Najaarsreunie op het Veerse Meer en Vlissingen 2006

Alle reünies op een rijtje.
Jos Komen (R.I.P)

Bericht door Jos Komen (R.I.P) »

Aan de bar in den belsensoos zaten loodsen die nu een weekie vrij hadden en zich ongehinderd aan pintjes en andere alcoholische versnaperingen te buiten konden gaan.
Uiteraard werd er geen aandacht aan ons geschonken, wij waren hotelgasten en ik zat een tijdje rustig hun geanimeerde conversatie aan te horen.
Regelmatig kwamen er andere loodsen binnendruppelen, zodat de bar al gauw goed bezet was.
Een ding die ik me van loodsen kan herinneren is, dat ze altijd meteen iets te eten wilden hebben.
Dus ik stelde een vrij domme vraag aan een loods die naast me zat, of het nog steeds zo was dat ze thuis niets te eten kregen en aan boord aan hun trekken moesten zien te komen.
Ik kreeg meteen een storm van reacties, (daar was ik eigenlijk op uit).
Het varieerde van een uitgebreid diner op een Frans schip tot helemaal niets op een schip uit Iran, omdat het rammadan is.
Toen ik zei dat de Kielerkanaalloodsen vroeger een paar potten bier bij hun eten kregen, was de reactie: Geen Pientjes tijdens het werk, logisch want daar heb ik ook last van..
Akkie was inmiddels naar de kamer gegaan (met uitzicht op de rede van Vlissingen) om te gaan pieten.
Om 24.00 uur werd ze verrast door het lied Happy Birthday to You, waarbij ze mijn welluidende stem er duidelijk bovenuit hoorde schallen.
De jarige loods gaf uiteraard een rondske en het werd steeds gezelliger.
Met zo'n gezelschap is er uiteraard altijd eentje die flink doorzakt, die begon aan de aquaviet, nadat ik verteld had dat sommige Denen dit als ontbijt nuttigde.
Das een goei drankske, zo sterk smaakt het toch niet.
Toen begon hij over den Hamburg Bar in Santos en bijna alle loodsen bleken deze tent goed te kennen.
Ik keek wel raar op, want ik heb nog nooit Belgen in den Hamburg Bar ontmoet, maar uiteraard let je dan meer op de madammekes dan op dien andere zeelui.
Ik vertelde ook nog dat ik vroeger met ene Super die 37 voetkes stak met den stroom in den poepert voor de Boudewijnsluis heb gelegen, maar kreeg meteen de vraag: hoeveel meterkes zijn dat?
Tja, om dat even gauw na al die pientjes om te rekenen, daar had ik even geen goesting in.
En dat ze 40 jaar geleden van die moderne sleepboten hadden, die een Klappie Dwarsuit konden geven, dat vonden ze leuk, maar ergens merkte ik dat ze al die ouwelullenverhalen al te vaak hadden gehoord.
Dus begon ik over de Nederlandse Bruine Vloot, die bruine drollekes.
Die hadden ze uiteraard allemaal regelmatig belootst en het eten was goed aan boord, alleen vonden ze net als wij dat er teveel Russisch werd gesproken.
Den aquavietdrinker werd in een taxi gepiekeld en daarna heb ik nog gezellig verder zitten babbelen, maar de details van deze gesprekken weet ik helaas niet meer.
Ze waren het niet eens met de huidige arbeidsomstandigheden, maar dat is niets nieuws onder de zon, daar hadden we vroeger ook al last van.
Ik heb ook nog gevraagd of ze zelf onderling konden wisselen, een Chinese Dozenboot of een Splietboot pakken, vanwege het eten, maar dat was niet het geval.
Resumerend: ik kreeg de indruk dat ze echt aan een weekie verlof toe waren en dat het leven van een scheldeloods ook niet over rozen gaat.
Maar dat ze ergens wel content waren met hun baantje, ex-zeelui die toch intensief met de scheepvaart bezig zijn.
En ook de Hamburgbar in Santos als een mooie herrinnering koesteren.
Na allerlei handen geschud te hebben ben ik de trap opgestrompeld en gelukkig wist ik mijn kamernummer nog te herinneren: kamer 1
All the best
Jos

Bram

Bericht door Bram »

:D Weer een pracht verhaal van je Jossie ,het was alweer een tijdje terug dat je schrijverslust had,effe vasthouwe ouwe :wink:
Groets Bram :D
Jaap5
Berichten: 1030
Lid geworden op: 30 nov 2005 04:06

Bericht door Jaap5 »

Jos

Kijk zo mag ik het horen. Op de heenweg naar Vlissingen zei je tegen me dat je niet wist wat er zou gaan gebeuren Nu ik vind dat jij en Akki er een heel nuttig en gezellig doe weekend van hebben gemaakt alleen nog dit Ik had begrepen dat die dag langer in Vlissingen bestemd was om bij te komen Dus daar heb je de Maandag voor.genomen.Trouwens heb je toevallig nog van Albert wat gehoord of zijn reisje buitenom goed verlopen is? Mooi verhaal en tot volgend jaar Beiden de groeten van Jaap5
Bram

Bericht door Bram »

:D Hallo Jaap ,ik zal even antwoorden op de vraag over Albert ,als je het niet erg vind.
Albert belde mij maandagavond na de reunie op om te zeggen dat hij in Durgerdan lag en van plan was de volgende ochtend over te staken naar Stavoren voor nog een daggie uit voor hij het zeebeest deze winter op het droge set voor onderhoud.maastal ligt het langzij op zijn woonstek

Nog even dit Jaap ik weet niet of ik het goed onthouden heb maar hij is bij het Brielse meer naar binnengegaan en voor de rest binnen door naar Durgerdam.
Dit is zover als ik het weet.
a.s Maandag zit hij weer op een sluis ergens in Noord Holland ik meen Oudekerk aan de Amstel,dan hoor en zie je alles weer op kombuispraat.
Groets Bram :D
Jaap5
Berichten: 1030
Lid geworden op: 30 nov 2005 04:06

Bericht door Jaap5 »

Bram

Fijn te horen dat alles goed verlopen is. Hij had het er s,avonds al over dat hij ook Stellendam kon binnenlopen als het te rot werd, Groeten Jaap5
Gebruikersavatar
Albert
Berichten: 3183
Lid geworden op: 04 jan 2005 14:10
Locatie: Purmerend

Bericht door Albert »

:D Hallo mede feest en andere gangers. :D

Over de reünie is al het een en ander verteld door de anderen, wel wil ik kwijt dat ik haast niet kan wachten op de volgende.

Wat onze terugreis betreft, het volgende.
Na een gezellig napraten op het "Zeebeest"
"MAY YOUR BIG JIB DRAW"
Jaap5
Berichten: 1030
Lid geworden op: 30 nov 2005 04:06

Bericht door Jaap5 »

Albert en Marianne

Ik zou zeggen Welkom terug van weg geweest. Ik heb die Zondag toch nog een paar keer moeten denken aan jullie, want in en net voor diebuien zat een hoop wind. Leuk met jullie en natuurlijk ook de anderen van de reunie kennis gemaakt te hebben. Zo,n middag en avond is veels te vlug voorbij. Groeten jaap5
Bram

Bericht door Bram »

:D Welkom thuis Albert,we komen gauw weer langs
Groets Bram :D
Gebruikersavatar
Arie Hazebroek
Berichten: 2097
Lid geworden op: 03 jul 2005 11:14

Bericht door Arie Hazebroek »

Welkom thuis Albert,
Ben een half uurtje geleden nog aan de overkant langs jullie stekkie gewandeld,met de honden.
Zag het Zeebeest veilig "aangemeerd " (Marianne heeft me opgestookt) liggen dus wist dat je in Purmerend aangekomen was.
Gr. Arie.
Gebruikersavatar
Wim van der Moolen
Berichten: 5224
Lid geworden op: 25 feb 2006 21:03
Locatie: Heemskerk

Bericht door Wim van der Moolen »

Hallo Albert,
jammer dat het weer omsloeg en dat je naar binnen moest. Er staat een foto van Henk van het 'Zeebeest' op pagina 21 van dit topic en twee foto's van mij op pagina 7 van topic Groeten uit Zeeland. Groeten, Wim.
Eat your pie, before you die !


Plaats reactie