Reefers
Re: Reefers
Ik had (aan de wal) een Surinaamse collega en die noemde bananen altijd "bakovens".
Re: Reefers
Jaja....
Nee...zover had ik nog niet eens gedacht...!
Het 1e wat bij die grote bananen bij mij opkwam was een connectie met "iets chemisch"..... Maar al slaan ze me dood: ik weet het niet meer....
Die bak- en die 'industriele'-bananen werden niet gekoeld vervoerd, dus heb ik de blabla niet opgeslagen, blijkbaar...
Is ook niet belangrijk....
Nee...dan het vervoer van peren.....tegen het bevriezingspunt (dus rond de -1 -1,5) aan....
Zo'n reis kan behoorlijk k*t zijn.... idd: k*t-met-peren
...en dan nog worteltjes....of druiven..... Ook van die grijze-haren ladingen....
Anderzijds...het hield je scherp...op sommige schepen met twee monitors boven je kooi: een met de mk-data, en een voor de koelerij/vriezerij... Met recht: 24/7
Oost, west...ook best
Re: Reefers
Goed, ik geloof je, omdat je er zo eerlijk uitziet...Nee...zover had ik nog niet eens gedacht...!
Je wordt al geboren
Je wordt al begraven
Waarom zou je ook nog worden geleefd?
Je wordt al begraven
Waarom zou je ook nog worden geleefd?
Re: Reefers
Jan, wij vervoerden die bakbananen wel gekoeld met de Barbara en Sarah Elisabeth van P.Limon naar N.Y. in 66/67.
Heb er nog niet zo lang geleden een verhaaltje over verteld dat wij ons toen niet aan de nieuwe (koudere) temp.instructies hielden en de lading goed aankwam in N.Y. De Sarah Elisabeth hield zich wel aan die nieuwe instructies en brachten ze chillend aan.
Die bakbananen gingen in de potjes voor baby voeding heb ik mij laten vertellen.
Groeten, K.Brouwer
Heb er nog niet zo lang geleden een verhaaltje over verteld dat wij ons toen niet aan de nieuwe (koudere) temp.instructies hielden en de lading goed aankwam in N.Y. De Sarah Elisabeth hield zich wel aan die nieuwe instructies en brachten ze chillend aan.
Die bakbananen gingen in de potjes voor baby voeding heb ik mij laten vertellen.
Groeten, K.Brouwer
- A.Kuiper/J.Pessoa/BR
- Berichten: 8145
- Lid geworden op: 09 okt 2017 03:24
Re: Reefers
Om nog even terug te komen op de bananen. Ben voor jullie nog even de supermarkt ingegaan.
De bak- of ook wel kook banaan wordt hier in Brasil de Banana comprimida genoemd. (R$ 4,89 kg)
Dan heb je nog de banana prata (R$ 2,49 kg) de banana pacovan (R$ 3,49 kg) en de wat kleinere
banana maça (R$ 3,99 kg) De laatste zijn wel de lekkerste, maar smaken verschillen.
De bak- of ook wel kook banaan wordt hier in Brasil de Banana comprimida genoemd. (R$ 4,89 kg)
Dan heb je nog de banana prata (R$ 2,49 kg) de banana pacovan (R$ 3,49 kg) en de wat kleinere
banana maça (R$ 3,99 kg) De laatste zijn wel de lekkerste, maar smaken verschillen.
- Bijlagen
-
- 20171020_173646.jpg (171.29 KiB) 8788 keer bekeken
-
- 20171020_173706.jpg (109.86 KiB) 8788 keer bekeken
-
- 20171020_173737.jpg (132.06 KiB) 8788 keer bekeken
-
- 20171020_173804.jpg (121.02 KiB) 8788 keer bekeken
Re: Reefers
Daar zijn zovele soorten van...
De meest gebruikelijke eetbanaan is voor zover ik weet, de Cavendish.
Maar daarvan ging weer een variant naar de (pijp-)tabak-industrie, de cavendish-mixture...
En verder de Afrikaanse-, Zuid-Amerikaanse-, Caribische-, en "Oosterse" varianten/soorten...
Maar ik naar de foto's kijk, zie ik soorten die ik ook voor het eerst zie....worden die niet geëxporteerd of zo ??
Pisang goreng....hmmm Ik moet maar weer eens een keertje een rijsttafeltje maken
Moet dan wel even 'aangepast' zijn: pisang goreng geeft snel een vol gevoel, en da's zonde voor de rest...
Recept ? Zó !:
PISANG GORENG
Uit een grote niet te rijpe banaan 3 schuine stukken snijden. Maak een mengsel van bloem, wat water en zout en wentel de stukken banaan erin (het mengsel moet net zo dik zijn als oliebollenbeslag). Laat ruim olie heet worden in een diepe pan en bak de bananen knapperig bruin. Wel uit laten lekken.
Ook koud zijn ze heerlijk.
De meest gebruikelijke eetbanaan is voor zover ik weet, de Cavendish.
Maar daarvan ging weer een variant naar de (pijp-)tabak-industrie, de cavendish-mixture...
En verder de Afrikaanse-, Zuid-Amerikaanse-, Caribische-, en "Oosterse" varianten/soorten...
Maar ik naar de foto's kijk, zie ik soorten die ik ook voor het eerst zie....worden die niet geëxporteerd of zo ??
Pisang goreng....hmmm Ik moet maar weer eens een keertje een rijsttafeltje maken
Moet dan wel even 'aangepast' zijn: pisang goreng geeft snel een vol gevoel, en da's zonde voor de rest...
Recept ? Zó !:
PISANG GORENG
Uit een grote niet te rijpe banaan 3 schuine stukken snijden. Maak een mengsel van bloem, wat water en zout en wentel de stukken banaan erin (het mengsel moet net zo dik zijn als oliebollenbeslag). Laat ruim olie heet worden in een diepe pan en bak de bananen knapperig bruin. Wel uit laten lekken.
Ook koud zijn ze heerlijk.
Oost, west...ook best
-
- Berichten: 3142
- Lid geworden op: 19 sep 2008 18:00
- Locatie: Langedijk
Re: Reefers
Jan zonder beslag is het gemakkelijker. Alleen een beetje olie of boter in de pan. Ik snij de bananen in de lengte door en bak de twee helften.
't Leven is niet altoid roist met krente, 't is ok welders gortepap die skift is.
Re: Reefers
Oma's manier (mijn oma dan): Bananen tijdje in de rum leggen en verder doen wat Jan zegt.
Re: Reefers
F. Freiligrath 1967.
Owner: VEB Deutfracht/Seereederei DDR Rostock
IDNo: 6712502 Year: 1967
Name: PARMA Type: Cargo ship (ref) Flag: DEU DWT: 6496
Country of build: GBR Builder: Scotts' SB Location of yard: Greenock
Number ofscrews/Mchy/Speed(kn): 1D-22
73 PARMA II - 74 FERDINAND FREILIGRATH [amended 1980 to F.FREILIGRATH] - 90 APPLE BLOSSOM
BU Chittagong 17.7.93
Owner: VEB Deutfracht/Seereederei DDR Rostock
IDNo: 6712502 Year: 1967
Name: PARMA Type: Cargo ship (ref) Flag: DEU DWT: 6496
Country of build: GBR Builder: Scotts' SB Location of yard: Greenock
Number ofscrews/Mchy/Speed(kn): 1D-22
73 PARMA II - 74 FERDINAND FREILIGRATH [amended 1980 to F.FREILIGRATH] - 90 APPLE BLOSSOM
BU Chittagong 17.7.93