Scheepskoks

Een gezellig, leuk en informatief Scheepvaartforum
Gebruikersavatar
Harry G. Hogeboom
Berichten: 14385
Lid geworden op: 22 jul 2004 02:07
Locatie: Canada

Re: Scheepskoks

Bericht door Harry G. Hogeboom »

En omdat dat weinig heeft te maken met kaas en Scheepskokkies
Ach Adri.....zig zaggen mag van Martje uit Braziel, hij hep ook een bananenboom en daar had Jan het laatst ook over :lol: en ik ken een Hollandse Kaasboer die op Prince Edward Island woont- kocht vroegaah wel eens een wieltje kaas van hem-, dus zijn we weer helemaal "op orde" :lol:
MVG HGH.
"Don't sweat the small stuff"

cenaprints
Berichten: 478
Lid geworden op: 18 mar 2011 08:43
Locatie: Manila, Philippijnen

Re: Scheepskoks

Bericht door cenaprints »

Ik heb een vraag: Wie kan mij het recept geven van kroketten. Hoe je het ragout maakt en natuurlijk het omhulsel, dat lekkere krokante gepanneerde buitenkantje. Hier te lande kan je veel soorten kaas kopen, ook goudse (van Frico) en chedar, camembert en noem maar op. Daar ligt geen probleem. Maar die kroketten..... die missen wij, net zoals de zoute haring.
Heren, alvast van harte bedankt voor Uw bereiwillige medewerking. :-D

Cor
Gebruikersavatar
jacko
Berichten: 3226
Lid geworden op: 21 jan 2008 17:38
Locatie: Nieuw-Vennep
Contacteer:

Re: Scheepskoks

Bericht door jacko »

Hoi Cor

Kijk eens op www.smulweb.nl daar staat een recept en bereidingswijze.
In het begin een beetje geknoei , maar overheerlijke kroket.
Succes

Hans
Bijlagen
krokettenbrugrestaurantwarenteduurhoofddorp.jpg
krokettenbrugrestaurantwarenteduurhoofddorp.jpg (23.54 KiB) 6542 keer bekeken
Voor elke oplossing.
Is wel een probleem te bedenken.
Theo Horsten (R.I.P.)

Re: Scheepskoks

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

---------------------------
Enige maanden geleden voelde ik datzelfde: echte lekkere, Hollandse kroketten. Ik ben ze gaan maken en het is een ongekend succes.
Het nu met 3 x 20 = 60 kroketten bewezen beste recept, vind je HIER.
Ik heb eerst kipkroketten gemaakt, toen rundvleeskroketten, maar ben weer teruggekeerd bij de kipkroketten. Die vind ik echt lekkerder en ook beter te kruiden dan rundvlees. Fantastisch, man. :-D
Ik vries ze in en dat gaat uitstekend. Portie voorgebakken friet in de frituur, twee kroketten en daarbij een portie overheerlijke salade met eigen dressing en je hebt een maaltijd.
Maar volg dat recept en je kunt niets fout doen. Succes verzekerd. Het enige wat je goed in de gaten moet houden en wat ze ook goed aangeven, is dat je evenveel bloem als boter moet gebruiken. En goed paneren zodat ze niet gaan lekken bij het frituren.
Eet smakelijk! :-D

Op die site vind je trouwens nog veel meer lekkers ...

Afbeelding
Bob R.I.P.
Berichten: 3142
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Scheepskoks

Bericht door Bob R.I.P. »

Heer Horsten, denkt U om uw cholesterolgehalte.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.
Theo Horsten (R.I.P.)

Re: Scheepskoks

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Dat houden wij al jaren scherp in de gaten, Bob en daar is niks mis mee. Maar met een kroket en een kleine portie patat in eerste kwaliteit olijfolie gefrituurd is ook niks mis, hoor. :-D
Bob R.I.P.
Berichten: 3142
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Scheepskoks

Bericht door Bob R.I.P. »

Kijk dat is het voordeel van een warm land. Je kunt lekker buiten frituren, ik neem tenminste aan dat je dat doet. Ondanks afzuigkap en nog een luchtafzuiger, blijft het op een appartement lang ruiken naar de frituur. Dat is de reden dat hier zelden iets dergelijks als jij beschrijft op tafel komt. Morgen moet ik naar Alkmaar en ik denk dat ik op de terugweg maar even bij de Vlaamse frietboer langs ga. De lekkerste patat van de verre omgeving. Alleen patat. Andere baksels heeft hij niet.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.
Bob R.I.P.
Berichten: 3142
Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
Locatie: Langedijk

Re: Scheepskoks

Bericht door Bob R.I.P. »

Kijk dat is het voordeel van een warm land. Je kunt lekker buiten frituren, ik neem tenminste aan dat je dat doet. Ondanks afzuigkap en nog een luchtafzuiger, blijft het op een appartement lang ruiken naar de frituur. Dat is de reden dat hier zelden iets dergelijks als jij beschrijft op tafel komt. Morgen moet ik naar Alkmaar en ik denk dat ik op de terugweg maar even bij de Vlaamse frietboer langs ga. http://www.devlaminck.nl/ De lekkerste patat van de verre omgeving. Alleen patat. Andere baksels heeft hij niet.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.
Theo Horsten (R.I.P.)

Re: Scheepskoks

Bericht door Theo Horsten (R.I.P.) »

Je kunt lekker buiten frituren
Nee, man, ben je gek? ik frituur gewoon binnen, hoor. Beetje lang om uit te leggen, maar wij hebben een soort van dubbel huis. Onder onze ruime woonverdieping zit nog een compleet appartement. Dat was aanvankelijk helemaal de bedoeling niet want daar moest behalve een inpandige garage, een grote ruimte voor de centrale verwarming - tegelijk werkplaatsje voor mij - en een grote berging, alleen maar een extra badkamer komen, voor als je vuil en bezweet uit de tuin of uit de garage kwam, met daarbij een soort pantry/storeroom met een grote koelkast en een vriezer. Dat had ik zelf zo getekend, maar toen zei die architect die het huis bouwde: "Joh, dat doe je verkeerd. Ik zal dat wel even voor je tekenen en weet je wat? Voor dezelfde prijs zet ik er ook gewone muren in in plaats van de schotten die jij van plan bent." Tja, hij had daar voor doorgeleerd en ik niet. Nou ja, toen we eenmaal bezig waren, werden de vloeren mooi betegeld en kwamen er mooie deuren in en werd die pantry, een mooie, kleine keuken en omdat ik er een pest aan had om dat hellinkje af en later achteruit weer op te rijden om de auto in de garage te zetten, stond die ook nooit in de garage en hebben we hebben een lekkere ruime garage in de tuin gebouwd en van die inpandige garage extra leefruimte gemaakt, met als gevolg dat daar in de loop der jaren een volledig appartement is ontstaan met drie slaapkamers, een badkamer en een keuken waar minstens zes mensen geheel self-supporting kunnen verblijven. Niet dat ze dat ook doen, want als er eens per jaar drie of vier verblijven, is het veel, maar de ruimte is er en dat is heel plezierig. In die keuken staat behalve de wasmachine en de droger en een koelkast, alleen maar een tweepits gasstel met een gasfles - uiteraard veilig buiten. En daar zet ik mijn kleine friteuse neer, vlak voor het raam en als er toch wat frietgeur blijft hangen, dan is dat maar zo. Ik heb zo'n kleine friteuse van Lidl en die is ideaal voor mijn gebruik.

--------------------Afbeelding

Nou zijn er zo langzamerhand vast mensen die denken: Joh, die ouwe zak daar in Griekenland die krijgt niet te vreten van zijn wijf, hoor, hebbie dat in de gaten? :?
Maar dat is dus niet zo. Dat gedoe van mij is begonnen met stamppot zuurkool omdat dat hier natuurlijk ook een onbekend gerecht is. Maar ja, het een haalt het ander uit en begon ik hachee te maken en omdat je op het internet alles kunt vinden en les kunt krijgen van de beste chefs en omdat een beetje koken en bakken ook creatief werk is... :-D
Wat daar dan ook nog eens bij komt, is dat de gezondheid van mijn vrouw de laatste paar jaar niet overhoudt en ze zelf verdomd goed moet uitkijken wat ze eet.Ze kookt een heerlijke Griekse pot en na alweer lang geleden op de rede van Singapore twee weken lang privéles te hebben gehad van een Chinese kok van Maersk, kan ze een Chinese hap op tafel brengen waar je je klauwen bij afkluift. Maar ook dat moet ze dan tegenwoordig voor mij alleen doen en dat hoeft dan weer niet. Zodat ik als ze vraagt: 'Wat wil je vandaag eten?" nogal eens vaak 'Niks!' zeg en een happie voor mezelf maak. Dat begon ik steeds leuker te vinden en dus knutsel ik zo nu en dan wat ik dat kleine laboratorium beneden.
Deze winter wil ik dan toch eindelijk labskous gaan maken, American Hash en aanverwante gerechten. Het internet is er goed voor. Je kunt niet alleen de gerechten uitzoeken, maar ook de kok die het je leert. :-D
Zo had ik vroeger een kok die geen oostzeekabeljauw klaar kon maken.... Maar nee, dit voert te ver. :roll:

----------------------
Jos Komen (R.I.P)

Re: Scheepskoks

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Patat, ik gebruik daarvoor alleen nog maar Bildstar aardappels, ze zijn niet zo groot, maar heerlijk knapperig. :)
Ik maak ook regelmatig gebakken aardappelblokjes van Bildstar, in blokjes snijden en in de koekenpan met margarine.
Eerst aanbakken op een hoog vuur, daarna 10 minuten met de deksel erop gaar laten worden en dan nog 5 minuten lekker knapperig laten worden, uiteraard tijdens het bakken blijven husselen. :wink:


Plaats reactie