Recepten!
Re: Recepten!
Zeker Ferry, er gaat niets boven een eigen gebakken broodje. Ik doe het nog steeds gemiddeld twee maal per week en de vrouw eenmaal in de twee weken. Wij eten namelijk ieder ons eigen broodje. Rare familie , zal je wel denken.
Zoëven op je link naar verse broodjes getikt en ja het liet me wel smijlen. Ook al weer een vier jaar geleden met die ovenbouw.Waar blijft de tijd!
Verder: het boek van Nova Zembla door Jaap Jan Zeeberg viel vandaag in de bus. Het ziet er goed uit en is geen roman maar zakelijk geschreven. Precies wat ik zocht.
Nu ik toch op deze site ben, maar gelijk mijn nieuwe recept in de kombuis gooien.
3 dl rogge, 3 dl volkoren, 1 mok (2½ dl) warm water, een eetlepel stroop, 6 gram droge gist, twee/drie grote lepels lijnzaad, twee eetlepels (olijf)olie en nog anderhalve theelepel (grof) zeezout. Hiervan een lekker deegje maken en twee uur laten rijzen op een warme tochtvrije plaats. Blijkt het deeg te kleverig te zijn dan wat havermoutvlokken er bij mengen.
Het deeg uitrollen, kan ook met de vingers,(wat ik doe) tot een ronde dunne plak van zeg 1 cm dik. Inmiddels de electrische oven voorverwarmen op 200 graden.
De plak licht insnijden in 8 stukken en in het midden een gaatje maken en met water bestrijken. Nu nog wat roggemeel er over en dan mag de plak de oven in en gaar en bruin bakken gedurende 20 minuten. Is het dan nog niet helemaal gaar, kan je controleren door op de onderkant te kloppen. Hol geluid is goed gaar. Zo niet dan nog een minuut of twee drie op 250 graden.
Bak ze!
Martin
Zoëven op je link naar verse broodjes getikt en ja het liet me wel smijlen. Ook al weer een vier jaar geleden met die ovenbouw.Waar blijft de tijd!
Verder: het boek van Nova Zembla door Jaap Jan Zeeberg viel vandaag in de bus. Het ziet er goed uit en is geen roman maar zakelijk geschreven. Precies wat ik zocht.
Nu ik toch op deze site ben, maar gelijk mijn nieuwe recept in de kombuis gooien.
3 dl rogge, 3 dl volkoren, 1 mok (2½ dl) warm water, een eetlepel stroop, 6 gram droge gist, twee/drie grote lepels lijnzaad, twee eetlepels (olijf)olie en nog anderhalve theelepel (grof) zeezout. Hiervan een lekker deegje maken en twee uur laten rijzen op een warme tochtvrije plaats. Blijkt het deeg te kleverig te zijn dan wat havermoutvlokken er bij mengen.
Het deeg uitrollen, kan ook met de vingers,(wat ik doe) tot een ronde dunne plak van zeg 1 cm dik. Inmiddels de electrische oven voorverwarmen op 200 graden.
De plak licht insnijden in 8 stukken en in het midden een gaatje maken en met water bestrijken. Nu nog wat roggemeel er over en dan mag de plak de oven in en gaar en bruin bakken gedurende 20 minuten. Is het dan nog niet helemaal gaar, kan je controleren door op de onderkant te kloppen. Hol geluid is goed gaar. Zo niet dan nog een minuut of twee drie op 250 graden.
Bak ze!
Martin
- Bijlagen
-
- images.jpg (8.79 KiB) 7619 keer bekeken
Re: Recepten!
Het resultaat van vandaag. Over drie dagen is het tjd voor een nieuw deegje.
Eet smakelijk
Martin
Eet smakelijk
Martin
- Bijlagen
-
- WP_20141016_16_51_47_Pro.jpg (193.45 KiB) 7562 keer bekeken
Re: Recepten!
Volkoren klein brood van gisteren
Voor de verandering eens een keer kleine broodjes gemaakt van het volgende recept:
8 dl volkoren, 1 á 2 dl havervlokken, 1 mok (2½ dl) warm water, een eetlepel stroop, 6 gram droge gist, , twee eetlepels (olijf)olie en nog anderhalve theelepel (grof) zeezout. Hiervan een lekker deegje maken en twee uur laten rijzen op een warme tochtvrije plaats. Blijkt het deeg te kleverig te zijn dan wat havermoutvlokken of wat rogge er bij mengen.
Van dit deegje krijg je ca 15 bolletjes. Voor het in de oven schieten eerst nog met een kwastje de bovenkant bevochtigen met wat water en daar roggemeel over. (Dat is meer voor het oog)
Baktijd 15 min. met een oventemperatuur van 225 graden
Eet ze!
Martin
Voor de verandering eens een keer kleine broodjes gemaakt van het volgende recept:
8 dl volkoren, 1 á 2 dl havervlokken, 1 mok (2½ dl) warm water, een eetlepel stroop, 6 gram droge gist, , twee eetlepels (olijf)olie en nog anderhalve theelepel (grof) zeezout. Hiervan een lekker deegje maken en twee uur laten rijzen op een warme tochtvrije plaats. Blijkt het deeg te kleverig te zijn dan wat havermoutvlokken of wat rogge er bij mengen.
Van dit deegje krijg je ca 15 bolletjes. Voor het in de oven schieten eerst nog met een kwastje de bovenkant bevochtigen met wat water en daar roggemeel over. (Dat is meer voor het oog)
Baktijd 15 min. met een oventemperatuur van 225 graden
Eet ze!
Martin
- Bijlagen
-
- WP_20141025_14_33_20_Pro.jpg (95.73 KiB) 7494 keer bekeken
Re: Recepten!
kom ik me daar toch allemaal marine kookboeken tegen op spotnet...
als r iemand interesse heeft...
als r iemand interesse heeft...
de zee spreekt me aan, de zee zingt me toe,
ik kan haar verstaan, ik word haar niet moe,
ik reisde naar het noorden, naar zuid, west of oost,
de zee is mijn zegen, de zee is mijn troost.
ik kan haar verstaan, ik word haar niet moe,
ik reisde naar het noorden, naar zuid, west of oost,
de zee is mijn zegen, de zee is mijn troost.
Re: Recepten!
--
Wie is er in het bezit van een handleiding voor de keukenmachine Moulinex Masterchef 700?
Het manual dat opduikt als je erop googelt, is van een andere machine.
Het gaat om deze ...
------------------
------------------
Wie is er in het bezit van een handleiding voor de keukenmachine Moulinex Masterchef 700?
Het manual dat opduikt als je erop googelt, is van een andere machine.
Het gaat om deze ...
------------------
------------------
Re: Recepten!
Voor elke oplossing.
Is wel een probleem te bedenken.
Is wel een probleem te bedenken.
- Drentenier
- Berichten: 2200
- Lid geworden op: 12 mei 2010 14:13
- Locatie: Gasselte
Re: Recepten!
Theo,
Als je op afbeeldingen googelt kom je alleen maar op Hongaarse sites.
Maar misschien heb je iets aan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=-3gGPsL8wQw
Als je op afbeeldingen googelt kom je alleen maar op Hongaarse sites.
Maar misschien heb je iets aan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=-3gGPsL8wQw
Groet,
Hans
Hans
Re: Recepten!
Had ik ook al gevonden en bekeken.
Dat is trouwens de 750, maar dat is nauwelijks een verschil met de mijne.
Echt, googelen levert niets op.
Ik zoek gewoon iemand die zo'n ding heeft en de handleiding ook nog. Die is bij ons verloren gegaan. Het machien heeft jarenlang ongebruikt achterin een gootsteenkastje gestaan, maar de laatste tijd gebruik ik hem weer en daarom zou ik graag een paar dingen precies willen weten. Zodoende. Ebay levert ook niks op. Plenty onderdelen voor de Masterchef 700, maar nergens een manual.
Dat is trouwens de 750, maar dat is nauwelijks een verschil met de mijne.
Echt, googelen levert niets op.
Ik zoek gewoon iemand die zo'n ding heeft en de handleiding ook nog. Die is bij ons verloren gegaan. Het machien heeft jarenlang ongebruikt achterin een gootsteenkastje gestaan, maar de laatste tijd gebruik ik hem weer en daarom zou ik graag een paar dingen precies willen weten. Zodoende. Ebay levert ook niks op. Plenty onderdelen voor de Masterchef 700, maar nergens een manual.
- Drentenier
- Berichten: 2200
- Lid geworden op: 12 mei 2010 14:13
- Locatie: Gasselte
Re: Recepten!
Van de 750 heb ik hem wel gevonden, maar die bestaat alleen in het frans: https://www.gebruikershandleiding.com/M ... 48315.html
Groet,
Hans
Hans