Wielrennen

Hier kan iedereen alles plaatsen over zaken die actueel en interessant zijn, maar niets met scheepvaart te maken hebben.
Gebruikersavatar
Allen
Berichten: 4848
Lid geworden op: 26 feb 2010 12:24

Re: Wielrennen

Bericht door Allen »

Haha @Gerard weer thuus. :)

Wat de tour betreft, we zullen zien hoe het afloopt. :shock:
Grtn @Allen

Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Tour de France 2018 Etappe 20: Tom Dumoulin wint tijdrit en Geraint Thomas de Ronde van Frankrijk

Ik ben weer thuis en heb geen dag gemist van de toer, het hotel had TV met de toer :-D wat een spanning, vooral vandaag

de heuveltijdrit van de Ronde van Frankrijk valt het algemeen klassement in zijn definitieve plooi. Tom Dumoulin pakt de dagzege voor Chris Froome en Geraint Thomas. De Welsman wint het eindklassement. Dumoulin finisht de Tour de France als tweede, Froome als derde. Primoz Roglic kan de verwachtingen niet waarmaken en zakt naar de vierde plek. Steven Kruijswijk eindigt als vijfde in het algemeen klassement.

Uitslag 20e etappe Tour de France 2018


1. Tom Dumoulin (Ned) 40.52
2. Chris Froome (GB) + 0.01

3. Geraint Thomas (GB) + 0.14
4. Michal Kwiatkowski (Pol) + 0.50
5. Søren Kragh Andersen (Den) + 0.51
6. Bob Jungels (Lux) + 0.52
7. Primoz Roglic (Slo) + 1.02
8. Ilnur Zakarin (Rus) + 1.12
9. Marc Soler (Spa) + 1.22
10. Michael Hepburn (Aus) + 1.23

28. Thomas De Gendt (Bel) + 2.19

Klassement na de 20e etappe


1. Geraint Thomas (GB)
2. Tom Dumoulin (Ned) + 1.51
3. Chris Froome (GB) + 2.24
4. Primoz Roglic (Slo) + 3.22
5. Steven Kruijswijk (Ned) + 6.08
6. Romain Bardet (Fra) + 6.57
7. Mikel Landa (Spa) + 7.37
8. Daniel Martin (Ier) + 9.05
9. Ilnur Zakarin (Rus) + 1.237
10. Nairo Quintana (Col) + 14.18

26. Bauke Mollema (Ned) + 1.04.59
28. Greg Van Avermaet (Bel) + 1.10.14

Eindstand 1e meetpunt, na 13 kilometer
1. Geraint Thomas (GB) 16.31
2. Chris Froome (GB) + 0.14
3. Tom Dumoulin (Ned) + 0.16

16. Primoz Roglic (Slo) + 0.44

Eindstand 2e meetpunt, na 22 kilometer

1. Geraint Thomas (GB) 28.34
2. Chris Froome (GB) + 0.12
3. Tom Dumoulin (Ned) + 0.14

9. Primoz Roglic (Slo) + 1.04
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

inderdaad, dit was een geweldig spannende tour, 2 Nederlanders bij de eerste 5 in het algemeen klassement! :-D
Nog niet zo lang geleden waren we al blij als er een Nederlander als 16e in de top-twintig eindigde. :wink:
Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Helaas is de tour afgelopen, je hoort wekenlang dat Parijs nog ver is, maar morgen heb je die kermiskoers daar.

En als je er van houdt de formule 1 met Max Verstappen.
Ik kijk dan meestal alleen naar de start en de laatste rondes, voor de rest snap ik er de balle van met al dat gedoe met bandenwissels en soft of supersoft banden.
In no time de pitch weer uit, vroeger op Zandvoort namen ze er nog hun gemak van tijdens een Pitstop en liepen daar nog bloedmooie pitspoezen rond.
Effe rustig bijtanken, bandjes verwisselen en de coureur had soms nog even tijd om een pitspoes een veeg te geven. :lol:
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Jos Komen schreef:
Helaas is de tour afgelopen
Nog eventjes Jos en dan hebben we de Vuelta :wink: :lol: formule 1 hoeft voor mij niet.

mvg Gerard
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Jos Komen (R.I.P)

Re: Wielrennen

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Wielerfans die na de Tour de France in een zwart gat zijn gevallen, kunnen daar dit weekend voorzichtig weer uitklimmen. In Spanje staat een schitterende koers op het programma: de Clásica San Sebastián.
4 augustus 2018, 15:30 - 17:30 uur


https://www.tvgids.nl/van-frankrijk-naa ... el/802311/
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018: Parcours en etappes

Voor het gevoel is het nog maar net geleeden dat ik aan Jos (uno) schreef dat het nog maar eventjes was voor de Vuelta en dan zonder dat ik er erg in had, morgen is het zover het circus gaat beginnen. Sky heeft besloten om met een jonge ploeg te komen, dus geen grote namen daar, maar verder.......een heele lijst van kanshebbers dus kan het spannend worden.

De 73e editie van de Vuelta a España gaat op 25 augustus 2018 van start in Málaga. De Gran Salida wordt opgeluisterd met een individuele tijdrit van 8 kilometer, die vertrekt bij het Centro Pompidou Málaga. Na 2000 en 2006 is het de derde keer dat de Vuelta in de Andalusische kuststad begint. De Ronde van Spanje doet zijn naam alle eer aan door liefst negen keer bergop te finishen. Al in de 2e en 4e etappe is het feest.

Vuelta 2018: Favorieten algemeen klassement


De Vuelta a España is de laatste en meest bergachtige grote ronde van 2018. Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Bauke Mollema, Richie Porte, Vincenzo Nibali, Simon Yates, Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Alejandro Valverde, Fabio Aru... Er staat een hele waslijst aan sterke klassementsrenners aan de start. Wie zijn de grootste kanshebbers om de Vuelta dit jaar te winnen?

Fabio Aru, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde zijn de deelnemers aan de Ronde van Spanje van dit jaar die de race al eens op hun naam schreven. In 2015 won Aru de race en op het podium in Madrid werd hij geflankeerd door Joaquim Rodríguez en Rafal Majka , al was zijn grote concurrent voor de eindwinst Tom Dumoulin. De Nederlander vond zichzelf dat jaar uit als klassementsrenner. Hij reed in de laatste bergetappe nog in de rode leiderstrui, toen Aru’s toenmalige team Astana hem van de troon stootte met een offensief. Op de een-na-laatste beklimming kraakte Dumoulin en hij verloor die dag uiteindelijk bijna vier minuten, waardoor hij naar de zesde plek in de eindstand zakte.

Aru kan absoluut een nieuw succes gebruiken. Dit jaar – dus sinds hij van Astana overstapte naar UAE Emirates – staat hij nog helemaal droog. Zijn beste resultaat is de zesde plek in de Ronde van de Alpen.

Ook Quintana heeft nog weinig laten zien in 2016. Hij won de korte bergrit in de Ronde van Frankrijk, maar stelde voor de rest teleur. Hij eindigde als tiende in de eindstand, en dat terwijl de Tour zijn hoofddoel was in 2018.

Ongeveer hetzelfde verhaal voor Nibai, al kan de Sicilian als excuus aanvoeren dat hij de Tour de France vroegtijdig moest verlaten. In de etappe naar Alpe d’Huez kwam hij hard ten val en hij brak een rugwervel. Het is afwachten in hoeverre hij genoeg hersteld is om een rol van betekenis te spelen in de Vuelta. In zijn voordeel spreekt dat de eerste week relatief eenvoudig is. Vorig jaar eindigde Nibali als tweede in de Ronde van Spanje, achter Chris Froome. Naar eigen zeggen is hij trouwens niet voor een goed klassement in Spanje, maar om zich voor te bereiden op de WK-wegrace in Innsbruck.

Valverde grossiert tegenwoordig in mooie klasseringen in kleinere wedstrijden. Hij is al 38 jaar en het is onwaarschijnlijk dat hij een hoofdrol zal spelen in de Vuelta. Een ondersteunende rol voor Quintana en focus op ritwinst lijken voor El Imbatido het hoogste haalbare.

Het wordt interessant om de Nederlanders in de Vuelta te volgen. Wilco Kelderman reed vorig jaar lang op een podiumplek tot hij in de laatste bergrit, met aankomst op de idioot steile Angliru, het beukwerk van Wout Poels op kop van de favorietengroep niet meer kon bijbenen. Kelderman finishte de Vuelta uiteindelijk als vierde.

Steven Kruijswijk dan. In de Giro d’Italia van 2016 toonde hij de volle spanwijdte van zijn klasse voor het eerst. Hij had de eindzege voor het grijpen, toen hij in een sneeuwmuur reed, over de kop sloeg, en de schade niet meer wist te herstellen. Zet hij dat foutje dit jaar in Spanje recht met zijn eerste overwinning in een grote ronde? Als hij zijn goede vorm uit de Tour de France (waarin hij vijfde werd) meeneemt, is dat een reëel scenario.

Bauke Mollema crashte in de kasseienrit in de Tour de France en kon daarna een goed klassement vergeten. Hij liet zich vervolgens goed zien in ontsnappingen en in de Clásica San Sebastián werd hij tweede achter Julian Alaphilippe. Laten we hopen dat hij die vorm meeneemt naar de Vuelta en zo revanche kan nemen voor zijn misgelopen Ronde van Frankrijk.

Andere opvallende namen op de startlijst zijn Richie Porte en Rigoberto Uran, die allebei met blessures uit de Ronde van Frankrijk moesten stappen. De Vuelta is de manier om dat, voor zover mogelijk, recht te zetten. Porte was lekker bezig, want vlak voor de Tour de France had hij nog de Ronde van Zwitserland met overmacht op zijn naam geschreven. Urans prestaties zijn dit seizoen dan weer minder opzienbarend, maar vorig jaar werd hij tweede in de Tour de France, terwijl hij ook een etappe won.

Simon Yates heeft zich in 2018 juist ontzettend goed getoond. De 25-jarige Brit reed in de Giro d’Italia dertien dagen in de roze trui en won drie etappes. Iedereen dacht dat hij de eindzege al in de tas had toen hij in de slotweek finaal door het ijs zakte. In de rit over de Colle delle Finestre, toen Chris Froome het hele klassement op zijn kop zette met een alles-of-niets aanval, verloor Yates bijna 39 minuten. Een ‘schoonheidsfoutje’, dat hij in Spanje ongetwijfeld recht wil zetten.

Favorieten Vuelta a España 2018


voor mij is Richie Porte de grote kanshebber, als hij deze keer niet van zijn fiets valt.

***** Richie Porte, Simon Yates, Steven Kruijswijk
**** Wilco Kelderman, Rigoberto Uran, Nairo Quintana, Thibaut Pinot
*** Michal Kwiatkowski, Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Miguel Ángel López
** Bauke Mollema, Alejandro Valverde, Ilnur Zakarin, Rafal Majka
* George Bennett, Ion Izagirre, Adam Yates, Daniel Martin, Emanuel Buchmann

Afbeelding

Later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours etappe 1: Tijdrit in Málaga


Zaterdag 25 augustus 2018 - De Vuelta opent met een pittige individuele tijdrit van 8 kilometer in Málaga. Pittig omdat er halverwege een punchy klim richting het Gibralfaro kasteel in de route ligt. Twee keer eerder begon de Ronde van Spanje in de Andalusische kuststad, in 2000 en 2006. En het is negen jaar geleden dat er niet werd afgetrapt met een ploegentijdrit.

Het startpodium staat bij het Centre Pompidou Málaga. De renners rijden langs de haven en de vuurtoren de pier op. Na een U-bocht vervolgt de route langs het strand over de Paseo Maritimo Pablo Ruiz Picasso. Op deze sectie is het een kwestie van hard knallen, want de weg is zo recht als een liniaal en zo vlak als een schaatsbaan. Na 4,2 kilometer draaien de renners de wijk El Limonar in en het is direct klimmen geblazen op de Gibralfaro, ofwel de Vuurtorenberg. In 1 kilometer stijgt de weg met 5,5%.

Onderlangs het kasteel van Gibralfaro, dat uit de 10e eeuw stamt en uitkijkt over heel Málaga, duiken de renners weer naar de stad. Na een tunnel van circa 300 meter scheren ze langs het startpunt. Via een ruime rotonde gaat het rechtsaf de Paseo del Parque op en na een laatste lange rechte lijn komt de laatste bocht, weer rechtsaf, nu de Calle Larios op. Dit is dé winkelstraat van Málaga, die de renners zo snel mogelijk achter zich willen laten, want aan het einde ervan ligt de finish op de Plaza de la Constitución.

De laatste keer dat de Vuelta met een individuele tijdrit begon, was in 2009 – de editie die in Assen startte. Het parcours was destijds 4,5 kilometer en Fabian Cancellara pakte de dagprijs en de eerste leiderstrui van die editie.

In 2017 had de Ronde van Spanje maar één individuele tijdrit. Die was van een geheel andere orde, want: flink heuvelachtig en 40,2 kilometer lang. Chris Froome won en Wilco Kelderman finishte als tweede.

De laatste keer dat de Ronde van Spanje in Málaga was, won Peter Sagan in de sprint van Nacer Bouhanni en John Degenkolb. Dat was in 2015, de editie dat Tom Dumoulin lange tijd in de rode trui reed en zichzelf ontdekte als ronderenner.

In 2010 eindigde de 3e etappe van de Vuelta heuvelop bij het Castillo de Gibralfaro. Op de punchy aankomst pakte Philippe Gilbert de buit.

De eerste renner vertrekt om 17:26 en de binnenkomst van de laatste wordt rond 20:30 verwacht.

Favorieten 1e etappe Vuelta a España 2018

*** Wilco Kelderman, Michal Kwiatkowski, Rohan Dennis
**Richie Porte, Ion Izagirre, Nelson Oliveira, Victor Campenaerts
* Alejandro Valverde, Rigoberto Uran, Jonathan Castroviejo

loater meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »


Bahrain Merida PCT

1 Vincenzo Nibali
2 Iván Garcia Cortina
3 Gorka Izagirre
4 Ion Izagirre
5 Mark Padun
6 Franco Pellizotti
7 Hermann Pernsteiner
8 Luka Pibernik
AG2R La Mondiale
11 Hubert Dupont
12 Mickaël Cherel
13 Julien Duval
14 Tony Gallopin
15 Ben Gastauer
16 Alexandre Geniez
17 Alexis Gougeard
18 Nans Peters
Astana Pro Team
21 Ángel Miguel López
22 Pello Bilbao
23 Dario Cataldo
24 Omar Fraile
25 Jan Hirt
26 Nikita Stalnov
27 Davide Villella
28 Andrey Zeits
BMC Racing Team
31 Richie Porte
32 Brent Bookwalter
33 Alessandro De Marchi
34 Rohan Dennis
35 Nicolas Roche
36 Joey Rosskopf
37 Dylan Teuns
38 José Francisco Ventoso
BORA – hansgrohe
41 Peter Sagan
42 Emanuel Buchmann
43 Marcus Burghardt
44 Davide Formolo
45 Rafal Majka
46 Jay McCarthy
47 Lukas Pöstlberger
48 Michael Schwarzmann
Groupama – FDJ
51 Thibaut Pinot
52 Mickaël Delage
53 Antoine Duchesne
54 Rudy Molard
55 Georg Preidler
56 Marc Sarreau
57 Benjamin Thomas
58 Léo Vincent
Lotto Soudal

61 Tiesj Benoot
62 Sander Armée
63 Victor Campenaerts
64 Thomas De Gendt
65 Bjorg Lambrecht
66 Maxime Monfort
67 Tosh Van der Sande
68 Jelle Wallays
Mitchelton-Scott
71 Simon Yates
72 Michael Albasini
73 Alexander Edmondson
74 Jack Haig
75 Damien Howson
76 Luka Mezgec
77 Matteo Trentin
78 Adam Yates
Movistar Team
81 Nairo Quintana
82 Andrey Amador
83 Winner Anacona
84 Daniele Bennati
85 Richard Carapaz
86 Imañol Erviti
87 Nelson Oliveira
88 Alejandro Valverde
Quick-Step Floors
91 Elia Viviani
92 Kasper Asgreen
93 Laurens De Plus
94 Dries Devenyns
95 Enric Mas
96 Michael Mørkøv
97 Fabio Sabatini
98 Pieter Serry
Dimension Data
101 Louis Meintjes
102 Igor Antón
103 Steven Cummings
104 Amanuel Gebreigzabhier
105 Ryan Gibbons
106 Benjamin King
107 Merhawi Kudus
108 Johann van Zyl
Team EF Education First
111 Rigoberto Uran
112 Simon Clarke
113 Mitchell Docker
114 Sebastian Langeveld
115 Daniel Moreno
116 Pierre Rolland
117 Tom Van Asbroeck
118 Michael Woods
Team Katusha – Alpecin
121 Ilnur Zakarin
122 Ian Boswell
123 José Gonçalves
124 Reto Hollenstein
125 Pavel Kochetkov
126 Maurits Lammertink
127 Tiago Machado
128 Jhonatan Restrepo
LottoNL-Jumbo
131 Steven Kruijswijk
132 George Bennett
133 Lars Boom
134 Floris De Tier
135 Sepp Kuss
136 Tom Leezer
137 Bert-Jan Lindeman
138 Danny van Poppel
Team Sky
141 David de la Cruz
142 Jonathan Castroviejo
143 Tao Geoghegan Hart
144 Sergio Henao
145 Michal Kwiatkowski
146 Salvatore Puccio
147 Pavel Sivakov
148 Dylan van Baarle
Team Sunweb
151 Wilco Kelderman
152 Johannes Fröhlinger
153 Simon Geschke
154 Jai Hindley
155 Michael Storer
156 Mike Teunissen
157 Martijn Tusveld
158 Max Walscheid
Trek – Segafredo
161 Bauke Mollema
162 Gianluca Brambilla
163 Matthias Brändle
164 Nicola Conci
165 Fabio Felline
166 Markel Irizar
167 Giacomo Nizzolo
168 Kiel Reijnen
UAE-Team Emirates
171 Fabio Aru
172 Sven Erik Bystrøm
173 Simone Consonni
174 Valerio Conti
175 Stake Vegard Laengen
176 Daniel Martin
177 Simone Petilli
178 Edward Ravasi
Burgos-BH
181 José Mendes
182 Jetse Bol
183 Óscar Cabedo
184 Jorge Cubero
185 Jesus Ezquerra
186 Jordi Simón
187 Diego Rubio
188 Pablo Torres
Caja Rural – Seguros RGA
191 Sergio Pardilla
192 Alex Aranburu
193 Jonathan Lastra
194 Guillermo Lluís Mas
195 Antonio Molina
196 Cristian Rodríguez
197 Nick Schultz
198 Nelson Andres Soto
Cofidis, Solutions Crédits
201 Nacer Bouhanni
202 Loïc Chetout
203 Jesús Herrada
204 José Herrada
205 Mathias Le Turnier
206 Luis Ángel Maté
207 Stephane Rossetto
208 Kenneth Vanbilsen
Euskadi – Murias
211 Eduard Prades
212 Jon Aberasturi
213 Aritz Bagües
214 Mikel Bizkarra
215 Garikoitz Bravo
216 Mikel Iturria
217 Oscar Rodriguez
218 Héctor Saez

Vuelta 2018 etappe 1: Rohan Dennis stormt naar leiderstrui, Wilco Kelderman doet goede zaak

Vuelta 2018 etappe 1: Rohan Dennis stormt naar leiderstrui, Wilco Kelderman doet goede zaak De 1e etappe van de Vuelta a España is een individuele tijdrit met halverwege een klimmetje van 1 kilometer à 5,5%. Rohan Dennis knalt naar de zege voor Michal Kwiatkowski en Victor Campenaerts. Wilco Kelderman finisht als de beste klassementsrenner.


Uitslag 1e etappe Vuelta a España 2018

1. Rohan Dennis (Aus)
2. Michal Kwiatkowski (Pol) + 0.06
3. Victor Campenaerts (Bel) + 0.07
4. Nelson Oliveira (Por) + 0.17
5. Dylan van Baarle (Ned) + 0.20
6. Jonathan Castroviejo (Spa) + 0.21
7. Alessandro De Marchi (Ita) z.t.
8. Simon Geschke (Dui) z.t.
9. Ion Izagirre (Spa) + 0.22
10. Wilco Kelderman (Ned) z.t.

. Alejandro Valverde (Spa) + 0.24
. Bauke Mollema (Ned) + 0.27
. Emanuel Buchmann (Dui) + 0.29
. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
. Simon Yates (GB) z.t.
. Ilnur Zakarin (Rus) + 0.30
. Nairo Quintana (Col) z.t.
. Rafal Majka (Pol) + 0.34
. Fabio Aru (Ita) + 0.39
. Thibaut Pinot (Fra) + 0.40
. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
. Adam Yates (GB) z.t.
. David de la Cruz (Spa) + 0.45
. Richard Carapaz (Ecu) + 0.48
. Richie Porte (Aus) + 0.51

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.
Gebruikersavatar
gerard tenerife
Berichten: 6491
Lid geworden op: 22 mei 2009 21:01
Locatie: valle san lorenzo,tenerife,spanje

Re: Wielrennen

Bericht door gerard tenerife »

Vuelta 2018 Parcours etappe 2: Marbella – Caminito del Rey


Zondag 26 augustus 2018 - In de 2e etappe van de Vuelta koersen de renners in 163,5 kilometer van Marbella naar Caminito del Rey. De race eindigt met een lokale ronde van 30 kilometer en de meet ligt op de Alto de Guadalhorce, een klimmetje van 5,1 kilometer à 3,3%.

Drie jaar geleden finishte de Vuelta ook bij de Caminito del Rey, maar de slotklim is dit keer een andere. Destijds ging de race over hetzelfde parcours als nu, alleen sloegen de renners toen voor de laatste paar kilometer af en pakten een punchy heuvel mee. Dit keer is de slotklim deel van de afsluitende ronde. De renners komen er tweemaal overheen. De laatste keer is het de finish.

De rit vertrekt uit Marbella, de mondaine badplaats waar de Vuelta (ook al) in 2015 voor het laatst was. Maar tegelijkertijd ook weer niet. De 1e etappe, een ploegentijdrit, kwam er aan, maar de tijden telden niet mee omdat het parcours deels over het strand ging en daarmee bij nader inzien als te gevaarlijk werd beoordeeld. Alleen de rode trui werd die dag uitgedeeld (aan Peter Velits).

In de jaren vijftig van de vorige eeuw was Marbella nog een klein kustplaatsje en sinds de jaren zeventig ontwikkelde het zich tot de badplaats die het het nu is. Direct na de start rijden de renners de Puerto de Ojén op – 7,5 kilometer à 4,5% – en daarna racen ze door de heuvels naar het parcours van 2015, dat ze na zo’n 60 kilometer aansnijden. Met nog ruim 72 kilometer te gaan komen de renners voor het eerst over de finish.

In de slotronde golft de route om te beginnen door een fraai landschap, dat wordt gedomineerd door drie enorme stuwmeren, naar de Puerto de Ardales. Dit klimmetje stijgt in 3,1 kilometer met 4,9% en de top ligt even voorbij het gelijknamige plaatsje. Een lange afdaling brengt de renners op bekend terrein, want met nog 30 kilometer te gaan, komen ze op het parcours dat ze eerder al verkenden. Via Álora gaat het naar El Chorro, alwaar de slotklim begint. Die stijgt in 5,1 kilometer met een gemiddelde van 3,3%. De laatste kilometer is de lastigste: 5,2%.

De Caminito del Rey is een spectaculair wandelpad in de El Chorro-kloof. Het werd in 1905 geopend en hangt halverwege loodrechte rotswanden. In de loop der jaren verbrokkelde de grandeur en in 1992 werd het pad gesloten en het eerste deel werd gesloopt, zodat niemand zich er nog op zou wagen. Dat gebeurde alleen niet. Het omringende natuurgebied Los Gaitanes was al populair bij rotsklimmers en de Caminito del Rey werd een trekpleister voor waaghalzen, die het soms met hun leven moesten bekopen. Een paar jar geleden werd het pad gerenoveerd en heropend en sindsdien is het een populaire toeristische attractie.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 85,1 kilometer) zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.

De 2e etappe van de Vuelta a España begint om 13:35 en de finish wordt verwacht rond 17:40

Vuelta 2018 Favorieten etappe 2: Sprint bergop of avonturiers

de 2e etappe van de Vuelta a España krijgen de renners een heuvelachtige route voor de wielen. Nergens vlak, nergens steil. De race eindigt op een slotklim van 5,1 kilometer die in de slotkilometer met 5,2% oploopt. Dat is direct de lastigste sectie. Gaat Valverde voor de rode leiderstrui?

In de 2e etappe serveert de Vuelta al direct haar eerste aankomst bergop. Daarbij moet worden aangetekend, dat het zeker niet de zwaarste is. Naar de meet toe loopt het parcours in 5,1 kilometer à 3,3% op en de laatste kilometer is met een stijging van 5,2% het lastigst. Goed te doen dus. De vraag is of de vroege vlucht het uitzingt tot het einde, of dat er klassementsmannen zo vroeg in de race al een oogje hebben op de rode leiderstrui. Valverde bijvoorbeeld. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij die kan dragen tot het einde en wie weet dat hij de kans niet willen laten liggen toch een paar dagen de leiding te hebben in zijn thuisrace. Zijn ploeggenoten in hoog tempo de slotklim laten oprijden om sprinters te lossen en dan in een sprint de zege pakken. Van de klassementsmannen is de oude krijger nog altijd de snelste.

Maar ja, zie maar eens van Peter Sagan af te komen…

Onderweg is het zelden vlak, maar ook nooit echt steil. Als we het hebben over stijgingspercentages dan is het klimmetje naar Álora het pittigste van de dag. Die klim stijgt in 1 kilometer met zo’n 8%. De heuvel maakt deel uit van het slotcircuit. De renners komen er boven op 18,5 kilometer en 92,5 kilometer van de finish.

Favorieten 2e etappe Vuelta a España 2018

*** Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski, Peter Sagan, Daniel Martin
** Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Valerio Conti, Fabio Felline, Alexis Gougeard
* Stephen Cummings, Tony Gallopin, Mark Padun, Iván García Cortina

Afbeelding

later meer
een pessimist is een optimist met veel ervaring.


Plaats reactie