Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Favorieten etappe 15: Klimmende avonturiers aan zet


Rit 15 in de Giro is een bergachtige bedoening, maar gezien de finale valt er voor de klassementsrenners niet veel eer te halen. Dus ja, dan is het zaak dat je als rittenkaper van de partij bent in de ontsnapping. Want de strijd om de knikker zou zomaar eens een strijd van vroege aanvallers kunnen worden. (Slideshow route/profiel)

De kans is redelijk groot dat de weg in de 15e etappe van de Giro openligt voor avonturiers. Het parcours bevat vier beklimmingen onderweg, terwijl ook de laatste kilometers oplopen – zij het licht. De een-na-laatste beklimming is kort en steil.

Het eerste deel van het parcours is geknipt om een sterke kopgroep op poten te zetten. Al vanaf de start loopt het licht omhoog en na een slordige 50 kilometer ronden de renners de eerste pas, de Mauria, na een klim van 8,8 kilometer. Een afdaling en een lang vals plat voeren vervolgens naar de voet van de Passo Tre Croci. Eenmaal op de pashoogte hebben de renners er 106 kilometer op zitten.

Mochten de klassementsrenners zich willen roeren, dan kunnen ze het beste op de Passo di Sant’Antonio beginnen. De top ligt op 30 kilometer van de finish na een klim van 8,3 kilometer à 7,5%. Daarna volgt nog een punchy beklimming naar Costalissoio (10,6% in de eerste 2,5 kilometer) en eenmaal in het dorp is er nog 16 kilometer te gaan. Dat is ongeveer voor de helft afdaling, waarna de slotklim naar Sappada in 6,5 kilometer met een gemiddelde van 3,8% stijgt. De steilste strook in de slotfase begint op 4,5 kilometer van de streep en loopt 1 kilometer lang met 8,2% op. Goed moment om aan te vallen als je nog met een paar renners over bent…

Favorieten 15e etappe Giro d’Italia 2018


*** Robert Gesink, Matej Mohoric, Jan Polanc, Giulio Ciccone
** Jarlinson Pantano, Valerio Conti, Giovanni Visconti, Koen Bouwman, Fausto Masnada
* Miguel Ángel López, Tom Dumoulin, Chris Froome, Thibaut Pinot, Simon Yates

Afbeelding

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Etappe 15: Yates verstevigt leiding met winst in Sappada - Dumoulin derde


de 15e Giro-etappe ronden de renners vier toppen in de Dolomieten, terwijl de laatste kilometers naar Sappada ook oplopen. Op de een-na-laatste beklimming valt Simon Yates aan en hij soleert naar de overwinning. Tom Dumoulin wordt derde op 41 seconden. De titelverdediger staat nog steeds tweede.

Uitslag 15e etappe Giro d’Italia 2018


1. Simon Yates (GB)
2. Miguel Ángel López (Col) + 0.41
3. Tom Dumoulin (Ned) z.t.
4. Domenico Pozzovivo (Ita) z.t.
5. Richard Carapaz (Ecu) z.t.
6. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
7. Alexandre Geniez (Fra) + 1.20
8. Davide Formolo (Ita) z.t.
9. Pello Bilbao (Spa) z.t.
10. Sam Oomen (Ned) z.t.

13. Patrick Konrad (Oos) z.t.
14. George Bennett (NZl) z.t.
15. Ben O’Connor (Aus) z.t.
16. Rohan Dennis (Aus) z.t.
17. Chris Froome (GB) + 1.32
18. Wout Poels (Ned) z.t.
19. Carlos Betancur (Col) + 2.11
22. Michael Woods (Can) + 4.13
69. Fabio Aru (Ita) + 19.31

Klassement na de 15e etappe

1. Simon Yates (GB)
2. Tom Dumoulin (Ned) + 2.11
3. Domenico Pozzovivo (Ita) + 2.28
4. Thibaut Pinot (Fra) + 2.37
5. Miguel Ángel López (Col) + 4.27
6. Richard Carapaz (Ecu) + 4.47
7. Chris Froome (GB) + 4.52
8. George Bennett (NZl) + 5.34
9. Pello Bilbao (Spa) + 5.59
10. Patrick Konrad (Oos) + 6.13

11. Rohan Dennis (Aus) + 6.41
12. Ben O’Connor (Aus) + 7.12
13. Sam Oomen (Ned) + 7.27
14. Carlos Betancur (Col) + 8.00
15. Alexandre Geniez (Fra) + 9.00
16. Wout Poels (Ned) + 9.38

Jongerenklassement na de 15e etappe
1. Miguel Ángel López (Col)
2. Richard Carapaz (Ecu) + 0.20
3. Ben O’Connor (Aus) + 2.45
4. Sam Oomen (Ned) + 3.00

Koersverloop
Direct na de start rollen de aanvalsgolven over elkaar heen. Maar het duurt tot de eerste klim, na 48 kilometer, voor de break ontstaat. Nico Denz, Krists Neilands, Dayer Quintana en Quentin Jauregui ronden de top met een kleine voorsprong. In het peloton zitten nog volop renners die ook meewillen en dus blijft het nog een tijdje jakkeren geblazen. In de vallei maken Lammertink, Stybar, Van der Sande, Masnada, Visconti, Brambilla, De Marchi, Ulissi, Ciccone, Loetsenko en nog een stel anderen de oversteek. Koen Bouwman gaat er ook nog achteraan, terwijl het peloton zo’n 70 km van de finish de jacht staakt.

De voorsprong van de koplopers loopt op tot boven de 3 minuten. Bouwman krijgt het gat niet dicht.

Op de Passo Tre Croci laten Ciccone, Cherel, Neilands, Denz en Quintana de rest van de kopgroep achter. Michael Woods versnelt in het peloton en zet de achtervolging in. Ciccone pakt de meeste bergpunten mee, terwijl Woods op een kleine minuut bovenkomt. Het peloton volgt op 2 minuten.

In de afdaling vertrekt het AG2R-duo Cherel/Denz. Ze smeren zowel Woods als het peloton een extra minuut aan. Quintana sluit in het dal weer bij hen aan. Woods ziet zijn poging om de oversteek te maken stranden.

De drie leiders krijgen vlak voor de Passo di Sant’Antonio weer gezelschap van Visconti en Ciccone, terwijl Quintana, Visconti en Cherel gaandeweg de klim lossen. Terwijl Sam Oomen het tempo opvoert, zakt Fabio Aru er genadeloos doorheen in het peloton. Intussen zien de twee leiders hun voorsprong krimpen tot een halve minuut.

In de afdaling laat Denz Ciccone achter en hij rijdt alleen de korte en steile klim naar Costalissoio op. Al snel moet Chris Froome zijn concurrenten in het peloton laten lopen. Simon Yates ziet dat en trekt ten aanval. Miguel Ángel López reageert direct en Tom Dumoulin rijdt op zijn eigen tempo terug. Ook Pozzovivio, Carapaz en Pinot sluiten aan bij de roze truidrager. Direct gaat Yates nog eens, en nu heeft niemand een antwoord. De roze truidrager komt 18 seconden voor de groep Dumoulin boven. Froome zit op 1 minuut.

In al het geweld zijn Denz en Ciccone gezien. De rit loopt uit op een strijd tussen de klassementsrenners.

Op de klim naar Sappada bouwt Yates zijn voorsprong uit. Dumoulin leidt de achtervolging, maar op 4 km van de finish sprint Carapaz weg. De rest springt naar zijn wiel, behalve Dumoulin. De titelverdediger rijdt in zijn eigen tempo terug naar de achtervolgende groep.

Yates soleert naar de winst en in de sprint van de achtervolgers komen López en Dumoulin als tweede en derde binnen. In het algemeen klassement staat de titelverdediger nu op 2’11” van de maglia rosa.

Na de rustdag wacht een individuele tijdrit. Pakt Dumoulin dan de roze trui terug?
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Parcours etappe 16: Trento - Rovereto


Dinsdag 22 mei 2018 - De 16e etappe van de Giro is de tweede individuele tijdrit van deze editie. Het 34,2 kilometer lange parcours is in het eerste deel vlak en de laatste 10 kilometer herbergt wat oplopende stroken. Slaat wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin, net als in de openingstijdrit, zijn slag? 2.11 is aardig wat, het gaat er om wat de tijd van Simon Yates zal worden.

De start is in Trento (in het Nederlands Trente), de stad van de familie Moser en van Leonardo Bertagnolli, zowel ritwinnaar in de Giro als de Vuelta.

Trente ligt in Zuid-Tirol, de regio die onder wielerliefhebbers bekend is van de Ronde van Trentino. Tegenwoordig staat die race als de Ronde van de Alpen op de kalender. De koers werd gezien als ideale voorbereiding op de Giro. Franseco Moser, Gilberto Simoni, Paolo Savoldelli en Damiano Cunego zijn renners die zowel de Ronde van Trentino als de Giro wonnen. Dit jaar gebruikten Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo, Miguel Ángel López, Chris Froome, George Bennett en Fabio Aru de Ronde van de Alpen als voorbereiding op de Giro. Ze eindigden de race in de volgorde waarop we hen net noemden.

De individuele tijdrit is deels vlak, deels glooiend. Na 12,7 kilometer is het eerste meetpunt in Aldeno, een kleine plaats aan de voet van de Monte Bondone. De klim van ruim 22 kilometer laten de renners links (of eigenlijk rechts) liggen, en ze gaan rechtdoor richting de meet in Rovereto.

Zo’n 10 kilometer voor de finish ligt het enige klimmetje van de dag in het parcours. Het is maar een halve kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 6%. De eerste 200 meter stijgt met ruim 10% en de weg loopt daarna vals plat door om vlak voor het hoogste punt nog even de 8% aan te tikken. Even later flitsen de renners langs het tweede tussentijdse meetpunt.

Ook daarna volgen nog wat oplopende stroken. Op 5,6 kilometer voor de meet stijgt het parcours in 900 meter met 3%, terwijl de slotkilometer met 600 meter van 3 à 4% begint en op 500 meter van de streep ook nog een strook kasseien in de aanbieding heeft.

De finish ligt na 34,2 kilometer in Rovereto, de stad van de familie Bertolini, van wie Alessandro de bekendste, of minst onbekende, is. Hij won in 2008, als 36-jarige coureur, een rit in de Giro. Het was de mooiste zege uit zijn loopbaan.

De eerste renner vertrekt rond 13:30 en de binnenkomst van de laatste wordt rond 17:15 verwacht.

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Favorieten etappe 16: Dumoulin voor de roze trui


In de 16e etappe van de Giro is het woord aan Tom Dumoulin. Vorig jaar zette hij de race naar zijn hand in de tijdritten en won zo uiteindelijk het algemeen klassement. Slaat de wereldkampioen zijn slag op het vrijwel vlakke parcours van 34,2 kilometer?

Vorig jaar won Dumoulin in de tijdritten 3 minuten op Nibali en nog meer op Quintana, zijn directe concurrenten in de strijd om de eindoverwinning. De grootste tik deelde hij uit in een heuvelachtige tijdrit van een kleine 40 kilometer, terwijl Van Emden de dagzege pakte in de vlakke afsluitende tijdrit van 29,3 kilometer. Dat parcours leek nog het meest op dat van vandaag, al was het iets korter en ook volledig vlak. Van Emden was 15 seconden sneller dan Dumoulin, die op zijn beurt een kleine minuut sneller was dan Nibali en zich zo van de eindoverwinning verzekerde.

In de slottijdrit van 2017 won Dumoulin 54 seconden op Nibali, 1’24” op Quintana, 1’27” op Pinot, en 2’13” op Adam Yates, de tweelingbroer van de huidige rozetruidrager Simon Yates. Om de roze trui te pakken moet de titelverdediger 2’12” sneller zijn dan Yates…

De 16e etappe van de Giro van 2018 gaat van Trento naar Rovereto. Op zo’n 10 kilometer van de finish begint een bij vlagen klimmende sectie. Het steilste stuk loopt in 200 meter met zo’n 10% op, terwijl de andere oplopende stroken zo’n 3 à 4% klokken.

Met Dumoulin en Van Emden maken twee Nederlanders kans op de dagzege, maar ook Dennis zal zo zijn plannen hebben. En hetzelfde geldt voor viervoudig wereldkampioen tijdrijden Martin. Der Panzerwagen is de laatste tijd alleen niet meer zo ongenaakbaar op de tijdritfiets als hij ooit was. Sterker, afgelopen jaar won hij maar één tijdrit – die om het Duits kampioenschap.

Dennis daarentegen won in het lopende jaar alweer drie chrono-races. Hij werd in januari Australisch kampioen en pakte de individuele tijdritten in de Abu Dhabi Tour en de Tirreno-Adriatico.

In de openingstijdrit van de Giro greep Dumoulin de buit. Op een lastig parcours van bijna 10 kilometer bleef hij Dennis en Campenaerts met 2 seconden voor.

Favorieten 16e etappe Giro d’Italia 2018


*** Rohan Dennis, Tom Dumoulin, Jos van Emden
** Chris Froome, Tony Martin, Victor Campenaerts
* Vasil Kiryienka, Alex Dowsett, Maximilian Schachmann, Ryan Mullen

Afbeelding

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Etappe 16: Rohan Dennis wint tijdrit, Dumoulin komt tekort voor roze trui

tDe tweede individuele tijdrit van de Giro is cruciaal. Titelverdediger Tom Dumoulin moet ruim 2 minuten goedmaken op roze truidrager Simon Yates, maar slaagt daar niet in. Rohan Dennis wint de etappe voor Tony Martin, terwijl Dumoulin als derde finisht en 1.15 dichterbij Simon Yates komt. De Brit houdt daarmee de maglia rosa, 56 tellen voor Dumoulin.

Uitslag 16e etappe Giro d’Italia 2018


1. Rohan Dennis (Aus) 40.00
2. Tony Martin (Dui) + 0.14
3. Tom Dumoulin (Ned) + 0.22
4. Jos van Emden (Ned) + 0.27
5. Chris Froome (GB) + 0.35
6. Fabio Aru (Ita) + 0.37
7. Alex Dowsett (GB) + 0.40
8. Diego Ulissi (Ita) + 0.40
9. Chad Haga (VS) + 0.47
10. David de la Cruz (Spa)

13. Victor Campenaerts (Bel) + 0.53
22. Simon Yates (GB) + 1.37
33. Domenico Pozzovivo (Ita) + 2.20
63. Thibaut Pinot (Fra) + 3.19

Klassement na de 16e etappe


1. Simon Yates (GB)
2. Tom Dumoulin (Ned) + 0.56
3. Domenico Pozzovivo (Ita) + 3.11
4. Chris Froome (GB) + 3.50
5. Thibaut Pinot (Fra) + 4.19
6. Rohan Dennis (Aus) + 5.04
7. Miguel Ángel López (Col) + 5.37
8. Pello Bilbao (Spa) + 6.02
9. Richard Carapaz (Ecu) + 6.07
10. Patrick Konrad (Oos) + 7.13

11. George Bennett (NZl) + 7.31
12. Ben O’Connor (Aus) + 7.33
13. Sam Oomen (Ned) + 8.05
14. Carlos Betancur (Col) + 8.56
15. Alexandre Geniez (Fra) + 9.48
16. Davide Formolo (Ita) + 10.03
17. Wout Poels (Ned) + 10.07

Eindstand 1e meetpunt
1. Rohan Dennis (Aus) 15.28
2. Jos van Emden (Ned) + 0.12
3. Tony Martin (Dui) + 0.15
4. Tom Dumoulin (Ned) + 0.17
7. Chris Froome (GB) + 0.24
14. Victor Campenaerts (Bel) + 0.31
16. Simon Yates (GB) + 0.38

Eindstand 2e meetpunt
1. Rohan Dennis (Aus) 29.37
2. Tony Martin (Dui) + 0.06
3. Tom Dumoulin (Ned) + 0.19
8. Chris Froome (GB) + 0.31
12. Victor Campenaerts (Bel) + 0.46
19. Simon Yates (GB) + 1.07

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Parcours etappe 17: Riva del Garda - Iseo


Woensdag 23 mei 2018 - De 17e etappe van de Giro is de stilte voor de storm. In 155 kilometer gaat het van Riva del Garda naar Iseo. Een paar klimmetjes in het begin en in het midden maken dit een buitenkans voor een groep vrijbuiters. Of overleven de sprinters de (niet te steile) beklimmingen? De klassementsmannen houden hun kruit ongetwijfeld droog voor de komende Alpen.

De 17e rit voert door Lombardije. De start is in Riva del Garda, zoals de naam al doet vermoeden, een plaats aan het Gardameer. In Riva ging de Giro del Trentino, nu de Ronde van de Alpen genoemd, altijd van start. Sinds de naamwijziging is dat niet meer het geval.

Waar Riva in de Giro del Trentino vaak het decor van een tijdrit of ploegentijdrit was, moeten de renners zich vandaag opmaken voor een heuvelachtige rit van 155 kilometer. De eerste 10 kilometer gaat, grotendeels door een tunnel, bergop richting Molina di Ledro. De route blijft op hoogte en gaat verder langs het Lago di Ledro naar het Lago di Ampola. Daar, na 24 kilometer volgt de afdaling en over vlakke wegen vervolgt de route naar de voet van de klim naar Lodrino. Die stijgt in 10 kilometer zo’n 4% gemiddeld.

Na een lange en gelijkmatige afdaling wijst het wegdek vandaag nog eenmaal naar boven. Weer niet al te steil. Met een gemiddelde van 5% in zo’n 6 kilometer gaat het naar de top, die de renners na 94 kilometer ronden.

De afdaling voert naar Rodengo Saiano en vervolgens is het parcours in de laatste 55 kilometer nagenoeg vlak. Op bijna 30 kilometer van de aankomst komen de coureurs voor het eerst door aankomstplaats Iseo. In de laatste 5 kilometer rijden ze vervolgens over de wegen die ze eerder al hebben gezien. De diepe finale kennen ze dus. Er zitten een aantal rotondes in, waarbij de laatste nogal weids is en op 500 meter van de streep ligt.

Iseo is een stadje met amper 10.000 inwoners, maar beroemd vanwege de verschillende kastelen uit de Romeinse tijd. Het ligt aan het Iseomeer en was ooit als havenstad belangrijk voor Brescia. Iseo werd in de middeleeuwen omringd door een grote stadsmuur, waarvan verschillende delen nog intact zijn.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Er zijn tussensprints na 56,4 kilometer en na 119,4 kilometer, en bij de laatste zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De 17e etappe van de Giro d’Italia 2018 begint om 13:25 en de finish wordt rond 17:12 verwacht

Afbeeldingpicture share

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Favorieten etappe 17: Sprinten aan het Iseo-meer

de 17e rit van de Giro hebben de renners in het eerste deel van de race wat klimwerk te verrichten. Maar omdat het parcours de laatste 55 kilometer nagenoeg vlak is, lijkt de weg open te liggen voor een massasprint. En mocht de break het uithouden tot de lijn, dan wordt het vermoedelijk een sprint van de sterkste aanvallers.

Het ligt voor de hand dat de rappe mannen het voor het zeggen hebben aan het einde van de 17e etappe. In de eerste 100 kilometer liggen er een drietal beklimmingen in het parcours. Die lopen allemaal met zo’n 5% op, dus het zijn geen onneembare burchten, zelfs niet voor sprinters. Bovendien loont het om diep te gaan op de oplopende stroken, want het parcours is na de laatste afdaling zo goed als vlak. Er zijn dan nog 55 kilometer te gaan. In principe moet dat genoeg zijn om de vlucht van de dag in de kraag te grijpen.

Maar goed, we zitten inmiddels wel in de derde week van een afmattende Giro. Dat betekent dat de kansen voor de aanvallers toenemen. Direct vanuit de start klimt de route zo’n 10 kilometer à 5%, wat perfect is om een kopgroep met louter sterke renners op poten te zetten. Krijgen ze een flink voorsprong, dan zou de race wel eens kunnen uitdraaien op een sprint van de beste aanvallers. Vaste kandidaten voor een plek in de kopgroep zijn Bouwman, Denz, LL Sánchez, Mohoric en De Marchi.

Bij een massasprint is Viviani de grote favoriet. De Italiaan steekt het hele seizoen al in puike vorm en in de Giro trok hij die lijn aanvankelijk door. In de 2e etappe verzilverde hij de eerste-de-beste kans voor de sprinters, en ook in de 3e etappe vierde hij feest. Smetje op zijn tot dan toe vlekkeloze Giro-campagne was de 7e etappe, toen Sam Bennett hem te snel af was. Ook in de 12e etappe won de Ier en Viviani kwam die dag helemaal niet aan sprinten toe, want hij was eerder al gelost. Danny van Poppel werd toen tweede, zijn beste resultaat in de Giro.

In de 13e etappe zette Viviani de stand in deze Giro voorlopig op 3-2 voor hem. En, belangrijker, dat deed hij met verve. Bennett moest een fietslengte toegeven, terwijl Danny van Poppel als derde finishte.
Favorieten 17e etappe Giro d’Italia 2018

*** Elia Viviani, Luis León Sánchez, Matej Mohoric, Nico Denz, Koen Bouwman
** Danny van Poppel, Diego Ulissi, Sam Bennett, Sacha Modolo
* Jens Debusschere, Alessandro De Marchi, Niccolo Bonifazio, Krists Neilands

Afbeelding

later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Etappe 17: Elia Viviani pakt zijn vierde, Simon Yates houdt leiding


de 17e etappe van de Giro rijden de renners in 155 kilometer van Riva del Garda naar Iseo. Na een enerverende race is het woord aan de sprinters. Elia Viviani snelt naar zijn vierde zege deze Giro, terwijl Simon Yates eenvoudig aan de leiding blijft in het algemeen klassement.

Uitslag 17e etappe Giro d’Italia 2018


1. Elia Viviani (Ita)
2. Sam Bennett (Ier) z.t.
3. Niccolo Bonifazio (Ita) z.t.
4. Danny van Poppel (Ned) z.t.
5. Jens Debusschere (Bel) z.t.
6. Kristian Sbaragli (Ita) z.t.
7. Jean-Pierre Drucker (Lux) z.t.
8. Sacha Modolo (Ita) z.t.
9. Andrea Vendrame (Ita) z.t.
10. José Goncalves (Por) z.t.

Klassement na de 17e etappe


1. Simon Yates (GB)
2. Tom Dumoulin (Ned) + 0.56
3. Domenico Pozzovivo (Ita) + 3.11
4. Chris Froome (GB) + 3.50
5. Thibaut Pinot (Fra) + 4.19
6. Rohan Dennis (Aus) + 5.04
7. Miguel Ángel López (Col) + 5.37
8. Pello Bilbao (Spa) + 6.02
9. Richard Carapaz (Ecu) + 6.07
10. George Bennett (NZl) + 7.01

11. Patrick Konrad (Oos) + 7.13
12. Ben O’Connor (Aus) + 7.33
13. Sam Oomen (Ned) + 8.05
14. Carlos Betancur (Col) + 8.56
15. Alexandre Geniez (Fra) + 9.48
16. Davide Formolo (Ita) + 10.03
17. Wout Poels (Ned) + 10.04

Jongerenklassement na de 17e etappe
1. Miguel Ángel López (Col)
2. Richard Carapaz (Ecu) + 0.30
3. Ben O’Connor (Aus) + 1.56
4. Sam Oomen (Ned) + 2.28

Koersverloop


Vanaf de start is het aanvallen geblazen. Tweemaal rijdt er een grote kopgroep weg – beide keren met LL Sánchez en De Marchi aan boord -, maar vlak voor de beklimming naar Lodrino is het pak weer samen. De renners hebben dan nog zo’n 100 km voor de wielen.

Op de klim naar Lodrino rijdt Hermans alleen op kop als LL Sánchez, Elissonde, De Marchi, Visconti, Schachmann, Geniez en Poels bij hem aansluiten. Op de top zit het peloton op bijna een halve minuut.

Vlak voor het laatste klimmetje van de dag, met nog 64 km te gaan, worden ook deze vluchters bijna ingerekend. Poels, De Marchi, Hermans en LL Sánchez hebben andere gedachten en ze vergroten de voorsprong weer naar een halve minuut.

Eenmaal op het vlakke bouwen ze de voorsprong uit naar een kleine 2 minuten. Dan nemen de sprintersploegen de controle in handen en ze brengen het verschil terug tot 20 seconden op 20 km van de meet. Wout Poels laat lopen, terwijl Alessandro De Marchi en Louis Léon Sánchez nog eens aanzetten en Ben Hermans achterlaten. Op 12 km van de finish is hun verhaal alsnog uit.

Brambilla valt aan op 9 km van de finish en Gesink schuift mee. Benedetti, Stybar en Henao maken de oversteek, maar 3 km later is de boel weer samen. Vervolgens vertrekt Lammertink. Ook hij redt het niet.

De etappe eindigt met een massasprint. Danny van Poppel opent, maar houdt het niet vol. Elia Viviani zoeft voorbij, terwijl een sterke jump van Sam Bennett net te laat komt voor de overwinning.

In het algemeen klassement verandert er niets, dus Simon Yates houdt de roze trui.

Morgen wacht een overwegend vlakke rit die eindigt op een regelmatige slotklim van 13,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9%.


later meer.
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Parcours etappe 18: Abbiategrasso - Prato Nevoso


Donderdag 24 mei 2018 - De 18e etappe van de Giro d'Italia kent twee gezichten. De 196 kilometer lange etappe is grotendeels zo vlak als een biljartlaken, maar eindigt wel met een stevige klim naar wintersportoord Prato Nervoso.

De naam Abbiategrasso is afgeleid van ‘de vruchtbare vallei’. En dat is de Po-vlakte zeker. Vanuit het stadje onder de rook van Milaan vertrekken de renners in zuidwestelijke richting. Geen lastige route, want het parcours is zeer vlak. Een perfecte dag voor het vermoeide peloton om even bij te komen.

Pas na 130 kilometer koers moeten de renners even op de pedalen gaan staan. Daar klimmen ze richting het dorpje Novello. Na de afdaling kunnen ze weer op adem komen en zich voorbereiden op dat deel van de etappe met een ander gezicht: de slotklim naar Prato Nevoso.

De 13,9 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9% begint in het dorpje Frabosa Sottana. De renners worden gelijk het bos in gestuurd, waardoor ze redelijk beschut omhoog rijden. Het is geen klim met extreme pieken en dalen: de weg blijft de hele tijd geleidelijk omhoog gaan en de steilste strook (10%) licht op ruim 9 kilometer van de streep. Bochten zijn er in het begin nauwelijks, pas in de laatste kilometers is het draaien en keren geblazen. Finishplaats Prato Nevoso is dan al in zicht.

De winnaar in dit skioord mag zich de opvolger noemen van Pavel Tonkov en Stefano Garzelli. Respectievelijk wonnen zij in 1996 en 2000 in Prato Nervoso, en allebei pakten ze dat jaar ook de eindzege in de Giro. Dat een winst op deze klim niet altijd betekent dat de eindoverwinning automatisch volgt, bewees Simon Gerrans tijdens de Tour de France van 2008. Dat jaar won de Australiër de Touretappe naar Prato Nevoso, maar hij zou nooit in de buurt komen van de gele trui.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Er zijn tussensprints na 130,7 kilometer en na 169,9 kilometer, en bij de laatste zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De 18e etappe van de Giro d’Italia 2018 begint om 12:10 en de finish wordt rond 17:12 verwacht

Afbeeldingphoto hosting
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Giro 2018 Favorieten etappe 18: Clash op slotklim naar Prato Nevoso

Rit 18 van de Giro gaat naar Prato Nevoso en eigenlijk is die helemaal vlak - op de slotklim na. De koers is daarmee perfect te controleren. Met een afstand van 13,9 kilometer en een gemiddelde stijging van een kleine 7% lijkt de slotklim wel wat op die naar Oropa. Daar won Tom Dumoulin vorig jaar.

Maar ja, toen deed Simon Yates niet mee. De roze truidrager is deze editie almachtig als het bergop gaat. Dat gezegd hebbende, onderweg naar Oropa counterde Dumoulin een aanval van Quintana, op papier ook een betere klimmer.

Toegegeven, de klim naar het Santuario di Oropa was iets minder lang en minder steil, maar hij was wel gelijkmatig. In 2016 won Dumoulin de 9e etappe van de Tour na een vergelijkbare klauterpartij naar de meet in Arcalis. Gelijkmatige beklimmingen, de titelverdediger houdt er wel van.

De slotklim is 13,9 kilometer lang. Nadat de eerste 2,5 kilometer met 5,3% oplopen, gaat het 4,5 kilometer met 7,8% omhoog. Het restant van de klim naar Prato Nevoso doet 6,6% gemiddeld.

De totale afstand van de 18e etappe in de Giro is 196 kilometer. Op 60 kilometer van de finish zit een klimmetje naar Novello, voor de rest is het parcours vlak. Dat betekent dat de ploegen van de klassementsrenners de boel perfect kunnen controleren, waarna hun kopman op de slotklim voor de zege én de bonificatieseconden kan gaan.

Simon Yates heeft het al driemaal gedaan, dus, eerlijk is eerlijk, de rozetruidrager is topfavoriet. Al is het ook goed mogelijk dat de klassementsmannen het wel geloven en dat de aanvallers het mogen uitvechten.

Favorieten 18e etappe Giro d’Italia 2018

*** Tom Dumoulin, Simon Yates, Chris Froome, Thibaut Pinot
** Robert Gesink, Davide Formolo, Fabio Aru, Koen Bouwman, Nico Denz
* Miguel Ángel López, Domenico Pozzovivo, Giulio Ciccone, Alexandre Geniez

Afbeelding

Afbeeldingupload image free

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie