Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2017: Kittel klopt Boasson Hagen in fotofinish-sprint, Froome houdt leiding

Kittel klopt Boasson Hagen in fotofinish, Froome houdt leidingIn de 7e etappe van de Tour de France koersen de in 213,5 kilometer over vlakke tot licht glooiende wegen van Troyes naar Nuits-Saint-Georges. De race ontploft in een massasprint. Boasson Hagen en Kittel komen vrijwel gelijk over de meet en de Duitser krijgt de winst toegewezen na het bekijken van de filmbeelden. Chris Froome houdt de gele trui.

Uitslag 7e etappe Tour de France 2017

1. Marcel Kittel (Dui)
2. Edvald Boasson Hagen (Noo)
3. Michael Matthews (Aus) z.t.
4. Alexander Kristoff (Noo) z.t.
5. John Degenkolb (Dui) z.t.
6. Dylan Groenewegen (Ned) z.t.
7. Rüdiger Selig (Dui)
8. Nacer Bouhanni (Fra) z.t.
9. André Greipel (Dui) z.t.
10. Daniel McLay (GB) z.t.

Klassement na de 7e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Geraint Thomas (GB) + 0.12
3. Fabio Aru (Ita) + 0.14
4. Daniel Martin (Ier) + 0.25
5. Richie Porte (Aus) + 0.39
6. Simon Yates (GB) + 0.43
7. Romain Bardet (Fra) + 0.47
8. Alberto Contador (Spa) + 0.52
9. Nairo Quintana (Col) + 0.54
10. Rafal Majka (Pol) + 1.01

Koersverloop

Direct na de start gaat Dylan van Baarle ervandoor met Yohann Gène, Maxime Bouet en Manuele Mori. Er wordt ze geen strobreed in de weg gelegd en ze pakken een kleine 4 minuten voorsprong. Dan vindt het peloton het welletjes en legt ze aan de lijn.

Het verschil zakt al relatief snel onder de minuut. Kans op waaiers, vandaar: alle klassementsrenners posteren zich in de kop van het peloton en dat jaagt het tempo tijdelijk omhoog. Vervolgens wachten ze nog een tijdje met het binnen hengelen van de leiders. Met nog 6 km is het dan toch gedaan met de vluchters.

Voor het eerste deze Tour blijven de treintjes in de slotfase in de rails. Met een ultieme jump klopt Kittel Edvald Boasson Hagen. Michael Matthews flitst derde over de finish, Dylan Groenewegen als zesde.

In de top van het klassement verandert er niets. Morgen staan er drie cols op het menu in de rit naar Station des Rousses.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Patru (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Patru (R.I.P) »

Hallo Gerard,
Ik lees je plaatsingen altijd met veel genoegen. Je moet er ook een hoop werk aan hebben denk ik.
Vandaag wil ik de informatie toch wel even aanvullen met de vermelding dat Dylan van Baarle het rode rugnummer won; de prijs voor de strijdlustigste renner, omdat hij 200 km voorop heeft gereden.
Dylan wordt steeds beter sinds hij in 2013 de Ster van Zwolle heeft gewonnen. Nou ja, voor zo'n mooie miss als Wilma wil je even doortrappen. :-D

Winnaar Ster van Zwolle 2 maart 2013.jpg
Winnaar Ster van Zwolle 2 maart 2013.jpg (260.26 KiB) 3610 keer bekeken
Groet, Paul G.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2017 Parcours etappe 8: Dole - Station des Rousses

Patru schreef:
Dylan wordt steeds bete
Ja Paul je hoort zijn naam nu regelmatig bij ontsnappingen, een dag lukt het hem en hij wint.

Zaterdag 8 juli 2017 - De Tour de France van 2017 is een week oud als de renners in 187,5 kilometer van Dole naar Station des Rousses koersen. Onderweg ronden ze drie cols, waarna de finish aan het einde van een glooiende sectie van 12 kilometer ligt.

De Tour de France van 2017 voert door de vijf grootste bergstreken van Frankrijk, wat sinds 1992 niet meer gebeurd is. Na de Vogezen in rit 5 klauteren de renners in de 8e etappe door de Jura. Onderweg krijgen ze de Col de la Joux, Côte de Viry en de Montée de la Combe de Laisia Les Molunes voor de wielen, waarna de finish in Station des Rousses ligt. In de Tour de France van 2010, die in Rotterdam begon, boekte Sylvain Chavanel in het skiresort één van zijn twee overwinningen van die editie.

Na een vlakke aanloop van 28 kilometer komen de renners in een heuvelachtige zone, die doorloopt tot de Col de la Joux, een pas die ze ronden na 101,5 kilometer. Via de ene na de andere helling komen ze telkens een beetje hoger tot ze op een hoogte van 1.035 meter op de genoemde pas zijn. De Col de la Joux is een beklimming van 6,1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7%.

Vanaf de Col de la Joux wordt het parcours iets bergachtiger. Na een golvende sectie van een paar kilometer volgt een lange afdaling naar Chassal en daarna gaat het de Côte de Viry op, een klim van 7,6 kilometer à 5,2%. Op de top staat er 138,5 kilometer op de teller.

Na de Viry loopt de klim nog even door voor de afdaling begint. Die wordt vervolgens weer onderbroken door een tussenklimmetje, maar na 159 kilometer zijn de renners dan toch in Saint-Claude en kan het slotstuk beginnen.

De laatste klim van de dag is de Montée de la Combe de Laisia Les Molunes, die in 11,7 kilometer naar een hoogte 1.202 meter voert. De gemiddelde stijging is 6,4%. Onoverkomelijk steile stroken zijn er niet. De tweede en de tiende kilometer zijn met zo’n 8% het steilst.

Eenmaal boven zijn er nog 12 glooiende kilometers te gaan tot de finish in Station Les Rousses. De plaats, gelegen op een hoogte van 1.107 meter boven de zeespiegel, ligt vlak bij de grens met Zwitserland. Het is ontstaan in de zestiende eeuw en heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waarbij het Fort des Rousses het meest tot de verbeelding spreekt. Het is het op een na grootste fort van Frankrijk.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

De 8e etappe van de Tour de France 2017 start om 12:25 en de verwachte aankomst is rond 17:13

Afbeelding

Favorieten 8e etappe Tour de France 2017

*** Robert Gesink, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Jarlinson Pantano,
** Pierre Rolland, Michal Kwiatkowski, Lilian Calmejane, Gianluca Brambilla
* Damiano Caruso, Carlos Betancur, Stephen Cummings, Oliver Naesen, Pierre Latour

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2017: Calmejane klopt Gesink in Station des Rousses, Froome houdt geel

Wat een etappe, Geesink deet het bijna, maar Lilian was net iets sneller, jammer. Ik kreeg hoop toe Lilian kramp kreeg, maar nee maar een pracht etappe met van alles er in, morgen weer zo.n knoert

In de 8e etappe koersen de renners via drie cols, van Dole naar Station des Rousses. De finish ligt op een plateau, 12 kilometer na de laatste top, de Montée de la Combe de Laisia-Les-Molunes. Op die klim valt Lilian Calmejane in de kopgroep en Robert Gesink gaat achter hem aan, maar krijgt het gat niet dicht. Calmejane wint, Gesink wordt tweede. Chris Froome houdt de gele trui.

Uitslag 8e etappe Tour de France 2017

1. Lilian Calmejane (Fra)
2. Robert Gesink (Ned) + 0.37
3. Guillaume Martin (Fra) + 0.50
4. Nicolas Roche (Ier) z.t.
5. Roman Kreuziger (Tsj) z.t.
6. Fabio Aru (Ita) z.t.
7. Michael Valgren (Den) z.t.
8. Rafal Majka (Pol) z.t.
9. Nathan Brown (VS) z.t.
10. Romain Hardy (Fra) z.t.

Klassement na de 8e etappe


1. Chris Froome (GB)
2. Geraint Thomas (GB) + 0.12
3. Fabio Aru (Ita) + 0.14
4. Daniel Martin (Ier) + 0.25
5. Richie Porte (Aus) + 0.39
6. Simon Yates (GB) + 0.43
7. Romain Bardet (Fra) + 0.47
8. Alberto Contador (Spa) + 0.52
9. Nairo Quintana (Col) + 0.54
10. Rafal Majka (Pol) + 1.01

Koersverloop

Vanaf de start volgen de aanvallen elkaar op, maar het duurt lang voor het raak is. Na zo’n 75 km pakt een enorme groep – met Robert Gesink, Marco Minnaard, Maurits Lammertink, Koen de Kort, Laurens ten Dam, Jan Bakelants, Philippe Gilbert, Jens Keukeleire, Serge Pauwels, Greg Van Avermaet en Thomas De Gendt – ruim 3 minuten voorsprong op het peloton met klassementsfavorieten.

Vervolgens scheiden dertien renners zich af van dat gezelschap: Ten Dam, De Kort, Pauwels, Buchmann, Frank, Calmejane, Bakelants, Van Avermaet, Bettiol, Keukeleire, Valgren, Schär en De Gendt. Ook Barguil, Burghardt en Trentin sluiten nog aan.

Op de Col de la Joux gaan Pauwels en Barguil samen verder. Ze ronden de top 1 minuut voor hun voormalige kompanen, die gaandeweg de klim weer gezelschap hebben gekregen van de renners uit de groep van vijftig die ze eerder achterlieten.

In de afdaling rijden Van Avermaet, Matthews, Bakelants, Burghardt, Ulissi en Trentin naar de twee leiders. Bij het opdraaien van de Côte de Viry hebben ze ruim een halve minuut op de groep Gesink. De klassementsrenners zitten daar op meer dan 2 minuten.

Op de Viry kunnen Matthews, Trentin en Burghardt het tempo niet volgen. Talansky en Calmejane maken de oversteek vanuit de tweede groep. Ook Gesink & co sluiten aan. Dat is Van Avermaet te druk en hij ontsnapt weer met Pauwels, Bakelants en Barguil. Calmejane, Clarke, Gesink, Roche en Valgren dichten het gat en zo hebben we een kopgroep van negen.

Aan de voet van de laatste beklimming zitten de klassementsrenners op anderhalve minuut van de kopgroep. Van Avermaet, Clarke en Bakelants moeten er als eerste af. Roche valt aan op 20 km van de finish en hij krijgt Pauwels mee. Calmejane meldt zich bij hen, terwijl Gesink het gat op zijn eigen tempo dicht.

Calmejane vertrekt op 17,5 km van de aankomst. Gesink opent de jacht en komt tot 9 seconden, maar dat loopt op tot 28 seconden op de top.

Op 5 km van de finish krijgt Calmejane last van kramp, maar hij herstelt zich en hervindt zijn ritme. In het peloton valt Dan Martin aan.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Gesink na afloop:
,,Ik heb een superkoers gereden, maar ik kreeg het gaatje met die knakker net niet dicht",
Ja, dat was genieten vanmiddag van deze spannende etappe! :-D
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2017 Parcours etappe 9: Nantua - Chambéry

Deze word het dan, de algemeen klassement rijders moeten nu toch eens beginnen aante vallen, vanavond zullen er wel wat tijd verschillen in het klassemnt zijn.

In de 9e etappe van de Tour de France krijgen de renners een stevig bergmaal in de Jura voorgeschoteld. Onderweg ronden ze zeven cols, waarna de aankomst bergaf in Chambéry is.

Dat je niet per se in het hooggebergte van de Alpen moet zijn voor een afmattende klimrit weten de coureurs nog wel van de 15e etappe van de vorige Tour. Jarlinson Pantano ging er toen met de buit vandoor. Niet zozeer omdat hij de beste klimmer was, hij was de beste daler. En doordat de aankomst bergaf lag, klopte hij na een spervuur aan beklimmingen in de Jura bergkoning Rafal Majka.

De Grand Colombier was in die rit draaipunt en ook in de 9e etappe van de Tour de France van 2017 duikt de klim op. De berg wordt vanaf de zwaarste kant genomen en dat betekent maxima van 22%. Ook de Col de la Biche en de Mont du Chat staan op het ‘Menu du Jour’.

Het begint relatief eenvoudig, zo lijkt het, als de renners direct uit de start de Côte des Neyrolles op rijden. Die klim is 3,2 kilometer lang en stijgt over die afstand met 7,2%. Goed te doen, zou je zeggen, maar er zit een adder onder het gras. Een hele dikke. Een hele giftige ook.

Eenmaal boven stijgt de weg gewoon door. Ligt de Neyrolles op 825 meter, na die ‘top’ voert de route zonder afdaling door naar de Col de Bérentin en die ligt op 1.144 meter. Een gemiddelde stijging van 4,25%. Ook nu geen afdaling trouwens, maar een vals plat. Pas als de renners na 16,5 kilometer de Col de Cuvery hebben aangetikt, worden ze beloond met een afdaling.

Dat is dan nog maar het begin. De in de Tour debuterende Col de la Biche doet na een slordige 50 kilometer van zich spreken. Het is een klauterpartij van 10,5 kilometer à 9% met op de top ook een kleine verrassing. Na een korte afdaling gaat het nog eens 1 kilometer met 3,5% omhoog.

Na doorkomst in het dorp Virieu-le-Petit krijgen de renners de Grand Colombier van de westkant voorgeschoteld. Dat is de zwaarste zijde: 8,5 kilometer à 9,9% en met een steilste strook van 22% net voor de helft. Dat gemiddelde is overigens vertekenend, omdat het wordt gedrukt door 1 kilometer van 3,4%. De eerste helft van de klim is het lastigst.

Na de afdaling van de Grand Colombier komen de renners in het plaatsje Culoz op het parcours van de 6e etappe in het Critérium du Dauphiné van afgelopen maand. Die liep uit op een sprint tussen Fuglsang, Porte, Froome en Aru, en ze kwamen ook in die volgorde over de finish.

Destijds ontbrandde de strijd om de dagzege op de steile Mont du Chat. Voor het zover is ronden de renners nog de Côte de Jongieux – 3,9 kilometer à 4,2% – en na een korte afdaling komen ze op de eerste uitlopers van de Mont du Chat. Dit stuk hoort nog niet bij de officiële klim. Na een slordige 6 kilometer klauteren, bereiken de renners een plateau en pas daarna toont het monster écht zijn tanden. De Mont du Chat stijgt in 8,7 kilometer met 10,3%. Daarbij zijn kilometer 5 tot en met 8 het steilst, terwijl de slotkilometer met 9,5% omhoog gaat. Vervolgens wacht een technische afdaling, die Froome in de Dauphiné gebruikte om zijn tegenstanders zwaar onder druk te zetten.

De Mont du Chat maakt een comeback in de Tour. De klim zat in 1974 voor het laatst in het parcours. Destijds loste Raymond Poulidor Eddy Merckx op de klim, maar in de afdaling herstelde de Vlaming de schade om de etappe uiteindelijk te winnen (en later de Tour).

Na de top van de Mont du Chat duiken de renners de diepte in. Eenmaal beneden pakken ze nog een heuveltje mee, waarna de laatste 8 kilometer vlak zijn.

Aan de meet verdienen de eerste drie renners 10, 6 en 4 bonificatieseconden.

De 9e etappe van de Tour de France 2017 start om 11:55 en de verwachte aankomst is rond 17:02

Afbeelding

Favorieten 9e etappe Tour de France 2017

*** Chris Froome, Richie Porte, Romain Bardet, Fabio Aru
** Tim Wellens, Tony Gallopin, Alberto Contador, Jarlinson Pantano, Pierre Latou, Simon Yates
* Rafal Majka, Sergio Henao, George Bennett, Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2017: Uran wint sensatietocht door de bergen, Froome blijft aan de leiding

Ik zei gisteren al dat vandaag een knoert van etappe zou worden en dat was het ook, een klim en een finish om van te smullen, alleen de glans werd er afgenomen door het verlies van 3 goede renners, Thomas, Geesing en Porte door crashes, vooral Porte lek ernstig ik hoop dat hij OK is.
Is dit het einde van Contador? er komen zoveel jong rijders door.

De 9e etappe van de Tour voert over zeven cols, waarvan drie van de buitencategorie, naar Chambéry. De race brengt sensatie van start tot finish. Gesink, Thomas en Porte moeten opgeven na crashes, terwijl Rigoberto Uran nipt naar de zege sprint voor Warren Barguil. Chris Froome komt als derde binnen en verstevigt zijn leiding in het algemeen klassement. Contador verspeelt minuten en ook Quintana moet tijd toegeven.

Uitslag 9e etappe Tour de France 2017

1. Rigoberto Uran (Col)
2. Warren Barguil (Fra) z.t.
3. Chris Froome (GB) z.t.
4. Fabio Aru (Ita) z.t.
5. Romain Bardet (Fra) z.t.
6. Jakob Fuglsang (Den) + 1.15
7. George Bennett (NZl) z.t.
8. Mikel Landa (Spa) z.t.
9. Daniel Martin (Ier) z.t.
10. Nairo Quintana (Col) z.t.

11. Simon Yates (GB) + 1.15
12. Tiesj Benoot (Bel) + 3.32
13. Mikel Nieve (Spa) z.t.
14. Louis Meintjes (ZAf) z.t.
15. Pierre Latour (Fra) + 4.19
19. Primoz Roglic (Slo) z.t.
21. Bauke Mollema (Ned) + 4.50

Klassement na de 9e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Fabio Aru (Ita) + 0.18
3. Romain Bardet (Fra) + 0.51
4. Rigoberto Uran (Col) + 0.55
5. Jakob Fuglsang (Den) + 1.37
6. Daniel Martin (Ier) + 1.40
7. Simon Yates (GB) + 1.58
8. Nairo Quintana (Col) + 2.09
9. Mikel Landa (Spa) + 3.02
10. George Bennett (NZl) + 3.49

11. Louis Meintjes (ZAf) + 5.00
12. Alberto Contador (Spa) + 5.15
13. Pierre Latour (Fra) + 5.30
14. Mikel Nieve (Spa) + 6.18
25. Bauke Mollema (Ned) + 22.55

Koersverloop

Direct na de start gaat het bergop. Tim Wellens trekt ten aanval en hij krijgt Thibaut Pinot mee. De Fransman is als eerste boven. In het achterveld gaat Robert Gesink tegen het asfalt en hij moet opgeven.

Eenmaal boven smelt een kopgroep van een renners of veertig samen. Behalve Pinot en Wellens zijn Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Dylan van Baarle, Jan Bakelants, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Tony Gallopin, Carlos Betancur, Pierre Rolland, Alexis Vuillermoz, Primoz Roglic, Michael Matthews, Jarlinson Pantano, Warren Barguil, Dani Navarro en Simon Geschke zijn van de partij. Op de volgende klim, Col de Bérentin, pakt Pinot weer de meeste bergpunten, terwijl De Gendt op de Col de Cuvery als eerste boven is.

Op de Col de la Biche – een klim van 10,5 kilometer à 9% – moeten Wellens en De Gendt lossen, terwijl Roglic als eerste boven is. De groep met klassementsfavorieten rondt de top bijna 7 minuten later.

In de afdaling scheiden een aantal renners zich af, onder wie Pantano, Barguil, Benoot, Poljanski, Vuillermoz, Bakelants en Domont. Geraint Thomas en Rafal Majka vallen in het peloton, terwijl Romain Bardet daar de aanval opent, maar dat is van korte duur. Thomas stapt niet meer op en Majka is zwaar geteisterd.

Op de Grand Colombier – 8,5 kilometer à 9,9% – zijn Benoot en Barguil de laatste overlevers op kop. De Fransman is als eerste. In de afdaling krijgen de twee leiders gezelschap van Vuillermoz, Roglic en Mollema en in de vallei sluiten ook Pantano, Matthews, Betancur, Bakelants, Navarro, Geschke en Gallopin aan.

Michael Matthews wint de tussensprint en sprokkelt kostbare punten voor de puntentrui. Bakelants en Gallopin komen als tweede en derde door en trekken direct ten aanval. Ze ronden de Côte de Jongieux bijna 1 minuut eerder dan hun voormalige vluchtmakkers en ruim 3 minuten voor de favorietengroep.

Bij het aansnijden van de Mont du Chat – 8,7 kilometer à 10,3% – gaat Mollema direct in de achtervolging. Barguil meldt zich bij hem en neemt de aanval over. Hij haalt Bakelants en Gallopin in, net als Mollema, al doet de Nederlander het even later seconden later. Bakelants haakt bij hem aan, Gallopin is gezien.

Lager op de berg valt Aru aan als Froome mechanische pech heeft. Quintana en Porte duiken direct naar het wiel van de Sardijn. Ook Bardet sluit aan. Maar geen renner durft door te zetten en zo kan Froome weer aansluiten. Fuglsang gebruikt de verwarring door weg te glippen.

Benoot meldt zich bij Mollema en laat hem achter. Ook Fuglsang komt hard voorbij stomen. Hetzelfde verhaal met de favorietengroep, waar Contador heeft moeten lossen.

Op 27 km van de aankomst versnelt Froome en moet Quintana eraf. De favorieten grijpen vervolgens Fuglsang in de kraag.

Barguil rondt de top bijna een halve minuut eerder dan Froome, Aru, Uran, Martin, Fuglsang, Bardet en Porte. In de afdaling gaan Porte onderuit en hij neemt Dan Martin mee. De Tasmaniër kan niet meer verder.

In het vervolg daalt Bardet sneller dan de rest en in de vallei komt hij bij Barguil. Op een klimmetje laat hij zijn landgenoot achter. De groep Froome zit dan op een halve minuut.

Met nog 2 km te gaan vegen de vijf achtervolgers Bardet, waarna Rigoberto Uran in de sprint nipt sneller is dan Warren Barguil. Froome finisht als derde en zo verstevigt hij zijn leiding in het algemeen klassement met 4 (bonificatie)seconden.

Morgen een dagje uitblazen.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Ja, dat was weer een hele spannende etappe vandaag. :wink:
Helaas ontsierd door ernstige valpartijen, maar je zit toch te kijken en te hopen dat het allemaal goed gaat.
Morgen kunnen we een dag bijkomen en daarna twee vlakke ritten voordat we weer de bergen ingaan. :wink:
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Volgens het Belgische nieuws,

Chris Froome is na vandaag zijn belangrijkste belager voor zijn gele trui kwijt. Richie Porte (BMC) kwam in de afzink van de Mont du Chat hard ten val en moest onmiddellijk medische bijstand krijgen. De Australiër kwam in de graskant terecht en sleepte in zijn val bovendien ook Daniel Martin (QuickStep Floors) mee. Martin kon zijn weg wel vervolgen, Porte was bij bewustzijn en kon zich nog oriënteren, maar werd afgevoerd naar het hospitaal. Daar bleek dat hij een gebroken heup en sleutelbeen heeft opgelopen.

Geraint Thomas viel zondag letterlijk weg uit de Tour de France. De luitenant van Chris Froome brak zijn sleutelbeen in de afdaling van de Col de la Biche, maar kan een dag later gelukkig alweer lachen. Op Instagram plaatste hij een foto van zijn truitje, met het bijschrift: “Truitje te koop. Éénmaal gedragen, moet waarschijnlijk wel eens gewassen worden. Er zijn ook lichte gebruikssporen, niet meer 100%”.

ja dit zijn harde jongens, dan zijn de voetballers maar Balerinas :)
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2017 Parcours etappe 10: Périgueux - Bergerac


Dinsdag 11 juli 2017 - De sprinters hebben het getroffen met het parcours van de Tour de France van 2017. In 178 kilometer voert de 10e etappe van Périgueux naar Bergerac. Niet raar opkijken als de mannen met de turbodijen losgaan in Bergerac.

Nadat de renners van Chambéry naar Perigueux zijn gevlogen en een rustdag in de Dordogne hebben genoten, staat er een redelijk vlakke rit naar Bergerac op het programma. Onderweg zijn er twee bescheiden klimmetjes (4e categorie), de laatste op ongeveer 40 kilometer van de finish. Op papier een buitenkans voor de sprinters dus.

In de Tour de France van 2014 reden de renners in de op een na laatste etappe juist van Bergerac naar Perigueux. Het was een tijdrit van 54 kilometer en Tony Martin won, voor de toen 23-jarige Tom Dumoulin.

De dag ervoor was de 19e etappe in Bergerac gefinisht. Ramunas Navardauskas bekroonde toen sterk voorbereidend werk van Tom-Jelte Slagter door het sprintende peloton met een handvol seconden voor te blijven. Die finale was niet te vergelijken met die van vandaag, want de laatste 25 kilometer waren toen behoorlijk heuvelachtig.

Bergerac ligt er fraai bij aan de Dordogne. Het wordt ook wel de ‘stad der zonden’ genoemd. Het is namelijk al duizenden jaren de bakermat van beroemde wijnen en een florerende tabaksteelt en -handel (al is dat laatste tegenwoordig beduidend minder).

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

De 10e etappe van de Tour de France 2017 start om 13:25 en de verwachte aankomst is rond 17:28

Démare kwam in de 9e etappe buiten tijd binnen en is er niet meer bij in de Tour.

Favorieten 10e etappe Tour de France 2017


*** André Greipel, Marcel Kittel
** Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni, Alexander Kristoff
* John Degenkolb, Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen, Sonny Colbrelli

Kittel wint afgetekend, Groenewegen derde - Froome blijft in het geel[/b

Over licht golvende wegen rijden de coureurs in de 10e etappe van de Tour van Périgueux naar Bergerac. Marcel Kittel pakt zijn vierde sprintzege met fietslengtes verschil voor Degenkolb en Groenewegen. Chris Froome behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag 10e etappe Tour de France 2017


1. Marcel Kittel (Dui)
2. John Degenkolb (Dui) z.t.
3. Dylan Groenewegen (Ned) z.t.
4. Rüdiger Selig (Dui)
5. Alexander Kristoff (Noo) z.t.
6. Nacer Bouhanni (Fra) z.t.
7. Daniel McLay (GB) z.t.
8. Pieter van Speybroeck (Bel) z.t.
9. Sonny Colbrelli (Ita) z.t.
10. Edvald Boasson Hagen (Noo) z.t.

Klassement na de 10e etappe

1. Chris Froome (GB)
2. Fabio Aru (Ita) + 0.18
3. Romain Bardet (Fra) + 0.51
4. Rigoberto Uran (Col) + 0.55
5. Jakob Fuglsang (Den) + 1.37
6. Daniel Martin (Ier) + 1.40
7. Simon Yates (GB) + 1.58
8. Nairo Quintana (Col) + 2.09
9. Mikel Landa (Spa) + 3.02
10. George Bennett (NZl) + 3.49

11. Louis Meintjes (ZAf) + 5.00
12. Alberto Contador (Spa) + 5.15
13. Pierre Latour (Fra) + 5.30
14. Mikel Nieve (Spa) + 6.18
23. Tiesj Benoot (Bel) + 18.44
24. Jan Bakelants (Bel) + 20.02
27. Bauke Mollema (Ned) + 22.55

Koersverloop


Zodra de vlag gevallen is gaat Yoann Offredo ervandoor. Niemand voelt zich aanvankelijk geroepen om de Fransman te vergezellen, maar dan komt er toch beweging in het peloton. Elie Gesbert dicht het gat en zo hebben we een vlucht van de dag van twee renners. Ze pakken maximaal een kleine 6 minuten voorsprong en op 7 km van de finish worden ze ingerekend.

In de sprint laat Marcel Kittel zien dat hij op dit moment met afstand de rapste van het peloton is. Het is zijn vierde zege deze Tour. John Degenkolb en Dylan Groenewegen komen op respectabele afstand als tweede en derde binnen.

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie