Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2016 Parcours etappe 21: Las Rozas - Madrid


Zondag 11 september 2016 - De 71e editie van de Vuelta zit er bijna op. Net als in 2015 eindigt de Ronde van Spanje met een criterium in Madrid. Vorig jaar pakte John Degenkolb de winst.

De laatste etappe is een korte, slechts 104,1 kilometers scheiden start en finish van elkaar. Alleen in het begin van de etappe zijn er nog wat kleine hoogteverschillen, maar na het hooggebergte van de voorgaande etappes is dit allemaal een eitje.

Na een kleine 50 kilometer koers komen de renners op de lokale omloop in het centrum van Madrid. Het rondje is 5,9 kilometer en kent nauwelijks hoogte verschillen. Nadat ze de finishlijn voor de eerste keer passeren komen er nog negen rondes. De sprinters hebben dus genoeg mogelijkheden om de aankomst te verkennen.

Vertrekplaats Las Rozas ligt 20 kilometer ten noordoosten van het centrum van Madrid. Het voorstadje heeft 90.000 inwoner, waar dat er eind vorige eeuw nog slechts 40.000 inwoners waren. In de regio Madrid wonen 6,5 miljoen mensen. Binnen de Europese Unie zijn alleen Berlijn en Londen groter – althans, als men Londen ziet als onderdeel van de EU…

De 21e etappe van de Vuelta begint om 17:18 en de finish wordt rond 20:20 verwacht. Aan de finish zijn er 10, 6 en 4 seconden voor de eerste drie renners. Onderweg zijn er bij de tussensprint (na 59 kilometer) 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

Vuelta 2016: Magnus Cort Nielsen wint slotetappe, Quintana de Vuelta

magnus cort nielsen winnaar etappe 21
De slotetappe in de Vuelta is een vlakke van ruim 100 kilometer. Dat is een kolfje naar de hand van de sprinter en, jawel hoor, Magnus Cort Nielsen stormt naar zijn tweede sprintzege in de Vuelta. De eindwinst gaat naar Nairo Quintana.

Koersverloop


De renners doen het rustig aan. Er wordt een drankje gedronken en de Movistar-renners leiden het peloton. Bij het opdraaien van het eindcircuit in Madrid gaat het tempo omhoog.

Christian Knees, Peter Kennaugh, Quentin Jauregui, Loïc Chetout, Koen Bouwman – ze proberen allemaal weg te komen, maar uiteindelijk loopt het uit op een massasprint. Die wordt gewonnen door Magnus Cort Nielsen. Tweevoudig ritwinnaar Gianni Meersman finisht als derde.

Uitslag 21e etappe Vuelta


1. Magnus Cort Nielsen (Den)
2. Daniele Bennati (Ita) z.t.
3. Gianni Meersman (Bel) z.t.
4. Kristian Sbaragli (Ita) z.t.
5. Nikias Arndt (Dui) z.t.
6. Lorrenzo Manzin (Fra) z.t.
7. Romain Hardy (Fra) z.t.
8. Jhonatan Restrepo (Col) z.t.
9. Rüdiger Selig (Dui) z.t.
10. Salvatore Puccio (Ita) z.t.

38. Bram Tankink (Ned) z.t.


Eindklassement Vuelta 2016


1. Nairo Quintana (Col)
2. Chris Froome (GB) + 1.23
3. Esteban Chaves (Col) + 4.08
4. Alberto Contador (Spa) + 4.21
5. Andrew Talansky (VS) + 7.43
6. Simon Yates (GB) + 8.33
7. David de la Cruz (Spa) + 11.18
8. Daniel Moreno (Spa) + 13.04
9. Davide Formolo (Ita) + 13.14
10. George Bennett (NZl) + 14.07

11. Michele Scarponi + 15.33
12. Alejandro Valverde (Spa) + 15.57
13. Jean Christophe Peraud (Fra) + 18.22
14. Ben Hermans (Bel) + 19.10
16. Maxime Monfort (Bel) + 29.37
17. Jan Bakelants (Bel) + 36.30
34. Robert Gesink (Ned) + 1.32.23

Bergklassement


1. Omar Fraile (Spa) 58
2. Kenny Elissonde (Fra) 57
3. Robert Gesink (Ned) 37

Voor mij was dit de beste Toer van het jaar, vol met spanning en drama. De volgende is de Giro in 2017, tot ziens.

Gerard.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Het WK in Qatar. :roll:
HIER is te zien dat dit helemaal nergens op slaat.
Patru (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Patru (R.I.P) »

Vandaag, 4 maart, werd volgens traditie het wielerseizoen weer geopend met de Ster van Zwolle (de 57e), met 160 renners over een parcours van 180 km.
De ploeg met als hoofdsponsor VolkerWessels had een wildcard gekregen van de organisatie.
Als dank werd vlak na de start even een groet gebracht bij het regiokantoor van zusterbedrijf KWS in Huize Ittersum aan de Oldeneelallee. Voor de gelegenheid was de oude Steenbreker uit 1932 even opgepoetst. :)
Ster van Zwolle 2017.jpg
Ster van Zwolle 2017.jpg (400.38 KiB) 1436 keer bekeken
De Ster is gewonnen door Fabio Jakobson van de SEG Racing-ploeg. Hij won op de Ceintuurbaan de sprint van een kopgroep met negen renners.
Fabio is ook Nederlands kampioen op de weg bij de Beloften.
Groet, Paul G.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Het is bijna weer zover, de Giro gaat op Vrijdag beginnen, kan spannend worden er zitten verschillende Hollandse kanshebbers bij, maar er moet eerst heel wat geklommen worden :wink:




Giro 2017: Het complete parcours

Op vrijdag 5 mei begint de 100e Giro d'Italia op Sardinië. Na de eerste drie etappes vervolgt de race op Sicilië, waarna de roze karavaan zich via de voet van de Italiaanse laars naar het noorden verplaatst. Hoogtepunt is de dubbele bestijging van de Stelvio.

Afbeeldingsubir imagenescertificity.com


Vorig jaar pakte Tom Dumoulin de roze trui in de openingstijdrit in Apeldoorn, in 2017 gaat de Giro d’Italia van start op Sardinië. De openingsetappe telt drie beklimmingen, niettemin is de kans groot dat een sprinter in aankomstplaats Olbia de eerste roze trui aantrekt.
De 2e etappe voert door het Sardijnse binnenland. Na een serie klimmen is de Genna Silana-pas de laatste, waarna de route in de laatste 47 kilometer naar beneden gaat. Vervolgens mondt rit 3 met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uit in een massasprint.
Na de verplaatsing op maandag 8 mei vervolgt de race op het andere grote eiland van Italië: Sicilië. De 4e etappe vertrekt uit Cefalù en finisht na een slotklim van 17,95 kilometer à 6,6% hoog op de flanken van de Elba. Zal Nibali, alias de Haai van Messina, al in zijn nopjes zijn met die bergrit, ook rit 5 moet hem tevreden stemmen, want die komt aan in zijn geboorteplaats Messina. Niet dat hij veel kans heeft om te winnen: de laatste 60 kilometer is het parcours volstrekt vlak.
Het peloton steekt per boot de Straat van Messina over, waarna de 6e etappe door Calabrië naar een punchy aankomst in Terme Luigiane voert. De volgende dag gaat het in etappe 7 naar Alberobello – voer voor rappe mannen -, terwijl rit 8 uitpakt met een uitdagende finale in Peschici: afdaling en slotklimmetje met stroken tot 12%.
Zo onderhand is het tijd geworden voor stevig klimwerk in de Abruzzen, waar de hoogste bergtoppen van de Apennijnen liggen. De 9e etappe finisht bovenop de Passo Lanciano, een lange en afmattende klim die ook bekend staat als de Blockhaus. In 1967 won Eddy Merckx er zijn eerste etappe in een Grote Ronde.
Week 2
De tweede rustdag is in Foligno, tevens vertrekplaats van de 10e etappe: een individuele tijdrit op een glooiend parcours van een kleine 40 kilometer. De 11e etappe voert over vier toppen van Ponte a Erna naar Bagno di Romagna en finisht bergaf, terwijl de 12e etappe uit Forlì vertrekt en in Reggio Emilia een gedroomde sprintersaankomst heeft.
De volgende twee dagen staan in het teken van Fausto Coppi. In rit 13 rijden de renners in 162 kilometer over volstrekt vlakke wegen naar Tortona, de plaats waar Il Campionissimo in 1960 op veertigjarige leeftijd stierf. De 14e etappe vertrekt dan weer uit zijn geboorteplaats, Castellania, om bergop te finishen bij het Santuario di Oropa na een onregelmatige klim van 11,8 kilometer met steilste stroken tot 13%. De laatste keer dat de Giro hier aankwam, in 2014, ging de huidige LottoNL-coureur Enrico Battaglin juichend over de meet.
Daags voor de derde rustdag gaat de 15e etappe naar Bergamo en de finale is een kopie van die van de Ronde van Lombardije 2016. Esteban Chaves won die race. Kenmerkend is een korte en steile klim met de top op 3,5 kilometer van de meet, waarna de finish aan het einde van de afdaling ligt.
Week 3
In de loodzware 16e etappe rijden de coureurs in 222 kilometer van Rovetta naar Bormio. Eerst hebben ze de Mortirolo voor de wielen en vervolgens moeten ze tweemaal de Passo dello Stelvio over. De eerste keer vallen ze het 2.757 meter hoge monster aan vanaf Bormio. Vervolgens dalen ze via de beroemde 48 haarspeldbochten af en beginnen dan aan een beklimming via Zwitserland en de Umbrailpas. Op de pashoogte gaat het niet linksaf naar de Stelvio, maar rechtsaf voor de afdaling naar Bormio.
In rit 17 klimmen de renners naar Aprica en over de Passo del Tonale, waarna de meet aan het einde van een vals plat van bijna 100 kilometer in het bergdorp Canazei getrokken is. De 18e etappe is eveneens zware kost met de Pordoi, Valparolo, Gardena, Passo di Pinei, en finish bergop op een kasseistrook van 500 meter in Ortisei. Na een slotklim met een steilste kilometer van 11,6% ontvangt het skigebied Piancavallo de 19e etappe en de Muro di Cà’ del Poggio, Monte Grappa en Foza zijn de hindernissen onderweg naar de finishplaats van rit 20, Asiago. Na het ronden van de slotklim naar Foza gaan de laatste 15 kilometer over golvende wegen en de finale loopt licht af.
De Giro d’Italia van 2017 eindigt met een vlakke individuele tijdrit van 28 kilometer tussen Monza en Milaan. De 21e etappe finisht daarmee op de plek waar de race in 1909 van start ging.
met een deelnemersveld om van te likkebaarden. Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Tom Dumoulin, die alledrie voor de eindzege gaan, krijgen concurrentie van titelverdediger Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Rafał Majka, Ilnur Zakarin, Adam Yates en Mikel Landa. Ook Wilco Kelderman rijdt de Giro.
In 2016 crashte Kruijswijk in de voorlaatste bergetappe, terwijl hij in winnende positie lag. Na afloop gaf hij al direct aan om terug te komen in de Ronde van Italië omdat hij ‘nog iets wil afmaken’. De Giro van 2016 werd gewonnen door Nibali, voor Chaves en Valverde. Steven Kruijswijk reed lang in de roze trui, maar ging in de een-na-laatste bergetappe tegen de grond en finishte als vierde.

Afbeeldingsubir fotos gratiscertificity.com

word vervolgt
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
rspeur
Berichten: 3111
Lid geworden op: 11 dec 2009 17:41
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Wielrennen

Bericht door rspeur »

't Wordt weer een mooi circus.
René
Ik leit m'n tong hier altoid foin ofskrape
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2017: Deelnemers

Giro 2017: Deelnemers. Welke renners doen mee aan de 100e Giro d'Italia? Behalve het Nederlandse supertrio Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk staan Nairo Quintana, Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali op de startlijst. Touretappe.nl presenteert de deelnemers (met rugnummers) aan de komende Giro.

TeamSky heeft zijn trainignskamp hier op Tenerife gehad.

)
Bahrain Merida

1 Vincenzo Nibali
2 Valerio Agnoli
3 Manuele Boaro
4 Enrico Gasparotto
5 Javier Moreno
6 Franco Pellizotti
7 Luka Pibernik
8 Kanstantsin Siutsou
9 Giovanni Visconti
AG2R La Mondiale
11 Domenico Pozzovivo
12 Julien Bérard
13 François Bidard
14 Clément Chevrier
15 Hubert Dupont
16 Ben Gastauer
17 Alexandre Geniez
18 Quentin Jauregui
19 Matteo Montaguti
Astana Pro Team *
22 Dario Cataldo
23 Pello Bilbao
24 Zhandos Bizhigitov
25 Jesper Hansen
26 Tanel Kangert
27 Luis León Sánchez
28 Paolo Tiralongo
29 Andrey Zeits

Bardiani – CSF

31 Stefano Pirazzi
32 Vincenzo Albanese
33 Simone Andreetta
34 Enrico Barbin
35 Nicola Boem
36 Giulio Ciccone
37 Mirco Maestri
38 Lorenzo Rota
39 Nicola Ruffoni
BMC Racing Team
41 Tejay van Garderen
42 Rohan Dennis
43 Silvan Dillier
44 Ben Hermans
45 Manuel Quinziato
46 Joey Rosskopf
47 Manuel Senni
48 Dylan Teuns
49 Francisco Ventoso
Bora – Hansgrohe
51 Jan Bárta
52 Cesare Benedetti
53 Sam Bennett
54 Patrick Konrad
55 José Mendes
56 Gregor Mühlberger
57 Matteo Pelucchi
58 Lukas Pöstlberger
59 Rüdiger Selig
Cannondale-Drapac
61 Pierre Rolland
62 Hugh Carthy
63 Joe Dombrowski
64 Davide Formolo
65 Alex Howes
66 Kristijan Koren
67 Tom-Jelte Slagter
68 Davide Villella
69 Michael Woods
CCC Sprandi Polkowice
71 Jan Hirt
72 Marcin Bialoblocki
73 Felix Grosschartner
74 Lukasz Owsian
75 Maciej Paterski
76 Simone Ponzi
77 Branislau Samoilau
78 Michal Schlegel
79 Jan Tratnik
FDJ
81 Thibaut Pinot
82 William Bonnet
83 Matthieu Ladagnous
84 Tobias Ludvigsson
85 Rudy Molard
86 Steve Morabito
87 Sebastien Reichenbach
88 Jérémy Roy
89 Benoit Vaugrenard
Gazprom-RusVelo
91 Sergey Firsanov
92 Pavel Brutt
93 Alexander Foliforov
94 Dmitry Kozonchuk
95 Sergey Lagutin
96 Ivan Rovny
97 Ivan Savitskiy
98 Evgeny Shalunov
99 Alexey Tsatevich
Lotto Soudal
100 André Greipel
101 Lars Bak
102 Sean De Bie
103 Jasper De Buyst
104 Bart De Clercq
105 Adam Hansen
106 Moreno Hofland
107 Tomasz Marczynski
109 Maxime Monfort
Movistar Team
111 Nairo Quintana
112 Andrey Amador
113 Winner Anacona
114 Daniele Bennati
115 Víctor de la Parte
116 José Herrada
117 Gorka Izagirre
118 Joaquín José Rojas
119 Rory Sutherland
ORICA-Scott
121 Adam Yates
122 Alexander Edmondson
123 Caleb Ewan
124 Michael Hepburn
125 Christopher Juul-Jensen
126 Luka Mezgec
127 Rubén Plaza
128 Svein Tuft
129 Carlos Verona
Quick-Step Floors
131 Bob Jungels
132 Eros Capecchi
133 Laurens De Plus
134 Dries Devenyns
135 Fernando Gaviria
136 Iljo Keisse
137 Davide Martinelli
138 Maximiliano Richeze
139 Pieter Serry
Dimension Data
141 Nathan Haas
142 Igor Anton
143 Natnael Berhane
144 Omar Fraile
145 Ryan Gibbons
146 Jacques J. van Rensburg
147 Kristian Sbaragli
148 Daniel Teklehaimanot
149 Johann van Zyl
Team Katusha – Alpecin
151 Ilnur Zakarin
152 Maxim Belkov
153 José Gonçalves
154 Robert Kišerlovski
155 Pavel Kochetkov
156 Viacheslav Kuznetsov
157 Alberto Losada
158 Matvey Mamykin
159 Ángel Vicioso
LottoNL-Jumbo
161 Steven Kruijswijk
162 Enrico Battaglin
163 Victor Campenaerts
164 Twan Castelijns
165 Stef Clement
166 Martijn Keizer
167 Bram Tankink
168 Jurgen Van den Broeck
169 Jos van Emden
Team Sky
171 Mikel Landa
172 Philip Deignan
173 Kenny Elissonde
174 Michal Golas
175 Sebastián Henao
176 Vasil Kiryienka
177 Salvatore Puccio
178 Diego Rosa
179 Geraint Thomas
Team Sunweb
181 Tom Dumoulin
182 Phil Bauhaus
183 Simon Geschke
184 Chad Haga
185 Wilco Kelderman
186 Skjøstad Sindre Lunke
187 Georg Preidler
188 Tom Stamsnijder
189 Laurens ten Dam
Trek – Segafredo
191 Bauke Mollema
192 Eugenio Alafaci
193 Julien Bernard
194 Laurent Didier
195 Jesús Hernández
196 Giacomo Nizzolo
197 Mads Pedersen
198 Peter Stetina
199 Jasper Stuyven
UAE Team Emirates
201 Rui Costa
202 Valerio Conti
203 Roberto Ferrari
204 Marco Marcato
205 Sacha Modolo
206 Matej Mohoric
207 Edward Ravasi
208 Simone Petilli
209 Jan Polanc
Wilier Triestina – Selle Italia
211 Filippo Pozzato
212 Julen Amezqueta
213 Matteo Busato
214 Giuseppe Fonzi
215 Ilia Koshevoy
216 Jakub Mareczko
217 Felipe Daniel Martinez
218 Cristian Rodríguez
219 Eugert Zhupa
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 4848
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Wielrennen

Bericht door Allen »

2017 - Giro


2017 - Giro.jpg
2017 - Giro.jpg (74.65 KiB) 2578 keer bekeken
Grtn @Allen
Wim Plukker
Berichten: 518
Lid geworden op: 03 sep 2006 17:02

Re: Wielrennen

Bericht door Wim Plukker »

Wie weet waar je dit live kan volgen?
"Beauty is in the eye of the beholder"
Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 4848
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Wielrennen

Bericht door Allen »

@Wim, in de rechterbovenhoek van het plaatje dat ik plaatste staat
TV EUROSPORT
Grtn @Allen
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2017: Pöstlberger snoept sprinters winst en roze trui af


- Giro 2017: Pöstlberger snoept sprinters winst en roze trui afIn de 1e etappe van de 100e Giro d'Italia zorgt Pöstlberger voor een daverende verrassing. Hij blijft het sprintende peloton voor en pakt zo de dagzege en de roze trui. Ewan wint de groepsprint achter de Oostenrijker, terwijl Kruijswijk 13 seconden verliest.

Uitslag 1e etappe Giro d’Italia 2017

1. Lukas Pöstlberger (Oos)
2. Caleb Ewan (Aus) z.t.
3. André Greipel (Dui) z.t.
4. Giacomo Nizzolo (Ita) z.t.
5. Sacha Modolo (Ita) z.t.
6. Kristian Sbaragli (Ita) z.t.
7. Jasper Stuyven (Bel) z.t.
8. Ryan Gibbon (ZAf) z.t.
9. Sam Bennett (Ier) z.t.
10. Phil Bauhaus (Dui) z.t.

28. Tom Dumoulin (Ned) z.t.

Klassement na de 1e etappe
1. Lukas Pöstlberger (Oos)
2. Caleb Ewan (Aus) + 0.04
3. André Greipel (Dui) + 0.06
4. Pavel Brutt (Rus) + 0.08
5. Giacomo Nizzolo (Ita) + 0.10
6. Sacha Modolo (Ita) z.t.
7. Kristian Sbaragli (Ita) z.t.
8. Jasper Stuyven (Bel) z.t.
9. Ryan Gibbon (ZAf) z.t.
10. Sam Bennett (Ier) z.t.

16. Bob Jungels (Lux) z.t.
19. Geraint Thomas (GB) z.t.
21. Rui Costa (Por) z.t.
24. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
26. Nairo Quintana (COl)
28. Adam Yates (GB) z.t.
29. Tom Dumoulin (Ned) z.t.
31. Rohan Dennis (Aus) z.t.
40. Tejay van Garderen (VS) z.t.
45. Mikel Landa (Ita) z.t.
50. Bauke Mollema (Ned) z.t.
52. Ilnur Zakarin (Rus) z.t.
53. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
55. Andrey Amador (Ecu) z.t.
72. Steven Kruijswijk (Ned) + 0.23
73. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
144. Sebastien Reichenbach (Zwi) + 1.19

Koersverloop

Mirco Maestri, Marcin Bialoblocki, Pavel Brutt, Eugert Zhupa, Daniel Teklehaimanot en Cesare Benedetti zijn de eerste aanvallers in de Giro. Ze rijden naar een maximale voorsprong van 7 minuten.

In Multeddu en Trinità d’Agultu pakt Benedetti de meeste bergpunten voor Zhupa. Maestri is dan al gelost uit de kopgroep. Op de laatste klim van de dag, naar San Pantaleo, moet ook Bialoblocki eraf, terwijl Benedetti wéér de meeste bergpunten pakt en morgen in de blauwe bergtrui start.

De kopgroep wordt ingerekend op 4 km van de aankomst. Vervolgens raken de meeste sprinttreintjes uit de rails in de bochtige en smalle finale. Lukas Pöstlberger maakt zo hard vaart op kop voor Sam Bennett dat hij een gat slaat met het peloton. Hij kijkt even om en besluit dan maar hard door te rijden. Zo blijft hij het sprintende peloton net voor en pakt de eerste roze trui.

Steven Kruijswijk raakt verzeild achter een breuk in het peloton en verspeelt 13 seconden op zijn concurrenten voor het algemeen klassement.

Slechte start Steven, jij bent mijn favoriet :wink:

mvg Gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie