weer niet zo golvend is dat de sprinters voor hun favoriete finale moeten vrezen. Extra hindernis is bovendien de harde westenwind die voorspeld is.

Vertrekplaats Mont Saint-Michel is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Normandië. Jaarlijks bezoeken zo’n 3 miljoenen mensen het rotseiland even buiten de kust, dat sinds december 2014 via een voetgangersbrug in verbinding staat met het vasteland. Daarvoor leidde een dijkweg naar het eiland en deze verbinding was aangelegd in 1979.

De imposante Benedictijner abdij is de kroon op de Mont Saint-Michel. Dit imposante bouwwerk werd 1.300 jaar geleden geconstrueerd op een rotspunt dat uitkeek over de zee, terwijl aan de andere kant de bossen waren. Een krachtige vloedgolf sloeg de bomen en aarde weg en veranderde de rots in een eiland dat alleen bij eb te bereiken was.

In 2013 won Martin de individuele tijdrit van Avranches naar Mont Saint-Michel, terwijl zowel Mollema als Froome die dag goede zaken deden met het oog op het algemeen klassement.

De eerste meters van de Tour van 2016 leggen de renners af op de genoemde voetgangersbrug, die 760 meter lang en 11 meter breed is, en vervolgens koersen ze door een golvend landschap naar Utah Beach. Dit was tijdens D-Day 1944 de meest westelijke landingsplaats van de geallieerden. Utah Beach ligt op 6 kilometer van het plaatsje Sainte-Marie-du-Mont.

Er zijn twee heuvels die meetellen voor het bergklassement, allebei van de 4e categorie. De Côte d’Avranches wordt na 20,5 kilometer gerond en de Côte des falaises de Champeaux na 39 kilometer.

Waaiers?


Naar het zich laat aanzien wordt het geen stralende opening van de Tour. Er wordt windkracht 4 voorspeld. De eerste 10 en de laatste 10 kilometer voornamelijk in de rug, maar tussendoor ook veel zijwind, vaak ook schuin tegen. Vooral op de stroken van 20 tot 40 kilometer, van 80 tot 95 kilometer en van 160 tot 170 kilometer is de kans op waaiers aanzienlijk.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners en bij de tussensprint (na 118,5 kilometer) 3, 2 en 1 seconden.

Het vertrek is maar matig, geen groot schpiel als bij het vertrek van de Giro in Apeldoorn, dit is heel rustig, eigenlijk te rustig, of komt dat door het voetballen?

Contador is ondertussen al met het weg dek in aanraking gekomen en heeft een verband om zijn schoudeR . Het lijkt er op dat de Belgische voetballer Fellaini al een nieuwe baan gevonden heeft als Tour dokter :lol:

Koersverloop

De Tour de France is amper onderweg of de eerste de beste vlucht is de geslaagde. Barta, Howard en Voss racen gezwind naar een voorsprong van meer dan 4 minuten, terwijl Delaplace en Howes alles op alles zetten om het gat te overbruggen.

Onderweg naar de eerste bergpunten gaat Voss solo. Hij slaagt in zijn missie en eenmaal boven zet hij door om ook een puntje te pakken op het tweede klimmetje. Zo start hij morgen in de bollentrui. Achter hem krijgen Barte en Howard gezelschap van Delaplace en Howes en in de afdaling ontstaat een kopgroep van vijf.

Na een fase met veel wind is de kopgroep bijna gezien als Alberto Contador tegen het asfalt gaat. Een moment later rijdt Geraint Thomas lek. Het tempo in het peloton zakt en El Pistolero en Froomes luitenant sluiten weer aan.

De voorsprong van de kopgroep schommelt dan rond de minuut. Voss lost als eerste, later gevolgd door Barte en Howard eraf. Howe en Delaplace zetten door en rijden tientallen kilometers op een voorsprong die schommelt tussen een halve en hele minuut totdat ze met nog 4 km te gaan worden opgepeuzeld.

Peter Sagan gaat van ver af aan en even lijkt hij het te redden. Dan komt Marcel Kittel als eerste langszij, waarna Mark Cavendish de rit met een perfecte timing naar zich toe trekt.

Dylan Groenewegen komt niet aan sprinten toe nadat hij de in volle sprint vallende Morkov miraculeus weet te ontwijken.

Koersverloop
De Tour de France is amper onderweg of de eerste de beste vlucht is de geslaagde. Barta, Howard en Voss racen gezwind naar een voorsprong van meer dan 4 minuten, terwijl Delaplace en Howes alles op alles zetten om het gat te overbruggen.

Onderweg naar de eerste bergpunten gaat Voss solo. Hij slaagt in zijn missie en eenmaal boven zet hij door om ook een puntje te pakken op het tweede klimmetje. Zo start hij morgen in de bollentrui. Achter hem krijgen Barte en Howard gezelschap van Delaplace en Howes en in de afdaling ontstaat een kopgroep van vijf.

Na een fase met veel wind is de kopgroep bijna gezien als Alberto Contador tegen het asfalt gaat. Een moment later rijdt Geraint Thomas lek. Het tempo in het peloton zakt en El Pistolero en Froomes luitenant sluiten weer aan.

De voorsprong van de kopgroep schommelt dan rond de minuut. Voss lost als eerste, later gevolgd door Barte en Howard eraf. Howe en Delaplace zetten door en rijden tientallen kilometers op een voorsprong die schommelt tussen een halve en hele minuut totdat ze met nog 4 km te gaan worden opgepeuzeld.

Peter Sagan gaat van ver af aan en even lijkt hij het te redden. Dan komt Marcel Kittel als eerste langszij, waarna Mark Cavendish de rit met een perfecte timing naar zich toe trekt.

Dylan Groenewegen komt niet aan sprinten toe nadat hij de in volle sprint vallende Morkov miraculeus weet te ontwijken.

Koersverloop
De Tour de France is amper onderweg of de eerste de beste vlucht is de geslaagde. Barta, Howard en Voss racen gezwind naar een voorsprong van meer dan 4 minuten, terwijl Delaplace en Howes alles op alles zetten om het gat te overbruggen.

Onderweg naar de eerste bergpunten gaat Voss solo. Hij slaagt in zijn missie en eenmaal boven zet hij door om ook een puntje te pakken op het tweede klimmetje. Zo start hij morgen in de bollentrui. Achter hem krijgen Barte en Howard gezelschap van Delaplace en Howes en in de afdaling ontstaat een kopgroep van vijf.

Na een fase met veel wind is de kopgroep bijna gezien als Alberto Contador tegen het asfalt gaat. Een moment later rijdt Geraint Thomas lek. Het tempo in het peloton zakt en El Pistolero en Froomes luitenant sluiten weer aan.

De voorsprong van de kopgroep schommelt dan rond de minuut. Voss lost als eerste, later gevolgd door Barte en Howard eraf. Howe en Delaplace zetten door en rijden tientallen kilometers op een voorsprong die schommelt tussen een halve en hele minuut totdat ze met nog 4 km te gaan worden opgepeuzeld.

Peter Sagan gaat van ver af aan en even lijkt hij het te redden. Dan komt Marcel Kittel als eerste langszij, waarna Mark Cavendish de rit met een perfecte timing naar zich toe trekt.

Dylan Groenewegen komt niet aan sprinten toe nadat hij de in volle sprint vallende Morkov miraculeus weet te ontwijken.

Tour de France 2016 Etappe 1: Cav knalt naar gele trui, Kittel tweede, Sagan derde

Het liep, zoals verwacht, uit op een massasprint. Sagan gaat vroeg aan, maar Kittel en vervolgens Cavendish komen eroverheen. De Brit pakt de winst én de gele trui. Dylan Theuns finisht als vijfde en start morgen in de jongerentrui.

Uitslag 1e etappe Tour de France

1. Mark Cavendish (GB)
2. Marcel Kittel (Dui) z.t.
3. Peter Sagan (Slw) z.t.
4. André Greipel (Dui) z.t.
5. Edward Theuns (Bel) z.t.
6. Christophe Laporte (Fra) z.t.
7. Bryan Coquard (Fra) z.t.
8. Alexander Kristoff (Noo) z.t.
9. Daniel McLay (GB) z.t.
10. Greg Henderson (Aus) z.t.

19. Albert Timmer (Ned) z.t.

Klassement na de 1e etappe

1. Mark Cavendish (GB)
2. Marcel Kittel (Dui) + 0.04
3. Peter Sagan (Slw) + 0.06
4. André Greipel (Dui) + 0.10
5. Edward Theuns (Bel) z.t.
6. Christophe Laporte (Fra) z.t.
7. Bryan Coquard (Fra) z.t.
8. Alexander Kristoff (Noo) z.t.
9. Daniel McLay (GB) z.t.
10. Greg Henderson (Aus) z.t.

De klassement rijders hebben zich rustig gehouden, zij willen geen risico lopen zo vroeg in de tour.Ben wel verbaast over Cavendish, hij heeft zijn ogen gericht op Rio en is in de tour om nog wat te trainen, goed Gele trui, centen in het laadje.

Later meer .
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2016 Parcours etappe 2: Saint Lô - Cherbourg Octeville

Tour de France etappe 2


Zondag 3 juli 2016 - De 2e Tour de France etappe start in Saint-Lô en voert in 183 kilometer naar Cherbourg-Octeville. In de diepe finale wacht een 3,1 kilometer lange slotklim met een steilste sectie van 14%. Voer voor puncheurs!

De Tourstart staat deels in het teken van WOII. De eerste etappe finisht bij Utah Beach, een belangrijke landingsplaats tijdens D-Day, de start van de tweede etappe is in Saint-Lô. Door de strategische ligging werd het stadje tijdens Operatie Overlord zwaar gebombardeerd.

In deze etapppe zit het geschut in de benen van de puncheurs, want na 182 kilometer koers ligt de aankomst bergop in Cherbourg-Octeville. De laatste 3,1 kilometer is het klimmen geblazen. Eerst de Côte de la Glacerie, 1,9 kilometer à 6.5% en met een steilste sectie van 14%, dan een korte afdaling en vervolgens gaan de laatste 700 meter met 5,7% omhoog.

Cherbourg-Octeville is de meest noordelijke stad op het schiereiland Cotentin. Ook hier werd hard gevochten tijdens de Slag om Normandië. De stad was cruciaal vanwege de aanwezige zeehaven.

In 1986 reed Johan van der Velde in de gele trui Cherbourg binnen in een rit die werd gewonnen door Guido Bontempi. De huidige ploegleider bij Astana dankte zijn fraaie bijnaam De Buffel aan zijn machtige dijen. Na vertrek uit Cherbourg pakte Ludo Peeters de dag erna ritwinst in Saint Hilaire du Harcouët.

Onderweg naar de slotklim krijgen de renners weer het golvende Normandische landschap voorgeschoteld. Na 10, 23 en 52 kilometer zijn er bergpunten te scoren op klimmetjes van de 4e categorie. De Côte de La Glacerie is van de 4e categorie.

Waaiers?
Er is een stevige westenwind voorspeld, met snelheden van 30 tot 40 km/uur. Er is vooral kans op waaiers tussen kilometer 10 en 30 en tussen kilometer 40 en 140. De laatste 40 kilometer hebben de renners de wind schuin in de rug.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners en bij de tussensprint (na 107,5 kilometer) 3, 2 en 1 seconden.

De 2e etappe van de Tour de France van 2016 begint om 13:00 en de finish wordt rond 17:15 verwacht.

Tour de France 2016 Etappe 2: Dubbelslag Sagan, Kelderman zesde, Stuyven pakt bergtrui

In 183 kilometer voert de 2e etappe van de Tour de France van Saint-Lô naar Cherbourg-Octeville. De race finisht heuvelop na een korte en steile slotklim. Jasper Stuyven maakt een vroege vlucht op een haar na af, maar uiteindelijk powert Sagan naar de winst. Zo grijpt hij de gele trui, terwijl Contador en Porte tijd verliezen. Kelderman wordt zesde, Van Avermaet achtste.

Wat er met Contador aan de hand is weet ik niet, maar hij heeft vandaag wederom de straat steenen opgezocht.

Koersverloop


Direct na de start gaat ‘bergkoning’ Paul Voss er met Jasper Stuyven, Vegard Breen en Cesare Benedetti vandoor. Binnen no-time slaan ze een gat van meer dan 5 minuten.

Op de Côte de Thorigny-les-Villes grist Breen het ene bergpuntje weg voor de neus van Voss, terwijl Stuyven de Duitser op zowel de Côte de Montabot als Montpichon te snel af is.

Met nog 75 km voor de wielen gaat Contador, net als gisteren, tegen het asfalt. Het peloton wacht op hem en zo groeit de voorsprong van de aanvallers tot een kleine 7 minuten.

Op de Côte d’Octeville, met nog 8 km te gaan, demarreert Stuyven. Zijn voorsprong op het peloton is een kleine 2 minuten. Porte wordt geplaagd door mechanische pech op 5 km van de meet en moet achtervolgen.

Bij het opdraaien van het slotklimmetje heeft Stuyven nog 1’20” voorsprong op het pak. Hij pakt nog wel de punten voor de bollentrui, zodat hij die morgen mag aantrekken, maar even later wordt hij ingerekend.

Uitslag 2e etappe Tour de France


1. Peter Sagan (Slw)
2. Julian Alaphilippe (Fra) z.t.
3. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
4. Daniel Martin (Ier) z.t.
5. Michael Matthews (Aus) z.t.
6. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
7. Tony Gallopin (Ffra) z.t.
8. Greg Van Avermaet (Bel) z.t.
9. Bauke Mollema (Ned) z.t.
10. Chris Froome (GB) z.t.


Algemeen Klassement na de 2e etappe


1. Peter Sagan (Slw)
2. Julian Alaphilippe (Fra) + 0.08
3. Alejandro Valverde (Spa) + 0.10
4. Warren Barguil (Fra) + 0.14
5. Chris Froome (GB) z.t.
6. Greg Van Avermaet (Bel) z.t.
7. Nairo Quintana (Col) z.t.
8. Roman Kreuziger (Tsj) z.t.
9. Simon Gerrans (Aus) z.t.
10. Daniel Martin (Ier) z.t.


Valverde, Froome en Quintana zitten bij de eerste 10 en Mollema, Kelderman en Dumoulin verder maar met de zelfde achterstand ( 0.14)

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie